Vadnica: Kako ustvariti prvo spletno mesto z Weebly

Weebly je eden najmočnejših graditeljev spletnih strani v poslu. Tistim, ki želijo spletno prisotnost, ponuja možnost, da si jih izdelajo, ne da bi se morali naučiti spletnega kodiranja. Za lastnike malih podjetij s strogimi proračunskimi omejitvami je to lahko način za širitev poslovanja, ne da bi znatno povečali režijske stroške.


Uporaba graditelja spletnih strani je zelo vizualna izkušnja in izdelava spletnega mesta z uporabo takega je kot igranje s skladbo Lego – razen še lažje. Danes vas bom seznanil z osnovami vsega, kar potrebujete za izdelavo vašega prvega spletnega mesta z Weeblyom.

Posnetek zaslona domače strani WeeblyUstvarite svoje profesionalno spletno mesto ali spletno trgovino z Weebly.

Kazalo

 • 1. korak: Registracija za račun Weebly
 • Korak # 2: Izberite Weebly Tema
 • 3. korak: Izberite svojo domeno
 • 4. korak: Oblikujte spletno mesto Weebly
 • Korak # 5: Objavite svoje spletno mesto Weebly
 • Koliko bo stalo moje prvo spletno mesto z Weeblyom?
 • Zaključek: Zmogljiv graditelj spletnih strani

Raziščite Weebly

 • Začnite z Weeblyom
 • Oglejte si vse Weebly teme (predloge spletnega mesta)
 • Prava spletna mesta, izdelana z Weeblyom
 • Weebly načrti in cene

Kako uporabiti Weebly za izdelavo prvega spletnega mesta

1. Prijavite se za račun Weebly

Weebly Načrti
prost
Pro
Posel
Letna cena0,00 USD / mesečno12,00 USD / mesečno25,00 USD / mesečno
Shranjevanje diskov500 MBNeomejenoNeomejeno
Varnost SSLDaDaDa
Povežite domenoNeDaDa
Brezplačna domenaNeDaDa
Transakcijske pristojbine3%0%
Dodajte izdelke25 izdelkovNeomejeno
Primerno za…Letak Spletna stranMala podjetja / Spletna trgovinaVse in še več

Weebly je ponudnik storitev, preden boste lahko uporabili katero od njihovih storitev, boste morali z njimi ustvariti račun. Obstajajo trije načini prijave z Weeblyom – z uporabo vašega Facebookovega računa, Google računa ali prek e-pošte.

Ustvarjanje računa na Weeblyu je prost.

Začni tukaj > Kliknite, da se prijavite in ustvarite spletno mesto na Weeblyu.

2. Izberite temo

Weebly Themes - Vgrajene predloge spletnih strani v WeeblyuHiter pogled na teme Weebly.

Ko ustvarite svoj račun, bomo Weebly začeli z osnovami. Prva stvar, ki jo morate izbrati, je, ali želite sestaviti samo osnovno spletno mesto ali spletno trgovino. Če je to vaše prvo spletno mesto, ne skrbite preveč o tem in preprosto izberite eno ali drugo.

Ko to storite, se vam prikaže nabor tem (ki jih Weebly imenuje njihove predloge), med katerimi lahko izbirate. Njihove teme Weebly organizira v kategorijah, kot so poslovni, osebni ali blog. Vzemite si čas in brskajte po temah, da izberete, kaj bi ustrezalo vašim potrebam.

Oglejte si vse Weebly teme tukaj.

3. Izberite svojo domeno

Izberite svoje ime domene na WeeblyIzberite svoje ime domene na Weebly

Ko izberete temo, boste morali izbrati ime domene. Obstajajo trije načini, kako lahko domeno dodate na svoje spletno mesto Weebly.

 1. Poiščite in kupite – Uporabite Weebly za iskanje domenskega imena in nakup prek njih. To bo vključevalo običajne stroške za ime domene in zanjo bodo tudi letne pristojbine za obnovo. Čeprav se to morda zdi priročna možnost, je res ne priporočam, saj so imena domen Weebly in cene podaljšanja precej strme pri 19,95 USD na leto.
 2. Povežite obstoječe ime domene – Prenos bo dobra možnost, če želite uporabiti ime domene, ki ga že imate. Toda ne pozabite, da to pomeni, da boste po poteku plačevali pristojbine za obnovo imena Weebly.
 3. Uporabite brezplačno poddomeno – Ni optimalna izbira, vendar je dobro začeti. Brezplačne poddomene so prisiljene uporabljati blagovno znamko Weebly na njihovem spletnem mestu, vendar so dober način, da najprej raziščete sistem, preden pozneje povežete uradno ime domene.

4. Oblikujte svojo spletno stran Weebly

Weebly graditelj spletnih strani deluje zelo podobno kot urejevalnik besedil WYSIWYGWeebly graditelj spletnih strani deluje zelo podobno kot urejevalnik besedil WYSIWYG.

Izdelovalec spletnih strani Weebly deluje zelo podobno kot urejevalnik besedil WYSIWYG. Za izdelavo spletnega mesta uporablja elemente, kot so besedilna polja, slike in drugi gradniki. Uporaba le teh je stvar njihovega združevanja in izpolnjevanja praznih točk s svojim besedilom.

Urejanje spletnega mesta Weebly

Urejanje prvega spletnega mesta na WeeblyuUrejanje prvega spletnega mesta na Weeblyu

Preden začnete urejati spletno mesto, upoštevajte opozorilne znake v naslovni vrstici brskalnika. Urejevalniki Weebly izvajajo skripte, na katere bo opozoril neki brskalnik, in jim morate omogočiti, da lahko Weebly brez težav deluje..

Ko to storite, lahko na svojem spletnem mestu storite dve glavni stvari. Prvi je, da gradbene elemente povlečete z leve vrstice za krmarjenje na spletno mesto, ki je na desni strani zaslona. Drugi način je, da uredite ta gradnik tako, da ga prilagodite.

Recimo, da kliknete besedilno polje in ga povlečete na temo na desni. Ko to storite, morate vnesti besedilo, ki ga želite prikazati v tem polju. Učinkovita uporaba stavbnih blokov lahko zahteva nekaj eksperimentiranja, da pride prav, vendar je precej racionalizirana izkušnja.

Uporaba funkcij e-trgovine za izgradnjo spletne trgovine

Ključne lastnosti, ki so vključene v spletno trgovino WeeblyOblikujte sprednjo spletno trgovino, sprejmite plačilo, nastavite pravila in cene dostave, nastavite davke in ravnajte z naročili strank s pomočjo spletne trgovine Weebly.

Če v zgornji vrstici za krmarjenje kliknete »Shrani«, lahko konfigurirate dodatne nastavitve, ki bodo uporabne, če gradite Spletna trgovina. Samo vnesite te podatke, če jih potrebujete. Konfiguracijski meni trgovine vam bo omogočil skoraj vse, kar potrebujete za e-trgovino, od osnovnih informacij o svoji spletni trgovini in sprejemanja plačil do izdelave kuponov in ravnanja z dostavo.

Povečajte funkcionalnost z uporabo aplikacij

Weebly App CenterWeebly App Center

Weebly sam po sebi je zelo osnovni graditelj spletnih strani in to je super, ker uporabnikom ponuja preprost in obvladljiv način za izdelavo spletnega mesta. Uporabniki, ki so naprednejši, pa imajo lahko različne potrebe, ki jih lahko zadovoljijo prek Weebly App Center.

V zgornji navigacijski vrstici kliknite »Aplikacije« in lahko brskate po App Center. Tu boste lahko našli tono aplikacij, ki razširijo funkcionalnost vaše trgovine. Nekatere od njih je Weebly zgradil sam, druge pa od drugih razvijalcev.

Obstajajo aplikacije za skoraj vse in dodate jih lahko toliko, kot želite. Na primer, lahko imate aplikacije, ki vam pomagajo sestaviti močnejše obrazce za stike, ali druge, s katerimi lahko sestavite mobilno aplikacijo na svojem spletnem mestu.

Nekatere aplikacije so brezplačne, druge pa lahko mesečno plačujete za uporabo. Bodite previdni, katere aplikacije, ki jih dodate, ker lahko stroški za zagon vašega spletnega mesta postanejo brez nadzora, če uporabljate preveč plačanih aplikacij.

Spremenite nastavitve spletnega mesta

Weebly osnovna nastavitev spletnega mestaWeebly osnovna nastavitev spletnega mesta

Z možnostjo Nastavitve v vrstici za krmarjenje boste lahko spremenili nekaj splošnih možnosti o svojem spletnem mestu. Od imena spletnega mesta do možnosti SEO in ljudi, s katerimi želite sodelovati pri oblikovanju spletnega mesta – vse to lahko tukaj dodate ali spremenite.

Ne pozabite, da so mnoge od teh možnosti, na primer SEO, zelo osnovne, saj je glavni Weebly cilj, da preprosto zgradite spletno mesto. Naprednejšo SEO funkcionalnost lahko dosežete, če v njihovem App Center najdete pravo aplikacijo.

Zgradite za mobilne naprave

Izdelajte in predoglejte svoje spletno mesto Weebly na mobilnem telefonuIzdelajte in predoglejte svoje spletno mesto Weebly na mobilnem telefonu

V tej dobi mobilnosti je pomembno, da spletna mesta dobro delujejo tako na mobilnih napravah kot tudi na namiznih računalnikih. Če želite zagotoviti, da je vaš mobilni telefon v redu, lahko izberete ikono na navigacijski vrstici in preklopite različne poglede (namizne ali mobilne).

Na žalost lahko spletno mesto zgradite posebej za mobilne naprave in za to morate zanesti odzivno temo. To orodje vam vsaj pomaga zagotoviti, da se karkoli naredite dobro prilega obema formatoma.

5. Objavi spletno mesto Weebly

Ko boste vse to končali in ste zadovoljni, lahko objavite spletno mesto Weebly. Preprosto kliknite objavo in dobro boste šli.

Posnetek zaslona našega objavljenega spletnega mesta Weebly

Wag & Šape (glej tukaj) – spletno mesto, ki smo ga ustvarili z Weeblyom med pisanjem te vadnice.

Trženje vašega spletnega mesta

Zagon spletnega mesta je več kot le to, da ga prešinete skupaj. Če želite biti učinkovitejši, morate biti sposobni ustvarjati potencialne potenciale in doseči ljudi. V pomoč pri tem ima Weebly marketinško funkcijo, kjer lahko konfigurirate nekaj marketinških orodij.

Na primer, lahko nastavite pojavno okno, ki obiskovalce prosi, da se prijavijo na glasilo, ki jim ga lahko pošiljate redno ali na posebne promocije. Prav tako lahko ustvarite prilagojene novice in jih vnaprej načrtujete za samodejno pošiljanje.

Ponovno so to osnovne možnosti in zmogljivejša orodja najdete v App Center.

Možnosti spletnega trženja na WeeblyuVgrajene funkcije spletnega trženja pri Weeblyu

Koliko bo stalo moje prvo spletno mesto z Weebly Stroški?

Najpomembnejše je, da lahko z Weeblyom zgradite in objavite spletno mesto za popolnoma nič – Brezplačno. Vendar pa obstaja veliko omejitev brezplačnega spletnega mesta z Weeblyom. Na primer, katero koli spletno mesto, ki ga ustvarite in objavite, bo na njem imelo Weebly blagovno znamko in v bistvu boste obtičali na njihovi brezplačni poddomeni Weebly.

Bolj realistično bi bilo razmisliti o najnižji stopnji Weebly-a, njihovem ‘Connect’ načrtu, ki deluje na 7 USD na mesec (cena pade na 4 USD na mesec, če letno plačujete). Poleg tega morate upoštevati tudi ceno imena domene, ki bi znašala 19,95 USD na leto.

Če povprečite stvari, lahko pričakujete, da boste plačali;

(4 x 12 USD) + 19,95 USD = 67,95 USD na leto

… Zgraditi in vzdrževati osnovno spletno mesto z Weeblyom.

Če vemo, da bo realna spletna stran z Weeblyom stala približno 67,95 USD na leto, lahko naredimo osnovno primerjalno ceno. Če bi morali izdelati svoje spletno mesto in poiskati svoje gostovanje in ime domene, bi morali vse sestaviti sami.

Povprečna cena imena domene vas bo vodila od 10 do 12 dolarjev na leto, spletno gostovanje v skupni rabi pa bo stalo od 1 do 8 dolarjev na mesec, odvisno od funkcij. To pomeni, da če bi zgradili in gostili svoje spletno mesto, bodo vaše letne pristojbine znašale v povprečju 59 USD, kar je iskreno, ne bo bistveno cenejše.

Zaključek: Zmogljiv Builder spletnih strani

Končno imamo glavno prednost Weeblyja – dejstvo, da je v središču graditelj spletnega mesta in tistim, ki nimajo nič znanja o spletnem kodiranju, omogočajo izdelavo spletnega mesta. To je nekaj vrednega veliko več kot majhni prihranki stroškov, ki bi jih verjetno dosegli z iskanjem lastnega gostovanja.

Izdelava prvega spletnega mesta z Weeblyom verjetno ne bo zastrašujoča naloga. Če ste že oddaljeno seznanjeni z računalniki ali veste, kako uporabljati urejevalnik besedil, mislim, da boste imeli minimalne težave.

Tudi če imate težave, lahko vedno poiščete Weebly za tehnično pomoč in jih raziščete Baza znanja za ideje in pomoč ali celo doseči splošno Weebly skupnost za pomoč.

Začnite, prijavite se tukaj

Prijavite se v Weebly s svojim Facebook računom, Googlovim računom ali prek e-pošte.Prijavite se in ustvarite svoje prvo spletno mesto na Weeblyu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map