Vadnica: Kako prodajati umetnost na spletu s pomočjo Shopify

Shopify v središču je platforma za e-trgovino. To pomeni, da ga lahko izkoristite za ustvarjanje lastne spletne trgovine, ne glede na to, kaj se odločite za prodajo. To je idealna platforma za umetnike, s katerimi si lahko prizadevajo, da si skrajšajo čas, potreben za delitev svojih stvaritev s svetom.


Lepota spletne trgovine je, da je nekaj, kar lahko enkrat nastavite in posodobite, ko pridejo novi izdelki. To zmanjšuje potrebo, da umetniki preživijo čas in iščejo območja za prikaz izdelkov, ki so jih ustvarili..

Najboljše od vsega je, ker so spletne trgovine del digitalnega sveta, če vam ustvarjanje v storitvi Shopify omogoči dostop do številnih drugih prodajnih kanalov s klikom gumba.

Če je vaša skrb pri vzpostavljanju spletne trgovine zgolj tehnologija, ne skrbite. Vodila vas bom skozi izkušnjo s Shopifyjem, da boste lahko videli, kako lahko posedujete svojo lastno trgovino s kibernetsko umetnostjo, ne da bi vedeli eno vrstico kode.

Kako deluje Shopify

ShopifyUstvarite svojo spletno trgovino s pomočjo Shopify

Prva stvar, ki jo morate razumeti pri Shopifyju, je, da je to storitev. Ne kupujete izdelka niti ne plačujete za del programske opreme. Shopify je namenjen temu, da lastnikom podjetij pomagajo čim bolj učinkovito vzpostaviti svoje digitalne trgovine.

To pomeni, da podjetje razume, da njegove stranke niso nujno najbolj pametni ljudje na svetu. Shopify ponuja vsem, kako sestaviti spletno trgovino z uporabo preprostega sistema šablon in gradnikov – kako Lego deluje.

Shopify tudi strankam ne zaračunava ogromne količine za uporabo storitve, vendar cenovno ugodne cene, ki se začnejo že od samo 29 USD na mesec. Ko vaše podjetje raste, se lahko cena poveča, če morate uporabiti več funkcij. To je zmagovalni predlog.

Preberite naš poglobljeni pregled Shopify tukaj.

Kazalo

 • 1. korak: Prijavite se za račun
 • 2. korak: Dodajte izdelke v svojo trgovino
 • 3. korak: Izberite temo Shopify
 • 4. korak: Prilagodite temo
 • 5. korak: Raziščite funkcije
 • 6. korak: Uporaba aplikacij Shopify
 • 7. korak: Povežite se s socialnimi kanali
 • Prednosti in slabosti uporabe Shopifyja za prodajo umetnosti

Raziščite Shopify

 • Uvod v Shopify
 • Oglejte si vse teme Shopify
 • Primer trgovine, zgrajena s Shopify
 • Priporočite načrte in cene

Uvod v Shopify

1. Prijavite se za račun

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da se prijavite za račun Shopify. To je tako enostavno, kot da obiščete njihovo spletno mesto in kliknete gumb »Začni brezplačno preizkusno različico«. Shopify vsem uporabnikom ponuja 14-dnevni brezplačni preizkusni račun. Vnesti boste morali samo e-poštni naslov, geslo in ime trgovine.

Med brezplačnim poskusnim obdobjem lahko doživite celoten postopek nastavitve spletne trgovine, vendar ne boste mogli zagnati spletnega mesta ali začeti prodajati izdelkov z njim.

Če niste prepričani v odgovore, lahko pritisnete gumb »Preskoči«.

Takoj, ko zaključite postopek registracije, bo Shopify začel svojo izkušnjo s kratkim sestankom vprašanj in odgovorov. To je namenjeno Shopify, da se naučite malo več o tem, kako želite, da je vaša trgovina.

To je glavni del, ki vas bo vodil do naslednjega koraka.

Ko boste prešli ta kratek vprašalnik, je naslednje področje, na katerega se morate osredotočiti, tisto, kar je na sredini zaslona. Na voljo bo razdelek s tremi glavnimi področji, ki vam omogoča, da v trgovino dodate izdelke, prilagodite videz in nato povežete ime domene.

Ime domene je javni naslov, ki ga bodo kupci potrebovali za obisk vaše spletne trgovine. Zamislite si to kot digitalni naslov, ki ljudem omogoča, da vas najdejo po spletu.

Začni tukaj > Kliknite in se prijavite in ustvarite spletno trgovino Shopify.

2. Dodajanje izdelkov

Tu je stran, kjer izpolnite podatke o svoji umetnosti.

To je del, ki bi ga morali navdušiti – dodajte prvo svojo umetnost v trgovino! Kliknite gumb »Dodaj izdelek« in prišli boste do obrazca, v katerem boste natančno zapisali, kaj boste prodali.

Na zgornjem posnetku zaslona sem izpolnil vzorčno besedilo, da sem prikazal, kaj lahko dodate za polja s podrobnostmi o izdelku. Podatki, ki jih vnesete tukaj, niso samo za prikaz. Polja, kot so vrsta izdelka, zbirke in oznake, vam lahko pomagajo organizirati vaše umetnine. Prav tako pomaga vašim strankam, da lažje najdejo umetnost v vaši spletni trgovini.

Ko izpolnite vse potrebne podrobnosti na strani, kliknite shrani in dobili boste evidenco o svojem prvem izdelku za prodajo!

3. Izbira teme za vašo spletno trgovino

Izberite pravo temo za vašo spletno trgovino.

Na domači strani vašega računa Shopify kliknite »Prilagodi temo«, da začnete postopek. Teme so vnaprej oblikovane predloge, ki jih lahko uporabite za svojo spletno trgovino. Če ne želite porabiti časa za to, lahko preprosto izberete enega in začnete uporabljati.

Priporočam, da prilagodite svoje, tako da lahko svoji spletni trgovini daste ta osebni pridih. Če želite izbrati predlogo, kliknite »Razišči brezplačne teme«. Prikaže se pojavna galerija tem, ki jih lahko izbirate.

Pomaknite se po njih in kliknite tistega, ki vam je všeč, da si ogledate več podrobnosti o njem. Če vam je tema všeč, kliknite »Dodaj v knjižnico tem«.

Raziščite in oglejte si več Shopify teme.

4. Prilagodite temo

Lahko prilagodite videz svoje umetniške trgovine

Nazaj na domači strani kliknite »Prilagodi« poleg teme, ki jo želite uporabiti. Teme, ki ste jih izbrali prej, bodo na voljo v razdelku »Knjižnica tem«. S tem se bo odprl urejevalnik tem.

To je spletna aplikacija, ki deluje na principu What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG). Tako kot aplikacije, kot je Microsoft Word, vam bo zaslon za oblikovanje natančno prikazal, kako bo videti vaše spletno mesto, ko ga urejate.

Izberete lahko, kje postaviti čarovnike, besedilo, kako urediti odseke in celo podrobnosti prilagoditi vse do velikosti in barve pisave. Ne pozabite, da se je v procesu oblikovanja enostavno izgubiti, zato pametno porabite svoj čas in najprej končajte z dodajanjem izdelkov v zalog, preden oblikujete svojo trgovino.

Ko končate z dizajnom, kliknite »Shrani«.

5. Raziskovanje funkcij Shopify

Seznam uporabnih funkcij e-trgovine, ki jih ponuja Shopify.

Zaenkrat sem to, kar sem vam pokazal, le osnove, kako ustvariti spletno trgovino in ji dodati izdelke z manjšimi prilagoditvami. Shopify je popolna platforma za e-trgovino, kar pomeni, da je zasnovana tako, da vam pomaga prodati.

Proces prodaje vključuje veliko več kot preprosto ustvarjanje trgovine. Na primer, lahko uporabite analitiko, da se seznanite s strankami, upravljate s trženjskimi akcijami, da privabite več obiskovalcev na vaše spletno mesto in celo ustvarite popuste.

To so samo osnovne funkcije Shopify in če jih potrebujete več, lahko vedno dodate druge aplikacije za izboljšanje funkcij, ki jih ponuja vaša trgovina.

Raziščite še več edinstvenih funkcij storitve Shopify.

6. Uporaba aplikacij

Shopify trgovina z aplikacijami (vir).

Če si želite ogledati, katere dodatne aplikacije so na voljo, v levem navigacijskem meniju kliknite »Aplikacije« in nato »Obiščite trgovino z aplikacijami Shopify«. Tukaj so aplikacije, ki so majhni programi ali skripti, namenjeni dodajanju določenih funkcij trgovinam Shopify.

Zaradi svoje priljubljenosti ima Shopify ogromen ekosistem uporabnikov in razvijalcev aplikacij, ki si skupaj prizadevajo za razširitev zmogljivosti Shopifyja. Kot primer lahko najdete aplikacijo, kot je Spocket, ki vam pomaga pri pošiljanju vaše umetnosti in jo dodate v svojo trgovino Shopify. Lahko se celo razširite in postanete Dropship podjetje.

Ne pozabite pa, da lahko nekatere aplikacije za uporabo zahtevajo plačilo dodatnih pristojbin. Cene so odvisne od cene, ki jo razvijalec zaračuna za te aplikacije. Trg aplikacij Shopify je obsežen in ima skoraj vse, kar bi spletni trgovec lahko želel ali potreboval. Našli boste aplikacije, ki vam bodo pomagale pri trženjskih dejavnostih, pošiljanju blaga ali več.

7. Razširitev prodaje na socialne kanale

Shopify vam omogoča povezovanje s priljubljenimi socialnimi platformami, da razširite svoj prodajni kanal.

Ena najmočnejših lastnosti Shopify je ta, da omogoča razširitev zmogljivosti vaše spletne trgovine zunaj samega spletnega mesta. To pomeni, da lahko za povečanje prodaje uporabite druge kanale – priljubljene avenije, kot so Facebook, Instagram ali celo Amazon.

Če želite dodati druge prodajne kanale, kliknite znak »+« poleg možnosti »Prodajni kanali« in izberite na seznamu tam. To bo v pomoč pri doseganju veliko večjega občinstva kot le vaša spletna trgovina.

Zaključek: Ali je prava izbira za vašo spletno trgovino?

Pozorno določite cene v trgovini.

Če tega še niste opazili, je Shopify zelo podoben mnogim ustvarjalcem spletnih mest, kot sta Wix in Weebly. Deluje po načelu preprostega sistema za vlečenje in spuščanje, ki je intuitiven in brez stresa. Ključna razlika je v tem, da je Shopify zasnovan že od začetka, pri čemer je v mislih e-trgovina.

Zaradi tega boste morda opazili, da je struktura cen nekoliko višja od osnovnih graditeljev spletnih mest. Kar dobivate v zameno, je vredno veliko več kot mesečne pristojbine, ki jih vložite.

Osnovni računi Shopify se začnejo od 20 USD na mesec. To vam omogoča seznam in prodajo neomejenega števila izdelkov. Kar plačujete na računih višje stopnje, so več funkcij, kot je možnost, da v svoj račun Shopify dodate več osebja, ko podjetje raste..

Vendar je treba omeniti eno Shopify bo zmanjšal vašo prodajo v obliki transakcijskih pristojbin za spletne nakupe prek kreditne kartice. Tako je smiselno nadgraditi svoj načrt Shopify, ko se prodaja poveča, saj so njihove stopnje nižje za višje stopnje načrtov.

Začni tukaj > Kliknite, če želite začeti s storitvijo Shopify.

Prednosti uporabe Shopify za prodajo umetnosti

 • Izdelovalec vizualnih trgovin, ki je preprost za uporabo
 • Prodaja na več kanalov
 • Integrirano upravljanje pošiljanja in plačil
 • Obravnava fizično in digitalno umetnost
 • Na voljo je veliko dodatnih funkcij

Slabosti uporabe Shopify za prodajo umetnosti

 • Obvezne pristojbine za transakcije
 • Prosti načrt ni na voljo (samo preskusna različica)
 • Omejene prilagoditve teme
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map