Shopify Tutorial: Kako ustvariti spletno trgovino

Eksplozija digitalne elektronike je z leti stalno naraščala. Projekcije pravzaprav ocenjujejo, da bo prizadet globalni obseg transakcij 6,5 bilijona dolarjev do leta 2023. Ustanovljeni trgovci e-trgovine se pridružujejo trgovcem na drobno, ki prehajajo na digitalno tehnologijo, in posamezniki, ki vzpostavijo svojo lastno trgovino e-trgovine.


Slišimo čedalje več zgodb o uspehu v dropshipping poslu. Na primer, Marc je z Dropshippingom ameriških in evropskih izdelkov z uporabo Shopify in Spocket zaslužil 178 492 dolarjev (preberite študijo primera).

Zahvaljujoč platformam, kot je Shopify, je to postalo lažje kot doslej.

Osnove pridobivanja lastne trgovine za e-trgovino s Shopifyjem so pravzaprav zelo preproste. Spletna mesta za e-trgovino so v osnovi enaka osnovnim spletnim mestom, le da uporabnikom omogočajo nakupe na spletnem mestu.

Tu so naslednji koraki:

Kazalo

 1. Registrirajte se za račun Shopify
 2. Zgradite osnovno trgovino
 3. Dodajte izdelke v svoj zalog
 4. Dodajte izdelke v svojo trgovino
 5. Konfigurirajte svoje načine plačila
 6. Nastavitev parametrov pošiljanja
 7. Upravljanje nakupovalnih vozičkov
 8. Zaženite svojo trgovino!
 9. Trgovino razširite s funkcijami Shopify

Raziščite Shopify

 • Obiščite in se prijavite na Shopify
 • Oglejte si vse teme Shopify
 • Primeri trgovine Shopify
 • Priporočite načrte in cene

Zagon spletne trgovine Shopify

Osnove pridobivanja lastne trgovine za e-trgovino s Shopifyjem so pravzaprav zelo preproste. Spletna mesta za e-trgovino so v osnovi enaka osnovnim spletnim mestom, le da uporabnikom omogočajo nakupe na spletnem mestu.

Korak 1. Registrirajte se za Shopify račun

Prodaja v spletu s Shopify - Prijavite se na 14-dnevno brezplačno preskusno različicoShopify vam ponuja 14-dnevno brezplačno preizkusno obdobje brez podatkov o kreditni kartici (obiščite Shopify).

Shopify vsem novim uporabnikom ponuja 14-dnevno brezplačno poskusno obdobje. Če želite začeti z njimi, obiščite spletno mesto Shopify in kliknite »Začni brezplačno preizkušanje«. Ta prijava vam omogoča dostop do spletnega mesta Shopify.

Začni tukaj > Kliknite in se prijavite in ustvarite trgovino Shopify.

Korak 2. Nastavite svojo trgovino Shopify

Za izdelavo spletne trgovine uporabite Shopify Site BuilderIzdelovalec spletnih mest Shopify je preprost in enostaven za upravljanje.

Shopify Site Builder sledi konceptu Lego. To, kar vam omogoča, je v bistvu sestaviti različne “koščke” spletnega mesta, tako da deluje tako, kot želite. Vse je vizualno, tako da lahko vidite, da je vaše spletno mesto v obliki, ko ga gradite.

Na spletnem mestu Shopify gradite spletno mesto na dva načina:

1. Vnaprej izdelane teme Shopify

Poiščite vnaprej izdelano temo za sprednjo stran vaše trgovineShopify teme

Prvi je, da v storitvi Shopify uporabite že obstoječo predlogo in jo nato spremenite tako, da bo videti edinstveno vaša.

Če želite poiskati temo, ki ustreza vašim potrebam, lahko obiščete trgovinsko tematsko trgovino Shopify na naslovu themes.shopify.com – na izbiro je več kot 70 vnaprej izdelanih brezplačnih in plačljivih tem.

2. Ustvari iz nič s tekočino

Shopify programski jezik TekočinaShopify programski jezik Tekočina – Več razvijalcev Shopify nam je povedalo, da je Tekočina jezik, ki ga je enostavno naučiti. To se boste morali naučiti, če želite ustvariti trgovino Shopify iz nič.

Druga možnost – če želite nekaj bolj edinstvenega, lahko ustvarite tudi spletno mesto iz nič. Platforma Shopify uporablja njihov samorazviti jezik PHP, imenovan „Tekočina“. Če želite ustvariti svojo trgovino Shopify od začetka, boste morali obvladati jezik.

Oglejte si spletne trgovine v resničnem življenju, narejene s trgovino Shopify.

Korak 3. Dodajte izdelke v svoj zalog

Dodajanje izdelka v zalog v ShopifyStran »dodaj izdelek« vam omogoča tudi organizacijo, kam grejo izdelki.

Obstajata dva glavna načina dodajanja izdelkov, ki jih želite prodati na Shopify.

Ročno dodajte izdelke

Prvi je tako, da ročno dodate izdelke, za katere imate dejansko zalogo.

Če želite to narediti, kliknite »Izdelki« in izberite »Dodaj izdelek«. Zaslon Dodaj izdelek je zelo močan pripomoček za vašo trgovino. Poleg osnov, kot so ime in opisi izdelkov, lahko tukaj nastavite tudi zbirke, prodajalca in oznake. To pomaga organizirati izdelke.

Dodajte izdelke Dropshipping

Drugi način dodajanja izdelkov bi bil metoda dropshipping. Obiskati boste morali Shopify Market in izbrati aplikacijo dropshipping, kot je Oberlo. S tem lahko brskate in dodate izdelke iz vmesnika aplikacije.

Korak 4. Pokažite izdelke v svoji trgovini e-trgovine

Dajanje izdelka v trgovino ShopifyTukaj sem že dodan izdelek v zbirko domačih strani.

Če dodate izdelke v svoj zalog, preprosto pomeni, da so shranjeni v sistemu. Prav tako morate poskrbeti, da bodo ti izdelki postavljeni v vašo trgovino Shopify. Če želite to narediti, znova odprite urejevalnik trgovine.

Tu se boste odločili, kam dodati določene kolekcije izdelkov. Lahko imate različne odseke, ki prikazujejo različne kolekcije, ali pa preprosto en velik katalog – izbira je vaša.

Korak 5. Konfigurirajte načine plačila

Konfiguriranje plačilnih sredstev v vaši trgovini shopifyKadar koli dodajte ali konfigurirajte ponudnike plačil, pojdite na Nastavitve > Ponudniki plačil so vam na voljo ponudniki plačil.

Ko je vaše osnovno spletno mesto sestavljeno, je čas, da si ogledate funkcije e-trgovine. Prva stvar, ki jo potrebujete pri tem vidiku, je, da se odločite, kako želite, da stranke plačujejo za nakupe na vašem spletnem mestu.

PayPal

PayPal je privzeto na voljo v vaši trgovini, vendar boste morali pozneje ustvariti račun trgovca PayPal, če ga želite uporabiti. Poleg PayPala imate na voljo še dve glavni vrsti plačilnih procesorjev.

Potrdi plačila

Prva je Shopify Payments, ki jo zagotavlja neposredno Shopify. Če se odločite za to, vam omogoča obdelavo skoraj vseh vrst plačil prek računa. Vendar pa je plačilo preko Shopify nekoliko omejeno, saj ga ne morejo uporabljati vsi. Na voljo je le peščici držav, poleg tega obstajajo nadaljnje omejitve glede tega, katera podjetja v katerih državah ga lahko uporabljajo ali ne.

Avstralska podjetja lahko na primer uporabljajo Shopify Payments, toda tista, povezana z nekaterimi finančnimi in poklicnimi storitvami, igrami na srečo ali celotnim seznamom drugih dejavnosti, so prepovedana..

Ponudniki plačil tretjih oseb

Drug način, kako to storiti, je uporaba plačilnega procesorja drugih proizvajalcev, kot je Stripe, iPay88, ali WorldPay. Na žalost je tu še eno ‘ampak’. Preden izberete ponudnika za uporabo, se morate prepričati, ali je na voljo za vašo regijo.

Korak 6. Nastavitev parametrov za pošiljanje

Nastavitev pošiljanja trgovine ShopifyDoločiti morate podrobnosti o pošiljanju svojih izdelkov.

Če želite upravljati svoje dogovore, kliknite “Nastavitve” in nato “Pošiljanje”. Tu lahko nastavite vse podrobnosti, ki se nanašajo na vsako naročilo – od prevoznika do seznamov in cen.

Ustvarite lahko več konfiguracij pošiljanja, da poskrbite za različna naročila, na primer domača ali mednarodna. Lahko se določijo tudi pogoji, na primer, kakšna teža naročil zahteva, kakšno vrsto embalaže.

Korak 7. Upravljanje nakupovalnih vozičkov

Upravljanje nakupovalnih vozičkov ShopifyPoleg plačil lahko med postopkom odhoda izberete tudi zajem podatkov o strankah.

Iz »Nastavitve« -> Na strani »Naročilo« lahko nastavite postopek, skozi katerega stranke opravijo nakup. Odločiti se morate o tem, kako želite, da vaša trgovina upravlja blagajne.

Ali na primer želite, da bi kdo lahko opravil nakup brez računa v vaši trgovini? Oddelek za blagajne je še eno močno področje, ki ga lahko uporabite ne samo za ustvarjanje prihodkov, temveč tudi za zajem podatkov in druge tržne namene.

Korak 8. Zaženite svojo trgovino!

Zagon vaše trgovineVaša trgovina Shopify je med poskusnim obdobjem zaščitena z geslom.

Za zagon trgovine Shopify se boste morali prijaviti v enega od njihovih načrtov. Različni načrti za Shopify imajo različne funkcije. Na primer, vse transakcije v Shopifyju so dajatve s transakcijskimi pristojbinami, vendar bodo načrti višjih stopenj stali manj.

Začni tukaj > Kliknite in zaženite svojo trgovino Shopify.

Zakaj Shopify: Več o njihovih značilnostih

Enostaven za uporabo graditelja spletnih strani

Podrobnejši pogled na urednik spletnega mesta ShopifyShopify editor je preprost za uporabo. Na levi je vrstica za krmarjenje, kjer lahko urejate določen blok.

“Sprednja stran” vašega spletnega mesta za e-trgovino je tisto, kar bodo obiskovalci videli in z njimi komunicirali. To je mogoče graditi po vaših natančnih zahtevah z uporabo blokov, ki jih ima Shopify v ustvarjalcu spletnih mest. Uporabite ga lahko za začetek s prazno predlogo ali za spremembo ene od obstoječih tem Shopify.

Shopify Plačila in pošiljanje

Nakupovalna košarica in obdelava plačil je srce vaše trgovine e-trgovine. Izberete lahko, katera plačila želite sprejeti od svojih strank. Obstajajo več kot 100 različnih procesorjev na voljo, tako da je izbira res odvisna od vas.

Poleg tega vam Shopify omogoča tudi vključevanje cen in obdelave pošiljanja, izračunavanje davkov in še več.

Upravljanje s strankami

Pomembno je poznavanje vaših strank. Shopify spremlja vaše stranke, pa tudi njihovo zgodovino nakupov in druge podatke. To vam pomaga, da jih organizirate in s tem lahko izvajate razširjeno trženje, kot je zagon oglaševalskih akcij po meri in še več.

Marketinška orodja

Shopify ima nekaj vgrajenih ali možnih dodatkov, ki vam pomagajo pri vodenju marketinških kampanj. Strankam lahko ponudite darilne kartice, izvedete družbene medije ali oglaševalske akcije po e-pošti in še več.

Upravljajte izdelke

Shopify upravljanje zalednih dniObstaja veliko polj, ki omogočajo podrobno organizacijo izdelkov.

S spletnim mestom kot prodajalno imate na strežniku Shopify tudi zaledje.

To je podobno skladišču v vaši maloprodajni trgovini, kjer lahko upravljate zaloge. Tu lahko označite izdelke, ustvarite poročila za dopolnitev zalog ali celo določite različne SKU-je.

Pojdi mobilni

S številnimi podjetniki, ki skačejo po pasu e-trgovine, je Shopify na voljo mobilno aplikacijo za podporo svojim uporabnikom, ki so na poti. Njihova mobilna aplikacija vam bo omogočila popoln nadzor nad vašo spletno stranjo in vedenjem od koder koli po svetu.

Shopify gumb za nakup

Shopify Buy ButtonKo prilagodite gumb za nakup, lahko kodo kopirate v urejevalnik HTML svojega spletnega mesta.

Za tiste, ki ne želijo imeti svojega celotnega spletnega mesta za e-trgovino, ima Shopify načrt Lite, ki ponuja integracijo gumba za nakup. To lahko uporabite na svojem spletnem mestu ali spletnem dnevniku, če želite preprosto izkoristiti transakcijske zmogljivosti Shopifyja.

Shopify Analytics

Shopify AnalyticsAnalitična nadzorna plošča prikazuje pregled vaše trgovine Shopify.

Z ene same nadzorne plošče lahko dostopate do vseh podatkov, ki so zbrani z vašega spletnega mesta. To vključuje statistiko obiskovalcev, na primer od kod prihajajo, kako so izvedeli za vaše spletno mesto in še več. Prav tako lahko ustvarite poročila o izdelkih in prodaji, ki jih želite izvoziti.

Shopify POS

Ena najbolj edinstvenih stvari pri Shopifyju je, da omogočajo fizičnim trgovinam, da zlahka opravijo prehod na digitalno. To je v obliki Shopify POS-a, ki jim omogoča, da trgovsko ponudbo Shopify povežejo s svojim maloprodajnim podjetjem. Rezultat integriranega inventarja in celo poročanja.

Koliko stanejo stroški nakupa?

Potrdi stroškeStroški trgovine Shopify.

Shopify skupaj ima pet načrtov, med katerimi lahko izbirate. Trije so standardni načrti, za katere se bo odločila večina uporabnikov, druga dva pa sta na skrajnih koncih spektra. Shopify standardni načrti so na voljo po ceni 29 $ / mesečno (Basic Shopify), 79 $ / mesečno (Shopify) in 299 USD / mesec (Advanced Shopify).

Med temi načrti obstajajo subtilne, a pomembne razlike. Vsi ti seveda omogočajo izdelavo in zagon spletnega mesta za e-trgovino. Dražji načrti sicer vključujejo dodatne funkcije, ki bi koristile večjim spletnim mestom, ki imajo večji obseg prometa.

Če bi na primer imeli spletno mesto z veliko količino prometa, bi se s prijavo na Advanced Shopify lahko prihranili denar kljub višjim cenam. Advanced Shopify prihaja z nižjimi transakcijskimi provizijami za plačila s kreditnimi karticami, kar je pogost način plačila v spletnih trgovinah.

Če njihovi standardni načrti niso za vas, lahko razmislite tudi o Shopify Lite ali Plus. Shopify Lite naj bi vam pomagal pri prodaji v spletu, ne da bi vam bilo treba zgraditi polno trgovino s Shopifyjem. Omogoča vam, da zgoraj omenjeno “Kupite gumb” uporabite le za 9 dolarjev na mesec.

Shopify Plus je namenjen velikim podjetjem, ki imajo morda posebne potrebe. Vsak od teh načrtov je prilagojen vašim posebnim potrebam, zato se stroški razlikujejo. Povezati se boste morali s podjetjem Shopify in se z njimi pogovorili o svojih natančnih zahtevah.

Oglejmo si tabelo cen.

Shopify Načrti / ceneBasic ShopifyShopifyAdvance Shopify
Mesečna cena29 USD / mesečno79 USD / mesečno299 USD / mesečno
Računi osebja2515
Pristojbine za kreditne kartice2,9% + 0,30 USD2,6% + 0,30 USD2,4% + 0,30 USD
Transakcijske pristojbine / prehod tretje osebe2%1%0,5%
Potrdi plačila0%0%0%
Darilne karticeDaDa
Zapuščeno obnovitev vozičkaDaDaDa
Brezplačno SSL potrdiloDaDaDa
Analiza goljufijDaDa
Osebna poročilaDaDa
Strokovna poročilaDaDa
Izdelava vnaprejšnjega poročilaDa
Cene pošiljanja v realnem časuDa
24/7 podporaDaDaDa

* Za najboljše cene in natančnost načrta si oglejte uradno spletno mesto Shopify.

Je Shopify pravo orodje za e-trgovino za vas?

Shopify je namenjen pomoči ljudem pri prodaji preko spleta. To se lahko zgodi na tri načine, bodisi kot povsem nova trgovina e-trgovine, prestavljanje na obstoječe spletno mesto ali z vezanjem obstoječih maloprodajnih podjetij v novo spletno trgovino. Vzemimo za primer naslednje tri primere;

Nova trgovina – Jack želi začeti prodajati ribiško opremo na spletu, saj bi mu to preveč stalo, če bi v ta namen najel fizično trgovino. Za samo 29 dolarjev mesečno mu Shopify Basics to omogoča, ne da bi se moral naučiti, kako kodirati, da razvije in vzdržuje svojo trgovino.

Obstoječe spletno mesto – Peter ima uspešno spletno stran in želi s prodajo nekaterih izdelkov izkoristiti svoj promet. Da bi to storil, se prijavi na Shopify Lite, ki mu bo pomagal, da bo to storil na svojem spletnem mestu za samo 9 dolarjev na mesec.

Od fizičnega do digitalnega – John je lastnik verige trgovin s strojno opremo na območju Denverja. Z uporabo Shopifyja lahko preprosto odpre spletno prodajalno za svoje trgovine. S Shopify POS lahko vključi tudi upravljanje zalog za svoje fizične in maloprodajne prodajalne.

Edini primer, v katerem Shopify ni ravno uporaben, je, če ne nameravate prodajati prek spleta. Njegova cena je nekoliko strmejša od večine standardnih graditeljev spletnih strani, saj vključuje toliko funkcij e-trgovine.

Začni tukaj > Kliknite, če želite začeti s storitvijo Shopify.

Zaključek: Shopify je narejen tako, da vam pomaga pri prodaji

Če načrtujete kakršno koli spletno prodajo, je Shopify prava rešitev za vas. Ne glede na to, ali prodajate fizične izdelke ali digitalno blago, vas je Shopify zajel. Najboljši del je, da lahko zgradite in zaženete profesionalno prodajalno e-trgovine, ne da bi se morali naučiti ene same vrstice.

Zaradi svoje priljubljenosti ima Shopify tudi živahno spletna skupnost. Če želite nekaj vedeti, preprosto vprašajte in zelo verjetno boste našli nekoga, ki pozna odgovor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map