Kako začeti blog o mamici s pomočjo WordPress-a (in rasti v uspešnem podjetju)

Če želite začeti mamin blog, ste na pravem mestu! Jaz sem Gina Badalaty za prevzem nepopolnih in sem mama blogerka od leta 2002. Medtem ko je moj blog šel skozi številne faze, sem zaradi svojih dolgoletnih izkušenj zaslužen profesionalni bloger za sanjsko stranko.


V tem članku bom delil pravi način za vzpostavitev spletnega dnevnika, ki vam bo pomagal razvijati uspešen spletni dnevnik in podjetje!

To je moj blog – Objemanje nepopolnih

Koliko zaslužijo mamine blogerke?

Če iščete “koliko zaslužijo blogerji”, boste videli zgodbe tistih, ki prinašajo od 40.000 do več kot 1.000.000 dolarjev na mesec. Ti blogerji so izkoristili svoje zgodbe, da bi pritegnili pravo ciljno publiko, s poudarkom na priljubljenih temah, kot je zmanjšanje dolga, namesto da vodijo mamin blog. Če pa ne želite delati 80 ur na teden, da bi ga dosegli tako veliko, lahko zaslužite dober zaslužek s strateškim načrtovanjem spletnega dnevnika kot podjetja.

Kaj lahko zaslužite od svojega bloga je različno. V začetku letošnjega leta sem bil presenečen, ko sem prejel visoko dobičkonosne preglede iz stare objave o netoksični kuhinjski posodi, ki je imel partnerske povezave. Čeprav je težko zagotoviti, da bo objava postala viralna, je moja optimizacija iskalnikov (SEO) za to objavo omogočila, da je na Googlu # 1..

Tudi brez virusnih objav lahko majhen blog prinese redni dohodek. Blogam samo s krajšim delovnim časom, vendar sem že sprožil 12.000 dolarjev na leto v podružničnih in sponzoriranih objavah z mojim majhnim občinstvom. Ključno je razvijanje niše za dosego moje ciljne publike.

Objave na spletnem dnevniku pa niso edini način, kako zaslužiti na svojem blogu. Moj blog je pomagal sprožiti mojo pisarsko kariero na področju starševstva in zdravja. Z razvijanjem odnosov z drugimi maminimi blogerji skozi leta nisem imel težav z iskanjem stabilnega dela, kadar koli to potrebujem.

Nastavitev maminega bloga in ga spremenite v posel

Ne glede na to, kam želite iti, lahko na vaš blog pridete. Ključno je strateško načrtovanje pred časom, da začnete na najboljši nogi, da boste lahko končali tja, kjer vas sanje vodijo.

Kako začnete na svojem blogu? Vkopljemo se.

Koraki za nastavitev bloga za mamo

 • 1. korak: Pripravite se, preden začnete
 • 2. korak: pravilno nastavite blog za mamo
 • 3. korak: Svoj blog spremenite v posel
 • Unovčite mamin blog
 • Primeri maminih blogov
 • Ali so blogi še vedno stvar?

Priporočena orodja

Razkritje: BuildThis.io prejema pristojbine za napotnice od orodij, navedenih na tem spletnem mestu. Toda mnenja temeljijo na naših izkušnjah in ne na tem, koliko plačajo. Osredotočeni smo na pomoč malim podjetjem in posameznikom pri izdelavi spletnih strani kot podjetja. Podprite naše delo in izvedejte več v našem razkrivanju zaslužka.

1. Pripravite se na predstavitev: Blagovna znamka, občinstvo, vsebina

Preden začnete blog o mami

Če želite postaviti temelje za ustvarjanje spletnega dnevnika, ki privablja obiskovalce, potrebujete tri kritične dejavnike:

 1. Privlačna blagovna znamka
 2. Način, kako ciljati na svoje občinstvo
 3. Vsebina, ki je blagovna znamka in privlačna za vašo tarčo

Mogoče bi si mislili, da bom rekel “spletno gostovanje” ali “ime domene”, toda če želite, da se vam uspe uspeti kariera prek spletnega bloga, morate k temu pristopiti kot podjetje, kar pomeni, da najprej postavite trdne temelje.

Zgradite svojo blagovno znamko

Če želite zgraditi svojo blagovno znamko, morate opraviti nekaj kritičnega introspektivnega dela. To se začne z učenjem vašega “zakaj”. Simon Sinek, avtor uspešnice “Začnite z Zakaj,«Piše,

Ljudje ne kupujejo, kaj počneš, kupujejo ZAKAJ to delaš.

Odkrivanje vašega “zakaj” vam bo pomagalo, da se osredotočite na ustvarjanje močne vsebine in gradnjo uspešnega podjetja okoli nje.

Čas je, da vzamete papir in pisalo in se vprašate, zakaj želite pisati blog. Če želite kopati zelo globoko, morate postaviti vprašanje “zakaj” na vsak vaš odgovor vsaj 5-krat. Na primer, pred kratkim sem ta postopek uporabil za rebrand. Moja uvodna izjava je bila: „Želim z blogom pomagati mamam, ki vzgajajo avtistične otroke z resnimi izzivi. Od tam sem ves čas spraševal “zakaj” za vsak moj odgovor, dokler nisem prišel do tega, “da pokažem, da lahko naši otroci živijo namensko in radostno življenje in da svet postane boljše mesto.”

Lepota te vaje je v tem, da boste pogosto ugotovili, da vaš “zakaj” pomaga drugim, vendar bi morali tudi nekoliko bolj sebično potopati v svoj razlog. Kaj vas bo vsak dan motiviralo, da se prebijete skozi zahtevne dele uspešnega spletnega podjetja? Morda želite sprostiti dohodek za poplačilo dolga. Morda vas zanima ustvarjanje avtorskega spletnega mesta za postavitev platforme za tisto knjigo, ki jo pišete. Ali pa bi radi zaslužili dovolj, da bi kupili čudovito hišo na plaži.

Uporabite to “zakaj” vajo, da sanjate velike, da se boste lahko potrudili skozi izzive, da postanete bloger svetovnega razreda s podjetjem, ki drugim pomaga pri izpolnjevanju vaših sanj.

Poiščite svojega idealnega obiskovalca

Ko dobite svoj “zakaj”, se lahko zdaj osredotočite na iskanje idealnega obiskovalca. V tem koraku boste odkrili, kdo je in kaj potrebuje. Nekaj ​​osnovnih demografskih podatkov, o katerih je treba razmišljati, vključuje:

 • Starost
 • Število otrok / dečkov ali deklet
 • Razpon dohodka / stopnja izobrazbe
 • Delajoča strokovna, ostani doma mama, podjetnica?
 • Kje živi: mesto, država, predmestja?
 • Lastnik stanovanja, stanovalec?
 • Lastnik hišnih ljubljenčkov? Lastnik avtomobila?
 • Vernik, ateist, agnostik?
 • Posebna niša: hrustljava mama, ki želi biti fit, otroci s posebnimi potrebami, nogometna mama, posvojeni otroci itd.

Moja ciljna publika vključuje mame, ki vzgajajo tweens in najstnike s hudim avtizmom in z njimi povezanimi motnjami. Za svoje otroke potrebujejo zdrave rešitve in način za preprečevanje izgorelosti.

Mogoče je oseba, ki je v mislih, vendar morate ustvariti “avatar”, ki niste vi. Tako boste olajšali ustvarjanje vsebine glede na njene potrebe, ki se ne bo spremenila, tudi če je vaša. Prav tako je lažje pisati svoje objave tej osebi.

Načrtujte vsebino z raziskavami občinstva

Ko si vzamete nekaj časa za razumevanje svojega idealnega bralca, je naslednji korak raziskovanje njegovih potreb. Vaš spletni dnevnik naj vsebuje dragocene informacije za ustvarjeni avatar, ki lahko privede do zaslužka za vas. To odkrijete z raziskovanjem njenih točk bolečine in užitka.

Lahko uporabite Google, vendar je mnogo bolj učinkovit način raziskovanja z anketiranjem vaše ciljne publike. To je resnično pomagalo pri mojem blogu. Preprosto napišite 5 odprtih vprašanj o potrebah svojega avatarja. Eno izmed mojih vprašanj je bilo: “Ko pomagate svojemu avtističnemu otroku, kakšne rešitve so pomagale?”

Vaš intervju naj traja le 15–20 minut. To lahko storite po e-pošti, telefonu, Skypeu – kjer koli je prijazno. Najbolje je vprašati ljudi, ki vas poznajo in vam zaupajo. Previden bi bil, če želite zaslišati ljudi iz katere koli Facebook skupine, v kateri ste – najprej boste potrebovali dovoljenje.

Ta raziskava vam pomaga spoznati težave, s katerimi se spopada vaše občinstvo, tako da lahko razmišljate o vsebini, ki jih rešuje. Na primer, moji intervjuji so razkrili, da avtistični otroci uspevajo s tehtanimi rešitvami. Tu je primer naslova, ki sem ga napisal na podlagi raziskav:Utežene odeje za avtizem: naša izkušnja s Sonno Zona.”Kot lahko vidite, ta članek ni samo suha raziskava, temveč osebni način izmenjave informacij in priporočila orodje, ki sem ga uporabil za reševanje skupne težave..

Medtem ko načrtujete svojo vsebino, razmislite, kaj lahko osebno zagotovite (izdelki, storitve, članstvo itd.), Da boste pomagali svojemu avatarju zmanjšati te bolečinske točke in povečati srečo.

Pomislite tudi na “veliko sliko”. Na primer, če napišem 10 objav, namenjenih tej temi, lahko iz teh objav ustvarim e-knjigo, ki jo lahko prodam bralcem in potencialnim. Ne potrebujete dolgega seznama tem. Samo 5-10 idej za začetek, z 2-3 teme člankov, napolnjenimi z osebnimi, edinstvenimi in / ali strokovnimi nasveti.

Oblikovanje in slike

V tem trenutku ni nujno, da imate logotip ali oblikovanje po meri. Uporabite privlačna predloga iz WordPress-a ki ustreza temi vašega spletnega dnevnika, kot je na primer oblikovanje spletnega mesta za pisatelje, ki so mamice. Barva lahko naredi vašo blagovno znamko bolj prepoznavno, ko napredujete, toda nekega dne boste morda želeli spremeniti svoj videz ali oddati stran za razvoj spletnega mesta.

Canva je za ustvarjanje slik za objave in skupne rabe enostavno orodje, ki vam bo pomagalo narediti slike primerne velikosti za vaš blog in različne oblike družbenih medijev.
Ko dodajate slike, mora imeti vsak opisno “alternativno besedilo” (aka “alt tag”) za slabovidne. Alt oznake pomagajo tudi SEO, zato se prepričajte, da ustvarite naslov, ki ustreza vaši ključni besedi SEO.

Udobno uporabite kamero pametnega telefona, da ustvarite zanimive slike za skupno rabo. Uporabite lahko tudi profesionalne slike. Brezstične slike so na uglednih virih, kot so na primer, na voljo za poceni in poceni DepositPhotos.com ali Pexels.com.

Oglejte si ta seznam 30 brezplačnih slikovnih virov od skrivnosti gostovanja spletnega gostovanja. NIKOLI za svoj blog ne uporabljajte slike, ki jo najdete v Googlu; te so zaščitene z avtorskimi pravicami.

Nastavitev meja za vsebino spletnega dnevnika

Zdaj bi se morali odločiti, kakšne meje boste postavili pri pisanju ali skupni rabi o svojih otrocih, možu in drugih ljubljenih – vključno s slikami. Na primer, nikoli ne pišem o svoji družini na kaj drugega kot na uporaben, pozitiven način in poskrbim, da so vse fotografije mojih otrok zelo zunaj (brez posnetkov “kopalke”).

Katere občutljive teme se boste izognili ali jih boste morali razčistiti pri družinskih članih? Bolezen, finance, izguba zaposlitve in romantika so lahko občutljive teme, zato bodite previdni, kaj razkrijete bralcem. Tudi če se vaše podjetje loti, je pametno, da vaš telefon, naslov in morda celo sosesko skrivate.

2. Vzpostavite blog za mamo

Ko se odločite za nastavitev spletnega dnevnika, je več možnosti, na primer proračun.

Kje začeti: Gostovanje in osnovne funkcije

Začnite z razmišljanjem o imenu domene vašega spletnega dnevnika. Ko sem prenovila blog o mami, je trajalo nekaj mesecev možganskih motenj, da sem lahko ustvarila blagovno znamko “Embracing Imperfect.” Pomislite na ime, ki zajema vašo nišo, osebnost in potrebe vaše publike.

Nato boste potrebovali storitev, ki bo gostila vaš blog.

Če želite imeti “brezplačen” blog, je nekaj slabih strani. Uporaba storitve „narejeno za vas“, kot sta Wix ali Weebly, je dejansko lahko dražja, kot si morda mislite. V svojem blogu boste zelo omejeni. Na primer v Wixu bo vaše občinstvo predmet oglasov in vaše ime domene bo v njem vključilo njihovo ime.

Najboljše spletno gostovanje za avtorje, trenerje, bodoče lastnike podjetij in vse ostale, ki želijo blog z mamo, je samostojna možnost, ki uporablja WordPress.

Domača stran A2 gostovanje (kliknite za obisk)

Uporabite lahko cenovno dostopne in kakovostne storitve gostovanja, kot so A2 gostovanje, gostovanje v InMotionu ali SiteGround. Ti zanesljivi ponudniki stanejo od $ 4 do 7 USD / mesec in ponujajo nekaj najboljših spletnih strani za pisce in blogerje. Pomagajo vam postaviti tudi ime domene za približno 15-20 USD na leto.

Izberite blagovno znamko s certifikatom SSL. To je varnostno potrdilo, potrebno za varnost in SEO. Vaša domena je videti tako: “https://www.yourdomain.com” namesto “http: //”. Za to možnost vprašajte svojega spletnega gostitelja.

Urejevalnik WordPress-a

Ko je gostitelj nastavil vašo WordPress bazo podatkov in blog, pojdite na »vzorčno« objavo, ki ste jo dobili, in začnite pisati. Oglejte si ta spletna mesta za dobre vaje:

Ena odličnih stvari o WordPressu je, da obstajajo tisoče vtičnikov ki vam pomagajo voditi vaš blog. To so orodja, ki jih namestite prek menija Vtičniki, ki vam pomagajo vzdrževati in izvajati različne funkcije. Ko boste rasli, boste želeli dodati več, vendar pazite. Preveč vtičnikov lahko upočasni vaš blog. Tudi ta orodja je treba občasno posodabljati.

Primer strani vtičnikov v WordPressu.

Ko v meniju »Novo« napišete svojo prvo objavo, imate na voljo dve glavni možnosti: »Objava« ali »Stran«. So si podobni, vendar delujejo drugače. Objave so namenjene običajnim objavam na spletnem dnevniku, ki jih po potrebi lahko posodabljamo, spreminjamo in osvežujemo. Vaši bralci se lahko nanje naročijo. Strani so statične objave, ki se redko spreminjajo, na primer stran »Vizitka«, medijski komplet, kodeks etike itd.

Takole izgleda urejevalnik WordPress:

Nasveti za pisanje odličnih objav

Zdaj je čas, da začnete svojo prvo objavo. Prepričajte se, da je “glas” vaše objave dostopen, verodostojen in znan, hkrati pa je primeren za vašo ciljno publiko in nišo. Izberite kakovost nad količino. Ena verodostojna objava v 2000 besedah ​​je boljša od štirih besed z 500 besedami.

Poleg tega se prepričajte, da imajo vaše teme skupno nit. Če je vaš blog tesno trgan, se bodo vse vaše objave nanašale, če pa ne, poskusite poiskati temo, s katero bi vse povezali nazaj, tako da lahko na svojem spletnem mestu povežete povezane objave. To bo pomagalo tudi vašim SEO prizadevanjem.

Vsaki objavi je treba dodeliti “kategorijo” in “oznako”. (Glejte desno stran urejevalnika zgoraj.) Kategorije so kratke, pojdite na teme, ki jih redno urejate. Omejite jih na največ 6, 3 ali 4 pa je še bolje. Moji živijo starševstvo, avtizem in netoksično življenje. Vse ostalo bo podkategorija ali obravnavano v tej temi.

Na primer, običajno razpravljam o svoji veri v svojih starševskih objavah. Kategorije bodo privzeto tudi v naslovu menija v WordPressu.

Primer: Uporabite kategorije objav kot navigacijski meni svojega spletnega dnevnika.

Oznake so teme, ki jih pokrivate manj pogosto. Te so lahko daljše in bolj osredotočene na ključne besede. Na mojem blogu je “avtizem” kategorija, medtem ko je “avtizem rešitve” oznaka. Ne želite edinstvene oznake za vsako objavo, ampak redne teme, ki jih delate.

Na koncu, ko pišete, naj bodo odlomki kratki (3-4 stavki) in jih ves čas tkajte v ustrezne slike. Ta način »drobljenja« vaših podatkov olajša branje bralcev. Uporabite tudi metke, kadar je to smiselno.

Pravne težave

Ob pisanju spletnega dnevnika želite upoštevati nekaj pravnih vprašanj. Te bodo varovale med premikanjem naprej:

 • Vodni žig slik – Ne glede na to, ali ustvarite osebne fotografije ali grafike, je preprost vodni žig hiter in enostaven način za zaščito slik. Naučite se kako to storiti na Canvi.
 • Bodite skladni z GDPR – To je zakon, ki velja za vsakogar, ki se naroči na vaš blog iz Evropske unije. Naučite se, kako to nastaviti v 10 minutah ob Bloganje vaše strasti.
 • Naj bo vaš blog varen – Potrebovali boste filter za neželeno pošto, varnost in način za varnostno kopijo spletnega dnevnika. Te so zajete v zgornji povezavi “18 stvari”.
 • Nikoli ne plagirajte vsebine  – Če želite citirati nekdo v spletnem dnevniku, je dobro, da najprej vprašate in jim vedno pripisujete dobropis!

3. Zgradite svoj mamin blog v posel

Do zdaj ste že opravili veliko potrebnih del, da boste lahko svojemu blogu zagotovili najboljše možnosti, da postanejo donosen posel. Nato bomo vse kose skupaj postavili, da bomo lažje zaslužili.

Gradnja občinstva

Kako pritegnete svojo ciljno publiko? Na voljo vam je več orodij, ki bi jih moral vsak bloger uporabiti za povečanje svoje publike:

Optimizacija iskalnikov

Na vrhu seznama je optimizacija iskalnikov. Vsaka objava, ki jo napišete, bi morala imeti edinstveno ključno besedo, to je besedno zvezo, ki jo ljudje iščejo. Morda imate v mislih besedno zvezo, vendar morate ugotoviti, ali jo ljudje iščejo. Brezplačna orodja, ki vam lahko pomagajo odkriti to, vključujejo Google načrtovalec ključnih besed (morali boste nastaviti Google Račun), Ubersuggest, ali KW iskalec (omejeno na nekaj na dan).

Google načrtovalec ključnih besed.

Ko najdete besedno zvezo, poiščite v Googlu povezana vprašanja, ki jih imajo ljudje o tej temi, in jih dodajte v svojo objavo. Prepričajte se, da uporabljate oznake naslovov (H1, H2) za dodajanje naslovov, ki vsebujejo vašo ključno besedo, in jih postavite v naslov objave. Ponovite ključno besedo in različice besedila v svoji objavi, vendar se prepričajte, da je pisanje še vedno dobro. Uporabi Yoast vtičnik za nasvet o najboljših rezultatih SEO.

Prepričajte se, da so vaše objave povezane z:

 1.  Verodostojni viri, na primer statistika Svetovne zdravstvene organizacije.
 2. Druge objave, ki ste jih napisali o tej temi v prvem odstavku.

Kar je dobro za uvrstitev ključnih besed v Googlu, se občasno spreminja. Če želite posodobiti pregled, kako se uvrstiti v Google, preberite to poročilo od Backlinka vsako leto. Pomembno je, da ključne besede uporabite tudi v družabnih medijih, zlasti pri skupni rabi objav!

Družbeni mediji

Priporočam, da izberete samo 1 ali 2 prodajnih mest v družabnih medijih, na katere se boste osredotočili. Zame sta to Facebook in Instagram. Ko ste na družbenih medijih, izkoristite vsako priložnost, da se naučite, eksperimentirate in preizkusite nove stvari. Bodite svoj naravni jaz in se čim bolj verodostojno uskladite s svojo blagovno znamko.

To sem jaz na Facebooku!

Na WordPress namestite vtičnik, ki omogoča, da vaši bralci delijo objave z večino priljubljenih družabnih platform, tudi če niste na njih. Lahko uporabite vtičnik, kot je Enostavna skupna raba ali Socialna snap kar pomaga pri povezovanju z različnimi omrežji.

Na koncu bodite previdni, kaj delite in kako stvari oblikujete. V današnjem podnebju je enostavno napačno razlagati in na črni seznam. Bodite iskreni in pristni, predvsem pa spoštljivi.

E-poštno glasilo

Redno e-poštno glasilo vam bo pomagalo ostati v stiku s svojim občinstvom, objavljati napovedi, ponujati več nasvetov in še več. Lahko uporabite storitev trženja e-pošte, kot je MailChimp ali Mailerlite začeti.

Primer: Sprejemanje nepopolnega računa MailChimp.

Za vaše glasilo ni treba domišljati, temveč le koristne informacije, ki jih občinstvu redno pošiljate (tj. Vsaka 2 tedna). Če želite ljudi uvrstiti na svoj seznam e-poštnih sporočil, ustvarite dragocen brezplačen izdelek, tak namig z (“Top 10 Nasveti za nove starše”) in ga promovirajte na družbenih medijih.

Video dogodki

Prej ali slej se mora skoraj vsak bloger oglasiti na videu. Vaše možnosti tukaj so neomejene, od kratke zgodbe o Instagramu do 60-minutnih dogodkov na Facebooku v živo do poljubne dolžine na vašem kanalu YouTube. Dobra praksa je, da se udobno postavite pred kamero in vam bo pomagal pri vzpostavljanju avtoritete.

Primer: Eno od mojih FB sej v živo.

Lahko si ogledate eno od mojih  Facebook Lives o tem, kako doseči svoje cilje.

Vzpostavitev organa

Če želite voziti promet, morate postati avtoriteto v svoji niši. Kako lahko to storite poleg socialnih medijev? Eden ključnih načinov je graditi resnične odnose z ljudmi v sorodnih nišah. To lahko storite na več načinov:

 •  Bloganje gostujočih objav – V svojo nišo postavite bloge z visokim prometom, ki se ujemajo s tonom vašega bloga. Preglejte njihove smernice za oddajo in si dobro oglejte njihove objave gostov. Ključno za spodbujanje prometa je, da zagotovite, da imate znotraj objave gostov povezavo do ustrezne vaše objave, če je to dovoljeno.
 • Bloggerjske konference – Sodelovanje na blogerskih konferencah vam pomaga povezovati se z blogerji in blagovnimi znamkami, poleg tega pa se boste naučili posodobljenih veščin in praks spletnega dnevnika.
 • Misli lokalno – Poglejte lokalna prizorišča, ki ustrezajo vašemu strokovnemu znanju, kot so javna televizijska omrežja, radijske postaje, podcasti in dogodki, na katerih lahko tržiš, ko sodeluješ v.
 • Pridružite se Facebook skupinam, namenjenim vaši niši – Neprisotno je oglaševati svoj blog v skupinah, vendar lahko delite, kar veste, in se uveljavite kot avtoriteto. Spremljajte ali prijateljite ljudi, s katerimi želite vzpostaviti resnično prijateljstvo.

Unovčevanje idej za vaš blog o mamicah

Uspešni blogerji pravijo, da bi morali imeti 7 tokov prihodkov. Z blogom je lahko tako enostavno, kot so te običajne poti do blogerjev:

1. Sponzorstvo

Blagovne znamke plačujejo blogerjem za promocijo in objavljanje objav, družabnih delnic in še več. Nekateri celo kupujejo recepte ali fotografije spretnih blogerjev. Večina blogerjev začne z brezplačnim pregledovanjem izdelkov, ko gradijo svoj portfelj in mnogi delajo z vplivno mrežo, kot je Kolektivna pristranskost, ko bodo dovolj velike.

2. Pridruženo trženje

Ko se pridružite partnerskemu programu, zaslužite za vse, kar prodajate prek partnerskih povezav. Amazon.com je eden najbolj prepoznavnih in najpreprostejših. Za večje blogerje, mreže, kot sta ShareASale in MediaVine ustvarite donosen pasivni dohodek za blogerje.

3. Ustvarjanje izdelkov za prodajo

Blogerji, ki so pozorni na oblikovanje ali duhovitost, ustvarjajo majice ali vrči prek takšnih podjetij Tepspring. Drugi ustvarjajo koledarje, dnevnike in e-knjige, ki ustrezajo potrebam njihovega občinstva ali si izmislijo nekaj povsem novega!

4. Samostojno delo

Uporabite svoj blog, fotografije in objave gostov, da ustvarite svoj portfelj. Ko imaš izkušnje pod pasom, lahko začneš pisati drugim za plačilo, tržiti v družabnih medijih ali prodajati fotografije zalogam. Mnogi blogerji postanejo tudi virtualni pomočniki ali spletni oblikovalci.

5. Tečaji poučevanja

Če imate določeno veščino, jo poučite z videoposnetki, e-knjigami in / ali skupino za podporo ali uporabite platformo, kot je Učljiv ustvariti tečaj.

6. Neposredna prodaja

Številni vplivneži izkoristijo te pripravljene poslovne priložnosti, če izdelek neposredno služi njihovi ciljni publiki. Na primer, blagovna znamka beljakovin v prahu bi lahko dobro delovala na fitnes blogu.

7. Treniranje

Številni blogerji razvijejo strokovno znanje ali se certificirajo na nekem področju in svoje bloge pretvorijo v trenersko podjetje.

Kot vidite, je lahko vaš mamin blog več kot le prostor za izmenjavo misli o starševstvu. Lahko je osnova za uspešno kariero – in ne samo kot pisatelj! Blogging ponuja različne podjetniške, samostojne in druge priložnosti, če si vzamete čas in skrb, da ga načrtujete tako kot podjetje.

Najbolj priljubljene mamice blogerke

Tu je nekaj mojih osebnih favoritov in kako zaslužijo svoj dohodek:

1. Brandi Jeter 

Brandi Jeter – mama vse to pozna

Brandi Jeter iz Mame Knows It Vse piše o prehodu s starša samohranilke na poročeno mater novorojene in rastoče hčerke. Je tudi trenerka blogov, vodi blogersko skupnost in je napisala več e-knjig in knjig.

2. Vera Sweeney in Audrey McClelland

Vera Sweeney – blog Lady in The Blog
Audrey McClelland – MomGenerations

Vera Sweeney in Audrey McClelland sta začela z lastnimi blogi pred več kot desetletjem. Postali so poslovni partnerji in zdaj upravljajo z dovoljenjem Hustle, kar ljudem pomaga, da napredujejo z iskanjem ravnotežja med delom in življenjem. Vera in Audrey še vedno sodelujeta s številnimi znamkami velikih imen, prirejajo prireditve, poučujejo na konferencah in še veliko več!

3. Amiyrah Martin

Amiyrah Martin – 4 klobuki & Varčna

Amiyrah Martin iz 4 klobuki & Frugal piše o uživanju družinskega življenja na proračun, vendar je to le vrh ledene gore. Deluje, kako se izogniti dolgu in uspevati ob tesnem proračunu. Ona je tako velika oboževalka Vojne zvezd, da je prekrivala številne dogodke na rdeči preprogi in celo nastopila v filmu Star Wars za Target.

4. Leah Segedie

Leah Segedie – mama

Leah Segedie z Mamavation.com je aktivna blogerka, ki je začela z deljenjem svojih skrivnosti, da izgubi 100 kilogramov in pomaga mamam, da se prilegajo. Danes sodeluje v gibanju za ekološko življenje in se posvetuje z velikimi živilskimi podjetji in zakonodajalci, da ohrani varno hrano naših otrok.

Ali so blogi z mame še danes ustrezni?

Veliko smo se pogovarjali o tem, ali so blogi še vedno ustrezni ali ne. So, a narava bloganja se je spremenila. Ljudje ne tečejo po maminih blogih, da bi slišali najnovejše informacije o tem, kako nekdo vzgaja svojega otroka. Namesto tega iščejo dragocene vsebine in sveže poglede, ki jim pomagajo izboljšati svoj položaj. To pomeni, da mora biti vaš blog poln koristnih, edinstvenih vsebin, optimiziranih samo za vaše ciljno občinstvo.

Na primer, moj blog je namenjen mamam, ki vzgajajo avtistične otroke in ponuja celostne strategije za pomoč njihovim otrokom – in sebi – uspevanju..

Če za določeno občinstvo zagotovite edinstveno vsebino, ki je narejena po meri, imate lepe možnosti za zaslužek s svojim blogom bodisi neposredno od bloganja bodisi od spremljevalnega podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map