Kako sestaviti spletno stran avtorskih portfeljev

Kot avtor ste obraz vaše blagovne znamke in spletna stran avtorskih portfeljev vas seznanja z novimi bralci in vam daje profesionalno klicno kartico za potencialne stranke in založnike. Vendar kot pisatelj verjetno ne veste toliko o kodiranju spletnega mesta ali kako vse to sestaviti.


Na srečo sem oba avtor in oblikovalec spletnih strani korak za korakom vam bom pomagal, kako lahko preprosto, poceni ustvarite spletno mesto avtorskih portfeljev in vam dam podrobnosti o tem, kaj naj v svoj portfelj dosežete za največji učinek. Najboljši dizajn spletnega mesta za pisatelje je tisto, kar prikazuje vaše delo in vi kot avtor, saj je vaša blagovna znamka kdo ste in kaj vlivate v svojo umetnost.

Moja stran s profilom avtorja na Amazon.com.

V: Zakaj potrebujete portfelj digitalnih avtorjev?

Obstaja približno 45.200 pisateljev in avtorjev v ZDA, toda le 21% objavljenih avtorjev s polnim delovnim časom se preživlja izključno s pisanjem knjig. Če želite tekmovati v visoko digitalnem svetu današnje založniške industrije, ustvarite spletno mesto, ki bo zgrabilo obiskovalce in jih pretvorilo v bralce.

Če samostojno objavite, vaše spletno mesto služi kot del vaše spletne trgovine. Če svoje knjige prodajate prek založnika, je morda vaše spletno mesto bolj informacijske narave. Na vašem spletnem mestu je razvidno, kdo ste oseba in zakaj pišete knjige, ki jih počnete.

Po podatkih Statista: Leta 2018 je v Združenih državah Amerike 2018 sodelovalo več kot 45.200 pisateljev in avtorjev – kar je 10% več kot v preteklih sedmih letih (40.930).

V: Kakšno spletno mesto za pisce pisateljev potrebujete?

Kakšno spletno mesto potrebujete je veliko odvisno od vrste dela, ki ga opravljate. Ker mnogi avtorji leposlovja svoje dohodke dopolnjujejo s samostojnimi projekti, boste morda potrebovali spletno mesto, ki odraža obe strani vaše pisne osebnosti.

Obstajajo različne vrste spletnih mest za pisatelje in morda boste želeli ustvariti več vrst, da bi dosegli najbolj potencialne bralce ali stranke.

 1. Preprost osebni blog
 2. Statično spletno mesto z osebnimi podatki
 3. Profil pisatelja na Medium, Clippings.me itd.
 4. Stran s socialnimi mediji

V idealnem primeru različni oglasi delujejo skupaj, tako da dosežete največ ljudi. S spletnega mesta družabnih medijev se boste vrnili na svoj spletni dnevnik, tako da boste objavili povezave do novih člankov in odrezkov novic. V družabnih medijih boste povezali svoje spletno mesto, tako da boste na straneh družabnih medijev dodali povezave na svojih spletnih straneh in tako naprej.

Brezplačne možnosti za ustvarjanje spletnega mesta za pisce

Če večinoma pišete v eno samo nišo, potem verjetno uporabite preprostejšo zasnovo, da pokažete nekaj primerov in ponudite informacije o tem, kako vzpostaviti stik z vami. Obstaja nekaj brezplačnih možnosti in spletnih ustvarjalcev, ki jih lahko uporabite za začetek, vendar imajo te številne omejitve in jih je treba uporabljati le kot zaustavitveno vrzel, dokler si ne morete privoščiti izdelave spletnega mesta po meri, ki prikazuje vaše edinstvene sposobnosti pisatelja.

 • WordPress.com – WordPress ponuja osnovna, brezplačna spletna mesta, ki jih lahko sestavite. Ne boste mogli delati v zaledju spletnega mesta ali narediti veliko prilagajanja z brezplačnim spletnim mestom WordPress, vendar vas bo lahko povezala v spletu in vam pomagala pridobiti besedo, dokler ne boste imeli dodatnih sredstev za izdelavo svojega spletnega mesta. . To je verjetno najboljši ustvarjalec spletnih strani za avtorje, ker je toliko pomoči skupnosti pri tej odprtokodni programski opremi.
 • Bivališče pisatelja – Brezplačno nastavite preprost spletni portfelj in nato plačajte 8,99 USD na mesec. Ponovno ste omejeni s tem, kar lahko storite, in cena $ 9 na mesec se tekom leta zbere, ko bi lahko s poceni gostiteljskim podjetjem zlahka gostili svoje spletno mesto za manj..
 • Izrezki.me – Ali želite le, da si delite nekaj posnetkov nekaterih svojih člankov in pritegnete nove stranke? Clippings.me vam omogoča brezplačno nalaganje 10 posnetkov in nato zaračuna majhno mesečno pristojbino za karkoli nad tem.
 • Vsebinsko – Vzpostavite brezplačen spletni portfelj in se na strani postavite pred stranke. Ta platforma je verjetno bolj primerna za samostojne pisce neznanskih publikacij, vendar bi lahko delili tudi nekaj svoje leposlovje in poskušali pridobiti koncerte za ghostwriting.

Ne pozabite, da boste morda v nekem trenutku želeli dodati statično spletno mesto in blog, vendar so to odlični začetniki.

Kako sestaviti spletno mesto za svoj portfelj

Zgornjo brezplačno rešitev za spletno mesto je treba uporabljati začasno ali poleg bolj prilagojene rešitve. Za postavitev lastnega spletnega portfelja in poudarjanje svojega pisanja ne stane veliko časa ali denarja. Dejansko boste porabili veliko manj, če boste vzpostavili nekaj skupnega gostovanja in izdelavo spletnega mesta WordPress kot letne pristojbine podjetij, kot je Wix. Trenutno prenašam spletno mesto družinskih prijateljev na strežnik, ker jim je Wix poslal račun, ki ga ne morejo upravičiti za prihodnje leto. Squarespace in podobna podjetja zaračunavajo tudi visoke cene, ne da bi ponudili enake ugodnosti, ki jih boste pridobili od svojega lastnega gostovalnega paketa prek ponudnika gostovanja.

Če je to vaše prvo spletno mesto ali ga že dolgo niste ustvarili, se boste morda vprašali, kje naj začnete. Tu so naslednji koraki:

Koraki za izdelavo avtorskega spletnega mesta

 • 1. korak: Pridobite domeno
 • 2. korak: izberite ponudnika gostovanja / spletnega mesta
 • 3. korak: Zberite elemente za svoje spletno mesto
 • 4. korak: ustvarite avtorsko spletno mesto s programom WordPress
 • Primeri spletnih strani pisateljev

Priporočena orodja

Razkritje: BuildThis.io prejema pristojbine za napotnice od orodij, navedenih na tem spletnem mestu. Toda mnenja temeljijo na naših izkušnjah in ne na tem, koliko plačajo. Osredotočeni smo na pomoč malim podjetjem in posameznikom pri izdelavi spletnih strani kot podjetja. Podprite naše delo in izvedejte več v našem razkrivanju zaslužka.

1. Pridobite ime domene

Začnite z izbiro imena domene. Zame je ime dokaj unikatno, zato sem lahko uporabil LoriSoard.com. Če pa je vaše ime Smith ali Johnson, boste morda ugotovili, da je vaše ime domene že zasedeno. V tem primeru lahko poskusite dodati besedo “avtor” ali pa uporabite razširitev .author. Nekatera gostiteljska podjetja registrirajo vaše ime domene prek paketov, zato pred registracijo preverite, vendar je GoDaddy priljubljena izbira za registracijo. Obstaja veliko storitev registrarja domen, zato izberite tisto, ki vam ustreza.

2. Izberite spletno mesto, ki gostuje / gradi

Obstaja nekaj podjetij za gostovanje za mala podjetja ali gradbenike spletnih strani, ki so poceni in ponujajo veliko denarja za vaš dolar. To so najboljša spletna mesta, ki gostijo pisce za pisce ali lastnike majhnih podjetij. Imajo tudi odlično storitev za stranke in so odprti za začetnike spletnih graditeljev.

A2 gostovanje

Domača stran A2 gostovanje (kliknite za obisk)

To je podjetje, ki ga trenutno uporabljam, in njihova storitev za stranke je bila odlična. Sama se mi zdi bolj izkušen spletni razvijalec, vendar nekaj stvari preprosto ne poznam in me vedno z veseljem vodijo skozi tehnične zadeve. Ponujajo tudi nekaj podrobnih vadnic in so zelo zanesljive in hitre.

Spletno spletno gostovanje lahko dobite za samo 2,96 USD na mesec. Niste prepričani, kako ravnati z namestitvijo in upravljanjem WordPressa? Upravljano spletno mesto lahko dobite za približno 9,78 USD na mesec. Za nove avtorje, ki nimajo veliko izkušenj z izdelavo spletnih strani, je A2-jevo spletno gostovanje WordPress-a za samo 9,78 USD na mesec najboljša možnost (cena se razlikuje glede na pogodbeni rok in plačilo morate plačati vnaprej, da dobite najboljše cene ). Ta paket zajema eno spletno mesto in neomejeno prostora za shranjevanje.

Več o tem, kako nastaviti svoj portfelj WordPress spodaj, v koraku # 4.

Obiščite A2 gostovanje

Weebly

Weebly graditelj spletnega mesta (kliknite za obisk)

Weebly je graditelj spletnih strani in ne gostiteljsko podjetje. Uporabite vgrajene teme in nato v ustvarjalnik povlečete in spustite slike in informacije, da ustvarite spletno mesto svojega portfelja. Weebly je zelo enostaven za uporabo in vsebuje nekatere predloge za portfelje in tudi funkcije spletne trgovine, tako da lahko prodajate svoje knjige, če želite. Spletno mesto uporablja umetno inteligenco (AI) za pogovor z vami skozi postopek oblikovanja preprostega portfelja.

Avtorji bi morali razmisliti o povezavi načrta za 5 USD na mesec, ker dobijo brezplačno ime domene, ki ga lahko povežejo s svojim spletnim mestom. Če nameravate knjige prodajati prek svojega spletnega mesta, boste potrebovali Pro plan, da boste lahko vzpostavili spletno trgovino in zbirali plačila. Pro traja 12 USD na mesec. Vse cene ali ko plačate za leto vnaprej.

Več o Weeblyju si oglejte v Jasonovi recenziji.

Obiščite Weebly

Gostovanje InMotion

Domača stran gostovanja InMotion (kliknite za obisk)

InMotion Hosting je še eno gostovalno podjetje, ki ponuja različne pakete in cene zelo ugodne. Lahko se lotite njihovih načrtov za gostovanje v WordPressu in celo ponujajo BoldGrid, ki je ustvarjalec spletnih mest s povleci in spusti. Še vedno obstaja majhna krivulja učenja, da ugotovimo, kako sestaviti portfelj z BoldGridom, vendar je zelo intuitiven sistem.

Nekatere funkcije, ki jih dobite s svojimi paketi, vključujejo brezplačno ime domene, 40 GB SSD prostora za samo 5,99 USD na mesec in brezplačen SSL. Najboljši avtorski paket je upravljani paket WordPress, ki gosti WP-1000s. Če pričakujete manj kot 20.000 obiskovalcev na mesec, bi to spletno mesto zlahka ustrezalo vašim potrebam. Za ceno 6,99 USD na mesec dobite brezplačno ime domene in eno spletno mesto.

Obiščite InMotion

Gostovanje

Domača stran Hostinger (kliknite za obisk)

Hostinger je na našem seznamu, ker ponujajo tako poceni možnosti za prve lastnike spletnih strani ali avtorje ob majhnem proračunu. Kot smo že omenili, mora večina pisateljev svoje dohodke na nek način dopolniti. Verjetno nimate veliko denarja, ki ga porabite za ustvarjanje spletnega portfelja, razen če se vam reče Steven King, potem pa ga bo vaš založnik verjetno naročil za vas.

Hostinger ponuja tudi hiter program za izdelavo spletnih strani za tiste, ki nimajo veliko tehničnih sposobnosti. Sprehodili se boste po korakih, kot je izbira načrta gostovanja za kar 99 centov na mesec in ustvarjanje osnovnega spletnega mesta z izbiro nekaterih prednameščenih tem in nalaganje lastnih slik in informacij. Spletno mesto je precej intuitivno, vendar boste morda tu in tam morali uporabiti njihove priročnike.

Tisti brez veliko tehničnega znanja bi dobro uspeli z enim samim načrtom gostovanja spletnega graditelja spletnih mest za .99 centov na mesec s pasovno širino 100 GB in enostavno platformo za gradnjo spletnih strani, na katero lahko povlečete in spustite slike in besedila.

Obiščite Hostinger

3. Zberite elemente, ki jih potrebuje vaše avtorsko spletno mesto

Ne glede na to, ali imate orodja za izdelavo spletnega mesta, ali uporabljate platformo, kot je WordPress, ali celo ustvarite spletno mesto HTML, je nekaj elementov, ki jih mora vsako avtorsko spletno mesto imeti v celoti učinkovito.

 • Razumevanje občinstva – Prepričajte se, da razumete ciljno občinstvo. Če pišete zgodovinske romance, je vaše občinstvo precej drugače, kot če pišete znanstveno fantastiko. Če pišete članke o neznanskih prispevkih, je vaše občinstvo spet drugače.
 • Osebe kupca – Ustvarite personacije kupcev, ki temeljijo na različnih publikah bralcev, tako da boste na svojem spletnem mestu razumeli, s kom govorite.
 • Logotip – Potrebujete neke vrste logotip, čeprav je v domišljijskem scenariju samo vaše ime avtorja. Vaš logotip sporoča, kdo ste kot pisatelj. Svoje pisno delo obravnavajte kot podjetje in ga blagovno znamko. Tukaj so naši brezplačni logotipi, ki jih lahko prenesete.
 • O strani – Ljudje morajo razumeti, kdo ste in zakaj pišete, kaj počnete. Pomislite na znane avtorje, ki jih poznate, na primer na Stevena Kinga. Verjetno veste podrobnosti o svojem življenju.
 • Stran s knjigami – Za ogled vseh knjig potrebujete stran. Tudi če jih postavite na svojo domačo stran, kot sem že storil, bi morali na posamezne strani izdelka / knjige dodati več podrobnosti.
 • Poziv k dejanju – Katere ukrepe želite uporabnikom storiti, ko pristanejo na vaši strani? Če preprosto želite, da se prijavijo na vaš poštni seznam, da boste lahko še naprej tržili nanje, se osredotočite na besedilo, umestitev in stopnjo konverzije CTA.

4. Ustvarite avtorsko spletno mesto s programom WordPress

Osebno rad uporabljam WordPress za svoje spletno mesto avtorskih portfeljev. Mislim, da ponuja največ prilagodljivosti in lahko spletim blog z delom portfelja svojega spletnega mesta, ki ponuja posodobitve, ko se mi mudi, ne da bi porabil veliko časa za ustvarjanje strani. Pravzaprav je WordPress tako priljubljen, da ga uporablja 34% spletnih strani na internetu.

Moja stran je malo prilagojena z edinstvenim ozadjem in nekaterimi drugimi elementi, ki jih ne boste našli v polju. Edinstvene funkcije lahko dodate s z možnostjo CSS po meri ali pa lahko najamete nekoga, ki vam bo dodal temo, ko bo končana. Potekal vas bom po korakih uporabe WordPress-a za izdelavo spletnega mesta avtorjevega portfelja.

Korak 1. Namestite WordPress

Uporabljam A2 gostovanje, ki je priloženo ControlPanelu. Dodajanje WordPressa na vaše spletno mesto prek ControlPanel je zelo preprosto. Če se po branju teh navodil počutite izgubljeni, lahko plačate tudi upravljani WordPress in strežnik namestite namesto vas. Obljubim, da je enostavno.

Pojdite na nadzorno ploščo in izberite namestitveni program WordPress (W znotraj modrega kroga).

Ko se stran naloži, izberite modri gumb, na katerem piše “Namestite zdaj.”

Osnovni nasveti o konfiguraciji

Izberite svoj namestitveni URL. Če želite, da je spletno mesto v vaši korenski mapi, kot je moje (www.lorisoard.com), preprosto prebodite v yourdomain.com. Če ga želite v podmapi ali neposredno, preprosto poimenujte tako, kot želite. Primer:

yourdomain.com/writing.

To deluje dobro, če imate poslovno spletno mesto in želite dodati avtorja za svoje delo kot avtor.

V nastavitvah spletnega mesta izberite ime in opis spletnega mesta. Če še niste prepričani, lahko v nastavitvah poiščete svojo nadzorno ploščo WordPress in pozneje spremenite te podatke.

Za svoj skrbniški račun izberite uporabniško ime, ki si ga boste zapomnili, in zapleteno geslo. Prav tako bi morali nastaviti skrbniško e-pošto. Nekateri priporočajo, da tu nastavite e-poštno sporočilo, na primer [zaščiten e-poštni naslov] Težava, ki sem jo ugotovil, je, da če se vaše spletno mesto zlomi ali pokvari, je do e-pošte težko dostopati. Za to uporabljam e-pošto z drugega strežnika, vendar je izbira vaša. Prednost pri uporabi iste e-poštne e-pošte, na primer prepoznavanje uporabnika.

Moj strežnik mi omogoča, da izberem nekaj vtičnikov za prednamestitev, na primer Omejite poskusi prijave in Klasični urejevalnik. Običajno izberem oboje.

Ko izberete svoje možnosti, se prepričajte, da ste na varno mesto zapisali svoje ime in geslo in kliknite modri gumb »Namesti«.

Za dostop do nadzorne plošče WP bi morali dobiti naslov. Običajno je tako

yourdomain.com/wp-admin.

2. korak. Zaščitite svoje spletno mesto

Ne odlašajte s tem naslednjim korakom. Svoje spletno mesto morate takoj zavarovati, na primer pridobiti potrdilo SSL in namestiti ključne varnostne vtičnike.

Ljudje radi vdrejo na spletna mesta WordPress. Spletna mesta WordPress predstavljajo račun 90% vseh vloženih vsebin mesta za upravljanje sistema (CMS). Eden od razlogov je posledica tega, da vtičniki in teme niso posodobljeni. Vendar pa ima WordPress še druge ranljivosti, na katere se morate lotiti takoj, ko namestite odprtokodno programsko opremo na svoje spletno mesto. Vsaj namestite naslednje vtičnike:

 • Varnost Wordfence – S tem se postavi požarni zid in prepreči napadi grobe sile. Seveda obstajajo številni takšni vtičniki. To sem ugotovil, da deluje dobro, vendar lahko uporabite tisto, kar je za vas najbolj smiselno.
 • Skrij WP – To prijavo za nadzorno ploščo WP spletnega mesta yourdomain.com/wp-admin? Vsi vedo. S to vtičnico lahko spremenite to stran za prijavo in hekerjem otežite vstop.

Varnostno preverjanje pristnosti WordPress (SALT tipke) šifrira podatke, ki jih uporabljate za prijavo na svoje spletno mesto. Morda se počutite negotovi glede spreminjanja tipk SALT, ker menite, da potrebujete kodo in jih lahko ročno spremenite prek datoteke wp-config.php.

Na srečo obstaja lažji način, da jih spremenite za tiste, ki ne poznajo kodiranja. Enostavno dodate Mešalec soli vtičnik in ga lahko nastavite tako, da tipke spreminjate vsak teden ali mesec, glede na vaše varnostne nastavitve. Nastavite in pozabite.

Če želite namestiti Salt Shaker, pojdite na nadzorno ploščo, vtičnike, dodajte nove in poiščite Salt Shaker. Kliknite namestitev in nato aktiviranje.

Ko je nameščen, kliknite seznam »Nastavitve« pod seznamom vtičnikov Salt Shaker. Potrdite polje in nato nastavite spremembe po svojih željah (dnevno, tedensko, mesečno). Kliknite gumb »Spremeni zdaj«. Če preizkusite en vtičnik zaradi varnosti in ga sovražite, ga preprosto izbrišite in dodajte nekaj drugega. Odlična stvar WP kot platforme spletnega mesta je, da imate dostop do najrazličnejših vtičnikov in načinov za prilagajanje spletnega mesta.

3. korak. Poiščite pravo temo spletnega mesta

Iskanje prave teme za spletni portfelj ni enostavno. Pravzaprav sem kupil temo, s katero sem se končal, ker so mi bile všeč nekatere funkcije in postavitev le-te. Lahko tudi najamete nekoga, da ustvari temo po meri ali uporabi katero koli od številnih brezplačnih tem, ki so na voljo.

Začnite s preučevanjem spletnih strani avtorjev in poglejte, kaj vam je všeč in kaj ni všeč v njihovih portfeljih.

Ko spoznate želene funkcije, se pomaknite na zavihek nastopov na levi strani nadzorne plošče WP in kliknite »Dodaj temo« ter nato razvrstite po funkcijah in poiščite možne teme, ki jih morda želite uporabiti. Kliknite »Uporabi filtre«.

Možnosti lahko še natančneje določite tako, da vnesete iskalne izraze, kot je »pisatelj,””knjige,”Ali”portfelj.”

Tukaj je nekaj zanimivih tem, ki bi jih morda želeli razmisliti:

VW Writer Blog

Demo & Podrobnosti

Ciljna stran avtorja

Demo & Podrobnosti

Portfelj z eno stranjo

Demo & Podrobnosti

To je le nekaj tem, med katerimi lahko izbirate. Na voljo je na stotine tem. Čeprav sestavljate portfelj, se zagotovo ni treba držati teme portfelja. Izbirate lahko med brezplačnimi temami e-trgovine, če se dobro prilegajo. Ključ je v vsebini, ki jo dodate.

4. korak. Izdelajte svoje strani in knjižnico medijev

Ko izberete temo, je čas, da določite, katere strani želite in dodate v svojo predstavnostno knjižnico, tako da dodate naslovnice knjig in druge slike. Obstaja nekaj načinov, kako lahko dodate knjige na svoje spletno mesto.

Knjige dodajte kot strani s predstavljeno sliko, ki je vaša platnica in opis ter na vsaki strani kupite povezave. Potem lahko strani v navigaciji postavite kot elemente podmenija ali jih dodate na območja z vsebino.

Uporabljajte svoje objave samo za objave knjig in nastavite svojo stran kot blog, tako da se na prvi strani pojavijo nove izdaje. Spremenite lahko, kaj uporabniki ciljne strani vidijo pod Teme / Prilagajanje ali Nastavitve / Branje. Izberete lahko »Vaše najnovejše objave«, ki bodo na domači strani spletnega mesta vrgle vaše najnovejše objave na spletnem mestu, ali pa izberite »statična stran« in izberite stran, ki ste jo ustvarili, da bo služila kot domača stran vašega spletnega mesta..

Če nimate nič proti študiju novega vtičnika in se ga naučite uporabljati, lahko uporabite tudi nakupovalni vtičnik in prodajate knjige neposredno s pomočjo WooCommerce ali podobnega vtičnika..

5. korak. Preverite napake

Ko je vaše spletno mesto nastavljeno tako, kot želite, ga morate natančno preveriti, če ni napak. Verjetno ste že slišali vse zadetke glede uporabniške izkušnje (UX) in kako slaba izkušnja odganja stranke. Povezave, ki ne delujejo, obrazci, ki ne pošiljajo, in 404 napak ovirajo uporabnike.

Preživite čas, da preizkusite vsako povezavo na vašem spletnem mestu. Odprite vsak obrazec in se prepričajte, da se bo na koncu zaključil, uporabnik pa bo prejel potrditveno sporočilo. Preizkusite postopek naročanja in se prepričajte, da vse poteka brez težav.

Prav tako bi morali namestiti prekinjeno preverjanje povezav da v prihodnosti ne boste delali napak.

Poskrbite, da bo vaše spletno mesto prijazno za mobilne naprave. Okoli 73% ljudi do leta 2025 bodo preko interneta prišli le prek svojih pametnih telefonov. Če vaše spletno mesto ni prijazno mobilnim napravam, boste verjetno že izpustili številne člane občinstva, ki nikoli ne uporabljajo osebnih računalnikov. Ponovno obstaja vtičnik, ki vam lahko pomaga narediti spletno mesto bolj prijazno za mobilne naprave, vendar morate v filtrih izbrati tudi odzivnost, ko iščete temo. Teme, kot sta dvajset sedemnajst in dvajset devetnajst, so že ustvarjene z mobilnim pristopom.

Primer spletne strani odzivnega pisateljaPrimer: Tukaj je videti moje spletno mesto v mobilnih napravah. Upoštevajte, kako so vsi elementi tam, vendar se za manjši zaslon nekoliko razširijo na stran in so omejeni na zadnjo izdajo naenkrat ali na eno objavo v blogu. Besedilo in slike spletnega mesta spreminjajo velikost mobilnih naprav, ki so še vedno berljive, vendar se zmanjšujejo na velikost.

6. korak. (Prihodnje izboljšanje) Najemite nekoga, ki bo obiskal vaše spletno mesto

Ko naredite vse, kar lahko storite, storite korak nazaj in poglejte, kaj lahko manjka. Ali želite, da je ozadje pregledno, vendar ne morete ugotoviti kode CSS po meri, da bi bilo tako? Ker ste opravili večino trdega dela, ne bi smeli preveč najeti programerja, da bi odpravil nekaj manjših težav. Oddajate lahko le dele dela, za katerega ne morete dokončati ali najeti različnih izvajalcev za naloge, za katere so strokovnjaki.

Še bolje, prosite vsakega, ki ga najamete, naj vam razloži, kaj so storili, da se boste lahko naučili in upajmo, da boste to popravili naslednjič. Na spletu lahko najdete tudi veliko informacij o bolj priljubljenih temah, kot sta dvajset šestnajst in dvajset sedemnajst. Tu je nekaj virov, ki prečkajo nekatere bolj priljubljene prilagoditve za dvajset šestnajst in dvajset sedemnajst:

 • 16 podporni forum – Uradni forum WordPress.org za pomoč pri temi dvajset šestnajst. Brskaj po objavah ali zastavi svoje vprašanje.
 • 22 podporni forum – Tudi na WordPress.org seznam predhodno rešenih vprašanj in forum, napolnjen s strokovnjaki, kako uporabiti temo in jo prilagoditi svojim potrebam.
 • Forumi za WordPress – Za splošna vprašanja pojdite na forume WordPress ali v mapi postavite vprašanja za prilagajanje CSS. Iščete lahko tudi po temah in preverite, ali je vaše vprašanje že postavljeno in rešeno. Ta forum zajema več tem kot samo eno.
 • Kinsta – Če se ne bojite vkopati v datoteke svoje teme in spremeniti svojega stilskega lista, ta priročnik ponuja nekaj nasvetov za resnično prilagoditev dvajset-nekaj tem. Moderator tudi dobro odgovarja na vprašanja, ki jih imajo lahko bralci, zato preberite komentarje in postavite vsa vprašanja, ki jih morda imate.
 • Vse o osnovnem – Obstaja nekaj značilnih prilagoditev, ki se jih uporabniki vedno znova sprašujejo. V tem priročniku so opisane nekatere težave, ki jih ljudje vidijo pri temi dvajset sedemnajst, kot so višina glave na domači strani, odstranjevanje naslova strani in iz tega izpuščajoča odprava ter odstranjevanje sporočila »Ponosno poganja WordPress«.

Bolj ko delate z WordPressom, bolj ga boste razumeli in lahko naredite manjše nastavitve bodisi s kodiranjem bodisi prek vtičnikov, ki vaš portfelj spremenijo v nekaj zelo osebnega in prilagojenega.

Izdelava avtorskega spletnega mesta ni nekaj, kar se zgodi čez noč, ampak nekaj, kar se sčasoma oblikuje.

Primeri spletnih strani velikega pisatelja

Janet Dean

Spletna stran Janet DeanSpletna stran Janet Dean

Janet Dean je navdihujoča avtorica, ki se nahaja v Indiani. Piše za Harlequinovo linijo Love Inspired. Njeno spletno mesto je dober primer avtorjevega portfelja, ker navaja njene najnovejše knjige, medtem ko še vedno prikazuje nekaj o avtorici. Obiskovalci si lahko ogledajo vse njene knjige v svojem portfelju na povezavi “knjige” in tudi dostopajo do njenih fotografij na različnih prireditvah. Pri tej strani mi je posebno všeč njena rubrika, ki je posebej usmerjena v medije.

Nicholas Sparks

Spletna stran podjetja Nicholas SparksSpletna stran podjetja Nicholas Sparks

Avtor Nicholas Sparks uporablja svojo spletno stran avtorskih portfeljev, da se osredotoči na njegovo zadnjo izdajo in z gumbom za poziv k akciji povabi k “Naročite zdaj”. Ko pa se uporabnik pomakne navzdol, bodo videli dodatne strani, do katerih lahko krmarite, na primer povezave do zgodb in drugega dela. Prav tako se lahko seznanite z dogodki in novicami avtorjev. Potem, ko ste kratek čas na strani, se prikaže pojavno okno, ki vas povabi, da se prijavite na njegov poštni seznam.

Dean Koontz

Spletno mesto portfelja Deana KoontzaSpletno mesto portfelja Deana Koontza

Avtor suspenzij Dean Koontz je uspešnica New York Timesa. S svojim avtorskim portfeljem naredi nekaj zanimivih stvari. Najprej vidite platnice knjig v njegovi zadnji seriji, vodoravno postavljene na vrhu strani. Potem, če premaknete miško nad navigacijski jeziček za knjige, imate več možnosti, odvisno od tega, katera serija je najbolj zainteresirana, na primer Jane Hawk ali možnost, da naenkrat potegnete vse svoje knjige. Navigacija je zelo intuitivna in ustreza potrebam različnih segmentov njegove publike.

Emily Winfield Martin

Portfelsko spletno mesto Emily Winfield MartinPortfelsko spletno mesto Emily Winfield Martin

Spletno mesto Emily Winfield Martin je verjetno eden najzanimivejših portfeljev tam. Je otroška avtorica, pa tudi umetnica. Ko sprva pristanete na njeni domači strani, vas ne sprejmejo naslovnice knjig, ampak slike njene umetnosti. Če želite videti podatke o njenih knjigah, se morate dejansko pomakniti do njene strani Knjige. Celo njena spletna trgovina se prebija na dve strani svojega dela, vstopa v njeno umetnost ali knjige otrok.

Spravi besedo ven

Zdaj, ko ste ustvarili čudovit, edinstven portfelj, s katerim boste poudarili svoje pisanje, je čas, da izveste besedo. Povejte vsem svojim družinam in prijateljem in jih prosite, naj delijo naslov vašega spletnega mesta na svojih računih v družbenih medijih. Naslov spletnega mesta postavite na vizitke, v svoj e-poštni podpis in ga delite v oglasih. Združite se z drugimi avtorji in delite spletna mesta drug drugega v svojih glasilih.

Vsaka malenkost, ki jo lahko naredite, da izgovorite besedo, pomaga vzbuditi zanimanje za vaše spletno mesto in knjige. Sčasoma imate priložnost, da to spremenite v posel. Ustvarili ste čudovito spletno mesto za pisce – zdaj je čas, da ga delite s svetom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map