Kako obnoviti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress

Z WordPressom napaja več kot 34% interneta, je zdaj zelo enostavno izdelati in vzdrževati spletno mesto. Vendar pa je treba skrbeti za številne funkcije. Recite, da morate prestavite spletno mesto vašega podjetja na drugega spletnega gostitelja. Ne skrbi vas – navsezadnje ste to počeli že prej. Kaj pa, če po zaključku selitve ugotovite, da nekatere kritične datoteke WordPress niso bile preseljene? Na žalost ni preprostega gumba za ponastavitev ali razveljavitev, ki bi to lahko obrnil. Zato je pomembno, da je spletno mesto podprto – lahko obnovite datoteke in ponovite selitev.


Obstaja več načinov, kako obnoviti spletna mesta WordPress iz varnostnih kopij, o katerih bomo razpravljali v naslednjih razdelkih. Najprej razumemo različne komponente spletnega mesta, ki jih je treba varnostno kopirati in obnoviti.

Ključne sestavine spletnega mesta WordPress

Vsaka namestitev WordPressa vključuje različne komponente, ki so bistveni gradniki. Obstajajo 4 komponente WordPress, za katere morate vedno varnostno kopirati:

 • Jedro WordPressa – To so osnovne datoteke programa WordPress, vključno z izvorno kodo, WordPress funkcijami in nastavitvami spletnega mesta.
 • WordPress baza podatkov – To vključuje nadomestne datoteke WordPress, ki shranjujejo podatke o vašem spletnem mestu. To vključuje tabele baz podatkov, ki vsebujejo vitalne zapise, kot so uporabniške poverilnice, članki, objave na spletnih mestih in metapodatki na spletnem mestu.
 • WordPress vtičniki – To so dodatki ali orodja drugih proizvajalcev, ki so vgrajena v WordPress namestitev za izboljšanje splošne funkcionalnosti. Lahko jih prenesete iz skladišča WordPress in jih dodate na svoje spletno mesto.
 • Teme WordPressa – To so spet aplikacije drugih proizvajalcev, ki se uporabljajo za izboljšanje celotnega videza in oblikovanja vašega spletnega mesta. Tako kot vtičniki je v skladišču in na drugih spletnih tržnicah na voljo veliko brezplačnih tem WordPress.

Varnostna kopija WordPress-a običajno vsebuje vse te štiri komponente. Posledično obnovitev varnostne kopije pomeni obnovitev teh komponent na spletnem mestu. Poglejmo zdaj, kako izvesti postopek obnovitve.

Dva načina za obnovitev varnostne kopije WordPressa

Obnovitev WordPressa lahko izvedete s katero koli od naslednjih metod:

 1. Ročno obnovite z orodjem phpMyAdmin ali obnovitvijo baze podatkov z uporabo Orodje MySQL.
 2. Samodejno obnavljanje s pomočjo rezervnega vtičnika WordPress.

Orodja, ki jih potrebujete za obnovitev varnostne kopije WordPressa

Vsak od teh načinov obnavljanja bomo podrobneje preučili v naslednjem razdelku. Če želite obnoviti ročne obnovitve, morate najprej:

 • Dostop do phpMyAdmin orodje (ki ga ponuja vaš ponudnik spletnega gostitelja) v vašem sistemu.
 • Rezervna kopija podatkov vašega spletnega mesta, ki jih želite obnoviti.
 • An Orodje FTP, kot je FileZilla.
 • Uporabniške pravice za spreminjanje datotek baze podatkov, vključno z urejanjem, rezanjem in avtorskimi pravicami.

1. način: Izvajanje ročne obnovitve s pomočjo phpMyAdmin

Če ste za varnostno kopiranje spletnega mesta uporabili orodje phpMyAdmin, ga lahko preprosto uporabite tudi za obnovitev varnostne kopije. Orodje phpMyAdmin lahko sami prenesete ali uporabite predhodno nameščeno orodje, ki ga je ponudil ponudnik spletnega gostitelja, s svoje nadzorne plošče.

Tukaj je nekaj korakov, ki jih morate izvesti:

 1. Prijavite se v phpMyAdmin s pomočjo uporabniških poverilnic.

PHPMyAdmin se lahko uporablja za varnostno kopiranje in obnovo podatkov vašega spletnega mesta.

 1. Po uspešni prijavi se pomaknite do razdelka »Baze podatkov« orodja, kjer si lahko ogledate celoten seznam tabel baze podatkov za vaše spletno mesto.
 2. Izberite bazo podatkov, v katero želite obnoviti varnostno kopijo baze podatkov.
 3. Pred obnovitvijo odstranite vse obstoječe tabele iz izbrane baze podatkov. Če želite to narediti, preprosto:
  • Kliknite »Klikni vse«, da izberete vse tabele v tej bazi podatkov.
  • Kliknite »Izpusti« s seznama »Z izbranim«.
 4. Za uvoz varnostnih kopij v bazo podatkov pojdite na zavihek “Uvozi” v vmesniku phpMyAdmin.
 5. V novem oknu kliknite gumb »Brskaj«, da izberete mapo računalnika, kamor želite uvoziti varnostne kopije.
 6. Na koncu kliknite gumb »Pojdi«, da uvozite in obnovite varnostne kopije podatkov v zbirko podatkov spletnega mesta.

Izvajanje ročne obnovitve z MySQL

Če poznate ukaze SQL in ste ustvarili varnostno kopiranje spletnega mesta z orodjem MySQL, lahko obnovite varnostne datoteke z istim.

Tu so navodila, ki jih morate izvesti:

 1. Odstranite ali izvlecite varnostne kopije datotek (* .tar.gz ali * .bz2) s pomočjo naslednjih ukazov SQL:

Opomba: Če je bilo varnostno kopijo baze podatkov * .tar.gz (na primer: blog.bak.sql.tar.gz, potem)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Opomba: Če je bilo varnostno kopijo baze podatkov * .bz2 (na primer: blog.bak.sql.bz2, potem)

[zaščitena e-pošta]: ~ / datoteke / blog> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Iz nezaprtih datotek kopirajte naslednje podatke SQL v bazo podatkov MySQL:

[zaščitena e-pošta]: ~ / datoteke / blog> mysql -h mysqlhostserver -u mysqlusername -p ime baze podatkov < blog.bak.sql

Vnesite geslo: (vnesite geslo mysql)
[zaščitena e-pošta]: ~ / datoteke / blog>

S tem lahko obnovite varnostne kopije baze podatkov na svojem spletnem mestu WordPress.

Čeprav sta obe ročni metodi učinkoviti, sta uporabni le za obnovo datotek baze podatkov WordPress. Za obnovitev drugih komponent programa WordPress iz razpoložljive varnostne kopije morate izvesti nekaj dodatnih ročnih korakov. Poleg tega morate za izvajanje ročnih obnov obnov imeti dovolj tehničnega znanja za nemoteno izvajanje sistema in odpravljanje težav, če se pojavijo težave.

Boljša možnost varnostne kopije in obnovitve za novomeškega ali netehničnega uporabnika WordPress je samodejna obnovitev z orodjem za varnostno kopiranje in obnovitev vtičnika WordPress..

2. način: Izvajanje samodejne obnovitve s pomočjo vtičnika

Poglejmo, kako lahko uporabljate BlogVault vtičnik za obnovitev varnostne kopije. Ustvari in shrani več različic varnostnih kopij spletnega mesta na varen in neodvisen položaj. Med postopkom obnovitve lahko izberete katero koli od teh rezervnih različic, ki jih želite obnoviti na svojem spletnem mestu.

Za samodejno obnovitev:

 1. Najprej se prijavite in izberite spletno mesto, ki ga želite obnoviti.
 2. Na strani »Podrobnosti o spletnem mestu«, ki se odpre, kliknite gumb »Obnovi spletno mesto« (prikazano spodaj).
 3. Vaša spletna stran WordPress bo obnovljena iz najnovejše razpoložljive varnostne kopije.

Postopek obnove BlogVaults je poenostavljen, vendar podroben; lahko izberete, katero rezervno različico želite obnoviti.

Postopek obnove BlogVaults je poenostavljen, vendar podroben; lahko izberete, katero rezervno različico želite obnoviti.

Če želite obnoviti še eno različico varnostne kopije spletnega mesta:

 1. V razdelku »Varnostne kopije« kliknite gumb »Prikaži vse varnostne kopije«. Prikaže se celotna zgodovina varnostnih kopij različic za določeno spletno mesto.
 2. Kliknite »Samodejno obnovitev« za določeno varnostno kopijo različice, ki jo želite obnoviti.
 3. Vnesite svoje FTP poverilnice.
 4. Izberite mapo, v kateri je nameščen WordPress (na primer mapo »public_html«, če uporabljate nadzorno ploščo, ki jo je ponudil vaš spletni strežnik). Prav tako lahko iščete mape, v katerih so shranjene datoteke WordPress, kot sta wp-admin ali wp-vsebina.

Izberite mapo, v kateri je nameščen vaš WordPress. Običajno je v mapi »public_html«.

 1. Na naslednjem zaslonu morate določiti, kaj želite obnoviti na svojem spletnem mestu WordPress. Izberete lahko na primer celotno varnostno kopijo ali izbrane datoteke ali tabele.
 2. Končno lahko kliknete »Nadaljuj«, da začnete obnoviti varnostno kopijo. O obnovitvi boste obveščeni.

To je to. Ta postopek je enostaven in hitrejši od ročnih postopkov. Poleg tega lahko to izvedete sami, brez kakršne koli tehnične pomoči.

Tukaj je še nekaj, kar morate vedeti – Tako kot vse druge datoteke WordPress se lahko tudi varnostne kopije poškodujejo ali poškodujejo. Ponovna vzpostavitev poškodovanih varnostnih kopij lahko še dodatno poškoduje vaše spletno mesto. Kako to preprečite?

Preprosta rešitev je ustvariti prizorišče mesta in preizkusiti varnostno kopijo, ki jo želite obnoviti. V primeru BlogVaulta lahko uporabite njegov »Smart Backup Test Restore“Funkcionalnost, ki neposredno naloži zadnjo varnostno kopijo različice na odru. Uporabite lahko tudi vtičnike, kot so WP uprizoritev ali Razmnoževalec ustvariti prizorišče mesta. Ko ste zadovoljni, lahko nadaljujete in združite varnostno kopijo s spletnim mestom v živo.

V zaključku

V trenutnem spletnem svetu človek nikoli ne more biti preveč previden, ko gre za njihovo spletno stran. Zagotavljanje varnostne kopije je ključnega pomena za zdravje spletnega mesta. Deluje kot varnostna mreža pred izgubo podatkov in zmanjšuje čas izpadov. Kakšna je varnostna kopija, če je ni mogoče obnoviti?

Da so varnostne kopije na spletnih mestih koristne v primeru zrušitve spletnega mesta, bi morali uporabniki WordPress-a imeti dostop do varnostnih kopij in jih obnoviti v najkrajšem možnem času. Čeprav je to mogoče storiti ročno, je običajno to zahteven postopek, ki zahteva čas in potrpljenje. Tudi najmanjša napaka lahko zahteva obnovitev obnovitve.

V takem primeru je najbolje, da se odločite za rezervni vtičnik, ki je poenostavil postopek obnovitve. Samodejna orodja omogočajo uporabnikom prijazne postopke obnavljanja, ki jih je mogoče izvesti hitreje in brez večjih težav.

Kateri postopek bi želeli? Če tega ne počnete sami, ugotovite, kako lahko oddate svoj spletni razvoj.

Akshat Choudhary se že od nekdaj ponaša s svojo sposobnostjo, da sebe uči stvari. Od začetka BlogVaulta je Akshat svoj stranski projekt spremenil v donosen podvig, ki v indijskem zagonskem prostoru spreminja nove višine. Ker je Akshat že skoraj desetletje član skupnosti WordPress, želi razumeti področja, kjer se uporabniki spopadajo. Osnovno prepričanje Akshata, ki temelji na izdelavi katerega koli izdelka, zagotavlja, da končni uporabnik ne potrebuje pomoči in da jim bo pomagal na najboljši možen način. Povežite se z Akshatom naprej Facebook in LinkedIn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map