Slik starter du en matblogg med WordPress

Så du har bestemt deg for å leve heltid med en matblogg?


Rått!

Du vet … mange blogger som tjener inntekter på 6 figurer i dag, ble alle bygget av noen som deg, uten noe annet enn en utrulig lidenskap om sin nisje.

Og jeg er henrykt over at du tar ditt første skritt i dag. Så la oss komme i gang.

Navigasjon

 • Trinn 1: Bestem matbloggtypen din
 • Trinn 2: Domenenavn, webhotell og nettstedbygger
 • Trinn 3: WordPress-matblogg-temaer og plugins
 • Trinn 4: Få matbloggen fra bakken
 • Hvordan tjene penger på matblogging – en idiotsikker plan

verktøy liste 

FTC Disclosure: BuildThis mottar henvisningsgebyr fra verktøy som er oppført på dette nettstedet. Men meningene er basert på vår erfaring og ikke hvor mye de betaler. Vi fokuserer på å hjelpe små bedrifter og enkeltpersoner med å bygge nettsteder som en bedrift. Vennligst støtt vårt arbeid og lær mer i vår fortjeneste avsløring.

Slik starter du en matblogg

Trinn 1 – Bestem hvilken type matblogg du vil starte

Å starte en matblogg er enkelt, men det er vanskelig å bestemme hva du skal skrive.

Matblogg-emnet generelt er for bredt.

Det er alltid bedre å begrense temaene dine til noen nisjer som du kan fokusere på. Du må ta matbloggen på alvor som en ekte virksomhet. Nisjene du kan vurdere er sannsynligvis, glutenfri, glutenfri, karbohydrater, vegansk eller sparsommelig matlaging.

Du kan også spesialisere deg på matlaging til matblogger, for eksempel grilling, steking eller steking.

Steg 2 – Velg et domenenavn, hosting og en nettstedsbygger 

Etter å ha bestemt deg for nisjen til matbloggen din, er her de tre tingene du trenger å sparke i gang:

 1. Et domenenavn
 2. Et vertskap
 3. En nettstedsbygger

Først kommer domenenavnet. Enkelt sagt er domenenavnet ditt webadresse.

Mange bekymrer seg for å bruke ‘nøkkelord’ i domenenavnet slik at Google viser det på toppen for når brukere søker etter disse nøkkelordene.

Imidlertid tilstedeværelsen av nøkkelordet i domenenavnet påvirker ikke lenger algoritmen til søkemotoren.

Så hvis du vil åpne en blogg om paleomat, trenger du ikke å ringe bloggen din paleofood.com. I det minste vil det ikke gi deg SEO-brownie-poeng når du gjør det.

Når det er sagt, er det helt opp til deg hva slags domenenavn du velger.

Du må også vite at det er greit å starte en matblogg og bruke ditt eget navn som domenenavn. Så hvis du er Jane Doe, er det OK å ringe matbloggen JaneDeo.com.

På den måten får du høyere avkastning på lang sikt fordi du etter en tid vil bli et populært merke i din nisje. Du kan like gjerne bli påvirker.

Et flott eksempel på et slikt personlig merke er kundesupportpåvirker, Shep Hyken. Han kunne lett ha kalt bloggen sin, “customersupportadvice.com”.

Du får ideen, ikke sant?

Greit.

Etter at du har valgt et domenenavn, kan du bruke en domenenavnregistreringstjeneste som Namecheap for å bestille det. Du kan også kjøpe den fra hostingleverandøren hvis de tilbyr en. (Mange av dem gir til og med gratis domener med årsplaner.)

Når du har fått domenenavnet, må du finne en pålitelig vert for å gjøre nettstedet ditt live.

Det er mange webverter å velge mellom, og mange av dem kommer med administrerte WordPress-pakker også. Forskjellen mellom en normal WordPress-hostingkonto og en administrert WordPress-hostingkonto er at hos sistnevnte tar hostingleverandørene seg på nettstedets sikkerhet og holder nettstedet ditt oppdatert med den nyeste WordPress-versjonen.

Nedenfor anbefaler jeg fire kundevennlige hostingleverandører. (Jeg kobler hvert alternativ til den detaljerte gjennomgangen fra den andre bloggen min som er fokusert på webhoteller.)

 • iPage – Mitt nummer 1 budsjett hosting-valg, egnet for nybegynnere.
 • eHost – Et annet valg for nybegynnere; brukervennlig og afforadable.
 • SiteGround – Premium hosting valg med god kundestøtte.
 • InMotion Hosting – Veldig pålitelig webhotell, hjemmet til BuildThis.io.

Nettverter kan være så billige som $ 1,99 / måned og så kostbare som $ 29 / måned. Start gjerne nettstedet ditt med en plan på inngangsnivå, og betal deretter mer etter hvert som trafikken din vokser.

Med webhotellet og domenenavnet er det neste du trenger å velge en plattform for å bygge nettstedet ditt – eller nettstedbyggeren. I denne opplæringen er vi standard til WordPress CMS (mer
på nettstedbygger her.)

Selvbetjent vs. WordPress.com

WordPress driver 31,8% av Internett, og det er forskjell mellom WordPress.org og WordPress.com. Den enkleste måten å forstå forskjellen mellom en self-hosted og en WordPress.com-konto er å se på hvordan URL-ene dine vil se ut med hver.

yourfoodblog.wordpress.com

Eller

yourfoodblog.com

Den første er et nettsted som fritt er vert med WordPress.com. Selvfølgelig er WordPress merket over det hele.

Den andre – yourfoodblog.com – er et nettsted som er hostet og er uavhengig i sann forstand.

Et nettsted som fritt er vert med WordPress.com nettsted er for deg hvis:

 • Du er KUN en hobby-blogger
 • Du vil ikke … eller ikke ser alvorlig med å tjene penger på nettet
 • Du bryr deg ikke om ditt personlige merke
 • Du er fornøyd med de forskjellige begrensende alternativene som ingen støtte for plugins og andre
 • Du vil ikke selge annonser på nettstedet ditt (i hvert fall ikke før du blir et nettsted med høy trafikk)

Hvis det ikke er tilfelle, kan du gå til et WordPress-nettsted som er hostet selv. Hvis du gjør det, kan du dra nytte av de tusenvis av WordPress-temaer og plugins
(både gratis og betalt) og bygg et nettsted som du kan kjøre og skalere.

Med det er all logistikk ute av veien.

Du er nå klar til å begynne å bygge bloggen din. For dette trenger du et tema og noen få plugins.

Trinn 3 – Velg de beste WordPress-matblogg-temaene

Siden du nettopp begynner med bloggen din, og fordi det vil være en tid før den begynner å tjene penger for deg, er det greit å starte med et gratis tema.

Gratis temaer

Her er tre gratis WordPress-mattemaer du kan velge mellom:

Dyad

dyadDemo & detaljer

Dyad er et nydelig matblogg-tema med et vakkert bloggoppsett. Det holder bildene i søkelyset, som er en svært ønskelig egenskap for et matblogg-tema. Du vil også elske den gigantiske glidebryteren for hjemmesiden som du kan velge å vise de beste oppskriftene dine. Den er også fra Automattic (selskapet bak WordPress.com), slik at du kan være sikker på at den holder seg til topp koding og kvalitetsstandarder.

Kouki

KoukiDemo & detaljer

Kouki er noe for deg hvis du er glad i hvitområdet og foretrekker en zen og minimal design. Kouki bruker en flott font og viser bilder veldig elegant. Klubb den med et av de gratis oppskriften-plugins (anbefales nedenfor), og du bør være klar til å gå live med matbloggen.

Veggie Lite

veggiDemo & detaljer

Veggie Lite er et annet enkelt WordPress-tema for matbloggere. Den har et fokusert oppsett som vil fange lesernes oppmerksomhet. Og med alt det hvite området, lar det nettstedet ditt puste og er lett på øynene.

Ta en titt på flere gratis matblogg-temaer fra WordPress.org depot.

Betalte temaer

Nå – Gratis temaer er bra å begynne med, men hvis du har budsjett og har plass til et glatt premium-mat-tema, kjøper du for all del et.

En matbloggs visuelle appell spiller en stor rolle i suksessen. Her er noen få smakfulle temaer du kan sjekke ut:

Cook’d Pro-tema

cookdDemo & detaljer

Cook’d Pro er et blendende WordPress-mattema som ser bra ut på alle enheter. Som du kan se på skjermbildet over, fokuserer det sterkt på bilder.

Den er også bygget på Genesis-rammeverket, som er kjent for å være rask og lett. Genesis rammeverk kommer også med et eget panel for SEO-innstillinger og for andre layoutinnstillinger.

Legg merke til at Genesis-temaer bare inneholder funksjonene du trenger; de kommer ikke med for mange bjeller og fløyter. Når det er sagt, gjør de jobben sin vakkert.

De Daily Dish Theme er et annet Genesis-tema du bør sjekke ut. Det drives av stabiliteten og hastigheten i Genesis rammeverk og bruker en tiltalende, elegant flat design
det er fullt responsivt.

Kostnad: 129 dollar

Food Blogger Theme

Food Blogger WordPress Theme av TemplaticDemo & detaljer

De Food Blogger-tema er noe for deg hvis du vil ha en ren, profesjonell matblogg og nettsted for oppskrifter. Du kan bruke Elementor-sidebygger for å enkelt strukturere eller redesigne sidene dine.

Dessuten er matblogger-temaet SEO-vennlig og kommer med alle funksjonene en matblogg må ha – en spesiell innleggstype for oppskriftene, en fortell-alt-hjemmeside-design, WooCommerce-støtte, Annonsebannerstøtte og en mobilvennlig design.

Matbloggeren er svært tilpassbar og gjør det mulig å få matbloggen live bare noen minutter.

Kostnad: 79 dollar

Matblogg-tema

foodblogthemeDemo & detaljer

Food Blog Theme kommer fra NimbusThemes. Det jeg liker best med annet enn det visuelle sprutet det er, er temaets fokus på merkevarebygging.

Food Blog Theme leveres med plugin-reseptkortet WordPress som lar deg legge til SEO-vennlige oppskrifter til bloggen din. Matbloggere har bygget noen gode nettsteder med dette temaet.

Kostnad: 39 dollar

YumBlog-tema

yumblogDemo & detaljer

Dette Up Themes-produktet er lett et av de mest gjennomtenkte WordPress-matblogg-temaene. Den kommer med en tilpasset oppskriftsmal og lar deg også godta oppskriftsinnleveringer fra leserne dine. Disse oppskriftsinnsendingene drives av Cooked – et premium $ 39-plugin. Veibeskrivelses- og ingredienslistene over oppskriftene i dette temaet kommer med en avkrysningsrute, slik at leserne dine kan sikre at de ikke går glipp av noen viktige trinn eller ting.

Kostnad: $ 125

Trinn 4 – Installer riktige WordPress-plugins for å maksimere matbloggen

Ved å bruke noen av temaene ovenfor, vil du være klar med en funksjonell blogg.

Men – Uansett hvor gjennomtenkt et tema kan være for en nisje, er det ikke mulig å inkludere all funksjonaliteten en eieren av en webside trenger.

For for eksempel for matbloggen din, kan du være klar over at du trenger en bedre og mer optimalisert måte å vise oppskriftene dine på, eller det kan være lurt å gjøre matinnleggsbildene dine lett delbare på Pinterest. Funksjoner som disse vil ikke nødvendigvis bli pakket inn i temaet.

For å få slike funksjoner må du installere plugins.

Her er noen få WordPress-matblogg-plugins som vil gi verdi til bloggen din:

WP Ultimate Recipe

ultimate-oppskriftDemo & detaljer

WP Ultimate Recipe er en mobilvennlig WordPress-matblogg-plugin som lar deg legge til oppskrifter på bloggen din. Du kan bruke det til å forvandle ethvert vanlig WordPress-tema til et mattema.

Den lar også brukere dele og skrive ut oppskriftene dine.

WP Ultimate Recipes premiumversjon låser opp funksjoner som å la brukere sende inn oppskrifter, rangere oppskriftene dine, vise ernæringsverdier og mer.

Oppskrifter av Simmer

småkokeDemo & detaljer

Oppskrifter av Simmer er en annen plugin som lar deg publisere oppskrifter på bloggen din. Det tilbyr enkle innstillinger for å liste ingrediensene, gi tilberedningsinstruksjoner og annen informasjon. Oppskriftene du legger til ved hjelp av denne pluginen er søkemotorvennlige fordi denne pluginen bruker Googles skjemaoppmerking for å bygge SEO-vennlige strukturer.

Sikori oppskriftsingredienser

sikoriDemo & detaljer

Chicory Recipe Ingredients er en interessant matblogg-plugin som lar deg legge til en kjøpsknapp under alle oppskriftsingrediensene dine.

Når brukere klikker på det, fører de til dagligvarebutikker på nettet hvor de kan kjøpe direkte. Det er klart at du får et kutt for hvert salg du refererer til. Ikke bare det, du får også ukentlige og månedlige rapporter om hvordan oppskriftene dine presterer når det gjelder å generere inntekter.

kokt

koktDemo & detaljer

Cooked er et premium WordPress-oppskriftsplugin som kommer med en dra-og-slipp-oppskriftsbygger. Den leveres også med 10 bruksklare oppsett.

Med Cooked får hver av leserne dine en profilside. Tilberedt kommer også spekket med en tidtaker, en kraftig søkefelt og ernæringsfakta om oppskriftene / ingrediensene. For alle funksjonene som den tilbyr, er denne plugin en komplett stjele til $ 39.

I tillegg til disse programtilleggene, er det noen få plugins som jeg anbefaler hvert nettsted å ha. Disse er ikke spesifikke for noen nisje som sådan, og tilfører verdi til ethvert nettsted de blir brukt på. Sjekk hele listen her.

Ok – så dette tar vare på logistikken. Du har domenet, hosting og et tema … og noen valgfrie plugins.

På dette tidspunktet er du klar til å begynne å jobbe med bloggen din og bestemme hvilke emner du vil dekke, hvor ofte du vil publisere, hvilke sosiale medieplattformer du vil prøve og så videre. For å gjøre ting enkelt, prøv å følge 5-trinnsplanen oppført nedenfor.

Få matbloggen fra bakken – 5 tips du kan følge

1. Planlegg matbloggstrukturen

Du ønsker å få matbloggens struktur helt fra begynnelsen, fordi strukturen til et nettsted (nærmere bestemt hovednavigasjonsmenyen) avgjør hvordan brukernes navigasjonsopplevelse skal være.

Dette er viktigere for en matblogg fordi innholdet i en matblogg kan spenne over flere kategorier, måltider, kjøkken og andre. Så hvis du får hovedmenyen til nettstedet, vil du starte en god start.

Dessuten vil det å tenke på nettstedstrukturen eller bare planlegge nettstedmenyen gi deg tid til å reflektere over innholdet ditt og de forskjellige tingene du vil utforske på bloggen din..

Her er et eksempel for å gi deg en headstart.

Populær matblogger Kate fra CookieAndKate har en komplett kurs-meny. Bare se på hvor beskrivende menyelementene er, og hvor pent rullegardinmenyen fungerer:

cookie-and-kate

Så hvis du skal ha et innholdstungt nettsted, kan du gå for en meny som denne.

Å gjøre – Tenk på innholdet du vil dele og tegne ut en nettstedsmeny basert på det. Å gjøre denne øvelsen på papir vil hjelpe deg å prøve flere strukturelle kombinasjoner til du føler at du har det riktig.

2. Finn relevante emner og fullfør en tidsplan for innholdspublisering

blek-omg

La oss først se hvordan du kan komme med emner å dekke på bloggen din. Den raskeste måten å finne innleggideer er å se på hva de populære bloggene legger ut.

La oss først se hvordan du kan komme med emner å dekke på bloggen din. Den raskeste måten å finne innleggideer er å se på hva de populære bloggene legger ut.

Så hvis du planlegger å begynne å jobbe med bloggen din de neste ukene, kan du begynne med å abonnere på alle matbloggerne du beundrer. Slik vil du
få jevnlige oppdateringer om de nyeste innholdsoppdateringene.

Så etter en uke ville du ha minst 7-10 e-poster som denne fra Juli (fra PaleOMG). I sin første e-post deler Juli mange oppskrifter.

Her er en idé som du enkelt kan stjele fra oppskriftene hennes:

“X ingrediens Y minute Dish”

Også slike e-poster / nyhetsbrev har alltid lenker til det beste innholdet fra bloggene. Hvilket betyr at du har mer enn nok ideer til blogginnlegg om populære emner.

Velg minst 5 slike ideer og begynn å skrive. I mellomtiden får du flere oppdateringer fra disse bloggene, og ideelisten din vil vokse organisk.

For delen av publiseringsplanen – først, forstå at leserne elsker konsistente publiseringsplaner. Hvis du velger å publisere en oppskrift hver fredag, på et tidspunkt, vil du ha lojale lesere som vil tenke:

“Jane legger ut en flott oppskrift hver fredag. Jeg trenger å ta igjen så jeg kan prøve det i løpet av helgen! ”

Har det?

Flott! Gjør dette forarbeidet – Ideelt sett bør du ha minst 20 klar til publisering før du begynner på bloggen. Noe som betyr at hvis du publiserer to ganger per uke, vil du være dekket i mer enn to måneder.

3. Lag innholdet (med spesielt fokus på det visuelle)

Tekstdelen av innholdet ditt kommer naturlig til deg. Takk til din ekspertise innen nisje. Imidlertid vil denne teksten bare utgjøre halvparten av innholdet ditt
for tross alt, hvor bra en flott oppskrift vil se ut uten noen kjempegode bilder …

Dessverre kommer fotografering ikke naturlig for alle. Men det betyr ikke at du ikke kan lære.

Det være seg bildene av de ferdige rettene eller ingrediensene, bilder utgjør en stor del av en matblogg. Noe som betyr at du ikke kan gjøre med middelmådige bilder. Men heldigvis har du disse fantastiske gratis fotograferingsopplæringene du kan lære av:

Hvis du ikke har tid til å lære så mye, kan du i det minste starte med dette raske og skitne hacket:

 • Ha ingrediensen eller parabolen på disken
 • Hold kameraet rett over det
 • Still autofokus og klikk

Bare sørg for at det er rikelig med naturlig lys når du skyter.

I tillegg til matbilder, kan du prøve å lage noen mer kreative bilder som bilderoppskrifter og tips ved hjelp av gratis verktøy som Lerret eller DesignBold.

Tips om bildeoptimalisering – Optimaliser alle bildene dine med TinyPNG. Dette verktøyet lar deg komprimere PNG-filene uten å redusere kvaliteten. Ved å komprimere bildefilene dine vil du lagre nettstedet ditt fra å bli oppblåst og tregt.

4. Start med markedsføring på sosiale medier

Siden matelskere har en tendens til å elske det visuelle, ville det være best hvis du fokuserer på visuelle medier som Pinterest. Det er faktisk helt greit hvis du begynner med bare Pinterest. Du kan alltid gå videre til andre plattformer når du har lært hvordan du kan vokse etter på en plattform.

En plugin du vil øke etter på Pinterest: Pinterest “Pin It” -knapp.

Hver gang en bruker svever over et bilde på bloggen din, blir du bedt om å feste det på Pinterest-tavlene. Ikke bare det, det legger også Pin It-knapper til alle innlegg og sider.

5. Begynn å samle e-postmeldinger

Når du abonnerer på de forskjellige bloggene for å samle inn ideer, kan du legge merke til typen blymagneter de bruker for å lage e-postlistene sine.

For eksempel Dana fra MinimalistBaker tilbyr en gratis månedlig oppskrift til bloggabonnentene sine.

Legg merke til hvordan Dana tilbyr verdifulle insentiver til nye påmeldinger.

På samme måte må du også utvikle en freebie som du vil gi bort til leserne som abonnerer.

For å utvikle de første e-postmeldingene dine freebies, bare sett sammen 5 gode oppskrifter og sett dem sammen i en PDF. Og du er klar.

Siden du nå har både et funksjonelt nettsted og en arbeidsplan for bloggen din, la oss se på hvordan du kan velge riktige inntektsmetoder.

Hvordan tjene penger matblogging – en tåkesikker plan 

For å tjene penger som matblogger, analyser hvordan andre matbloggere tjener penger. Dette er ikke en tøff jobb da mange matbloggere publiserer inntektsrapportene sine. Disse rapportene gir mye innsikt i hvordan de tjener penger (så vel som utgiftene).

Ta for eksempel månedlig inntektsrapport av Pinch of Yum – en massivt populær WordPress-blogg.

Som du kan se på følgende skjermbilde, tjener Pinch of Yum gode penger på å selge sine egne produkter (Tasty Food Photography og How to Monetize Your Food Blog eBook).

Kanskje du også kan vurdere lage et produkt å selge.

Andre tjener penger på bloggingskanaler

Annonsenettverk

Den raskeste måten å tjene penger på matbloggen din er å bli med i annonseringsnettverk. Noen av annonseringsnettverkene har spesifikke krav til trafikk og sidevisninger, men de fleste av dem er ganske enkle å delta.

Google Adsense er et av de største annonsenettverkene som tilbyr montering av visning, mobil, video og søk. Det er gratis og enkelt å være med. Adsense aksepterer selv om du bare har startet. Andre annonsenettverk du kan utforske er Media.net, BuySellAds og Infolinks.

Selger annonseplass

I utgangspunktet tildeler du et sted på nettstedet ditt for de som er villige til å kjøpe plassen fra deg direkte. Å selge annonseplass fungerer normalt med mindre annonsører eller kanskje eierne.

Du kan opprette få annonsebokser med forskjellige priser og oppmuntre annonsører ved å fortelle dem hvorfor de bør annonsere på nettstedet ditt. Og når de først er enige i betingelsene dine, er det bare å motta betalingen via PayPal. Det er enkelt og problemfritt.

Tilknyttede programmer

Å bli medlem av et tilknyttet program er en av de gode måtene å tjene penger på. Du kan markedsføre produktene eller tjenestene relatert til din nisje og få en provisjon når de besøkende gjør et kjøp via nettstedet ditt.

ShareASales, CJ Affiliate og ClickBank er få berømte tilknytningsnettverk du kan utforske. Det er over tusenvis av annonsører med forskjellige typer produkter og tjenester du kan markedsføre. Noen kan du til og med markedsføre informasjonsprodukter som selges av andre bloggere.

Jeg anbefaler deg å markedsføre produktene som er relatert til din nisje.

Merk: Finn ut mer om tilknyttet markedsføring her.

Start et medlemskapsside

Hvis du har noe ekstraordinært å tilby, kan du vurdere å starte et medlemskapsside. I dette tilfellet belaster du besøkende for innhold.

Du kan innkreve et medlemsavgift for månedlig eller årlig avgift for å få tilgang til disse informasjonene. Dette er en god måte å tjene penger på matbloggen din så lenge du virkelig kan gjøre det verdt pengene sine.

Sjekk ut så mange inntektsrapporter som mulig og spør deg selv hvilke av de inntektskanalene du kan dra mest nytte av.

Begynn med disse inntektsrapportene:

Forstå også at det tar tid å tjene penger på en blogg – så gjør alt maset mens du holder tålmodigheten. Du kommer helt sikkert dit hvis du prøver nok.

Konklusjon

Så det handler om det å starte en matblogg med WordPress. Hvis du har penger til å investere i læring, kan du sjekke ut programmer som Food Blogger Pro. Eller gjør det neste beste og følg og studer andre matblogger og lær av dem.

Alt det beste for matbloggen din!

Har du spørsmål om oppsett eller vedlikehold av bloggen din? Eller noe om denne opplæringen? Nå ut! Vi vil gjerne kjenne alle og lære hvordan vi kan hjelpe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map