Slik gjenoppretter du en sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted

Med WordPress som driver mer enn 34% av internett, har det nå blitt veldig enkelt å bygge og vedlikeholde et nettsted. Imidlertid er det mange funksjoner å ta vare på. Si at du må migrere bedriftens nettsted til en annen webhotell. Du er ikke bekymret – du har tross alt gjort dette før. Men hva hvis du etter at du har fullført overføringen, oppdager at noen viktige WordPress-filer ikke har blitt migrert? Dessverre er det ingen enkel “Reset” eller “Undo” -knapp som kan reversere dette. Dette er grunnen til at det er viktig å holde nettstedet sikkerhetskopiert – du kan gjenopprette filene og gjenta overføringen.


Det er flere måter å gjenopprette WordPress-nettsteder fra sikkerhetskopi, som vi skal diskutere i de følgende seksjonene. Men først, la oss forstå de forskjellige komponentene på et nettsted som må sikkerhetskopieres og gjenopprettes.

De viktigste komponentene på et WordPress-nettsted

Enhver WordPress-installasjon består av forskjellige komponenter, som er dens essensielle byggesteiner. Det er 4 WordPress-komponenter som du alltid bør sikkerhetskopiere:

 • WordPress kjerne – Dette utgjør kjernefilene til WordPress, inkludert kildekoden, WordPress-funksjoner og nettstedinnstillinger.
 • WordPress-database – Dette består av WordPress backend-filer som lagrer informasjonen på nettstedet ditt. Dette inkluderer databasetabeller som inneholder viktige poster som brukeropplysninger, artikler, nettstedinnlegg og metadata på nettstedet.
 • WordPress-plugins – Dette er tredjeparts tillegg eller verktøy som er integrert i WordPress-installasjonen for å forbedre den generelle funksjonaliteten. De kan enkelt lastes ned fra WordPress-depot og legges til nettstedet ditt.
 • WordPress-temaer – Dette er igjen tredjepartsapplikasjoner som brukes til å forbedre det generelle utseendet og designet på nettstedet ditt. Som plugins er det mange gratis WordPress-temaer tilgjengelig i depotet og andre online markedsplasser.

En WordPress-sikkerhetskopi inneholder vanligvis alle disse fire komponentene. Som et resultat betyr å gjenopprette en sikkerhetskopi å gjenopprette disse komponentene på nettstedet. La oss nå se på hvordan du utfører gjenopprettingsprosessen.

To metoder for å gjenopprette WordPress-sikkerhetskopien

Du kan utføre en WordPress-gjenoppretting ved å bruke en av følgende metoder:

 1. Manuell gjenoppretting ved hjelp av phpMyAdmin-verktøyet eller en databasegjenoppretting ved å bruke MySQL verktøy.
 2. Automatisk gjenoppretting ved hjelp av en WordPress-sikkerhetskopin.

Verktøy du trenger for å gjenopprette en WordPress-sikkerhetskopi

Vi skal se på hver av disse gjenopprettingsmetodene mer detaljert i neste avsnitt. For å utføre manuelle gjenoppretter, må du imidlertid ha:

 • Tilgang til phpMyAdmin verktøyet (levert av leverandøren av webhotellet) på systemet ditt.
 • Sikkerhetskopien av nettstedets data du vil gjenopprette.
 • en FTP-verktøy som FileZilla.
 • Brukerrettigheter for å endre databasefiler, inkludert redigering, kutt og opphavsrett.

Metode nr. 1: Utføre manuell gjenoppretting ved hjelp av phpMyAdmin

Hvis du har brukt phpMyAdmin-verktøyet for å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt, kan du enkelt bruke det til å gjenopprette sikkerhetskopien også. Du kan enten laste ned phpMyAdmin-verktøyet på egen hånd eller bruke det forhåndsinstallerte verktøyet som leveres av webhotellleverandøren deres fra kontrollpanelet..

Her er trinnene du trenger å utføre:

 1. Logg deg på phpMyAdmin ved å bruke brukeropplysningene dine.

PHPMyAdmin kan brukes til å ta sikkerhetskopi og gjenopprette nettstedets data.

 1. Etter en vellykket innlogging, naviger til delen “Databaser” i verktøyet, der du kan se den komplette listen over databasetabeller for nettstedet ditt.
 2. Velg databasen du vil gjenopprette sikkerhetskopien til databasen til.
 3. Før du gjenoppretter, fjerner du alle de eksisterende tabellene fra den valgte databasen. For å gjøre det, ganske enkelt:
  • Klikk “Klikk på alle” for å velge alle tabellene i databasen.
  • Klikk på “Slipp” fra listen “Med valgt”.
 4. For å importere sikkerhetskopidataene til databasen, naviger til “Importer” -fanen i phpMyAdmin-grensesnittet.
 5. Fra det nye vinduet, klikk på “Bla gjennom” -knappen for å velge datamaskinmappen der du vil importere sikkerhetskopidataene.
 6. Til slutt klikker du på “Gå” -knappen for å importere og gjenopprette sikkerhetskopidataene til nettstedets database.

Utføre manuell gjenoppretting ved hjelp av MySQL

Hvis du er kjent med SQL-kommandoer og har opprettet sikkerhetskopier av nettstedet ditt ved hjelp av MySQL-verktøyet, kan du gjenopprette sikkerhetskopifilene ved å bruke de samme.

Her er de manuelle trinnene du trenger for å utføre:

 1. Pakk ut eller trekk ut sikkerhetskopifilene (* .tar.gz eller * .bz2-filer) ved hjelp av følgende SQL-kommandoer:

Merk: Hvis databasens sikkerhetskopi var * .tar.gz (for eksempel: blog.bak.sql.tar.gz, da)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Merk: Hvis databasens sikkerhetskopi var * .bz2 (for eksempel: blog.bak.sql.bz2, da)

[Email protected]: ~ / filer / blogg> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Kopier og lim inn de følgende SQL-spørringene fra de unzippede filene til MySQL-databasen:

[Email protected]: ~ / filer / blogg> mysql -h mysqlhostserver -u mysqlusnavn -p databasenavn < blog.bak.sql

Skriv inn passord: (skriv inn passordet mitt)
[Email protected]: ~ / filer / blogg>

Med det kan du gjenopprette sikkerhetskopier av databasen til ditt WordPress-nettsted.

Selv om begge disse manuelle metodene er effektive, er de bare nyttige for å gjenopprette WordPress-databasefiler. Du må utføre noen ekstra manuelle trinn for å gjenopprette andre WordPress-komponenter fra den tilgjengelige sikkerhetskopien. I tillegg, for å utføre manuelle gjenoppretter, bør du ha tilstrekkelig teknisk kunnskap til å utføre det jevnt på systemet ditt og feilsøke hvis noen problemer dukker opp.

Et bedre alternativ for sikkerhetskopiering og gjenoppretting for nybegynnere eller ikke-teknisk WordPress-brukere blir automatiserte gjenoppretter ved hjelp av et WordPress-verktøy for sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

Metode nr. 2: Utføre automatisk gjenoppretting ved hjelp av en plugin

La oss se på hvordan du kan bruke BlogVault plugin for å gjenopprette en sikkerhetskopi. Den oppretter og lagrer flere versjoner av sikkerhetskopiene på nettstedet ditt på et trygt og uavhengig sted. Under gjenopprettingsprosessen kan du velge hvilken som helst av disse sikkerhetskopieringsversjonene du vil gjenopprette på nettstedet ditt.

Slik utfører du en automatisk gjenoppretting:

 1. Først logger du på og velg nettstedet du vil gjenopprette.
 2. Fra “Nettsteddetaljer” -siden som åpnes, klikker du på “Gjenopprett nettsted” -knappen (vist nedenfor).
 3. WordPress-nettstedet ditt blir gjenopprettet fra den nyeste tilgjengelige sikkerhetskopien.

BlogVaults gjenopprettingsprosess er forenklet, men likevel detaljert; kan du velge hvilken sikkerhetskopi-versjon du vil gjenopprette.

BlogVaults gjenopprettingsprosess er forenklet, men likevel detaljert; kan du velge hvilken sikkerhetskopi-versjon du vil gjenopprette.

Alternativt, hvis du vil gjenopprette en annen versjon av nettstedets sikkerhetskopi:

 1. Klikk på “Vis alle sikkerhetskopier” -knappen fra “Sikkerhetskopiering” -delen. Dette vil vise hele historikken til sikkerhetskopieringsversjonene for det spesifikke nettstedet.
 2. Klikk på “Auto Restore” for den spesielle sikkerhetskopiversjonen du vil gjenopprette.
 3. Angi FTP-legitimasjonen.
 4. Velg mappen der WordPress er installert (for eksempel mappen “public_html”, hvis du bruker kontrollpanelet levert av webhotellet). Du kan også søke etter mapper der WordPress-filer som wp-admin eller wp-innhold er lagret.

Velg mappen der WordPress er installert. Vanligvis er det i “public_html” -mappen.

 1. I neste skjermbilde må du spesifisere hva du vil gjenopprette til WordPress-nettstedet ditt. For eksempel kan du velge hele sikkerhetskopieringsversjonen eller valgte filer eller tabeller.
 2. Endelig kan du klikke på “Fortsett” for å starte gjenoppretting av sikkerhetskopiversjonen. Du vil bli varslet når gjenoppretting er fullført.

Det er det. Denne prosessen er enkel og raskere enn de manuelle prosedyrene. Dessuten kan du utføre det selv uten teknisk assistanse.

Her er noe annet du bør vite – Akkurat som alle andre WordPress-filer, kan også sikkerhetskopifiler bli ødelagt eller skadet. Å gjenopprette ødelagte sikkerhetskopifiler kan skade nettstedet ditt ytterligere. Hvordan forhindrer du dette?

En enkel løsning er å lage et iscenesettingssted og teste sikkerhetskopien du vil gjenopprette. I tilfelle av BlogVault, kan du bruke den “Smart gjenopprettingstestgjenoppretting”Funksjonalitet som direkte laster den siste sikkerhetskopiversjonen på et iscenesettingssted. Du kan også bruke plugins som WP Staging eller duplikator å lage et iscenesettingssted. Når du er fornøyd, kan du gå videre og slå sammen sikkerhetskopien med live-nettstedet.

For å konkludere

I den nåværende online verden kan man aldri være for forsiktig når det kommer til nettstedet deres. Å sikre at det er sikkerhetskopiert er avgjørende for helsen til et nettsted. Det fungerer som et sikkerhetsnett mot tap av data og minimerer driftsstans. Men hva er en sikkerhetskopi hvis den ikke kan gjenopprettes?

For at sikkerhetskopier av nettsteder skal være nyttige i tilfelle et nettsted krasjer, skal WordPress-brukere kunne få tilgang til og gjenopprette sikkerhetskopiene på så kort tid som mulig. Selv om det er mulig å gjøre dette manuelt, er det vanligvis en kompleks prosedyre som krever tid og tålmodighet. Selv den minste feilen kan gjøre det nødvendig å gjøre om gjenoppretting.

I et slikt tilfelle er det best å velge en backup-plugin som har forenklet gjenopprettingsprosessen. Automatiserte verktøy gir brukervennlige gjenopprettingsprosesser som kan utføres raskere og uten mye bry.

Hvilken prosedyre vil du foretrekke? Hvis du ikke skal gjøre dette selv, kan du finne ut hvordan du kan outsource webutviklingen din.

Akshat Choudhary har alltid stolt på sin evne til å lære seg selv ting. Siden han startet BlogVault, har Akshat forvandlet sitt sideprosjekt til en lønnsom satsning som skalerer nye høyder i det indiske oppstartsområdet. Å være medlem av WordPress-samfunnet i nesten et tiår, er Akshat opptatt av å forstå områdene der brukere sliter. Akshat kjernen tro bak å bygge et hvilket som helst produkt er å sørge for at sluttbrukeren ikke trenger hjelp og å hjelpe dem på best mulig måte hvis de gjør det. Ta kontakt med Akshat på Facebook og Linkedin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map