Sådan starter du en madblog med WordPress

Så du har besluttet at leve fuldt ud med en madblog?


fantastisk!

Du ved … en masse blogs, der tjener indtægter med 6 figurer i dag, blev alle bygget af en som dig, med intet andet end en utrættelig lidenskab om deres niche.

Og det glæder mig, at du tager dit første skridt i dag. Så lad os komme i gang.

Navigation

 • Trin 1: Bestem din madbloggtype
 • Trin 2: Domænenavn, webhosting og webstedsbygger
 • Trin # 3: WordPress madblog temaer og plugins
 • Trin 4: Få din madblog væk fra jorden
 • Hvordan man tjener penge mad blogging – en idiotsikker plan

Værktøj liste 

FTC-afsløring: BuildThis modtager henvisningsgebyrer fra værktøjer, der er anført på dette websted. Men udtalelserne er baseret på vores erfaring og ikke hvor meget de betaler. Vi fokuserer på at hjælpe små virksomheder og enkeltpersoner med at opbygge websteder som en virksomhed. Understøtt venligst vores arbejde og lær mere i vores indtjeningsoplysninger.

Sådan starter du en madblog

Trin 1 – Bestem, hvilken type madblog du vil starte

Det er let at starte en madblog, men det er svært at beslutte, hvad man skal skrive.

Emnet med madblog er generelt for bredt.

Det er altid bedre at indsnævre dine emner til et par nicher, som du kan fokusere på. Du skal tage din madblog alvorligt som en rigtig forretning. De nicher, du kan overveje, er sandsynligvis gluten, glutenfri, kulhydrater, veganer eller sparsommelig madlavning.

Eller du kan specialisere dig i typen madlavning til dine madblogger, f.eks. Grilling, bagning eller ristning.

Trin 2 – Vælg et domænenavn, hosting og en webstedsbygger 

Når du har besluttet, hvilken niche du har i din madblog, er her de 3 ting, du har brug for for at starte:

 1. Et domænenavn
 2. En vært
 3. En webstedsbygger

Først kommer domænenavnet. Kort sagt er dit domænenavn din webadresse.

Mange mennesker bekymrer sig om at bruge ‘nøgleord’ i domænenavnet, så Google viser det øverst til, når brugere søger efter disse nøgleord.

Tilstedeværelsen af ​​nøgleordet i domænenavnet påvirker ikke længere søgemaskinealgoritmen.

Så hvis du vil åbne en blog om paleomad, behøver du ikke kalde din blog paleofood.com. I det mindste vil det ikke give dig nogen SEO brownie-point.

Når det er sagt, er det helt op til dig, hvilken slags domænenavn du vælger.

Du skal også vide, at det er okay at starte en madblog og bruge dit eget navn som domænenavn. Så hvis du er Jane Doe, er det OK at kalde din madblog JaneDeo.com.

På den måde får du et højere afkast i det lange løb, fordi du efter et stykke tid vil blive et populært brand i din niche. Du kan lige så godt blive influencen.

Et godt eksempel på et sådant personligt brand er kundesupportpåvirkende, Shep Hyken. Han kunne let have kaldt sin blog, “customerupportadvice.com”.

Du får ideen, ikke?

okay.

Når du har valgt et domænenavn, kan du bruge en domænenavnsregistreringstjeneste som Namecheap til at booke det. Eller du kan også købe det fra din hostingudbyder, hvis de tilbyder en. (Mange af dem giver endda gratis domæner med årsplaner.)

Når du har fået domænenavnet, skal du finde en pålidelig vært for at gøre dit websted live.

Der er mange webhosts at vælge imellem, og mange af dem leveres også med administrerede WordPress-pakker. Forskellen mellem en normal WordPress-hostingkonto og en administreret WordPress-hostingkonto er, at i sidstnævnte tager hostingudbydere sig af dit websteds sikkerhed og holder dit websted opdateret med den nyeste WordPress-version.

Nedenfor anbefaler jeg fire kundevenlige hostingudbydere. (Jeg linker hver mulighed til dens detaljerede gennemgang fra min anden blog, der er fokuseret på webhosts.)

 • iPage – My # 1 Budget Hosting-valg, der er velegnet til nybegynder.
 • eHost – Et andet valg til nybegynder; brugervenlig og afdrivbar.
 • SiteGround – Premium hosting valg med god kundesupport.
 • InMotion Hosting – Meget pålidelig webhost, der er hjemme hos BuildThis.io.

Webhosts kan være så billige som $ 1,99 / måned og så pebret som $ 29 / måned. Du er velkommen til at starte dit websted med en plan på entry-level og derefter betale mere, efterhånden som din trafik vokser.

Med webhosten og domænenavnet er den næste ting, du skal vælge, en platform til opbygning af dit websted – eller webstedsbyggeren. I denne tutorial er vi standard til WordPress CMS (mere
på webstedsbyggeren her.)

Self-host vs. WordPress.com

WordPress driver 31,8% af Internettet, og der er en forskel mellem WordPress.org og WordPress.com. Den nemmeste måde at forstå forskellen mellem en self-hosted og en WordPress.com-konto er at se på, hvordan dine URL’er ser ud med hver.

yourfoodblog.wordpress.com

Eller

yourfoodblog.com

Den første er et websted, der er frit hostet med WordPress.com. Naturligvis er WordPress brandet over det hele.

Den anden – yourfoodblog.com – er et selvhostet websted, der er uafhængigt i ægte forstand.

Et websted, der frit hostes med WordPress.com websted ER for dig, hvis:

 • Du er KUN en hobby-blogger
 • Du vil ikke … eller er ikke seriøs med at tjene til livets ophold online
 • Du er ligeglad med dit personlige brand
 • Du er tilfreds med de forskellige begrænsende muligheder som ingen support til plugins og andre
 • Du ønsker ikke at sælge annoncer på dit websted (i det mindste ikke, før du bliver et websted med høj trafik)

Hvis det ikke er tilfældet, skal du gå til et WordPress-websted med egen vært. Hvis du gør det, kan du drage fordel af de tusinder af WordPress-temaer og plugins
(både gratis og betalt) og opbyg et websted, som du kan køre og skalere.

Med det er al logistik ude af vejen.

Du er nu klar til at begynde at opbygge din blog. Til dette har du brug for et tema og et par plugins.

Trin 3 – Vælg de bedste WordPress madblog-temaer

Da du lige er startet med din blog, og fordi det vil være en gang, før det begynder at tjene penge for dig, er det okay at starte med et gratis tema.

Gratis temaer

Her er tre gratis WordPress-mad-temaer, du kan vælge imellem:

dyade

dyadeDemo & detaljer

Dyad er et smukt madblog-tema med et smukt bloglayout. Det holder billederne i fokus, hvilket er en meget ønskelig funktion til et madblog-tema. Du vil også elske den gigantiske startside-skyder, som du kan vælge at vise dine bedste opskrifter. Det er også fra Automattic (firmaet bag WordPress.com), så du kan være sikker på, at den overholder de bedste kodnings- og kvalitetsstandarder.

Kouki

KoukiDemo & detaljer

Kouki er noget for dig, hvis du elsker hvidrum og foretrækker en zen og minimal design. Kouki bruger en fantastisk font og viser billeder meget elegant. Klub det med et af de gratis opskrifts-plugins (anbefales nedenfor), og du skal være klar til at gå live med din madblog.

Veggie Lite

veggiDemo & detaljer

Veggie Lite er et andet simpelt WordPress-tema til madbloggere. Det har et fokuseret layout, der vil fange dine læsers opmærksomhed. Og med alt dets hvide rum giver det dit websted mulighed for at trække vejret og er let på øjnene.

Se flere gratis madblog-temaer fra WordPress.org depot.

Betalte temaer

Nu – Gratis temaer er gode til at starte med, men hvis du har budgettet og kan rumme et glat premium-mad-tema, skal du under alle omstændigheder købe et.

En madblogs visuelle appel spiller en stor rolle i dens succes. Her er et par mundvandige temaer, du kan tjekke ud:

Cook’s Pro-tema

cookdDemo & detaljer

Cook’d Pro er et blændende WordPress-mad-tema, der ser godt ud på alle enheder. Som du kan se på ovenstående skærmbillede, fokuserer det stærkt på billeder.

Det er også bygget på Genesis-rammen, som er kendt for at være hurtig og let. Genesis-rammen leveres også med et separat panel til SEO-indstillinger og andre layoutindstillinger.

Bemærk, at Genesis-temaer kun har de funktioner, du har brug for; de kommer ikke med for mange klokker og fløjter. Når det er sagt, de gør deres job smukt.

Det Dagligt parabol tema er et andet Genesis-tema, som du bør tjekke ud. Det drives af stabiliteten og hastigheden i Genesis-rammen og bruger et tiltalende, elegant fladt design
det er fuldt lydhør.

Omkostninger: $ 129

Mad Blogger-tema

Food Blogger WordPress Theme af TemplaticDemo & detaljer

Det Mad Blogger-tema er noget for dig, hvis du vil have et rent, professionelt udseende madblog og opskriftswebsted. Du kan bruge Elementor-sidebyggeren til let at strukturere eller redesigne dine sider.

Desuden er madblogger-temaet SEO-venligt og leveres med alle de funktioner, en madblog skal have – en speciel posttype til opskrifterne, et fortæl-det-alt-startside-design, WooCommerce-support, annoncebannerstøtte og en mobilvenlig design.

Madbloggeren er meget tilpasselig og gør det muligt at få din madblog live bare få minutter.

Omkostninger: $ 79

Mad blog tema

foodblogthemeDemo & detaljer

Food Blog Theme kommer fra NimbusThemes. Det, jeg bedst kan lide ved andet tema end den visuelle stænk, det er, er temas fokus på branding.

Food Blog-temaet leveres med plugin Opskriftkort WordPress, der giver dig mulighed for at tilføje SEO-venlige opskrifter til din blog. Madbloggere har bygget nogle fremragende websteder med dette tema.

Omkostninger: $ 39

YumBlog tema

yumblogDemo & detaljer

Dette Up Themes produkt er let et af de mest gennemtænkte WordPress mad blog tema. Den leveres med en brugerdefineret opskriftsskabelon og giver dig også mulighed for at acceptere opskriftsindlæg fra dine læsere. Disse opskriftsindgivelser drives af Cooked – et premium-$ 39 plugin. Rutevejledninger og ingredienslister over opskrifterne i dette tema kommer med et afkrydsningsfelt, hvilket gør det muligt for dine læsere at sikre, at de ikke går glip af noget vigtigt trin eller punkt.

Omkostninger: $ 125

Trin 4 – Installer de rigtige WordPress-plugins for at maksimere din madblog

Ved at bruge et af de ovenstående temaer er du klar med en funktionel blog.

Men – Uanset hvor gennemtænkt et tema kan være for en niche, er det ikke muligt at inkludere al den funktionalitet, som en websideejer muligvis har brug for.

For eksempel for din madblog kan du muligvis indse, at du har brug for en bedre og mere optimeret måde at vise dine opskrifter på, eller du ønsker måske at gøre dine madindlægsbilleder let delbare på Pinterest. Funktioner som disse vil ikke nødvendigvis blive pakket ind i temaet.

For at få sådanne funktionaliteter skal du installere plugins.

Her er et par dejlige WordPress madblog-plugins, der tilføjer værdi til din blog:

WP Ultimate Recipe

ultimate-opskriftDemo & detaljer

WP Ultimate Recipe er et mobilvenligt WordPress madblog-plugin, der giver dig mulighed for at tilføje opskrifter til din blog. Du kan bruge det til at omdanne ethvert almindeligt WordPress-tema til et mad-tema.

Det giver også brugere mulighed for at dele og udskrive dine opskrifter.

WP Ultimate Recipes premiumversion låser op funktioner som at lade brugerne indsende opskrifter, bedømme dine opskrifter, vise næringsværdier og mere.

Opskrifter af Simmer

simreDemo & detaljer

Opskrifter fra Simmer er et andet plugin, der giver dig mulighed for at offentliggøre opskrifter på din blog. Det giver nemme indstillinger for at liste ingredienserne, give tilberedningsinstruktioner og anden information. Opskrifterne, du tilføjer ved hjælp af dette plugin, er søgemaskine venlige, fordi dette plugin bruger Googles skema-markering til at opbygge SEO-venlige strukturer.

Cikorie Opskrift Ingredienser

cikorieDemo & detaljer

Chicory Recipe Ingredients er et interessant madblog-plugin, der giver dig mulighed for at tilføje en købsknap under alle dine opskriftsingredienser.

Når brugerne klikker på det, fører de til online købmandsforretninger, hvor de kan købe direkte. Det er klart, at du får et køb for hvert salg, du refererer til. Ikke kun det, du får også ugentlige og månedlige rapporter om, hvordan dine opskrifter klarer sig med hensyn til at generere indtægter.

Lavede mad

lavede madDemo & detaljer

Cooked er et premium WordPress-opskriftsplugin, der leveres med en drag-and-drop-opskriftsbuilder. Det leveres også med 10 klar-til-brug layout.

Med Cooked får hver af dine læsere en profilside. Kogt leveres også pakket med en timer, en kraftig søgefelt og ernæringsfakta om opskrifter / ingredienser. For alle de funktioner, det tilbyder, er dette plugin en komplet stjæle til $ 39.

Ud over disse plugins er der et par plugins, som jeg anbefaler, at hvert websted har. Disse er ikke specifikke for nogen niche som sådan, og tilføjer værdi til ethvert websted, de bruges på. Tjek den fulde liste her.

Okay – så dette tager sig af logistikken. Du har domænet, hosting og et tema… og nogle valgfri plugins.

På dette tidspunkt er du klar til at begynde at arbejde på din blog og bestemme, hvilke emner du vil dække, hvor ofte du vil offentliggøre, hvilke sociale medieplatforme du vil prøve osv. For at gøre det let skal du prøve at følge 5-trinsplanen, der er anført nedenfor.

Få din madblog væk fra jorden – 5 tip, der skal følges

1. Planlæg din madblogstruktur

Du ønsker at få din madblogs struktur lige fra starten, fordi et websteds struktur (nærmere bestemt dens vigtigste navigationsmenu) bestemmer, hvordan dine brugers navigationsoplevelse vil være.

Dette er mere vigtigt for en madblog, fordi en madblogs indhold kan spænde over flere kategorier, måltider, køkkener og andre. Så hvis du får hjemmesidens hovedmenu ret, er du i gang med en god start.

Desuden giver det dig tid til at reflektere over, hvad dit indhold vil være, og de forskellige ting, du vil udforske på din blog.

Her er et eksempel til at give dig et headstart.

Populær madblogger Kate fra CookieAndKate har en fuld-kursus-webside-menu. Bare se på, hvor beskrivende menupunkterne er, og hvordan pænt drop-down fungerer:

cookie-og-kate

Så hvis du vil have et indholdstungt websted, kan du gå til en menu som denne.

At gøre – Tænk på det indhold, du vil dele, og skits en webstedsmenu baseret på det. Ved at gøre denne øvelse på papir vil du hjælpe dig med at prøve flere strukturelle kombinationer, indtil du føler, at du har det rigtigt.

2. Find relevante emner, og færdiggør en indholdsudgivelsesplan

bleg-omg

Lad os først se, hvordan du kan komme med emner, der skal dækkes på din blog. Den hurtigste måde at finde indlægideer på er at se, hvad de populære blogs lægger.

Lad os først se, hvordan du kan komme med emner, der skal dækkes på din blog. Den hurtigste måde at finde indlægideer på er at se, hvad de populære blogs lægger.

Så hvis du planlægger at begynde at arbejde på din blog i de næste par uger, skal du starte med at abonnere på alle de madbloggere, du beundrer. På den måde skal du
få regelmæssige opdateringer om deres seneste indholdsopdateringer.

Så efter en uge ville du have mindst 7-10 e-mails som denne fra Juli (fra PaleOMG). I sin første e-mail deler Juli masser af opskrifter.

Her er en idé, du let kan stjæle fra hendes opskrifter:

“X ingrediens Y minute parabol”

Sådanne e-mails / nyhedsbreve har også altid links til det bedste indhold fra blogs. Hvilket betyder, at du har mere end nok blogindlæg om populære emner.

Vælg mindst 5 sådanne ideer, og begynd at skrive. I mellemtiden får du flere opdateringer fra disse blogs, så din idéeliste vil vokse organisk.

For en del af udgivelsesplanen skal du først forstå, at læserne elsker konsistente udgivelsesplaner. Hvis du vælger at offentliggøre en opskrift hver fredag ​​på et tidspunkt, har du loyale læsere, der tænker:

”Jane udgiver en fantastisk opskrift hver fredag. Jeg er nødt til at indhente det, så jeg kan prøve det i weekenden! ”

Forstået?

Store! Gør dette prep arbejde – Ideelt set bør du have mindst 20 klar til at offentliggøre indlæg, før du begynder din blog. Hvilket betyder, at hvis du udgiver to gange om ugen, vil du være dækket i mere end to måneder.

3. Opret indholdet (med særlig fokus på det visuelle)

Tekstdelen af ​​dit indhold kommer naturligt til dig. Takket være din ekspertise inden for niche. Denne tekst udgør dog bare halvdelen af ​​dit indhold
for når alt kommer til alt, hvor god en god opskrift vil se ud uden nogle lækker billeder …

Desværre kommer fotografering ikke naturligt for alle. Men det betyder ikke, at du ikke kan lære.

Det være sig billederne af de færdige retter eller ingredienserne, billeder udgør en stor del af en madblog. Hvilket betyder, at du ikke kan gøre med middelmådige billeder. Men heldigvis har du disse fantastiske gratis fotograferingsvejledninger, du kan lære af:

Hvis du ikke har tid til at lære så meget, skal du i det mindste starte med dette hurtige og beskidte hack:

 • Opbevar ingrediensen eller skålen på tælleren
 • Hold dit kamera lige over det
 • Indstil autofokus, og klik

Bare sørg for, at der er masser af naturligt lys, når du skyder.

Udover madbilleder, kan du prøve at lave nogle mere kreative visuelle billeder som billedopskrifter og tip ved hjælp af gratis værktøjer som Canva eller DesignBold.

Tip til billedoptimering – Optimer alle dine billeder med TinyPNG. Dette værktøj giver dig mulighed for at komprimere dine PNG-filer uden at reducere deres kvalitet. Ved at komprimere dine billedfiler gemmer du dit websted fra at blive oppustet og langsomt.

4. Start med social media marketing

Da madelskere har en tendens til at elske visuals, ville det være bedst, hvis du fokuserer på visuelle medier som Pinterest. Faktisk er det helt okay, hvis du begynder med bare Pinterest. Du kan altid gå videre til andre platforme, når du lærer, hvordan du vokser en følge på en platform.

En plugin, der kan øges følgende på Pinterest: Pinterest “Pin It” -knap.

Hver gang en bruger svæver over et billede på din blog, bliver det bedt om at sætte det fast på deres Pinterest-tavler. Ikke kun det, det tilføjer også Pin It-knapper til alle dine indlæg og sider.

5. Begynd med at indsamle e-mails

Når du abonnerer på de forskellige blogs til indsamling af indlægideer, skal du lægge mærke til den type blymagneter, de bruger til at oprette deres e-mail-lister.

For eksempel Dana fra MinimalistBaker tilbyder en gratis månedlig opskrift til hendes blogabonnenter.

Bemærk, hvordan Dana tilbyder værdifulde incitamenter til nye tilmeldinger.

Ligeledes skal du også udvikle en freebie, som du vil give væk til de læsere, der abonnerer.

For at udvikle din første e-mail tilmelding freebies, bare sammensæt 5 gode opskrifter og bundt dem i en PDF. Og du er klar.

Da du nu har både et funktionelt websted og en arbejdsplan for din blog, lad os se på, hvordan du kan vælge de rigtige indtægtsmetoder.

Sådan tjener du penge mad blogging – En narresikker plan 

For at tjene penge som madblogger skal du analysere, hvordan andre madbloggere tjener penge. Dette er ikke et hårdt job, da mange madbloggere offentliggør deres indkomstrapporter. Disse rapporter giver masser af indsigt i, hvordan de tjener penge (såvel som udgifterne).

Tag f.eks månedlig indkomstrapport af Pinch of Yum – en massivt populær WordPress-blog.

Som du kan se på følgende skærmbillede, tjener Pinch of Yum gode penge ved at sælge deres egne produkter (Tasty Food Photography og How to Monetize Your Food Blog eBook).

Måske kan du også overveje oprette et produkt, der skal sælges.

Andre tjener penge mad blogging kanaler

Annonceringsnetværk

Den hurtigste måde at tjene penge på din madblog er at tilmelde sig reklamenetværk. Nogle af annoncenetværkene har specifikke krav til trafik og sidevisninger, men de fleste af dem er ret lette at tilslutte sig.

Google Adsense er et af de største annoncenetværk, der tilbyder displayannoncering, mobil, video og søgeindtægter. Det er gratis og nemt at deltage. Adsense accepterer, selvom du lige er startet. Andre annoncenetværk, du kan udforske, er Media.net, BuySellAds og Infolinks.

Sælger annonceplads

Grundlæggende tildeler du et sted på dit websted til dem, der er villige til at købe pladsen direkte fra dig. Det at sælge annonceplads fungerer normalt med mindre annoncører eller måske ejerne.

Du kan oprette få annoncebokse med forskellige priser og opmuntre annoncører ved at fortælle dem, hvorfor de skal annoncere på dit websted. Og når de først er enige i dine betingelser, skal du blot modtage betalingen via PayPal. Det er let og problemfri.

Tilknyttede programmer

Deltagelse i et tilknyttet program er en af ​​de gode måder at tjene penge på. Du kan promovere de produkter eller tjenester, der er relateret til din niche og få en provision, når de besøgende foretager et køb via dit websted.

ShareASales, CJ Affiliate og ClickBank er få berømte tilknyttede netværk, du kan udforske. Der er over tusinder af annoncører med forskellige slags produkter og tjenester, du kan markedsføre. Nogle kan du endda markedsføre informationsprodukter, der sælges af andre bloggere.

Jeg anbefaler dig stærkt at promovere de produkter, der har relation til din niche.

Bemærk: Find ud af mere om affiliate marketing her.

Start et medlemssted

Hvis du har noget ekstraordinært at tilbyde, kan du overveje at starte et medlemskabswebsted. I dette tilfælde opkræver du dine besøgende for indhold.

Du kan opkræve et månedligt eller årligt gebyr-medlemskabsgebyr for at få adgang til disse oplysninger. Dette er en god måde at tjene penge på din madblog, så længe du virkelig kan gøre det værd at deres penge.

Tjek så mange indkomstrapporter, som du kan, og spørg dig selv, hvilke af de indkomstkanaler, du kan drage mest nytte af.

Start med disse indkomstrapporter:

Forstå også, at det tager tid at tjene penge på en blog – så gør al trængsel, mens du holder tålmodighed. Du kommer helt sikkert derhen, hvis du prøver nok.

Konklusion

Så det handler om det at starte en madblog med WordPress. Hvis du har penge til at investere i læring, kan du tjekke programmer som Food Blogger Pro. Eller gør det næste bedste, og følg og studer andre madblogs og lær af dem.

Alt det bedste til din madblog!

Har du spørgsmål til din konfiguration eller vedligeholdelse af din blog? Eller noget om denne tutorial? Række ud! Vi vil meget gerne kende alle og lære, hvordan vi kan hjælpe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map