Sådan gendannes en sikkerhedskopi af dit WordPress-sted

Med WordPress, der driver mere end 34% af internettet, er det nu blevet meget let at opbygge og vedligeholde et websted. Der er dog mange funktioner, man skal tage sig af. Sig, du skal migrere din virksomheds websted til en anden webhost. Du er ikke bekymret – du har trods alt gjort dette før. Men hvad nu, hvis du efter at have afsluttet migreringen opdager, at nogle kritiske WordPress-filer ikke er blevet migreret? Desværre er der ingen let “Nulstil” eller “Fortryd” knap, der kan vende dette. Dette er grunden til, at det er vigtigt at holde webstedet sikkerhedskopieret – du kan gendanne filerne og gentage migreringen.


Der er flere måder at gendanne WordPress-websteder fra backup, som vi skal diskutere i de følgende afsnit. Lad os først forstå de forskellige komponenter på et websted, der skal sikkerhedskopieres og gendannes.

De vigtigste komponenter på et WordPress-sted

Enhver WordPress-installation består af forskellige komponenter, som er dens væsentlige byggesten. Der er 4 WordPress-komponenter, som du altid skal tage backup af:

 • WordPress kerne – Dette udgør kernefilerne i WordPress, inklusive kildekoden, WordPress-funktioner og webstedsindstillinger.
 • WordPress-database – Dette består af WordPress-backend-filer, der gemmer dine webstedsoplysninger. Dette inkluderer databasetabeller, der indeholder vitale poster såsom brugeroplysninger, artikler, webstedsindlæg og webstedsmetadata.
 • WordPress-plugins – Dette er tredjeparts add-ons eller værktøjer, der er integreret i WordPress-installationen til forbedring af den samlede funktionalitet. De kan let downloades fra WordPress-arkivet og føjes til dit websted.
 • WordPress-temaer – Dette er igen applikationer fra tredjepart, der bruges til at forbedre det samlede udseende og design af dit websted. Ligesom plugins er der mange gratis WordPress-temaer tilgængelige i depotet og andre online markedspladser.

En WordPress-sikkerhedskopi indeholder typisk alle disse fire komponenter. Som et resultat betyder gendannelse af en sikkerhedskopi, at gendanne disse komponenter til webstedet. Lad os nu se, hvordan vi udfører gendannelsesprocessen.

To metoder til at gendanne din WordPress-sikkerhedskopi

Du kan udføre en WordPress-gendannelse ved hjælp af en af ​​følgende metoder:

 1. Manuel gendannelse ved hjælp af phpMyAdmin-værktøjet eller en databasegendannelse ved hjælp af MySQL værktøj.
 2. Automatisk gendannelse ved hjælp af et WordPress-backup-plugin.

Værktøjer, du har brug for for at gendanne en WordPress-sikkerhedskopi

Vi skal se på hver af disse gendannelsesmetoder mere detaljeret i det næste afsnit. For at udføre manuelle gendannelser skal du dog først have:

 • Adgang til phpMyAdmin værktøj (leveret af din webhost-udbyder) på dit system.
 • Den sikkerhedskopi af dine webstedsdata, du vil gendanne.
 • en FTP-værktøj som FileZilla.
 • Brugerrettigheder til at ændre databasefiler, herunder redigere, klippe og ophavsret.

Metode nr. 1: Udførelse af manuel gendannelse ved hjælp af phpMyAdmin

Hvis du har brugt phpMyAdmin-værktøjet til at sikkerhedskopiere dit websted, kan du nemt bruge det til også at gendanne sikkerhedskopien. Du kan enten downloade phpMyAdmin-værktøjet på egen hånd eller bruge det forinstallerede værktøj, der leveres af din webhost-udbyder fra deres kontrolpanel.

Her er de trin, du skal udføre:

 1. Log ind på phpMyAdmin ved hjælp af dine brugeroplysninger.

PHPMyAdmin kan bruges til at sikkerhedskopiere og gendanne dine webstedsdata.

 1. Efter en vellykket login skal du navigere til afsnittet “Databaser” i værktøjet, hvor du kan se den komplette liste over databasetabeller til dit websted.
 2. Vælg den database, som du vil gendanne din databasebackup til.
 3. Før gendannelsen skal du fjerne alle de eksisterende tabeller fra den valgte database. For at gøre det skal du blot:
  • Klik på “Klik på alle” for at vælge alle tabellerne i den database.
  • Klik på “Drop” fra listen “With Select”.
 4. Hvis du vil importere sikkerhedskopieringsdataene til databasen, skal du navigere til fanen “Importer” i din phpMyAdmin-interface.
 5. Fra det nye vindue skal du klikke på “Gennemse” -knappen for at vælge din computermappe, hvorfra du vil importere backup-dataene.
 6. Endelig skal du klikke på knappen “Gå” for at importere og gendanne sikkerhedskopieringsdataene til din websteddatabase.

Udførelse af manuel gendannelse ved hjælp af MySQL

Hvis du er bekendt med SQL-kommandoer og har oprettet dine websteds-sikkerhedskopier ved hjælp af MySQL-værktøjet, kan du gendanne sikkerhedskopifilerne ved hjælp af det samme.

Her er de manuelle trin, du skal udføre:

 1. Pak ud eller ekstraher dine sikkerhedskopifiler (* .tar.gz eller * .bz2-filer) ved hjælp af følgende SQL-kommandoer:

Bemærk: Hvis din databases backup var * .tar.gz (for eksempel: blog.bak.sql.tar.gz, så)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Bemærk: Hvis din databasebackup var * .bz2 (for eksempel: blog.bak.sql.bz2, så)

[Email protected]: ~ / filer / blog> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Kopier og indsæt følgende SQL-forespørgsler fra de ikke-zipede filer til din MySQL-database:

[Email protected]: ~ / filer / blog> mysql -h mysqlhostserver -u mysqlusnavn -p databasenavn < blog.bak.sql

Indtast adgangskode: (indtast dit mysql adgangskode)
[Email protected]: ~ / filer / blog>

Med det kan du gendanne dine databasekopier til dit WordPress-websted.

Selvom begge disse manuelle metoder er effektive, er de kun nyttige til at gendanne WordPress-databasefiler. Du skal udføre nogle ekstra manuelle trin for at gendanne andre WordPress-komponenter fra den tilgængelige sikkerhedskopi. For at udføre manuelle gendannelser skal du desuden have tilstrækkelig teknisk viden til at udføre det problemfrit på dit system og fejlfinde, hvis der opstår problemer.

En bedre mulighed for sikkerhedskopiering og gendannelse for nybegynder eller ikke-teknisk WordPress-bruger er automatiserede gendannelser ved hjælp af et WordPress-backup- og gendannelsesprogram.

Metode # 2: Udførelse af automatisk gendannelse ved hjælp af et plugin

Lad os se på, hvordan du kan bruge BlogVault plugin for at gendanne en sikkerhedskopi. Det opretter og gemmer flere versioner af dit websteds sikkerhedskopier på et sikkert og uafhængigt sted. Under gendannelsesprocessen kan du vælge en af ​​disse backupversioner, der skal gendannes på dit websted.

Sådan udføres en automatisk gendannelse:

 1. Log først og vælg det websted, du vil gendanne.
 2. Fra siden “Site Details”, der åbnes, skal du klikke på knappen “Restore Site” (vist nedenfor).
 3. Dit WordPress-websted gendannes fra den seneste tilgængelige sikkerhedskopi.

BlogVaults gendannelsesproces er forenklet og dog detaljeret; Du kan vælge, hvilken sikkerhedskopi, du vil gendanne.

BlogVaults gendannelsesproces er forenklet og dog detaljeret; Du kan vælge, hvilken sikkerhedskopi, du vil gendanne.

Alternativt, hvis du vil gendanne en anden version af webstedets sikkerhedskopi:

 1. Klik på knappen “Vis alle sikkerhedskopier” i afsnittet “Backup”. Dette viser hele historien om sikkerhedskopieringsversioner for det specifikke websted.
 2. Klik på “Auto Restore” for den bestemte sikkerhedskopierede version, du vil gendanne.
 3. Indtast dine FTP-legitimationsoplysninger.
 4. Vælg den mappe, hvor WordPress er installeret (f.eks. “Public_html” -mappen, hvis du bruger kontrolpanelet fra din webhost). Du kan også søge efter mapper, hvor WordPress-filer som wp-admin eller wp-indhold er gemt.

Vælg den mappe, hvor din WordPress er installeret. Normalt er det i mappen “public_html”.

 1. I det næste skærmbillede skal du specificere, hvad du vil gendanne til dit WordPress-websted. For eksempel kan du vælge hele backup-versionen eller de valgte filer eller tabeller.
 2. Endelig kan du klikke på “Fortsæt” for at starte gendannelsen af ​​din backup-version. Du får besked, når gendannelsen er afsluttet.

Det er det. Denne proces er let og hurtigere end de manuelle procedurer. Desuden kan du udføre det selv uden teknisk assistance.

Her er noget andet, du skal vide – Ligesom enhver anden WordPress-fil kan sikkerhedskopifiler også blive beskadiget eller beskadiget. Gendannelse af beskadigede sikkerhedskopifiler kan yderligere skade dit websted. Hvordan forhindrer du dette?

En enkel løsning er at oprette et iscenesættelsessted og teste den sikkerhedskopi, du vil gendanne. I tilfælde af BlogVault kan du bruge dens “Smart gendannelse af test til sikkerhedskopiering”-Funktionalitet, der direkte indlæser den sidste backup-version på et iscenesættelsessite. Du kan også bruge plugins som WP-iscenesættelse eller Duplicator at oprette et iscenesættelsessted. Når du er tilfreds, kan du gå videre og flette sikkerhedskopien med live-webstedet.

Afslutningsvis

I den nuværende online verden kan man aldrig være for forsigtig, når det kommer til deres websted. At sikre, at det sikkerhedskopieres, er vigtigt for et websteds sundhed. Det fungerer som et sikkerhedsnet mod datatab og minimerer nedetid. Men hvad er en sikkerhedskopi, hvis det ikke kan gendannes?

For at sikkerhedskopier af websteder kan være nyttige i tilfælde af webstedsnedbrud, skal WordPress-brugere være i stand til at få adgang til og gendanne deres sikkerhedskopier på så lidt tid som muligt. Selvom det er muligt at gøre dette manuelt, er det normalt en kompleks procedure, der kræver tid og tålmodighed. Selv den mindste fejl kan nødvendiggøre en gentagelse af gendannelsen.

I et sådant tilfælde er det bedst at vælge et backup-plugin, der har forenklet gendannelsesprocessen. Automatiserede værktøjer giver brugervenlige gendannelsesprocesser, der kan udføres hurtigere og uden meget besvær.

Hvilken procedure vil du foretrække? Hvis du ikke selv gør det, kan du finde ud af, hvordan du kan outsource din webudvikling.

Akshat Choudhary har altid stolt på sin evne til at lære sig selv ting. Siden starten af ​​BlogVault har Akshat omdannet sit sideprojekt til en rentabel satsning, der skalerer nye højder i det indiske startrum. At være medlem af WordPress-samfundet i næsten et årti, er Akshat ivrig efter at forstå de områder, hvor brugerne kæmper. Akshat’s grundlæggende tro bag opbygning af ethvert produkt er at sikre, at slutbrugeren ikke har brug for hjælp og at hjælpe dem på den bedst mulige måde, hvis de gør det. Opret forbindelse med Akshat på Facebook og LinkedIn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map