Opplæring: Hvordan selge kunst på nettet ved hjelp av Shopify

Shopify er sitt e-handelsplattform. Dette betyr at du kan bruke den til å lage din helt egen nettbutikk, uansett hva du bestemmer deg for å selge. Dette gjør det til en ideell plattform for kunstnere å jobbe med for å redusere tiden som trengs for dem å klare å dele sine kreasjoner med verden.


Det fine med en nettbutikk er at det er noe du kan sette opp en gang og oppdatere når nye produkter kommer inn. Dette reduserer behovet for artister å bruke tiden på å finne visningsområder for varene de har laget også..

Det beste av alt, siden nettbutikker er en del av den digitale verdenen, kan du skape en på Shopify slik at du får tilgang til mange andre salgskanaler med et klikk på en knapp.

Hvis din bekymring med å sette opp en nettbutikk ganske enkelt er teknologien, ikke bekymre deg. Jeg vil veilede deg gjennom en opplevelse med Shopify for å la deg se hvordan du kan eie din egen nettkunstbutikk uten å vite en eneste kodelinje.

Slik fungerer Shopify

ShopifyOpprett nettbutikken din ved hjelp av Shopify

Det første du trenger å forstå om Shopify er at det er en tjeneste. Du kjøper ikke et produkt, og betaler heller ikke for et programvare. Shopify handler om å hjelpe bedriftseiere med å etablere sine digitale butikker så effektivt som mulig.

Dette betyr at selskapet forstår at kundene ikke nødvendigvis er de mest teknisk kyndige menneskene på jorden. Shopify tilbyr alle midlene til å dele sammen en nettbutikk ved hjelp av et enkelt system med maler og byggesteiner – slags hvordan Lego fungerer.

Shopify belaster heller ikke kundene enormt for å bruke tjenesten, men rimelige priser fra bare 29 dollar per måned. Når bedriften vokser, kan prisen øke hvis du trenger å bruke flere funksjoner. Det er et vinn-vinn-forslag.

Les vår dyptgående Shopify-anmeldelse her.

Innholdsfortegnelse

 • Trinn 1: Registrer deg for en konto
 • Trinn 2: Legg til produkter i butikken din
 • Trinn 3: Velg et Shopify-tema
 • Trinn 4: Tilpass temaet
 • Trinn 5: Utforsk funksjonene
 • Trinn 6: Bruke Shopify-apper
 • Trinn 7: Integrer med sosiale kanaler
 • Fordeler og ulemper med å bruke Shopify til å selge kunst

Utforsk Shopify

 • Komme i gang med Shopify
 • Se alle Shopify-temaer
 • Eksempelbutikk bygget med Shopify
 • Shopify planer og priser

Komme i gang på Shopify

1. Registrer deg for en konto

Det første du trenger å gjøre er å registrere deg på en Shopify-konto. Dette er så enkelt som å besøke nettstedet deres og klikke på knappen ‘Start gratis prøveversjon’. Shopify tilbyr alle brukere en 14-dagers gratis prøvekonto. Alt du trenger å oppgi er en e-postadresse, passord og butikknavn.

I løpet av den gratis prøveperioden kan du oppleve hele prosessen med å sette opp nettbutikken din, men vil ikke kunne starte nettstedet ditt eller begynne å selge produkter med det ennå.

Du kan trykke på “Hopp over” -knappen hvis du ikke er sikker på svarene.

Så snart du har fullført registreringsprosessen, vil Shopify starte opplevelsen din med en kort spørsmål og svarøkt. Dette er ment for at Shopify skal lære litt mer om hvordan du vil at butikken din skal være.

Dette er hovedseksjonen som leder deg til neste trinn.

Når du kommer forbi det korte spørreskjemaet, er det neste området du trenger å fokusere på det som er rett på midten av skjermen. Det vil være en seksjon med tre hovedområder som lar deg legge til produkter i butikken din, tilpasse hvordan den ser ut og så koble et domenenavn.

Domenenavnet er den offentlige adressen som kundene trenger for å besøke nettbutikken din. Tenk på det som en digital adresse som lar folk finne deg på nettet.

Start her > Klikk for å registrere deg og opprette en Shopify nettbutikk.

2. Legge til produkter

Her er siden der du fyller ut informasjonen om kunsten din.

Dette er en del du bør være begeistret for – legge til den første av kunsten din i butikken! Klikk på ‘Legg til produkt’ -knappen, så blir du brakt til et skjema som lar deg nøye detaljere hva du skal selge.

I skjermdumpen over har jeg fylt ut eksempeltekst for å vise hva du kan legge til for produktdetaljfeltene. Informasjonen du oppgir her er ikke bare for visningsformål. Felt som produkttype, samlinger og tagger kan hjelpe deg med å organisere kunstverket. Det hjelper også kundene dine med å finne kunst lettere i nettbutikken din.

Når du har fylt ut alle nødvendige detaljer på siden, klikker du på lagre, så får du en oversikt over den aller første varen din til salgs!

3. Velge et tema for nettbutikken din

Velg riktig tema for nettbutikken din.

Klikk på ‘Tilpass tema’ fra hjemmesiden til Shopify-kontoen din for å starte prosessen. Temaer er forhåndsdesignede maler som du kan bruke til nettbutikken din. Hvis du ikke vil bruke tid på dette, kan du ganske enkelt velge en og begynne å bruke den.

Jeg anbefaler at du tilpasser din, slik at du kan gi nettbutikken din det personlige preget. For å velge en mal, klikk på “Utforsk gratis temaer”. Dette vil vise et popup-galleri med temaer du kan velge mellom.

Bla gjennom dem og klikk på den du vil se for mer informasjon om det. Hvis du liker temaet, klikker du på ‘Legg til i temabiblioteket’.

Utforsk og se flere Shopify-temaer.

4. Tilpass temaet

Du kan tilpasse utseendet til kunstbutikken din

Tilbake på hjemmesiden, klikk på “Tilpass” ved siden av temaet du vil bruke. Temaene du har valgt tidligere, vil være tilgjengelige i delen merket ‘Temabibliotek’. Hvis du gjør det, får du opp temaditoren.

Dette er en online applikasjon som fungerer etter et WYSIWYG-prinsipp (What-You-See-Is-What-You-Get). I likhet med applikasjoner som Microsoft Word, vil designskjermen vise deg nøyaktig hvordan nettstedet ditt vil se ut når du redigerer det.

Du kan velge hvor du vil plassere mages, tekst, hvordan du ordner seksjoner, og til og med justere detaljer helt ned til skriftstørrelse og farge. Husk at det er lett å gå seg vill i designprosessen, så bruk tiden din med omhu og fullfør å legge til produkter i varelageret ditt før du designer butikken..

Når du er ferdig med designet, klikker du på “Lagre”.

5. Utforske Shopify-funksjoner

Listen over nyttige e-handelsfunksjoner som tilbys av Shopify.

Så langt er det jeg har vist deg bare det grunnleggende om hvordan du oppretter en nettbutikk og legger til produkter i den, med mindre justeringer. Shopify er en full e-handelsplattform, som betyr at den er designet for å hjelpe deg med å selge.

Salgsprosessen innebærer mye mer enn bare å opprette en butikk. Du kan for eksempel benytte deg av analyser for å lære om kundene dine, håndtere markedsføringskampanjer for å tiltrekke flere besøkende til nettstedet ditt og til og med generere rabatter..

Dette er bare grunnleggende Shopify-funksjoner, og hvis du trenger mer, kan du alltid legge til andre applikasjoner for å forbedre funksjonene butikken din tilbyr.

Utforsk flere unike funksjoner om Shopify.

6. Bruke apper

Shopify app store (kilde).

For å se hvilke ekstra apper som er tilgjengelige, klikker du på ‘Apps’ fra venstre navigasjonsmeny og deretter ‘Besøk Shopify App Store’. Appene her er små programmer eller skript designet for å legge til spesifikke funksjoner i Shopify-butikker.

På grunn av populariteten har Shopify et enormt økosystem av brukere og applikasjonsutviklere som jobber sammen for å utvide mulighetene til Shopify. Som et eksempel kan du være i stand til å finne en app som Spocket som hjelper deg med å håndtere frakt av kunst og legge den til i Shopify-butikken. Du kan til og med utvide til å bli en dropshipping-virksomhet.

Husk imidlertid at noen av appene kan kreve at du betaler ekstra gebyrer for bruk. Prisene avhenger av hva utvikleren krever for disse appene. Shopify App Market er omfattende og har nesten hva som helst en online forhandler kan ønske eller trenger. Du finner applikasjoner som hjelper deg med markedsføringsaktiviteter, frakt eller mer.

7. Utvide salget til sosiale kanaler

Shopify lar deg få kontakt med populære sosiale plattformer for å utvide salgskanalen.

En av de kraftigste funksjonene i Shopify er at den lar deg utvide mulighetene til din nettbutikk utover selve nettstedet. Dette betyr at du kan benytte deg av andre kanaler for å øke salget – populære veier som Facebook, Instagram eller til og med Amazon.

For å legge til andre salgskanaler, klikk på ‘+’ -tegnet ved siden av ‘Salgskanaler’ og velg fra listen der. Dette vil være nyttig når du skal nå ut til et mye større publikum enn nettbutikken din i seg selv.

Konklusjon: Er Shopify det riktige valget for din nettbutikk?

Shopify butikkpriser.

Hvis du ikke har lagt merke til det nå, er Shopify veldig lik mange nettstedbyggere som Wix og Weebly. Det fungerer på prinsippet om et brukervennlig dra-og-slipp-system som er intuitivt og stressfritt. Den viktigste forskjellen er at Shopify er designet fra grunnen av med e-handel i tankene.

På grunn av det kan du merke at prisstrukturen er litt høyere enn de grunnleggende nettstedbyggerne. Det du får i retur er imidlertid mye mer verdt enn de månedlige avgiftene du legger inn.

Grunnleggende Shopify-kontoer starter fra $ 20 per måned. Dette lar deg liste og selge et ubegrenset antall produkter. Det du betaler for på kontoer med høyere nivå, er flere funksjoner som muligheten til å legge til flere ansatte til din Shopify-konto når bedriften vokser.

En ting å merke seg er imidlertid at Shopify vil ta et kutt på salget i form av transaksjonsgebyrer for online kjøp gjort med kredittkort. På denne måten er det fornuftig å oppgradere din Shopify-plan når salget øker, siden prisene deres er lavere for høyere plannivåer.

Start her > Klikk for å komme i gang med Shopify.

Fordeler med å bruke Shopify til å selge Art

 • Enkel å bruke visuell butikkbygger
 • Selg på flere kanaler
 • Integrert håndtering av frakt og betalinger
 • Håndterer både fysisk og digital kunst
 • Mange tilleggsfunksjoner tilgjengelig

Ulemper ved å bruke Shopify for å selge Art

 • Obligatoriske transaksjonsgebyrer
 • Ingen gratis plan tilgjengelig (kun prøve)
 • Begrensede tematilpasninger
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map