Opplæring: Hvordan lage ditt første nettsted med Weebly

Weebly er en av de kraftigste nettstedbyggere i virksomheten. Det gir de som ønsker en nettetilstedeværelse muligheten til å bygge en uten å måtte lære seg webkoding. For eiere av små bedrifter med stramme budsjettbegrensninger kan dette være en måte å utvide virksomheten uten å øke kostnadene betydelig.


Å bruke en nettstedsbygger er en veldig visuell opplevelse og å bygge et nettsted ved hjelp av en er som å spille med en bunke Lego – bortsett fra enda enklere. I dag vil jeg lede deg gjennom det grunnleggende om alt du trenger for å lage din første webside med Weebly.

Skjermbilde av Weebly hjemmesideLag din profesjonelle webside eller nettbutikk med Weebly.

Innholdsfortegnelse

 • Trinn 1: Registrer deg for en Weebly-konto
 • Trinn 2: Velg et Weebly-tema
 • Trinn 3: Velg domenet ditt
 • Trinn 4: Design ditt Weebly nettsted
 • Trinn 5: Publiser Weebly-nettstedet ditt
 • Hvor mye vil min første webside med Weebly koste?
 • Konklusjon: Kraftig nettstedbygger

Utforsk Weebly

 • Kom i gang med Weebly
 • Se alle Weebly-temaer (nettstedsmaler)
 • Ekte nettsteder bygget med Weebly
 • Weebly planer og priser

Hvordan bruke Weebly til å lage ditt første nettsted

1. Registrer deg for en Weebly-konto

Weebly planer
Gratis
Pro
Virksomhet
Årlig pris$ 0.00 / mo$ 12.00 / mo$ 25.00 / mo
Disklagring500 MBubegrensetubegrenset
SSL-sikkerhetJaJaJa
Koble til domeneNeiJaJa
Gratis domeneNeiJaJa
Transaksjonsgebyrer3%0%
Legg til produkter25 produkterubegrenset
Egnet for…Flyer nettstedSmåbedrifter / nettbutikkAlt og mer

Weebly er en tjenesteleverandør og før du kan bruke noen av tjenestene deres, må du opprette en konto hos dem. Det er tre måter å registrere deg med Weebly – ved å bruke Facebook-kontoen din, Google-kontoen eller via e-post.

Å opprette en konto på Weebly er gratis.

Start her > Klikk for å registrere deg og opprette en webside på Weebly.

2. Velg et tema

Weebly-temaer - Innebygde nettstedmaler i WeeblyRaskt blikk på Weebly-temaer.

Når du har opprettet kontoen din, vil Weebly starte med det grunnleggende. Det første du trenger å velge er om du vil bygge bare et grunnleggende nettsted eller en nettbutikk. Hvis dette er ditt første nettsted, ikke bekymre deg for det, og velg bare det ene eller det andre.

Når dette er gjort, vil du bli presentert for et sett med temaer (dette er hva Weebly kaller malene deres) du kan velge mellom. Weebly organiserer temaene sine i kategorier som forretning, personlig eller blogg. Ta deg god tid og bla gjennom temaene for å velge hva som passer dine behov.

Utforsk og se alle Weebly-temaer her.

3. Velg domenet ditt

Velg domenenavnet ditt på WeeblyVelg domenenavnet ditt på Weebly

Når du har valgt temaet ditt, blir du bedt om å velge et domenenavn. Det er tre måter du kan legge til et domene på Weebly-nettstedet ditt.

 1. Søk og kjøp – Bruk Weebly til å søke etter et domenenavn og kjøpe gjennom dem. Dette vil innebære de vanlige kostnadene for domenenavnet, og det vil også være årlige fornyelsesgebyrer for det. Selv om dette kan virke som et praktisk alternativ, anbefaler jeg det ikke, da Weebly domenenavn og fornyelsespriser er ganske bratte til $ 19,95 per år.
 2. Koble til et eksisterende domenenavn – En overføring vil være et godt alternativ hvis du ønsker å bruke et domenenavn du allerede eier. MEN, husk at det gjør at du betaler Weebly fornyelsesgebyr for domenenavn etter flyttingen.
 3. Bruk et gratis underdomene – Ikke et optimalt valg, men det er et bra sted å starte. Gratis underdomener blir tvunget til å bruke Weebly-merkevarebygging på nettstedet deres, men er en god måte å bare utforske systemet først før du kobler til et offisielt domenenavn senere.

4. Design ditt Weebly nettsted

Weebly Website Builder fungerer veldig som en WYSIWYG tekstbehandlerWeebly Website Builder fungerer veldig som en WYSIWYG tekstbehandler.

Weebly Website Builder fungerer veldig som en WYSIWYG tekstbehandler. Den bruker elementer som tekstbokser, bilder og andre byggesteiner for å lage et nettsted. Å bruke dem er bare et spørsmål om å sette dem sammen og fylle ut noen blanke flekker med din egen tekst.

Redigering av Weebly-siden din

Redigerer ditt første nettsted på WeeblyRedigerer ditt første nettsted på Weebly

Før du begynner å redigere nettstedet ditt, må du merke advarsler på nettleserens adressefelt. Weebly-redaksjonen kjører skript som en eller annen nettleser vil advare om, og du må la dem kjøre for at Weebly skal fungere uten problemer.

Når du har gjort det, er det to hoved ting du kan gjøre på nettstedet ditt. Den første er å dra byggeklosser fra venstre navigasjonslinje til nettstedet ditt som er på høyre side av skjermen. Det andre er å redigere den byggesteinen for å tilpasse den.

La oss for eksempel si at du klikker på en tekstboks og drar den videre til temaet til høyre. Når det er gjort, må du skrive ut teksten du vil vises i den boksen. Å bruke byggesteinene effektivt kan ta litt eksperimentering for å komme riktig, men det er en ganske strømlinjeformet opplevelse.

Bruke eCommerce-funksjoner for å bygge en nettbutikk

Viktige funksjoner inkludert i Weebly Online StoreDesign din nettbutikkfront, godta betaling, konfigurer forsendelsesregler og priser, installer avgifter og håndter kundebestillinger ved bruk av Weebly nettbutikk.

Hvis du klikker på “Lagre” øverst i navigasjonslinjen, kan du konfigurere ytterligere innstillinger som vil være nyttige hvis du bygger en online-butikk. Bare fyll ut disse detaljene hvis du trenger dem. Butikkkonfigurasjonsmenyen lar deg gjøre nesten alt du trenger for e-handel, fra grunnleggende informasjon om nettbutikken din og godta betalinger til å opprette kuponger og håndtere frakt.

Øk funksjonaliteten ved å bruke apper

Weebly App CenterWeebly App Center

Weebly på egenhånd er en veldig grunnleggende nettstedbygger, og dette er flott fordi det tilbyr brukerne en enkel og håndterbar måte å bygge et nettsted på. Imidlertid kan brukere som er mer avanserte, ha forskjellige behov som kan oppfylles gjennom Weebly App Center.

Klikk på ‘Apper fra den øverste navigasjonslinjen, og du kan bla gjennom App Center. Her vil du kunne finne massevis av applikasjoner som utvider funksjonaliteten til butikken din. Noen av dem er bygget av Weebly selv, mens andre er fra tredjepartsutviklere.

Det er apper for nesten hva som helst, og du kan legge til så mange du vil. Du kan for eksempel ha apper som hjelper deg med å bygge kraftigere kontaktskjemaer, eller andre som lar deg bygge en mobilapp på nettstedet ditt.

Noen apper er gratis, mens andre kan ha månedlige avgifter du må betale for å bruke. Vær forsiktig med hvilke apper du legger til, fordi kostnadene ved å kjøre nettstedet ditt kan eskalere ut av kontroll hvis du bruker for mange betalte apper.

Endre sideinnstillinger

Weebly grunnleggende nettstedinnstillingWeebly grunnleggende nettstedinnstilling

Innstillinger-alternativet på navigasjonsfeltet lar deg endre et generelt alternativ om nettstedet ditt. Fra nettstedsnavn til SEO-alternativer og personer du vil samarbeide med om nettstedsdesign – alt dette kan legges til eller endres her.

Husk at mange av disse alternativene, for eksempel SEO, er veldig grunnleggende, da det viktigste Weebly-målet er at du enkelt kan bygge et nettsted. Mer avansert SEO-funksjonalitet kan oppnås hvis du finner riktig app i App Center deres.

Bygg for mobil

Bygg og forhåndsvis Weebly-nettstedet ditt på mobilBygg og forhåndsvis Weebly-nettstedet ditt på mobil

I denne mobilitetsalderen er det viktig at nettsteder fungerer godt på mobile enheter så vel som stasjonære datamaskiner. For å sikre at ditt ser bra ut på mobil kan du velge ikonet på navigasjonsfeltet for å veksle mellom de forskjellige visningene (stasjonær eller mobil).

Dessverre kan du bygge et nettsted spesielt for mobil, og du må stole på det responsive temaet for å gjøre dette for deg. I hvert fall hjelper dette verktøyet deg med å sikre at uansett hva du gjør passer godt på begge formatene.

5. Publiser Weebly-nettstedet ditt

Når alt dette er gjort og du er fornøyd, kan du publisere Weebly-nettstedet ditt. Bare klikk på publiser, så er du god til å gå.

Skjermbilde av vår publiserte Weebly-webside

Wag & Poter (se her) – Nettstedet vi bygde ved hjelp av Weebly mens vi skrev denne opplæringen.

Markedsføring av nettstedet ditt

Å starte et nettsted er mer enn bare å slå det sammen. For å være mer effektiv, må du kunne bygge potensielle kunder og nå ut til mennesker. For å hjelpe deg med dette har Weebly en markedsføringsfunksjon hvor du kan konfigurere noen markedsføringsverktøy.

Du kan for eksempel sette opp en popup som ber besøkende om å registrere seg for et nyhetsbrev du kan sende til dem regelmessig eller for spesielle kampanjer. Du kan også lage personlige nyhetsbrev og planlegge dem på forhånd for automatisk sending.

Igjen, dette er grunnleggende alternativer, og kraftigere verktøy finner du i App Center.

Alternativer for markedsføring på nett hos WeeblyInnebygde nettmarkedsføringsfunksjoner hos Weebly

Hvor mye koster det første nettstedet mitt med weebly??

På det mest grunnleggende kan du både bygge og publisere et nettsted med Weebly for absolutt ingenting – gratis. Imidlertid er det mange begrensninger for et gratis nettsted med Weebly. For eksempel vil ethvert nettsted du bygger og publiserer ha Weebly-merkevarebygging på det, og du vil i utgangspunktet sitte fast på deres gratis Weebly-underdomene.

Det ville være mer realistisk å vurdere det laveste nivået av Weebly, deres ‘Connect’ -plan som klokker inn på $ 7 per måned (prisen faller til $ 4 per måned hvis du betaler på årsbasis). På toppen av det må du også vurdere prisen på et domenenavn, som vil være $ 19,95 per år.

Gjennomsnitt av ting ut, kan du forvente å betale;

($ 4 x 12) + $ 19,95 = $ 67,95 per år

… å bygge og vedlikeholde et grunnleggende nettsted med Weebly.

Når vi vet at et realistisk nettsted med Weebly vil koste rundt $ 67,95 per år, kan vi gjøre et grunnleggende sammenligningspris. Hvis du skulle bygge ditt eget nettsted og finne ditt eget verts- og domenenavn, må du ta alt sammen på egen hånd.

Gjennomsnittsprisen på et domenenavn vil føre deg mellom $ 10 til $ 12 per år, og budsjettdelt webhotell koster hvor som helst mellom $ 1 til $ 8 per måned, avhengig av funksjoner. Dette betyr at hvis du skulle bygge og være vert for ditt eget nettsted, vil årlige avgifter løpe i gjennomsnitt på $ 59, for å være ærlige, er ikke betydelig billigere.

Konklusjon: Kraftig nettstedbygger

Endelig har vi den største fordelen med Weebly – det faktum at det er en nettstedsbygger i kjernen og gjør at de med kunnskap om ikke noe koding kan bygge et nettsted. Det er noe verdt mer enn de små kostnadsbesparelsene du sannsynligvis vil oppnå ved å finne din egen hosting.

Å lage ditt første nettsted med Weebly vil sannsynligvis ikke være en skremmende oppgave. Hvis du til og med er kjent med datamaskiner eller vet hvordan du bruker en tekstbehandler, vil jeg tro at du vil ha minimale problemer.

Selv om du finner ut at du har noen problemer, kan du alltid kontakte Weebly for teknisk assistanse, utforske deres kunnskapsbase for ideer og hjelp, eller til og med nå ut til generalen Weebly samfunnet for hjelp.

Kom i gang, registrer deg her

Registrer deg på Weebly ved å bruke din Facebook-konto, Google-konto eller via e-post.Registrer deg og lag din første webside på Weebly.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map