Hvordan bygge en forfatterportefølje nettsted

Som forfatter er du ansiktet til merkevaren din, og en forfatterporteføljeside introduserer deg for nye lesere, samt gir deg et profesjonelt telefonkort for potensielle kunder og utgivere. Imidlertid, som forfatter, vet du sannsynligvis ikke så mye om koding av nettsteder eller hvordan du skal sammenstille det hele.


Heldigvis er jeg begge deler en forfatter og en nettsteddesigner og jeg skal hjelpe deg trinn for trinn i hvordan du enkelt kan lage en forfatterporteføljeside, billig og gi deg detaljer om hva du skal putte i porteføljen din for å få maksimal effekt. Det beste nettsteddesignet for forfattere er uansett hva du viser frem arbeidet ditt og du som forfatter, ettersom merkevaren din er den du er og hva du skjenker inn i kunsten din.

Forfatterprofilsiden min på Amazon.com.

Spørsmål: Hvorfor trenger du en digital forfatterportefølje?

Det er omtrent 45.200 forfattere og forfattere i USA, men bare 21% av de publiserte forfatterne på heltid tjener penger på å bare skrive bøker. Hvis du vil konkurrere i den svært digitale verdenen i dagens publiseringsindustri, lager du et nettsted som griper besøkende og konverterer dem til lesere.

Hvis du selv publiserer, fungerer nettstedet ditt som en del av Internett-butikken. Hvis du selger bøkene dine gjennom en utgiver, kan nettstedet ditt ha mer informasjon. Nettstedet ditt viser hvem du er som person og hvorfor du skriver bøkene du gjør.

I følge Statista: I 2018 var det over 45.200 forfattere og forfattere som jobbet i USA 2018 – noe som er 10% høyere enn tallet som ble registrert for syv år siden (40.930).

Q: Hva slags nettsted for forfatterportefølje trenger du?

Hvilken side du trenger, avhenger mye av typen arbeid du gjør. Siden mange skjønnlitterære forfattere supplerer inntektene sine ved å jobbe på frilansprosjekter, kan det hende du trenger et nettsted som gjenspeiler begge sider av din skrivende personlighet.

Det er forskjellige typer forfatternettsteder, og det kan være lurt å lage mer enn én type for å nå de mest potensielle leserne eller klientene.

 1. En enkel personlig blogg
 2. Et statisk nettsted med personlig informasjon
 3. Forfatterprofil på Medium, Clippings.me osv.
 4. En side med sosiale medier

Ideelt sett fungerer de forskjellige oppføringene sammen slik at du når flest mulig mennesker. Du vil koble tilbake til bloggen din fra nettstedet ditt for sosiale medier ved å legge ut lenker til nye artikler og nyheter. Du vil knytte de sosiale mediene til nettstedet ditt ved å legge til lenker til sosiale mediesidene på nettstedets sider og så videre.

Gratis alternativer for å lage et forfatternettsted

Hvis du hovedsakelig skriver i en nisje, kan du sannsynligvis bruke en enklere design for å vise noen få eksempler og tilby informasjon om hvordan du kommer i kontakt med deg. Det er noen gratis alternativer og online byggere du kan bruke for å komme i gang, men disse har en rekke begrensninger og bør bare brukes som et stoppgap til du har råd til å bygge et tilpasset nettsted som viser dine unike ferdigheter som skribent.

 • WordPress.com – WordPress tilbyr grunnleggende, gratis nettsteder du kan bygge. Du vil ikke kunne jobbe på backend av nettstedet eller gjøre mye tilpasning med et gratis WordPress-nettsted, men det kan komme deg på nettet og hjelpe deg med å få ordet ut til du har ekstra penger til å bygge et eget nettsted . Dette er uten tvil den beste nettstedbyggeren for forfattere fordi det er så mye hjelp fra samfunnet med denne open source-programvaren.
 • Writer’s Residence – Sett opp en enkel online portefølje gratis, og betal deretter $ 8.99 per måned. Igjen, du er begrenset med hva du kan gjøre, og at prislappen på $ 9 per måned legger opp i løpet av året når du enkelt kunne være vert for ditt eget nettsted for mindre gjennom et billig vertsfirma.
 • Clippings.me – Vil du bare ha et sted å dele noen klipp av noen av artiklene dine og tiltrekke nye kunder? Clippings.me lar deg laste opp 10 klipp gratis og deretter belaste en liten månedlig avgift for noe over det.
 • contently – Sett opp en gratis online portefølje og kom foran kunder på nettstedet. Denne plattformen er sannsynligvis bedre egnet for frilansfaglige forfattere, men du kan også dele noe av fiksjonen din og forsøke å få ghostwriting-konserter.

Husk at det kan være lurt å legge til en statisk webside og blogg på et tidspunkt, men dette er gode forretter.

Slik bygger du din egen forfatteres porteføljeside

Den gratis nettstedløsningen ovenfor skal brukes midlertidig eller i tillegg til en mer tilpasset løsning. Det koster ikke mye tid eller penger å sette opp din egen online portefølje og fremheve skrivingen din. Faktisk vil du bruke mye mindre på å ta ut noen delt hosting og bygge et WordPress-nettsted enn årsavgiftene til selskaper som Wix. Jeg er i ferd med å flytte nettstedet til en familievenn til en server akkurat nå fordi Wix sendte dem en regning de ikke kan rettferdiggjøre for det kommende året. Squarespace og lignende selskaper krever også høye priser uten å tilby de samme fordelene du får fra din egen hostingpakke gjennom et vertsfirma.

Hvis dette er det første nettstedet ditt, eller hvis du ikke har opprettet det på en stund, kan du lure på hvor du bør starte. Her er trinnene som skal følges:

Fremgangsmåte for å bygge et forfatternettsted

 • Trinn 1: Få et domene
 • Trinn 2: Velg en verts- / nettstedbygger
 • Trinn 3: Samle elementer for nettstedet ditt
 • Trinn 4: Lag et forfatternettsted ved hjelp av WordPress
 • Eksempler på forfatterens nettsteder

Anbefalte verktøy

Offentliggjøring: BuildThis.io mottar henvisningsgebyr fra verktøy som er oppført på dette nettstedet. Men meningene er basert på vår erfaring og ikke hvor mye de betaler. Vi fokuserer på å hjelpe små bedrifter og enkeltpersoner med å bygge nettsteder som en bedrift. Vennligst støtt vårt arbeid og lær mer i vår fortjeneste avsløring.

1. Få et domenenavn

Begynn med å velge et domenenavn. For meg er navnet mitt ganske unikt, så jeg kunne bruke LoriSoard.com. Imidlertid, hvis navnet ditt er Smith eller Johnson, kan du se at domenenavnet ditt allerede er tatt. I så fall kan du prøve å legge til ordet “forfatter” eller bruke filtypen .author. Noen vertsfirmaer registrerer domenenavnet ditt gjennom pakkene sine, så sjekk det før du registrerer deg, men GoDaddy er et populært valg for registrering. Det er mange domeneregistratjenester der ute, så velg de som gir mening for deg.

2. Velg et nettsted hosting / byggherre

Det er noen vertsfirmaer for små bedrifter eller nettstedbyggere som er rimelige og tilbyr mye smell for pengene. Dette er det beste nettstedet hosting selskaper for forfattere eller en liten bedrift eier. De har også utmerket kundeservice og er åpne for begynnende nettbyggere.

A2 Hosting

Hjemmesiden til A2 Hosting (klikk for å besøke)

Dette er selskapet jeg for tiden bruker, og kundeservicen deres har vært utmerket. Jeg anser meg selv som en mer erfaren webutvikler, men det er noen ting jeg bare ikke vet, og de er alltid glade for å veilede meg gjennom tekniske forhold. De tilbyr også noen detaljerte opplæringsprogrammer, og de er veldig pålitelige og raske.

Du kan få et delt vertsnettsted for så lite som $ 2,96 per måned. Er du usikker på hvordan du skal håndtere installasjon og administrasjon av WordPress? Du kan få et administrert nettsted for omtrent $ 9,78 per måned. For nye forfattere, uten mye erfaring med å bygge nettsteder, er A2s 1-steders WordPress Hosting for så lite som $ 9,78 i måneden det beste alternativet (pris varierer etter kontraktsperiode, og du må betale på forhånd for å få de beste prisene ). Denne pakken dekker et enkelt sted og ubegrenset lagring.

Mer om hvordan du konfigurerer WordPress-porteføljen din nedenfor i trinn 4.

Besøk A2 Hosting

Weebly

Weebly nettstedsbygger (klikk for å besøke)

Weebly er en nettstedsbygger i stedet for et vertsfirma. Du bruker innebygde temaer og drar og slipper bilder og informasjon til byggherren for å opprette porteføljeside. Weebly er veldig enkel å bruke og inneholder noen maler for porteføljer, så vel som nettbutikkfunksjoner, slik at du kan selge dine egne bøker hvis du vil. Nettstedet bruker kunstig intelligens (AI) for å snakke med deg gjennom prosessen med å bygge en enkel portefølje.

Forfattere bør vurdere Connect Plan for $ 5 per måned fordi de får et gratis domenenavn, som de kan koble til nettstedet sitt. Hvis du planlegger å selge bøker via nettstedet ditt, trenger du Pro Plan slik at du kan sette opp en nettbutikk og samle inn betalinger. Pro løper $ 12 per måned. Alle priser eller når du betaler for året foran.

Lær mer om Weebly i Jasons anmeldelse.

Besøk Weebly

InMotion Hosting

InMotion Hosting hjemmeside (klikk for å besøke)

InMotion Hosting er et annet vertsfirma som tilbyr en rekke pakker og priser som er veldig rimelige. Du kan gå med WordPress-hostingplanene deres, og de tilbyr til og med BoldGrid, som er en dra og slipp nettstedsbygger. Det er fremdeles en liten læringskurve for å finne ut hvordan du bygger en portefølje med BoldGrid, men det er et veldig intuitivt system.

Noen av funksjonene du får med pakkene deres inkluderer et gratis domenenavn, 40 GB SSD-lagring for bare $ 5,99 per måned og gratis SSL. Den beste pakken for forfattere er den administrerte WordPress hosting WP-1000s-pakken. Hvis du forventer under 20 000 besøkende per måned, bør dette nettstedet lett oppfylle dine behov. Du får et gratis domenenavn og ett nettsted til en pris av $ 6,99 per måned.

Besøk InMotion

Hostinger

Hostinger hjemmeside (klikk for å besøke)

Hostinger lager listen vår fordi de tilbyr så rimelige alternativer for første gang eiere eller forfattere på et stramt budsjett. Som nevnt før, er de fleste forfattere nødt til å supplere inntekten på noen måte. Du har sannsynligvis ikke mye penger å bruke på å lage en online portefølje med mindre navnet ditt er Steven King og da vil sannsynligvis utgiveren gi deg den for deg.

Hostinger tilbyr også en rask nettstedbygger for de uten mye teknisk kunnskaper. Du går gjennom trinnene, for eksempel å velge en vertsplan for så lite som 99 øre i måneden og lage et grunnleggende nettsted ved å velge fra noen forhåndsinstallerte temaer og laste opp dine egne bilder og informasjon. Nettstedet er ganske intuitivt, men du må kanskje referere til håndbøkene deres her og der.

De som har mye teknisk kunnskap, vil gjøre det bra med den eneste delte websidebyggervertsplanen for 0,99 cent per måned med 100 GB båndbredde og en enkel nettstedsbyggingsplattform der du kan dra og slippe bilder og tekst.

Besøk Hostinger

3. Samle elementer forfatternettstedet trenger

Enten du går med en utenforstående nettstedsbygger, eller du bruker en plattform som WordPress eller til og med oppretter en HTML-webside, er det noen elementer som hver forfatternettsted trenger for å være fullt effektiv.

 • Forstå publikum – Forsikre deg om at du forstår målgruppen din. Hvis du skriver historiske romanser, er publikum ditt ganske annerledes enn om du skriver science fiction. Hvis du skriver artikler om sakprosa, er publikum annerledes igjen.
 • Kjøperpersoner – Lag kjøperpersoner basert på forskjellige lesergrupper, slik at du forstår hvem du snakker med gjennom nettstedet ditt.
 • logo – Du trenger en logo av noe slag, selv om det bare er forfatternavnet ditt i et fancy manus. Logoen din kommuniserer hvem du er som forfatter. Behandle det skriftlige arbeidet ditt som en virksomhet og merke det. Her er våre gratis logoer du kan laste ned.
 • Om side – Folk trenger å forstå hvem du er og hvorfor du skriver hva du gjør. Tenk på kjente forfattere du kjenner til, for eksempel Steven King. Du vet sannsynligvis detaljer om livet ditt.
 • Bøker Side – Du trenger en side som viser alle bøkene dine. Selv om du plasserer dem på hjemmesiden din, som jeg har gjort, bør du også ta med flere detaljer på individuelle produkt- / boksider.
 • Oppfordring til handling – Hvilken handling vil du at brukerne skal gjøre når de lander på siden din? Hvis du bare vil at de skal registrere seg på adresselisten din, slik at du kan fortsette å markedsføre dem, kan du fokusere på ordlyden, plasseringen og konverteringsfrekvensen til CTA.

4. Lag et forfatternettsted ved hjelp av WordPress

Personlig liker jeg å bruke WordPress på nettstedet til forfatterporteføljen. Jeg tror det gir mest fleksibilitet, og jeg kan lage en blogg med porteføljedelen av nettstedet mitt, og tilbyr oppdateringer når jeg har det travelt uten å bruke mye tid på å lage sider. Faktisk er WordPress så populært at det brukes av 34% av nettstedene på Internett.

Siden min er tilpasset litt med en unik bakgrunn og noen andre elementer du ikke finner ut av boksen. Du kan legge til unike funksjoner etter ved å bruke det tilpassede CSS-alternativet eller du kan ansette noen til å finpusse temaet når det er fullført. Jeg kommer til å lede deg gjennom trinnene med å bruke WordPress til å opprette nettstedet ditt for forfatterportefølje.

Trinn 1. Installer WordPress

Jeg bruker A2 Hosting, som kommer med ControlPanel. Det er veldig enkelt å legge WordPress til nettstedet ditt via ControlPanel. Hvis du føler deg tapt etter å ha lest gjennom disse instruksjonene, kan du også betale for administrert WordPress og få serveren til å installere den for deg. Jeg lover at det er enkelt.

Naviger til kontrollpanelet og velg WordPress-installasjonsprogrammet (W-en i en blå sirkel).

Når siden lastes inn, velger du den blå knappen som leser “Installer nå.”

Grunnleggende konfigurasjonstips

Velg installasjons-URL. Hvis du vil ha nettstedet i rotmappen din som jeg har (www.lorisoard.com), slår du ganske enkelt inn ditt domene.com. Hvis du vil ha den i en undermappe eller direkte, kan du bare navngi den slik du vil at den skal vises. Eksempel:

yourdomain.com/writing.

Dette fungerer bra hvis du har en bedriftsnettsted og ønsker å legge til en portefølje for arbeidet ditt som forfatter.

Under nettstedinnstillinger velger du nettstedets navn og beskrivelse. Hvis du ikke er sikker ennå, kan du gå inn på WordPress-oversikten under innstillinger og endre denne informasjonen senere.

For administratorkontoen din velger du et brukernavn du vil huske og et komplisert passord. Du bør også angi en administrator-e-post. Noen mennesker anbefaler å stille e-postadressen din her, for eksempel [e-postbeskyttet] Problemet jeg har funnet med dette er at hvis nettstedet ditt blir hacket eller går ned, så er det vanskelig å få tilgang til e-posten. Jeg bruker en e-post fra en annen server for dette, men valget er ditt. Det er fordeler med å bruke samme domene-e-post som brukergjenkjenning.

Serveren min lar meg velge noen plugins som jeg vil forhåndsinstallere, for eksempel Begrens påloggingsforsøk og Klassisk redaktør. Jeg velger vanligvis begge.

Når du har valgt alternativene, må du sørge for at du har skrevet administratornavnet og passordet ditt på et trygt sted og klikk på den blå “Install” -knappen.

Du bør få adressen for å få tilgang til WP-dashbordet. Typisk er det

yourdomain.com/wp-admin.

Steg 2. Sikre nettstedet ditt

Ikke forsink i dette neste trinnet. Du må øyeblikkelig sikre nettstedet ditt, for eksempel å få et SSL-sertifikat og installere viktige plugins for sikkerhet.

Folk elsker å hacke seg inn på WordPress nettsteder. WordPress-nettsteder står for 90% av alt hacket innhold administrasjonssystem (CMS) nettsteder. En årsak skyldes at vi ikke oppdaterte plugins og temaer. Imidlertid har WordPress andre sårbarheter du bør adressere så snart du installerer open source-programvaren på nettstedet ditt. Som et minimum bør du installere følgende plugins:

 • Wordfence Security – Dette setter opp en brannmur og forhindrer brute force-angrep. Selvfølgelig er det mange slike plugins. Dette er en jeg har funnet fungerer bra, men du kan bruke den som gir mest mening for deg.
 • Skjul min WP – Den påloggingen for WP-dashbordet til yourdomain.com/wp-admin? Alle vet det. Du kan endre den påloggingssiden med denne pluginen og gjøre det vanskeligere for hackere å komme seg inn.

WordPress sikkerhetsgodkjenning (SALT-nøkler) krypterer informasjonen du bruker for å logge inn på nettstedet ditt. Du kan føle deg usikker på å endre SALT-tastene fordi du tror du trenger kode og du kan endre dem manuelt via en wp-config.php-fil.

Heldigvis er det en enklere måte å endre dem på for de uten koding av kunnskap. Du bare legger til Saltbøsse plugin, og du kan stille den til å endre tastene hver uke eller måned, basert på dine sikkerhetsinnstillinger. Sett det og glem det.

For å installere Salt Shaker, gå til dashbordet, plugins, lagt til nytt og søk etter Salt Shaker. Klikk på installer og aktiver deretter.

Når det er installert, klikker du på “Innstillinger” under Salt Shaker-pluginlisten. Velg avkrysningsruten, og angi deretter endringene etter dine preferanser (daglig, ukentlig, månedlig). Klikk på “Endre nå” -knappen. Hvis du prøver en plugin for sikkerhet og du hater den, bare slett den og legg til noe annet. Det flotte med WP som nettstedplattform er at du har tilgang til et bredt utvalg av plugins og måter å tilpasse nettstedet ditt.

Trinn 3. Finn riktig nettstedstema

Det er ikke lett å finne akkurat det rette temaet for din online portefølje. Jeg har faktisk kjøpt temaet jeg avviklet med fordi jeg likte noen av funksjonene og utformingen av det. Du kan også ansette noen til å lage et tilpasset tema eller bruke et av de mange tilgjengelige gratis porteføljetemaene.

Begynn med å studere forfatteres nettsteder og se hva du liker og ikke liker med porteføljene deres.

Når du har en ide om funksjonene du ønsker, naviger til kategorien Utseende på venstre side av WP-dashbordet og klikk på “Legg til tema”, og sorter deretter etter funksjoner for å finne mulige temaer du kanskje vil bruke. Klikk på “Bruk filtre.”

Du kan avgrense alternativene dine ytterligere ved å skrive inn søkeord som “forfatter,”“bøker,”Eller“portefølje.”

Her er noen interessante temaer jeg fant ut som du kanskje vil vurdere:

VW Writer Blog

Demo & detaljer

Forfatterens landingsside

Demo & detaljer

En sides portefølje

Demo & detaljer

Dette er bare noen få temaer å velge mellom. Det er hundrevis av tilgjengelige temaer. Selv om du bygger en portefølje, trenger du absolutt ikke holde deg til et porteføljetema. Du kan velge mellom gratis e-handels-temaer hvis de passer godt. Nøkkelen ligger i innholdet du legger til.

Trinn 4. Bygg dine sider og mediebibliotek

Når du har valgt et tema, er det på tide å bestemme hvilke sider du ønsker og legge til i mediebiblioteket ditt ved å legge til bokomslag og andre bilder. Det er et par måter du kan legge til bøker på nettstedet ditt.

Legg til bøker som sider med et omtalt bilde som er ditt omslag og en beskrivelse, og kjøp lenker på hver side. Du kan deretter plassere sidene i navigasjonen, som undermenyelementer eller legge dem til innholdsområder.

Bruk innleggene dine bare for bokannonser, og sett siden din opp som en blogg, så nye utgivelser vises på forsiden. Du kan endre hva destinasjonssiden brukere ser under Temaer / Tilpass eller Innstillinger / Lesing. Du kan enten velge “De siste innleggene dine”, som vil kaste opp de siste blogginnleggene på hjemmesiden til nettstedet ditt, eller du kan velge “En statisk side” og velge en side du har opprettet for å fungere som hjemmesiden til nettstedet ditt.

Hvis du ikke har noe imot å studere en ny plugin og lære hvordan du bruker den, kan du også bruke en shopping-plugin og selge bøker direkte ved hjelp av WooCommerce eller en lignende plugin.

Trinn 5. Se etter feil

Når nettstedet ditt er konfigurert slik du vil, må du sjekke det nøye for feil. Du har sikkert hørt all den brusen om brukeropplevelse (UX) og hvordan en dårlig opplevelse driver kunder bort. Koblinger som ikke fungerer, skjemaer som ikke sendes og 404 feil frustrerer brukerne.

Bruk tid på å teste hver lenke på nettstedet ditt. Send inn hvert skjema for å sikre at det kommer på slutten og at brukeren får en bekreftelsesmelding. Test bestillingsprosessen for å sikre at alt går greit.

Du bør også installere brutt koblingssjekk for å forsikre deg om at du ikke serverer feil i fremtiden.

Forsikre deg om at nettstedet ditt er mobilvennlig. Rundt 73% av mennesker vil komme på Internett via bare smarttelefonene sine innen 2025. Hvis nettstedet ditt ikke er mobilvennlig, har du sannsynligvis allerede gått glipp av flere publikummedlemmer som ikke bruker PCer noensinne. Igjen, det er en plugin som kan bidra til å gjøre nettstedet ditt mer mobilvennlig, men du bør også velge responsiv i filtrene dine når du oppsøker et tema i utgangspunktet. Temaer som Twenty Seventeen og Twenty Nineteen er allerede opprettet med en mobil-første tilnærming.

Eksempel på responsiv forfatternettstedEksempel: Slik ser nettstedet mitt ut på mobile enheter. Legg merke til hvordan alle elementene er der, men de strekker seg litt lenger ned på siden for den mindre skjermen, og de er begrenset til en siste utgave av gangen eller ett blogginnlegg om gangen. Størrelsen på nettstedets tekst og bilder for mobile enheter, fremdeles forbli lesbar, men krymper ned til størrelse.

Trinn 6. (Fremtidig forbedring) Ansett noen til å finjustere nettstedet ditt

Når du har gjort alt du kan gjøre, ta et skritt tilbake og se på hva som kan mangle. Ønsker du at bakgrunnen var gjennomsiktig, men ikke kan finne ut den tilpassede CSS-koden for å gjøre det slik? Siden du har gjort det meste av det harde arbeidet, burde det ikke koste for mye å ansette en programmerer for å løse noen få mindre problemer for deg. Du kan bare outsource deler av arbeidet du ikke er komfortabel med å utføre eller ansette forskjellige entreprenører til oppgaver de er eksperter på.

Bedre ennå, be alle du ansetter om å forklare hva de gjorde, slik at du kan lære og forhåpentligvis fikse det selv neste gang. Du kan også finne mye informasjon på nettet om mer populære temaer som Twenty Sixteen og Twenty Seventeen. Her er noen ressurser som går over noen av de mer populære tilpasningene for Twenty Sixteen and Twenty Seventeen:

 • Støtteforum for tjue og seksten – WordPress.orgs offisielle forum for hjelp med Twenty Sixteen Theme. Bla gjennom innlegg eller still et eget spørsmål.
 • Twenty Seventeen Support Forum – Også på WordPress.org, en liste over tidligere løste spørsmål og et forum fylt med eksperter på hvordan du bruker temaet og finpusse det til dine behov.
 • WordPress Forums – Gå til WordPress-forumene for generelle spørsmål, eller still spørsmål om CSS-tilpasning i mappen. Du kan også søke etter emne og se om spørsmålet ditt allerede er stilt og løst. Dette forumet dekker flere temaer enn bare et enkelt tema.
 • Kinsta – Hvis du ikke er redd for å grave i filene i temaet ditt og endre stilarket ditt, tilbyr denne guiden noen tips for hvordan du virkelig kan tilpasse tjuetalls temaer. Moderatoren er også flink til å svare på spørsmål leserne kan ha, så husk å lese gjennom kommentarene og stille spørsmål du måtte ha.
 • Alt om grunnleggende – Det er noen typiske tilpasninger som brukere spør om gang på gang. Denne guiden går gjennom noen av problemene folk ser med Twenty Seventeen-temaet, for eksempel høyden på overskriften på hjemmesiden, fjerne sidetittelen og det resulterende gapet og fjerne meldingen “Proudly Powered by WordPress”.

Jo mer du jobber med WordPress, jo mer vil du forstå det og kunne lage mindre justeringer enten via koding eller gjennom plugins som gjør din portefølje til noe veldig personlig og tilpasset.

Å opprette et forfatternettsted er ikke noe som skjer over natten, men noe som bygger seg over tid.

Eksempler på nettsteder med god forfatter

Janet Dean

Janet Deans porteføljesideJanet Deans porteføljeside

Janet Dean er en inspirerende forfatter lokalisert i Indiana. Hun skriver for Harlequins Love Inspired Line. Nettstedet hennes er et godt eksempel på en forfatterportefølje fordi den viser de siste bøkene hennes mens hun fremdeles viser litt om forfatteren. Besøkende kan se alle bøkene hennes i porteføljen hennes på koblingen “bøker” og også få tilgang til bilder av henne ved forskjellige arrangementer. En ting jeg liker spesielt godt med denne siden er delen hennes som er spesielt rettet mot media.

Nicholas gnister

Nicholas Sparks porteføljesideNicholas Sparks porteføljeside

Forfatter Nicholas Sparks bruker sin forfatterporteføljeside for å sette fokus på sin siste utgave og inviterer besøkende til “Bestill nå” med en oppfordringsknapp. Når brukeren ruller nedover, vil de imidlertid se flere sider de kan navigere til, for eksempel lenker til historier og annet arbeid. Du kan også bli oppdatert om hendelser og forfatternyheter. En pop-up vises etter at du har vært på siden i kort tid, og inviterer deg til å registrere deg på adresselisten hans.

Dean Koontz

Dean Koontzs porteføljesideDean Koontzs porteføljeside

Spenningsforfatter Dean Koontz er en bestselger i New York Times. Han gjør et par interessante ting med forfatterporteføljen. Først ser du omslagene til bøkene i den siste serien hans lagt horisontalt øverst på siden. Så hvis du holder musepekeren over navigeringsfanen for bøker, får du en rekke alternativer, avhengig av hvilken av hans serier du er mest interessert i, for eksempel Jane Hawk eller et alternativ for å trekke opp alle bøkene hans samtidig. Navigasjonen er veldig intuitiv og tilfredsstiller behovene til forskjellige segmenter av sitt publikum.

Emily Winfield Martin

Emily Winfield Martins porteføljesideEmily Winfield Martins porteføljeside

Emily Winfield Martins nettsted er sannsynligvis en av de mest interessante porteføljene der ute. Hun er forfatter for barn, men også kunstner. Når du først lander på hjemmesiden hennes, blir du ikke møtt med bokomslag, men bilder av kunsten hennes. Du må faktisk navigere til Bøker-siden hennes for å se informasjon om bøkene hennes. Til og med nettbutikken hennes bryter inn på de to sidene av arbeidet hennes, med inngang til kunsten hennes eller barnas bøker.

Få ordet ut

Nå som du har laget en vakker, unik portefølje for å fremheve forfatterskapet ditt, er det på tide å få ordet ut. Fortell familien og vennene dine og be dem om å dele nettstedadressen din på sosiale mediekontoer. Legg nettstedsadressen din på visittkort, i e-postsignaturen din og del den i annonser. Lag sammen med andre forfattere og del hverandres nettsteder i nyhetsbrevene dine.

Enhver liten ting du kan gjøre for å få ordet ut, hjelper deg med å bygge interesse for nettstedet ditt og i bøkene dine. Til slutt, er en sjanse til å gjøre det til en virksomhet. Du har bygget et nydelig forfatternettsted – nå er det på tide å dele det med verden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map