Shopify-handledning: Hur man skapar en onlinebutik

Explosionen av digital har ökat i e-handel jämnt med åren. I själva verket uppskattar prognoser att den globala transaktionen kommer att drabbas 6,5 biljoner dollar år 2023. Gå med i etablerade eCommerce-handlare är detaljhandlare som gör övergången till digitala såväl som individer som inrättar sin egen eCommerce-butik.


Vi hör fler och fler framgångshistorier inom dropshipping-affärer. Till exempel tjänade Marc $ 178 492 genom att skicka amerikanska och europeiska produkter med Shopify och Spocket (läs fallstudie).

Det har blivit enklare än någonsin tidigare tack vare plattformar som Shopify.

Grunderna för att få din egen e-handelsbutik med Shopify är faktiskt väldigt enkla. e-handelswebbplatser är i grunden desamma som grundläggande webbplatser, förutom att de tillåter användare att köpa på webbplatsen.

Här är stegen:

Innehållsförteckning

 1. Registrera dig för ett Shopify-konto
 2. Bygg en grundläggande butik
 3. Lägg till produkter i ditt lager
 4. Lägg till produkter i din butik
 5. Konfigurera dina betalningsmetoder
 6. Ställa in leveransparametrar
 7. Hantera kundvagnar
 8. Starta din butik!
 9. Utöka din butik med Shopify-funktioner

Utforska Shopify

 • Besök och registrera dig på Shopify
 • Se alla Shopify-teman
 • Exempel på Shopify-butik
 • Shopify planer och prissättning

Starta din Shopify onlinebutik

Grunderna för att få din egen e-handelsbutik med Shopify är faktiskt väldigt enkla. e-handelswebbplatser är i grunden desamma som grundläggande webbplatser, förutom att de tillåter användare att köpa på webbplatsen.

Steg 1. Registrera dig för ett Shopify-konto

Sälj online med Shopify - Registrera dig för en 14-dagars gratis provperiodShopify erbjuder dig en 14 dagars gratis provperiod utan kreditkortsinformation krävs (Besök Shopify).

Shopify erbjuder alla nya användare en 14-dagars gratis provperiod. För att komma igång med dem, besök Shopify-webbplatsen och klicka på ‘Start Free Trial’. Den här registreringen ger dig tillgång till Shopify-webbplatsbyggaren.

Börja här > Klicka för att registrera dig och skapa en Shopify-butik.

Steg 2. Ställ in din Shopify-butik

Använd Shopify Site Builder för att bygga en onlinebutikShopify-webbplatsbyggaren är enkel och enkel att hantera.

Shopify Site Builder följer Lego-konceptet. Vad det låter dig göra är att i princip sammansätta olika ‘delar’ av en webbplats så att den fungerar som du vill. Allt är visuellt så att du kan se din webbplats ta form när du bygger den.

Det finns två sätt att bygga en webbplats på Shopify:

1. Förbyggda Shopify-teman

Hitta förbyggt tema för din butiksfrontShopify teman

Den första är att använda en redan existerande mall på Shopify och sedan ändra den så att den ser unikt ut din.

För att hitta ett tema som passar dina behov kan du besöka Shopify Theme Store på themes.shopify.com – Det finns mer än 70 förbyggda gratis och betalda teman att välja mellan.

2. Skapa från grunden med flytande

Shopify programmeringsspråk LiquidShopify-programmeringsspråk Liquid – Flera Shopify-utvecklare berättade för oss att Liquid är ett lätt att lära sig språk. Du måste lära dig det om du vill skapa en Shopify-butik från början.

Alternativt – om du vill ha något mer unikt kan du också skapa en webbplats från början. Shopify-plattformen använder sitt egenutvecklade PHP-språk som kallas ”Liquid”. Du måste behärska språket för att skapa din Shopify-butik från början.

Se verkliga onlinebutiker byggda med Shopify.

Steg 3. Lägg till produkter i ditt lager

Lägga till en produkt i ditt lager i ShopifyPå sidan “Lägg till produkt” kan du också organisera vart produkterna går.

Det finns två huvudsakliga sätt att lägga till produkter som du vill sälja på Shopify.

Lägg till produkter manuellt

Den första är genom att manuellt lägga till produkter som du faktiskt har inventering av.

För att göra detta, klicka på ‘Produkter’ och välj ‘Lägg till produkt’. Skärmen Lägg till produkt är ett mycket kraftfullt verktyg för din butik. Bortsett från grunderna, t.ex. produktnamn och beskrivningar, kan du också ange samlingar, leverantörer och taggar här. Detta hjälper till att hålla dina produkter organiserade.

Lägg till dropshipping-produkter

Ett annat sätt att lägga till produkter skulle vara dropshipping-metoden. Du måste besöka Shopify Market och välja en dropshipping-app som Oberlo. Med det kan du istället bläddra och lägga till produkter från appgränssnittet.

Steg 4. Visa produkter i din e-handel butik

Placera en produkt i Shopify-butikenHär placerar jag den tidigare lagda produkten i hemsidan.

Att lägga till produkter i ditt lager betyder helt enkelt att de lagras i systemet. Du måste också ordna att dessa produkter ska placeras i din Shopify-butik. För att göra detta öppnar du din butiksredaktör igen.

Här bestämmer du var du ska lägga till vissa produktsamlingar. Du kan ha olika sektioner som visar olika samlingar, eller helt enkelt en stor katalog – valet är ditt.

Steg 5. Konfigurera betalningsmetoder

Konfigurera betalningsmetoder i din shopify-butikLägg till eller konfigurera betalningsleverantörer när som helst, gå till Inställningar > Betalningsleverantörer för att se tillgängliga betalningsleverantörer till dig.

När din grundläggande webbplats är sammansatt är det dags att titta på e-handelsfunktioner. Det första du behöver i denna aspekt är att bestämma hur du vill att kunder ska betala för köp på din webbplats.

PayPal

Som standard är PayPal tillgängligt i din butik, men du måste skapa ett PayPal-handelskonto senare om du vill använda det. Förutom PayPal har du två andra huvudtyper av betalningsprocessorer.

Shopify betalningar

Den första är Shopify-betalningar som tillhandahålls direkt av Shopify. Om du bestämmer dig för att använda det gör det att du kan behandla nästan alla slags betalningar via ditt konto. Men Shopify-betalningar är lite begränsade eftersom inte alla kan använda dem. Det är endast tillgängligt för en handfull länder och det finns ytterligare begränsningar för vilka företag där länder kan använda det eller inte.

Till exempel kan australiska företag använda Shopify-betalningar men de som är förknippade med vissa finansiella och professionella tjänster, spel eller en hel lista över andra aktiviteter är förbjudna.

Betalningsleverantörer från tredje part

Ett annat sätt du kan hantera är att använda en tredje parts betalningsprocessor som t.ex. Rand, iPay88, eller WorldPay. Tyvärr finns det ett annat “men” här. Innan du väljer en leverantör att använda måste du se till att den är tillgänglig för din region.

Steg 6. Ställa in leveransparametrar

Ställa in Shopify-butiksfraktDu måste ange hur dina produkter skickas.

För att hantera dina leveransarrangemang, klicka på “Inställningar” och sedan på “Frakt”. Här kan du ställa in alla detaljer för varje beställning – från fraktföretag till manifestlistor och priser.

Du kan skapa flera fraktkonfigurationer för att passa olika beställningar som inhemska eller internationella. Villkor kan också ställas in, till exempel vilken beställningsvikt som kräver vilken typ av förpackning.

Steg 7. Hantera kundvagnar

Hantera Shopify kundvagnarFörutom betalningar kan du välja att fånga in kunddata under kassaprocessen.

Från “Inställningar” -> “Checkout” -sidan, kan du ställa in processen som dina kunder går igenom för att göra sina köp. Beslut måste fattas om hur du vill att din butik ska hantera utcheckningar.

Vill du till exempel att någon ska kunna göra ett köp utan ett konto i din butik? Kassadelen är ett annat kraftfullt område som du inte bara kan använda för intäktsgenerering utan även datafångst och andra marknadsföringsändamål.

Steg 8. Starta din butik!

Starta din butikDin Shopify-butik är skyddad med lösenord under provperioden.

För att starta din Shopify-butik måste du registrera dig för en av deras planer. Olika planer på Shopify har olika funktioner. Till exempel är alla transaktioner på Shopify avgifter med transaktionsavgifter, men planer med högre nivå kostar dig mindre i dessa avgifter.

Börja här > Klicka för att starta din Shopify-butik.

Varför Shopify: Läs mer om deras funktioner

Lätt att använda webbplatsbyggare

En närmare titt på Shopify Site EditorShopify-redigeraren är enkel att använda. Till vänster är navigeringsfältet där du kan redigera på det specifika blocket.

“Fronten” på din e-handelswebbplats är vad besökare kommer att se och interagera med. Detta kan byggas efter dina exakta krav genom att använda de block som Shopify har i webbplatsbyggaren. Det kan användas för att börja med en tom mall eller ändra ett av Shopifys befintliga teman.

Shopify Betalningar och frakt

Kundvagnen och betalningsbehandlingen är hjärtat i din e-handel butik. Du kan välja vilka betalningar du vill ta emot från dina kunder. Det finns över 100 olika processorer tillgängligt så valet är verkligen upp till dig.

Bortsett från det tillåter Shopify dig också att integrera leveranspriser och hantering, beräkna skatter och mer.

Kundhantering

Att känna till dina kunder är viktigt. Shopify håller reda på dina kunder såväl som deras köphistorik och annan information. Detta hjälper dig att organisera dem och med det kan du genomföra utökad marknadsföring som att starta anpassade kampanjer och mer.

Marknadsföringsverktyg

Shopify levereras med antingen inbyggda eller möjliga tillägg som hjälper dig att driva marknadsföringskampanjer. Du kan erbjuda kunder presentkort, genomföra sociala medier eller marknadsföringskampanjer via e-post och mer.

Hantera produkter

Shopify Backend ManagementDet finns många fält som låter dig organisera produkter i detalj.

Med webbplatsen som din butik har du också en backend på Shopify.

Detta liknar förrådsutrymmet i din butik, där du kan hantera lager. Här kan du tagga produkter, generera rapporter för att hjälpa till med påfyllning av lager eller till och med definiera olika SKU: er.

Gå mobil

Med många entreprenörer som hoppade på e-handelsbandvagnen har Shopify gjort en mobilapp tillgänglig för att stödja sina användare som är på språng. Deras mobilapp ger dig full kontroll över din webbplats och beteende från var som helst i världen.

Shopify köp-knappen

Shopify Köp-knappNär du har anpassat Köp-knappen kan du kopiera koden till HTML-redigeraren på din webbplats.

För dem som inte vill äga sin egen hela e-handelswebbplats har Shopify en Lite-plan som erbjuder integration av en köpknapp. Du kan använda detta på din egen webbplats eller blogg för att enkelt dra fördel av Shopifis transaktionsfunktioner.

Shopify Analytics

Shopify AnalyticsDen analytiska instrumentpanelen visar översikten över din Shopify-butik.

Från en enda instrumentbräda kan du komma åt alla data som samlas in från din webbplats. Detta inkluderar besökarstatistik som var de kommer ifrån, hur de lärde sig om din webbplats och mer. Du kan också generera produkt- och försäljningsrapporter som ska exporteras.

Shopify POS

En av de mest unika sakerna med Shopify är att de gör det möjligt för fysiska detaljhandlare att enkelt göra övergången till digital. Detta har formen av Shopify POS som gör att de kan knyta Shopify-backend till sin detaljhandel. Resultatet i integrerad inventering och till och med rapportering.

Hur mycket kostar Shopify?

Shopify kostnadKostnaden för Shopify butik.

Shopify har totalt fem planer du kan välja mellan. Tre av dessa är standardplaner som de flesta användare väljer, medan de andra två är i extrema ändar av spektrumet. Shopify standardplaner prissätts till $ 29 / mo (Basic Shopify), $ 79 / mo (Shopify) och $ 299 / mo (Advanced Shopify).

Det finns subtila men viktiga skillnader mellan dessa planer. Alla av dem möjliggör naturligtvis att bygga och driva en e-handelswebbplats. De dyrare planerna har dock extra funktioner som skulle gynna större webbplatser som ser en högre trafikvolym.

Om du till exempel driver en webbplats med hög trafikvolym kan du registrera dig för Advanced Shopify spara pengar trots högre prissättning. Advanced Shopify har lägre transaktionsavgifter för kreditkortsbetalningar, vilket är en vanlig betalningsmetod för onlinebutiker.

Om deras standardplaner inte är för dig kan du också överväga Shopify Lite eller Plus. Shopify Lite är avsett att hjälpa dig att sälja online utan att behöva bygga en fullständig butik med Shopify. Det låter dig använda “Köp-knappen” som nämns ovan för endast $ 9 / mo.

Shopify Plus är avsett för stora företag som kan ha speciella behov. Var och en av dessa planer är anpassade efter dina specifika behov, så kostnaderna varierar. Du måste kontakta Shopify för att diskutera dina exakta krav med dem.

Låt oss titta på prissättningsbordet.

Shopify-planer / priser Basic ShopifyShopifyAdvance Shopify
Månadspris$ 29 / mo$ 79 / mo299 $ / mån
Personalkonton2515
Kreditkortsavgifter2,9% + $ 0,302,6% + $ 0,302,4% + $ 0,30
Transaktionsavgifter / tredje parts gateway2%1%0,5%
Shopify betalningar0%0%0%
PresentkortJaJa
Övergiven vagn återhämtningJaJaJa
Gratis SSL-certifikatJaJaJa
Bedrägeri-analysJaJa
Personliga rapporterJaJa
Professionella rapporterJaJa
Avancerad rapportbyggareJa
Fraktpriser i realtidJa
24/7 supportJaJaJa

* Se Shopifys officiella webbplats för bästa prissättning och planens noggrannhet.

Är Shopify rätt e-handelsverktyg för dig?

Shopify handlar om att hjälpa människor att sälja online. Detta kan hända på tre sätt, antingen som en helt ny e-handelsbutik, leverans på en befintlig webbplats eller genom att knyta befintliga detaljhandelsföretag till en ny onlinebutik. Låt oss ta följande tre fall som exempel;

Ny butik – Jack vill börja sälja fiskeutrustning online eftersom det skulle kosta honom för mycket att hyra en fysisk butik för detta ändamål. För endast $ 29 per månad tillåter Shopify Basics honom att göra det utan att han behöver lära sig att koda för att utveckla och underhålla sin butik.

Befintlig webbplats – Peter har en framgångsrik webbplats och vill utnyttja sin trafik genom att sälja vissa produkter. För att göra det registrerar han sig för Shopify Lite som hjälper honom att göra det på sin webbplats för endast 9 dollar per månad.

Fysiskt till digitalt – John är ägare till en kedja av järnaffärer i Denver-området. Genom att använda Shopify kan han enkelt lansera en online butik för sina butiker. Med Shopify POS kan han också integrera lagerhantering för sina fysiska butiker.

Det enda fallet där Shopify inte är riktigt användbart är om du inte tänker sälja online. Prissättningen är lite brantare än de flesta vanliga webbplatsbyggare eftersom den integrerar så många e-handelsfunktioner.

Börja här > Klicka för att komma igång med Shopify.

Slutsats: Shopify är byggd för att hjälpa dig att sälja

Så länge du planerar att göra någon slags onlineförsäljning så är Shopify rätt lösning för dig. Oavsett om du säljer fysiska produkter eller digitala varor har Shopify täckt. Det bästa är att du kan bygga och driva en professionell e-handelsbutik utan att behöva lära dig en enda kodraden.

På grund av dess popularitet har Shopify också en livlig online community. Om det är något du vill veta, fråga helt enkelt så kommer du mycket troligt att hitta någon som vet svaret.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map