Hur man bygger en webbplats för författares portfölj

Som författare är du ansiktet på ditt varumärke och en webbplats med författarportföljer introducerar dig för nya läsare och ger dig ett professionellt telefonkort för potentiella kunder och utgivare. Men som författare vet du förmodligen inte så mycket om webbplatskodning eller hur man sätter samman allt.


Lyckligtvis är jag båda en författare och en webbplatsdesigner och jag kommer att hjälpa dig steg för steg i hur du enkelt kan skapa en författarportföljwebbplats, billigt och ge dig information om vad du ska lägga i din portfölj för maximal effekt. Den bästa webbplatsdesignen för författare är vad som visar ditt arbete och du som författare, eftersom ditt varumärke är vem du är och vad du häller i din konst.

Min författarprofilsida på Amazon.com.

F: Varför du behöver en digital författarportfölj?

Det finns cirka 45 200 författare och författare i USA, men bara 21% av de heltidspublicerade författarna lever på att bara skriva böcker. Om du vill tävla i den mycket digitala världen i dagens publiceringsbransch, skapa en webbplats som tar tag i besökare och omvandlar dem till läsare.

Om du själv publicerar fungerar din webbplats som en del av din Internetbutik. Om du säljer dina böcker via en förläggare, kan din webbplats vara mer informativ. Din webbplats visar vem du är som person och varför du skriver böckerna du gör.

Enligt Statista: Under 2018 var det över 45 200 författare och författare som arbetade i USA 2018 – vilket är 10% högre än siffran som registrerades för sju år sedan (40 930).

F: Vilken typ av webbplats för författarportföljer behöver du?

Vilken webbplats du behöver beror mycket på vilken typ av arbete du gör. Eftersom många fiktionförfattare kompletterar sina inkomster genom att arbeta på frilansprojekt kan du behöva en webbplats som återspeglar båda sidor av din skrivande personlighet.

Det finns olika typer av författarwebbplatser, och du kanske vill skapa mer än en typ för att nå de mest potentiella läsarna eller klienterna.

 1. En enkel personlig blogg
 2. En statisk webbplats med personlig information
 3. Författarprofil på Medium, Clippings.me osv.
 4. En sida med sociala medier

Helst fungerar de olika listorna tillsammans så att du når så många människor som möjligt. Du skulle länka tillbaka till din blogg från din sociala mediesida genom att lägga till länkar till nya artiklar och nyheter. Du binder dina sociala medier till din webbplats genom att lägga till länkar till sociala mediesidor på dina webbplatssidor och så vidare.

Gratis alternativ för att skapa en webbplats för författare

Om du huvudsakligen skriver i en enda nisch kan du förmodligen använda en enklare design för att visa några exempel och erbjuda information om hur du kommer i kontakt med dig. Det finns några gratis alternativ och onlinebyggare som du kan använda för att komma igång, men dessa har ett antal begränsningar och bör endast användas som ett stoppgap tills du har råd att bygga en anpassad webbplats som visar dina unika färdigheter som författare.

 • WordPress.com – WordPress erbjuder grundläggande, gratis webbplatser du kan bygga. Du kommer inte att kunna arbeta på webbplatsens backend eller göra mycket anpassning med en gratis WordPress-webbplats, men det kan få dig online och hjälpa dig att få ordet ut tills du har extra pengar för att bygga en egen webbplats . Detta är utan tvekan den bästa webbplatsbyggaren för författare eftersom det finns så mycket communityhjälp med denna open-source-programvara.
 • Writers Residence – Ställ in en enkel onlineportfölj gratis och betala sedan $ 8,99 per månad. Återigen är du begränsad med vad du kan göra och att en prislapp på $ 9 per månad lägger till under året då du enkelt kan vara värd för din egen webbplats för mindre genom ett billigt webbhotell.
 • Clippings.me – Vill du bara ha en plats att dela några klipp av några av dina artiklar och locka till nya kunder? Med Clippings.me kan du ladda upp 10 klipp gratis och sedan ta ut en liten månadsavgift för allt ovanför.
 • contently – Ställ in en gratis onlineportfölj och gå framför kunder på sajten. Den här plattformen är förmodligen bättre lämpad för frilansande facklitteraturförfattare, men du kan också dela lite av din fiktion och försöka få ghostwriting-spelningar.

Kom ihåg att du kanske vill lägga till en statisk webbplats och blogg vid någon tidpunkt också, men det här är fantastiska förrätter.

Hur man bygger din egen författares portföljwebbplats

Den kostnadsfria webbplatslösningen ovan bör användas tillfälligt eller utöver en mer anpassad lösning. Det kostar inte mycket tid eller pengar att skapa din egen onlineportfölj och lyfta fram ditt skrivande. I själva verket kommer du att spendera mycket mindre på att dela ut delad värd och bygga en WordPress-webbplats än de årliga avgifterna för företag som Wix. Jag håller på att flytta en familjevänns webbplats till en server just nu eftersom Wix skickade dem en räkning som de inte kan motivera för det kommande året. Squarespace och liknande företag tar också ut höga priser utan att erbjuda samma fördelar som du får från ditt eget värdpaket genom ett webbhotell.

Om det här är din första webbplats eller om du inte har skapat en på ett tag kanske du undrar var du ska börja. Här är stegen att följa:

Steg för att bygga en författarwebbplats

 • Steg 1: Skaffa en domän
 • Steg 2: Välj en webbhotell / webbplatsbyggare
 • Steg 3: Samla in element för din webbplats
 • Steg 4: Skapa en författarwebbplats med WordPress
 • Exempel på författares webbplatser

Rekommenderade verktyg

Offentliggörande: BuildThis.io erhåller remissavgifter från verktyg som listas på denna webbplats. Men yttrandena är baserade på vår erfarenhet och inte hur mycket de betalar. Vi fokuserar på att hjälpa småföretag och individer att bygga webbplatser som företag. Vänligen stödja vårt arbete och lära dig mer om vår intäkter.

1. Få ett domännamn

Börja med att välja ett domännamn. För mig är mitt namn ganska unikt, så jag kunde använda LoriSoard.com. Men om ditt namn är Smith eller Johnson, kan det hända att ditt domännamn redan har tagits. I så fall kan du försöka lägga till ordet “författare” eller använda tillägget .author. Vissa värdföretag registrerar ditt domännamn via sina paket, så kontrollera det innan du registrerar dig, men GoDaddy är ett populärt val för registrering. Det finns många domänregistratjänster där ute, så välj den som är vettig för dig.

2. Välj en webbhotell / byggare

Det finns några värdföretag för småföretag eller webbplatsbyggare som är billiga och erbjuder mycket bra för din pengar. Dessa är de bästa webbhotellföretagen för författare eller småföretagare. De har också utmärkt kundservice och är öppna för början webbbyggare.

A2 Hosting

A2 Hosting-hemsida (klicka för att besöka)

Detta är det företag jag för närvarande använder och deras kundservice har varit utmärkt. Jag betraktar mig själv som en mer erfaren webbutvecklare, men det finns vissa saker som jag bara inte vet och de är alltid glada att vägleda mig genom tekniska frågor. De erbjuder också några detaljerade tutorials och de är mycket pålitliga och snabba.

Du kan få en delad webbhotell för så lite som $ 2,96 per månad. Är du inte säker på hur du ska hantera installation och hantering av WordPress? Du kan få en hanterad webbplats för cirka $ 9,78 per månad. För nya författare, utan mycket erfarenhet av att bygga webbplatser, är A2s 1-webbplats WordPress Hosting för så lite som $ 9,78 per månad ditt bästa alternativ (priset varierar beroende på kontraktstiden och du måste betala i förväg för att få de bästa priserna ). Detta paket täcker en enda webbplats och obegränsad lagring.

Mer om hur du ställer in din WordPress-portfölj nedan i steg 4.

Besök A2 Hosting

Weebly

Weebly webbplatsbyggare (klicka för att besöka)

Weebly är en webbplatsbyggare snarare än ett webbhotell. Du använder inbyggda teman och drar och släpper sedan bilder och information till byggaren för att skapa din portföljwebbplats. Weebly är väldigt lätt att använda och innehåller några mallar för portföljer samt onlinebutikfunktioner så att du kan sälja dina egna böcker om du vill. Webbplatsen använder artificiell intelligens (AI) för att prata med dig genom processen att bygga en enkel portfölj.

Författare bör överväga Connect Plan för $ 5 per månad eftersom de får ett gratis domännamn, som de kan ansluta till sin webbplats. Om du planerar att sälja böcker via din webbplats behöver du Pro-planen så att du kan skapa en onlinebutik och samla in betalningar. Pro tjänar $ 12 per månad. Alla priser eller när du betalar för året.

Läs mer om Weebly i Jasons recension.

Besök Weebly

InMotion Hosting

InMotion Hosting-hemsida (klicka för att besöka)

InMotion Hosting är ett annat värdföretag som erbjuder en mängd olika paket och priser mycket rimliga. Du kan gå med deras WordPress-värdplaner och de erbjuder till och med BoldGrid, som är en webbplats för att dra och släpp. Det finns fortfarande en liten inlärningskurva för att ta reda på hur man bygger en portfölj med BoldGrid men det är ett mycket intuitivt system.

Några av de funktioner du får med deras paket inkluderar ett gratis domännamn, 40 GB SSD-lagring för endast $ 5,99 per månad och gratis SSL. Det bästa paketet för författare är det hanterade WordPress-värdpaketet WP-1000s. Om du förväntar dig att under 20 000 besökare per månad ska den här webbplatsen enkelt tillgodose dina behov. Du får ett gratis domännamn och en webbplats till priset av $ 6,99 per månad.

Besök InMotion

Hostinger

Hostinger hemsida (klicka för att besöka)

Hostinger gör vår lista eftersom de erbjuder så billiga alternativ för första gången webbplatsägare eller författare med en begränsad budget. Som nämnts tidigare måste de flesta författare komplettera sina inkomster på något sätt. Du har förmodligen inte mycket pengar att spendera på att skapa en onlineportfölj om inte ditt namn är Steven King och då kommer din förläggare troligen att beställa den åt dig.

Hostinger erbjuder också en snabb webbplatsbyggare för dem utan mycket tekniskt kunnande. Du går igenom stegen, till exempel att välja en värdplan för så lite som 99 cent i månaden och skapa en grundläggande webbplats genom att välja från några förinstallerade teman och ladda upp dina egna bilder och information. Webbplatsen är ganska intuitiv, men du kanske måste hänvisa till deras manualer här och där.

De utan mycket tekniskt kunnande skulle klara sig med den enskilda delade webbhotell-värdplanen för 0,99 cent per månad med 100 GB bandbredd och en enkel webbplatsplattform där du kan dra och släppa bilder och text.

Besök Hostinger

3. Samla in element som din författarsida behöver

Oavsett om du går med en utbyggnadssidebyggare eller använder en plattform som WordPress eller till och med skapar en HTML-webbplats finns det några element som varje författarsida behöver för att vara fullt effektiv.

 • Förstå publik – Se till att du förstår din målgrupp. Om du skriver historiska romanser är din publik helt annorlunda än om du skriver science fiction. Om du skriver artiklar om icke-fiktion är din publik annorlunda igen.
 • Köparpersoner – Skapa köppersonligheter baserade på dina olika läsargrupper, så att du förstår vem du pratar med via din webbplats.
 • Logotyp – Du behöver en logotyp av något slag, även om det bara är ditt författarnamn i ett snyggt manus. Din logotyp kommunicerar vem du är som författare. Behandla ditt skriftliga arbete som ett företag och varumärke det. Här är våra gratis logotyper som du kan ladda ner.
 • Om sida – Människor måste förstå vem du är och varför du skriver vad du gör. Tänk på kända författare du känner till, till exempel Steven King. Du känner förmodligen detaljer om ditt liv.
 • Böcker sida – Du behöver en sida för att lista alla dina böcker. Även om du placerar dem på din hemsida, som jag har gjort, bör du också inkludera mer information om enskilda produkt- / boksidor.
 • Uppmaning till handling – Vilken åtgärd vill du att användare ska vidta när de landar på din sida? Om du helt enkelt vill att de ska registrera sig för din e-postlista så att du kan fortsätta att marknadsföra dem, fokusera sedan på formuleringen, placeringen och konverteringsfrekvensen för ditt CTA.

4. Skapa en författarwebbplats med WordPress

Personligen gillar jag att använda WordPress för min webbplats för författarportföljer. Jag tror att det erbjuder mest flexibilitet och jag kan skapa en blogg med portföljdelen på min webbplats och erbjuder uppdateringar när jag har bråttom utan att spendera mycket tid på att skapa sidor. Faktum är att WordPress är så populärt att det används av 34% av webbplatserna på Internet.

Min sida anpassas lite med en unik bakgrund och några andra element som du inte hittar i rutan. Du kan lägga till unika funktioner efter med ditt anpassade CSS-alternativ eller så kan du anställa någon för att finjustera ditt tema när det är klart. Jag kommer att leda dig genom stegen för att använda WordPress för att skapa din webbplats för författarportföljer.

Steg 1. Installera WordPress

Jag använder A2 Hosting, som kommer med ControlPanel. Att lägga till WordPress till din webbplats via ControlPanel är mycket enkelt. Om du känner dig förlorad efter att ha läst igenom dessa anvisningar kan du också betala för hanterad WordPress och låta servern installera den åt dig. Men jag lovar att det är lätt.

Navigera till din kontrollpanel och välj WordPress-installationsprogrammet (W inuti en blå cirkel).

När sidan laddas väljer du den blå knappen som läser “Installera nu.”

Grundläggande konfigureringstips

Välj din installationsadress. Om du vill ha platsen i din rotmapp som jag har mina (www.lorisoard.com), så stansar du helt enkelt in yourdomain.com. Om du vill ha den i en undermapp eller direkt, kan du bara namnge den som du vill att den ska visas. Exempel:

yourdomain.com/writing.

Det här fungerar bra om du har en företagswebbplats och du vill lägga till en portfölj för ditt arbete som författare.

Välj webbplatsens namn och en beskrivning under webbplatsinställningar. Om du inte är säker ännu kan du gå till din WordPress-instrumentpanel under inställningar och ändra denna information senare.

För ditt administratörskonto väljer du ett användarnamn du kommer ihåg och ett komplicerat lösenord. Du bör också ställa in ett e-postmeddelande. Vissa rekommenderar att du ställer in din e-postadress här, till exempel [e-postskyddad] Problemet som jag har hittat med detta är att om din webbplats blir hackad eller går ner, så är det svårt att få tillgång till e-postmeddelandet. Jag använder ett e-postmeddelande från en annan server för detta, men valet är ditt. Det finns fördelar med att använda samma domän e-post som användarigenkänning.

Min server låter mig välja några plugins att förinstallera, till exempel Begränsa inloggningsförsök och Klassisk redaktör. Jag väljer vanligtvis båda dessa.

När du har valt dina alternativ, se till att du har skrivit ditt administratörsnamn och lösenord på en säker plats och klicka på den blå “Installera” -knappen.

Du bör få adressen för att komma åt din WP-instrumentpanel. Vanligtvis är det

yourdomain.com/wp-admin.

Steg 2. Säkra din webbplats

Försena inte detta nästa steg. Du måste omedelbart säkra din webbplats, till exempel att få ett SSL-certifikat och installera viktiga säkerhetsplugins.

Folk älskar att hacka till WordPress-webbplatser. WordPress-webbplatser står för 90% av allt hackat innehåll hanteringssystem (CMS) webbplatser. En anledning beror på att det inte gick att uppdatera plugins och teman. Emellertid har WordPress andra sårbarheter som du bör adressera så snart du installerar open source-programvaran på din webbplats. Som ett minimum bör du installera följande plugins:

 • Wordfence Security – Detta sätter upp en brandvägg och förhindrar brute force attacker. Naturligtvis finns det många sådana plugins. Det här har jag hittat fungerar bra, men du kan använda det som är mest meningsfullt för dig.
 • Dölj min WP – Den inloggningen för din WP-instrumentpanel för yourdomain.com/wp-admin? Alla vet det. Du kan ändra den inloggningssidan med detta plugin och göra det svårare för hackare att komma in.

WordPress säkerhetsverifiering (SALT-nycklar) krypterar informationen du använder för att logga in på din webbplats. Du känner dig osäker på att ändra SALT-nycklarna eftersom du tror att du behöver kod och du kan ändra dem manuellt via en wp-config.php-fil.

Lyckligtvis finns det ett enklare sätt att ändra dem för dem utan kunskaper om kodning. Du lägger helt enkelt till Saltkar plugin och du kan ställa in den för att ändra tangenterna varje vecka eller månad, baserat på dina säkerhetspreferenser. Ställ in det och glöm det.

För att installera Salt Shaker, gå till din instrumentpanel, plugins, lägg till nya och sök efter Salt Shaker. Klicka på installera och aktivera sedan.

När det har installerats klickar du på “Inställningar” under Salt Shaker-pluginlistan. Markera kryssrutan och ställ sedan in ändringarna efter dina önskemål (dagligen, veckovis, månadsvis). Klicka på “Ändra nu” -knappen. Om du försöker ett plugin för säkerhet och du hatar det, bara ta bort det och lägga till något annat. Det fantastiska med WP som webbplatsplattform är att du har tillgång till en mängd olika plugins och sätt att anpassa din webbplats.

Steg 3. Hitta rätt webbplatstema

Att hitta precis rätt tema för din onlineportfölj är inte lätt. Jag köpte faktiskt det tema jag slutade med eftersom jag gillade några av funktionerna och utformningen av det. Du kan också anställa någon för att skapa ett anpassat tema eller använda något av de många tillgängliga gratis portföljtemaen.

Börja med att studera författares webbplatser och se vad du gillar och inte gillar i deras portföljer.

När du har en uppfattning om de funktioner du vill, navigerar du till fliken Utseende på vänster sida av din WP-instrumentbräda och klickar på “Lägg till tema” och sortera sedan efter funktioner för att hitta möjliga teman du kanske vill använda. Klicka på “Använd filter.”

Du kan ytterligare förfina dina alternativ genom att skriva in söktermer som “författare,””böcker,”Eller”portfölj.”

Här är några intressanta teman som jag hittade som du kanske vill överväga:

VW Writer Blog

demo & detaljer

Författares landningssida

demo & detaljer

Portfölj med en sida

demo & detaljer

Det här är bara några teman att välja mellan. Det finns hundratals tillgängliga teman. Även om du bygger en portfölj behöver du verkligen inte hålla dig till ett portföljtema. Du kan välja mellan de gratis e-handels teman om de passar bra. Nyckeln finns i innehållet du lägger till.

Steg 4. Bygg dina sidor och mediebibliotek

När du har valt ett tema är det dags att bestämma vilka sidor du vill lägga till i ditt mediebibliotek genom att lägga till bokomslag och andra bilder. Det finns ett par sätt att lägga till böcker på din webbplats.

Lägg till böcker som sidor med en bild som är ditt omslag och en beskrivning och köp länkar på varje sida. Du kan sedan placera sidorna i din navigering, som undermenyobjekt eller lägga till dem i innehållsområden.

Använd dina inlägg endast för bokmeddelanden och ställ in din sida som en blogg så att nya utgåvor visas på första sidan. Du kan ändra målsidans användare under teman / anpassa eller inställningar / läsning. Du kan antingen välja “Dina senaste inlägg”, som kommer att kasta upp dina senaste blogginlägg på webbplatsens hemsida eller så kan du välja “En statisk sida” och välja en sida du har skapat för att fungera som hemsidan för din webbplats.

Om du inte bryr dig om att studera ett nytt plugin och lära dig att använda det, kan du också använda en shopping-plugin och sälja böcker direkt med WooCommerce eller ett liknande plugin.

Steg 5. Kontrollera om det finns fel

När du har ställt in din webbplats som du vill, måste du kontrollera den noggrant för fel. Du har förmodligen hört allt surret om användarupplevelse (UX) och hur en dålig upplevelse driver kunder bort. Länkar som inte fungerar, formulär som inte skickas och 404-fel frustrerar användare.

Spendera tid på att testa varje länk på din webbplats. Skicka in varje formulär för att se till att det kommer i slutet och att användaren får ett bekräftelsemeddelande. Testa din beställningsprocess för att se till att allt går smidigt.

Du bör också installera trasig länkkontroll för att se till att du inte visar fel i framtiden.

Se till att din webbplats är mobilvänlig. Runt 73% av människorna kommer att få på Internet via endast sina smartphones fram till 2025. Om din webbplats inte är mobilvänlig, har du antagligen redan missat ett antal publikmedlemmar som inte använder datorer någonsin. Återigen finns det ett plugin som kan hjälpa till att göra din webbplats mer mobilvänlig, men du bör också välja responsiv i dina filter när du söker ett tema i första hand. Teman som Twenty Seventeen och Twenty Nineteen har redan skapats med en mobil-först-strategi.

Exempel på responsiv författarwebbplatsExempel: Så här ser min webbplats ut på mobila enheter. Lägg märke till hur alla element finns där, men de sträcker sig lite längre ner på sidan för den mindre skärmen och de är begränsade till en senaste version åt gången eller ett blogginlägg i taget. Webbplatsens text och bilder ändrar storlek på mobila enheter, som fortfarande är läsbara men krymper till storlek.

Steg 6. (Framtida förbättringar) Anställ någon för att finjustera din webbplats

När du har gjort allt du kan göra, ta ett steg tillbaka och titta på vad som kan saknas. Önskar du att bakgrunden var transparent men inte kan räkna ut den anpassade CSS-koden för att göra det så? Eftersom du har gjort det mesta av det hårda arbetet borde det inte kosta för mycket att anställa en programmerare för att fixa några mindre problem för dig. Du kan lägga ut endast delar av det arbete du inte är bekvämt att utföra eller anställa olika entreprenörer för uppgifter de är experter på.

Ännu bättre, be alla du anställer för att förklara vad de gjorde så att du kan lära dig och förhoppningsvis fixa det själv nästa gång. Du kan också hitta mycket information online om mer populära teman som Twenty Sixteen och Twenty Seventeen. Här är några resurser som går över några av de mer populära anpassningarna för Twenty Sixteen och Twenty Seventeen:

 • Twenty Sixteen Support Forum – WordPress.orgs officiella forum för hjälp med Twenty Sixteen Theme. Bläddra igenom inlägg eller ställa en egen fråga.
 • Twenty Seventeen Support Forum – Även på WordPress.org, en lista med tidigare lösta frågor och ett forum fylt med experter på hur man använder temat och justerar det efter dina behov.
 • WordPress-forum – Gå till WordPress-forumet för allmänna frågor eller ställ frågor om CSS-anpassning i mappen. Du kan också söka efter ämne och se om din fråga redan har ställts och lösts. Detta forum täcker fler teman än bara ett enda.
 • Kinsta – Om du inte är rädd för att gräva in i filerna i ditt tema och ändra ditt stilark ger den här guiden några tips för hur du verkligen kan anpassa tjugo-något tema. Moderatoren är också bra när det gäller att svara på frågor som läsare kan ha, så se till att läsa igenom kommentarerna och ställa alla frågor du kan ha.
 • Allt om grundläggande – Det finns några typiska anpassningar som användare frågar om gång på gång. Den här guiden går igenom några av de problem som folk ser med temat Twenty Seventeen, till exempel höjden på rubriken på hemsidan, ta bort sidtiteln och det resulterande gapet och ta bort meddelandet “Proudly Powered by WordPress”.

Ju mer du arbetar med WordPress, desto mer förstår du det och kan göra mindre tweaks antingen via kodning eller via plugins som gör din portfölj till något mycket personligt och anpassat.

Att skapa en författarwebbplats är inte något som händer över en natt, utan något som bygger över tid.

Exempel på Great Writers webbplatser

Janet Dean

Janet Deans portföljwebbplatsJanet Deans portföljwebbplats

Janet Dean är en inspirerande författare i Indiana. Hon skriver för Harlequins Love Inspired Line. Hennes webbplats är ett bra exempel på en författarportfölj eftersom den listar hennes senaste böcker medan hon fortfarande visar lite om författaren. Besökare kan se alla hennes böcker i sin portfölj på länken “böcker” och också få tillgång till bilder av henne vid olika evenemang. En sak jag gillar särskilt med den här sidan är hennes avsnitt som är specifikt inriktad på media.

Nicholas gnistor

Nicholas Sparks portföljwebbplatsNicholas Sparks portföljwebbplats

Författaren Nicholas Sparks använder sin författarportföljwebbplats för att sätta fokus på sin senaste utgåva och bjuder besökare till ”Beställ nu” med en appell-till-knapp. Men när användaren rullar ner ser de ytterligare sidor de kan navigera till, till exempel länkar till berättelser och annat arbete. Du kan också bli uppdaterad om händelser och författarnyheter. En pop-up visas när du har varit på sidan en kort tid och bjuder in dig att registrera dig för hans e-postlista.

Dean Koontz

Dean Koontzs portföljwebbplatsDean Koontzs portföljwebbplats

Spänningsförfattaren Dean Koontz är en bästsäljare i New York Times. Han gör ett par intressanta saker med sin författarportfölj. Först ser du omslagen till böckerna i hans senaste serie upplagda längst upp på sidan. Om du sedan håller muspekaren över navigeringsfliken för böcker får du ett antal alternativ, beroende på vilken av hans serier du är mest intresserad av, till exempel Jane Hawk eller ett alternativ att dra upp alla hans böcker på en gång. Navigeringen är mycket intuitiv och uppfyller behoven hos olika segment av hans publik.

Emily Winfield Martin

Emily Winfield Martins portföljwebbplatsEmily Winfield Martins portföljwebbplats

Emily Winfield Martins webbplats är förmodligen en av de mest intressanta portföljerna där ute. Hon är barnens författare, men också konstnär. När du först landar på hennes hemsida, hälsas du inte med bokomslag, utan bilder av hennes konst. Du måste faktiskt navigera till hennes Böcker-sida för att se information om hennes böcker. Till och med hennes onlinebutik bryter in på de två sidorna av hennes verk, med ingången till hennes konst eller hennes barnböcker.

Få ut ordet

Nu när du har skapat en vacker, unik portfölj för att lyfta fram ditt skrivande är det dags att få ordet. Berätta för din familj och vänner och be dem dela din webbplatsadress på deras sociala mediekonton. Lägg din webbplatsadress på visitkort, i din e-postsignatur och dela den i annonser. Samarbeta med andra författare och dela varandras webbplatser i dina nyhetsbrev.

Varje liten sak du kan göra för att få ordet ut hjälper till att skapa intresse för din webbplats och i dina böcker. Så småningom, en chans att förvandla det till ett företag. Du har byggt en underbar författarwebbplats – nu är det dags att dela den med världen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map