Hur du återställer en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats

Med WordPress som driver mer än 34% av internet har det nu blivit mycket enkelt att bygga och underhålla en webbplats. Det finns dock många funktioner att ta hand om. Säg att du måste migrera ditt företags webbplats till en annan webbhotell. Du är inte orolig – du har ju gjort det tidigare. Men vad händer om du efter att ha slutfört migreringen upptäcker att vissa kritiska WordPress-filer inte har migrerats? Tyvärr finns det ingen enkel “Återställ” eller “Ångra” -knapp som kan vända detta. Det är därför det är viktigt att hålla webbplatsen säkerhetskopierad – du kan återställa filerna och upprepa migreringen.


Det finns flera sätt att återställa WordPress-webbplatser från säkerhetskopiering, som vi kommer att diskutera i följande avsnitt. Men först ska vi förstå de olika komponenterna på en webbplats som måste säkerhetskopieras och återställas.

De viktigaste komponenterna på en WordPress-webbplats

Varje WordPress-installation består av olika komponenter, som är dess väsentliga byggstenar. Det finns fyra WordPress-komponenter som du alltid ska säkerhetskopiera:

 • WordPress kärna – Detta utgör kärnfilerna i WordPress, inklusive källkoden, WordPress-funktioner och webbplatsinställningar.
 • WordPress-databas – Detta består av WordPress-backend-filer som lagrar din webbplatsinformation. Detta inkluderar databastabeller som innehåller viktiga poster som användaruppgifter, artiklar, webbplatsinlägg och webbplatsmetadata.
 • WordPress-plugins – Det här är tredjeparts tillägg eller verktyg som är integrerade i WordPress-installationen för att förbättra den totala funktionaliteten. De kan enkelt laddas ner från WordPress-lagret och läggas till på din webbplats.
 • WordPress-teman – Det här är återigen tredjepartsapplikationer som används för att förbättra det övergripande utseendet och designen på din webbplats. Liksom plugins finns det många gratis WordPress-teman tillgängliga i förvaret och andra online-marknadsplatser.

En WordPress-säkerhetskopia innehåller vanligtvis alla dessa fyra komponenter. Som ett resultat betyder att återställa en säkerhetskopia att återställa dessa komponenter till webbplatsen. Låt oss nu titta på hur man utför återställningsprocessen.

Två metoder för att återställa din WordPress-säkerhetskopia

Du kan utföra en WordPress-återställning med någon av följande metoder:

 1. Manuell återställning med phpMyAdmin-verktyget eller en databasåterställning med MySQL-verktyg.
 2. Automatisk återställning med hjälp av ett WordPress-backup-plugin.

Verktyg du behöver för att återställa en WordPress-säkerhetskopia

Vi ska titta på var och en av dessa återställningsmetoder mer detaljerat i nästa avsnitt. För att utföra manuella återställningar måste du emellertid ha:

 • Tillgång till phpMyAdmin verktyg (tillhandahålls av din webbhotellleverantör) på ditt system.
 • Säkerhetskopian av din webbplatsinformation som du vill återställa.
 • En FTP-verktyg som FileZilla.
 • Användarrättigheter för att ändra databasfiler, inklusive redigering, klipp och upphovsrätt.

Metod # 1: Utför manuell återställning med phpMyAdmin

Om du har använt phpMyAdmin-verktyget för att säkerhetskopiera din webbplats kan du enkelt använda det för att återställa säkerhetskopian också. Du kan antingen ladda ner phpMyAdmin-verktyget på egen hand eller använda det förinstallerade verktyget som tillhandahålls av din webbhotellleverantör från deras kontrollpanel.

Här är stegen som du behöver utföra:

 1. Logga in på phpMyAdmin med dina användaruppgifter.

PHPMyAdmin kan användas för att säkerhetskopiera och återställa dina webbplatsdata.

 1. Efter en framgångsrik inloggning navigerar du till avsnittet “Databaser” i verktyget, där du kan se hela listan med databastabeller för din webbplats.
 2. Välj databasen som du vill återställa din databasbackup till.
 3. Innan återställningen, ta bort alla befintliga tabeller från den valda databasen. För att göra det, helt enkelt:
  • Klicka på “Klicka på alla” för att välja alla tabeller i databasen.
  • Klicka på “Släpp” från listan “Med vald”.
 4. Om du vill importera säkerhetskopieringsdata till databasen navigerar du till fliken “Importera” i ditt phpMyAdmin-gränssnitt.
 5. Från det nya fönstret, klicka på “Bläddra” -knappen för att välja din datormapp där du vill importera säkerhetskopieringsdata.
 6. Slutligen, klicka på “Go” -knappen för att importera och återställa säkerhetskopieringsdata till din webbplatsdatabas.

Utför manuell återställning med MySQL

Om du är bekant med SQL-kommandon och har skapat dina säkerhetskopior på webbplatsen med MySQL-verktyget kan du återställa säkerhetskopieringsfilerna med samma.

Här är de manuella stegen som du behöver utföra:

 1. Packa upp eller extrahera dina säkerhetskopior (* .tar.gz eller * .bz2-filer) med följande SQL-kommandon:

Obs! Om din databasbackup var * .tar.gz (till exempel: blog.bak.sql.tar.gz, då)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Obs! Om din databasbackup var * .bz2 (till exempel: blog.bak.sql.bz2, då)

[Email protected]: ~ / filer / blogga> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Kopiera och klistra in följande SQL-frågor från de uppackade filerna till din MySQL-databas:

[Email protected]: ~ / filer / blogga> mysql -h mysqlhostserver -u mysqlusname -p databasnamn < blog.bak.sql

Ange lösenord: (ange ditt mysql-lösenord)
[Email protected]: ~ / filer / blogga>

Med det kan du återställa dina databas-säkerhetskopior till din WordPress-webbplats.

Medan båda dessa manuella metoder är effektiva, är de bara användbara för att återställa WordPress-databasfiler. Du måste utföra några extra manuella steg för att återställa andra WordPress-komponenter från den tillgängliga säkerhetskopian. För att utföra manuella återställningar bör du dessutom ha tillräcklig teknisk kunskap för att köra det smidigt på ditt system och felsöka om några problem dyker upp.

Ett bättre alternativ för säkerhetskopiering och återställning för nybörjare eller icke-teknisk WordPress-användare automatiseras återställningar med ett WordPress-backup- och återställningsprogram.

Metod # 2: Utföra automatisk återställning med ett plugin

Låt oss titta på hur du kan använda BlogVault plugin för att återställa en säkerhetskopia. Det skapar och lagrar flera versioner av säkerhetskopior på din webbplats på en säker och oberoende plats. Under återställningsprocessen kan du välja vilken av dessa reservversioner du vill återställa på din webbplats.

Så här utför du en automatisk återställning:

 1. Logga in först och välj den webbplats du vill återställa.
 2. Klicka på “Återställ webbplats” -knappen (visas nedan) från sidan “Webbplatsinformation” som öppnas..
 3. Din WordPress-webbplats kommer att återställas från den senaste tillgängliga säkerhetskopian.

BlogVaults återställningsprocess är förenklad men ändå detaljerad; du kan välja vilken säkerhetskopiaversion du vill återställa.

BlogVaults återställningsprocess är förenklad men ändå detaljerad; du kan välja vilken säkerhetskopiaversion du vill återställa.

Alternativt, om du vill återställa en annan version av säkerhetskopian av webbplatsen:

 1. Klicka på knappen “Visa alla säkerhetskopior” i avsnittet “Säkerhetskopiera”. Detta visar hela historiken för säkerhetskopieringsversionerna för den specifika webbplatsen.
 2. Klicka på “Auto Restore” för den säkerhetskopierade versionen som du vill återställa.
 3. Ange dina FTP-referenser.
 4. Välj den mapp där WordPress är installerad (till exempel mappen “public_html” om du använder kontrollpanelen från din webbhotell). Du kan också söka efter mappar där WordPress-filer som wp-admin eller wp-innehåll lagras.

Välj den mapp där din WordPress är installerad. Vanligtvis finns det i mappen “public_html”.

 1. På nästa skärm måste du ange vad du vill återställa till din WordPress-webbplats. Du kan till exempel välja hela säkerhetsversionen eller valda filer eller tabeller.
 2. Slutligen kan du klicka på “Fortsätt” för att starta återställningen av din backupversion. Du kommer att meddelas när återställningen är klar.

Det är allt. Denna process är enkel och snabbare än de manuella procedurerna. Dessutom kan du utföra det själv utan teknisk hjälp.

Här är något annat du borde veta – Precis som alla andra WordPress-filer kan säkerhetskopieringsfiler också skadas eller skadas. Återställning av skadade reservfiler kan ytterligare skada din webbplats. Hur förhindrar du detta?

En enkel lösning är att skapa en scenstation och testa säkerhetskopian du vill återställa. Vid BlogVault kan du använda dess “Smart Backup Test Restore”-Funktionalitet som direkt laddar den senaste säkerhetsversionen på en iscensättningssida. Du kan också använda plugins som WP Staging eller Dupliceringsapparat för att skapa en iscenesättningssida. När du är nöjd kan du gå vidare och slå samman säkerhetskopian med live-webbplatsen.

Sammanfattningsvis

I den nuvarande onlinevärlden kan man aldrig vara för försiktig när det gäller deras webbplats. Att säkerställa att den säkerhetskopieras är avgörande för hälsan på en webbplats. Det fungerar som ett säkerhetsnät mot dataförlust och minimerar driftsstopp. Men vad är en säkerhetskopia om den inte kan återställas?

För att säkerhetskopiering av webbplatser ska vara användbara vid eventuell krasch på webbplatsen, bör WordPress-användare kunna komma åt och återställa sina säkerhetskopior på så kort tid som möjligt. Även om det är möjligt att göra detta manuellt är det vanligtvis en komplex procedur som kräver tid och tålamod. Även det minsta misstaget kan kräva att göra återställningen om.

I ett sådant fall är det bäst att välja ett backup-plugin som har förenklat återställningsprocessen. Automatiserade verktyg ger användarvänliga återställningsprocesser som kan köras snabbare och utan mycket besvär.

Vilket förfarande skulle du föredra? Om du inte gör det själv, ta reda på hur du kan lägga ut din webbutveckling.

Akshat Choudhary har alltid stolt på sin förmåga att lära sig saker. Sedan han startade BlogVault har Akshat förvandlat sitt sidoprojekt till ett lönsamt företag som skalar nya höjder i det indiska startutrymmet. Som medlem i WordPress-communityn i nästan ett decennium är Akshat angelägen om att förstå de områden där användare kämpar. Akshats grundläggande tro bakom att bygga en produkt är att se till att slutanvändaren inte behöver hjälp och att hjälpa dem på bästa möjliga sätt om de gör det. Anslut med Akshat på Facebook och Linkedin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map