Handledning: Hur man startar ett framgångsrikt Drop Ship-företag med Shopify

Webbplatsbyggare har blivit relativt vanliga idag men Shopify är ett fantastiskt val för dropshipping. Enkelt uttryckt kan vi sammanfatta dess fördel på tre områden; det är enkelt att använda, kraftfullt och dropshipping-vänligt.


Det grafiska användardrivna gränssnittet tillsammans med förbyggda mallar och block för webbplatskonstruktion gör det användbart för nästan alla. Det finns inget behov av att lära sig kodning eller design, du kan helt enkelt flytta saker vart du vill att de ska vara.

Vi hör fler och fler framgångshistorier inom dropshipping-affärer i dag. Till exempel tjänade Marc $ 178 492 genom att skicka amerikanska och europeiska produkter med Shopify och Spocket (läs fallstudie).

Du kan läsa vår djupgående Shopify-recension här.

Även om Shopify i sin kärna fokuserar på snabb och enkel webbplatsbyggnad, har den en omfattande app-butik genom vilken du kan utöka funktionaliteten. Funktioner som du kan lägga till spänner över ett brett spektrum och täcker allt som en dropshipper kommer att behöva – från varukällor till betalningshantering och frakt.

Här är stegen för att starta en Shopify dropshipping-verksamhet:

Innehållsförteckning

 1. Registrera dig för ett Shopify-konto
 2. Installera dropshipping-appar
 3. Sök efter produkter du vill ha
 4. Importera utvalda produkter till din butik
 5. Ställa in din Shopify-butik
 6. Anpassa din Shopify dropshipping-butik
 7. Ställa in betalningar
 8. Shopify dropshipping-appar

Utforska Shopify

 • Besök och registrera dig på Shopify
 • Se alla Shopify-teman
 • Exempel på Shopify-webbplats
 • Shopify planer och prissättning

Innan du börjar: Gör din sökordsundersökning

Nyckeln till framgång i dropshipping är att hitta en lönsam nisch. Innan du börjar bygga din webbplats ska du undersöka vilka varor som kan vara bäst för dig att börja med. För att hantera detta är sökordsforskning viktig.

Som ett billigt (gratis) sätt att göra detta, försök att använda Googles nyckelplanerare och testa ut de produkter du funderar på att sälja. Detta ger dig en uppskattning av nivån på intressen för dessa produkter.

Som ett exempel på detta, titta på bilden nedan;

Sök volym på “spelbärbar dator” på Google.

Du kan se från denna grundläggande sökning vilka produkter som har högre intresse än andra. Experimentera med sökordsplaneraren för att få en bättre uppfattning om vad som kan sälja bättre.

Med den här informationen kan du leta efter dropshipping-leverantörerna som erbjuder det bästa priset och pålitlig uppfyllande.

Dropshipping på Shopify i 7 enkla steg

1. Registrera dig för ett Shopify-konto

Shopify e-handelsplattform - bygg och växa ditt företag online Att registrera sig för Shopify är så enkelt allt du behöver är en e-postadress (Besök Shopify)

Registrering av ett konto på Shopify är gratis. Allt du behöver är en e-postadress för att bekräfta ditt konto med och du kan logga in med dem. Inget kreditkort eller annan betalningsmetod behövs. Shopify erbjuder alla nya användare en 14-dagars testversion på sitt system.

När du gör din registrering måste du också ange ett namn tillsammans med din e-postadress. Detta namn kommer att användas för att generera din butiks-URL under den kostnadsfria testfasen.

När detta är gjort behöver Shopify ditt namn och andra detaljer för hanteringen av betalningar. Det är ett kort formulär att fylla så oroa dig inte för mycket för det.

Börja här > Klicka för att registrera dig och skapa en Shopify dropshipping-verksamhet.

2: Installera Dropshipping-appar

Välj “Apps” och klicka sedan på “Besök Shopify App Store”

När du har slutfört registreringsprocessen kommer du att föras till din butiks instrumentpanel. Härifrån kan du börja lägga till produkter till din webbplats. Det är här en av höjdpunkterna i Shopify för dropshipping kommer in: Shopify-appar.

För nya dropshippers kan Shopify vara en enda resurs. Det första du behöver göra är att gå över till Shopify Apps. Klicka först på Apps och välj sedan ‘Besök Shopify App Store’. När du är där, sök efter “Oblero’.

Oberlo är en dropshipping-plattform som gör att du enkelt kan söka efter och lägga till dropshipping-produkter i din butik. När du har gjort installationen kan du utforska produkterna på den.

Vi använder Oblero i det här exemplet, men det finns andra dropshipping-plattformar i Shopify-appbutiken som du också kan använda, t.ex. Spocket och AliExpress. Vi kommer att prata om dem mer senare i den här artikeln.

3. Sök efter produkter du vill ha

Att använda dropshipping-appar är lika enkelt som om du själv handlar på en e-handelswebbplats. Välj först den kategori som du vill bläddra igenom. Håll sedan muspekaren över objektet du är intresserad av och klicka på ‘Lägg till importlista’.

När du har lagt till alla objekt du vill klicka på ‘Importera lista’ i navigeringsfältet på Oblero-instrumentpanelen. Därifrån kan du anpassa beskrivningar, kategorier och andra detaljer.

4. Importera utvalda produkter till din webbplats

Markera kryssrutan och klicka sedan på “importera för att lagra” när du har redigerat produktinformationen

När du är nöjd med att saker är som du vill markerar du kryssrutan längst upp till vänster i produktrutan och klickar sedan på ‘Importera till butik’. Upprepa detta för alla produkter du valt tidigare.

5. Ställa in din Shopify-butik

Välj “Teman” och klicka sedan på “Utforska gratis teman” eller “Shopify Theme Store” för att välja ett tema.

Nu när du har förberett alla produkter du vill sälja är det dags att ställa in din butik. Tänk på din Shopify-butik som ditt butiks ansikte. Det är hur dina besökare bläddrar igenom de produkter du säljer och väljer de artiklar de vill köpa.

För att maximera din försäljning måste din butik kombinera attraktivitet med användbarhet och hastighet. Oroa dig inte men Shopify har fördesignade mallar som du kan använda. Om du vill kan du använda dem “som den är”. Om du föredrar något mer personligt kan du anpassa det tema du väljer.

Utforska fler unika funktioner om Shopify.

6. Anpassa din Shopify Dropshipping Store

Shopify-anpassningsgränssnittet är enkelt att använda

Shopify-temanpassningar beror på vilket tema du väljer. De tillgängliga segmenten som standard kan aktiveras eller inaktiveras, eller du kan till och med lägga till nya segment du vill ha. För att anpassa dessa avsnitt handlar det bara om att ange parametrar som vilken samling produkter du vill lägga till i varje avsnitt.

På den vänstra navigeringsfältet finns en lista över alla segment som är aktiverade i temat som standard. Om du klickar på någon av dessa sektioner kan du specificera detaljer som vilken samling produkter som ska visas där, eller till och med hur många rader eller kolumner som ska visas.

Om du vill inaktivera något av dessa förinställda segment klickar du bara på ögonikonen så kommer den att döljas på din webbplats. Höger längst ner i den vänstra navigeringsfältet är ett alternativ du kan klicka på för att lägga till ett nytt segment. Om du klickar på det öppnas en omfattande meny med objekt du kan välja mellan.

När du är klar, kom ihåg att klicka på ikonen ‘Spara’, även om du inte vill publicera din butik ännu.

Klicka här för att se fler Shopify-teman.

Steg 7. Ställa in betalningar

Nu när dina produkter väljs och din butik är inrättad behöver du ett sätt som du kan samla in betalningar från dina kunder. Shopify arbetar med ett stort antal betalningsprocessorer så att du har ett stort urval av val.

För att ställa in betalningar, klicka på knappen “Inställningar” i det nedre vänstra hörnet på din instrumentbräda. Välj sedan “Betalningsleverantörer”. Som standard, PayPal är den aktiverade metoden, så du kan antingen anpassa dina kontouppgifter där eller välja andra betalningsprocessorer per region.

Vissa betalningsprocessorer som MOLpay kommer att kräva att du har ett befintligt konto hos dem för att använda dem på din Shopify-webbplats. Till och med PayPal kräver att du har ett handelskonto, men de kommer att skicka information om detta senare.

Andra Dropshipping-appar att tänka på

Tidigare använde vi Oberlo som ett exempel på en dropshipping-app du kan använda. Den erbjuder en omfattande produktkatalog och har fler funktioner än vi hittills har behandlat. Det finns också andra du kan prova, så kolla in den här listan;

1. Oberlo

Förutom ditt vanliga bläddrings- och tilläggssystem kan Oberlo enkelt hitta produkter som är trendiga. Detta ger dig ett snabbt sätt att hålla dina produktlinjer fräscha och alltid erbjuda dina kunder de bästa köpet i stan.

Oberlo: s viktigaste funktioner

 • 100% gratis
 • Försändelsespårning
 • Tillåter produktanpassning
 • Uppdateringar av automatisk prissättning
 • Hantering av bulkorder

Besök Oberlo

2. Ficka

Spocket är en dropshipping-app som fungerar med leverantörer runt om i världen. Det är dock bättre känt i USA och EU: s regioner. Appen är funktionspakad och ger dropshippers ett brett utbud av produkter att välja mellan. Du kan också anpassa dina produktvyer utöver kategorin och till och med specialisera dig i nischområden som hög rabattartiklar eller mer. Spocket-användare kan också dra nytta av sina kundtjänst dygnet runt.

Viktiga funktioner i Spocket

 • Solid rabatt / grossistpriser
 • Enkel uppfyllande
 • Exempel på beställningar
 • Produktspårning i realtid
 • Auto-lageruppdateringar

Besök Spocket

3. AliExpress

AliExpress påstår att erbjuda dropshippers vinstmarginaler upp till 2 000 procent. Även om det är baserat i Kina, har det gått globalt och nu fartyg runt om i världen. Att använda deras app på Shopify är oerhört enkelt och öppnar åtkomst till deras mycket breda produktutbud för dina kunder var som helst.

Nyckelfunktioner för AliExpress

 • Produktredigering
 • Sälj med flera butiker
 • Automatisk spårningsspårning
 • Paketprodukter till salu
 • Val av leverantör

Besök AliExpress

Planer och priser: Hur mycket kostar detta?

Som ni kan säga nu är många av de saker vi har täckt här gratis och täcks av kostnaden för ditt Shopify-abonnemang. Appar som Oberlo, Spocket och AliExpress tillsammans med hundratals andra är gratis (även om vissa kommer med avgifter).

Shopify själv kommer till olika priser beroende på din butiks behov. Realistiskt sett kan många mindre dropshippers troligtvis komma undan med sin Basic Shopify-plan som kostar $ 29 per månad. Om din butik växer och du befinner dig i behov av fler funktioner, kan det vara dags att gå uppåt.

Läs mer om Shopify-planer och -priser.

Sammanfattning: Är Shopify värt det för Dropshipping?

I ett ord; JA. Shopify ger så mycket värde för dropshippers att det verkligen inte finns något att tänka på i deras prissättningstruktur. Kom ihåg att för det pris du betalar får du allt du behöver för att driva en e-handel.

Dessutom har Shopify förenklat så många saker att praktiskt taget vem som helst kan använda sitt system. Så länge du har någon aning om de produkter du vill sälja och är villiga att spendera lite tid på forskning är det svårt att inte lyckas med den här utmärkta plattformen.

Du kanske vill kolla in dessa Shopifys guider eller delta i Shopifys dropshipping forum att lära sig mer.

* Översättning: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map