Handledning: Hur man skapar din första webbplats med Weebly

Weebly är en av de mest kraftfulla webbplatsbyggarna i branschen. Det ger dig som vill ha en närvaro på nätet möjlighet att bygga en utan att behöva lära sig webbkodning. För småföretagare med snäva budgetbegränsningar kan detta vara ett sätt att utöka verksamheten utan att öka omkostnaderna betydligt.


Att använda en webbplatsbyggare är en mycket visuell upplevelse och att bygga en webbplats med en sådan är som att spela med en bunt Lego – utom ännu enklare. Idag tar jag igenom grunderna i allt du behöver för att skapa din första webbplats med Weebly.

Skärmdump av Weebly hemsidaSkapa din professionella webbplats eller webbutik med Weebly.

Innehållsförteckning

 • Steg 1: Registrera dig för ett Weebly-konto
 • Steg 2: Välj ett Weebly-tema
 • Steg 3: Välj din domän
 • Steg 4: Designa din Weebly-webbplats
 • Steg 5: Publicera din Weebly-webbplats
 • Hur mycket kommer min första webbplats med Weebly att kosta?
 • Slutsats: Kraftfull webbplatsbyggare

Utforska Weebly

 • Kom igång med Weebly
 • Se alla Weebly-teman (webbplatsmallar)
 • Riktiga webbplatser byggda med Weebly
 • Weebly planer och prissättning

Hur man använder Weebly för att göra din första webbplats

1. Registrera dig för ett Weebly-konto

Weebly planer
Fri
Proffs
Företag
Årligt pris$ 0,00 / mo$ 12.00 / mo$ 25.00 / mo
Disklagring500 MBObegränsatObegränsat
SSL-säkerhetJaJaJa
Anslut domänNejJaJa
Gratis domänNejJaJa
Transaktionsavgifter3%0%
Lägg till produkter25 produkterObegränsat
Lämplig för…FlyerwebbplatsSmall Business / Online StoreAllt och mer

Weebly är en tjänsteleverantör och innan du kan använda någon av deras tjänster måste du skapa ett konto med dem. Det finns tre sätt att registrera dig med Weebly – med ditt Facebook-konto, Google-konto eller via e-post.

Att skapa ett konto på Weebly är fri.

Börja här > Klicka för att registrera dig och skapa en webbplats på Weebly.

2. Välj ett tema

Weebly-teman - Inbyggda webbplatsmallar i WeeblySnabbblick på Weebly-teman.

När du har skapat ditt konto kommer Weebly att börja med grunderna. Det första du behöver välja är om du vill bygga bara en grundläggande webbplats eller en onlinebutik. Om det här är din första webbplats, oroa dig inte för mycket för det och välj bara den ena eller den andra.

När detta är gjort kommer du att presenteras med en uppsättning teman (det här är vad Weebly kallar deras mallar) du kan välja mellan. Weebly organiserar sina teman i kategorier som företag, personlig eller blogg. Ta dig tid och bläddra igenom teman för att välja vad som passar dina behov.

Utforska och se alla Weebly-teman här.

3. Välj din domän

Välj ditt domännamn på WeeblyVälj ditt domännamn på Weebly

När du har valt ditt tema blir du ombedd att välja ett domännamn. Det finns tre sätt du kan lägga till en domän på din Weebly-webbplats.

 1. Sök och köp – Använd Weebly för att söka efter ett domännamn och köpa genom dem. Detta kommer att medföra den vanliga kostnaden för domännamnet och det kommer också att betalas årliga förnyelseavgifter för det. Även om detta kan verka som ett bekvämt alternativ rekommenderar jag det inte riktigt eftersom Weebly-domännamn och förnyelsepriser är ganska branta till $ 19,95 per år.
 2. Anslut ett befintligt domännamn – En överföring är ett bra alternativ om du vill använda ett domännamn som du redan äger. MEN kom ihåg att det gör att du kommer att betala Weebly förnyelseavgifter för domännamn efter flytten.
 3. Använd ett gratis underdomän – Inte ett optimalt val, men det är ett bra ställe att börja med. Gratis underdomäner tvingas använda Weebly-varumärke på deras webbplats men är ett bra sätt att bara utforska systemet först innan du ansluter ett officiellt domännamn senare.

4. Designa din Weebly-webbplats

Weebly webbplatsbyggare fungerar mycket som en WYSIWYG-ordbehandlareWeebly webbplatsbyggare fungerar mycket som en WYSIWYG-ordbehandlare.

Weebly-webbplatsbyggaren fungerar mycket som en WYSIWYG-ordbehandlare. Den använder element som textrutor, bilder och andra byggstenar för att skapa en webbplats. Att använda dem handlar bara om att sätta ihop dem och fylla i några tomma fläckar med din egen text.

Redigera din Weebly-webbplats

Redigera din första webbplats på WeeblyRedigera din första webbplats på Weebly

Innan du börjar redigera din webbplats bör du notera alla varningstecken i webbläsarens adressfält. Weebly-redigerarna kör skript som någon webbläsare varnar för och du måste låta dem köra för Weebly ska fungera utan problem.

När du har gjort det finns det två huvudsakliga saker du kan göra på din webbplats. Den första är att dra byggstenar från vänster navigeringsfält till din webbplats som är på höger sida av skärmen. Den andra är att redigera byggstenen för att anpassa den.

Låt oss till exempel säga att du klickar på en textruta och drar den till temat till höger. När detta är gjort måste du skriva in texten som du vill visas i den rutan. Att använda byggstenarna effektivt kan ta lite experiment för att få rätt, men det är en ganska strömlinjeformad upplevelse.

Använda eCommerce-funktioner för att bygga en onlinebutik

Viktiga funktioner som ingår i Weebly Online StoreDesigna din onlinebutikfront, acceptera betalning, ställa in leveransregler och skattesatser, installera skatter och hantera kundorder med Weebly onlinebutik.

Om du klickar på ‘Store’ i den översta navigeringsfältet kan du konfigurera ytterligare inställningar som är användbara om du bygger en webbutik. Fyll bara i dessa uppgifter om du behöver dem. Butikskonfigurationsmenyn låter dig göra nästan allt du behöver för e-handel, från grundläggande information om din onlinebutik och att acceptera betalningar till att skapa kuponger och hantera frakt.

Öka funktionaliteten med hjälp av appar

Weebly App CenterWeebly App Center

Weebly på egen hand är en mycket grundläggande webbplatsbyggare och det är fantastiskt eftersom det erbjuder användarna ett enkelt och hanterbart sätt att bygga en webbplats. Men användare som är mer avancerade kan ha olika behov som kan tillgodoses genom Weebly App Center.

Klicka på “Apps från den översta navigeringsfältet så kan du bläddra i App Center. Här kan du hitta massor av applikationer som utvidgar din butiks funktionalitet. Vissa av dem är byggda av Weebly själva medan andra kommer från tredje parts utvecklare.

Det finns appar för nästan vad som helst och du kan lägga till så många du vill. Till exempel kan du ha appar som hjälper dig att bygga mer kraftfulla kontaktformer eller andra som låter dig bygga en mobilapp på din webbplats.

Vissa appar är gratis, medan andra kan ha månatliga avgifter du måste betala för att använda. Var försiktig med vilka appar du lägger till eftersom kostnaden för att köra din webbplats kan eskalera ur kontroll om du använder för många betalda appar.

Ändra webbplatsinställningar

Weebly grundläggande webbplatsinställningWeebly grundläggande webbplatsinställning

Inställningsalternativet i navigeringsfältet låter dig ändra något allmänt alternativ om din webbplats. Från webbplatsnamn till SEO-alternativ och personer du vill samarbeta med i din webbplatsdesign – allt detta kan läggas till eller ändras här.

Kom ihåg att många av dessa alternativ, till exempel SEO, är mycket grundläggande eftersom det huvudsakliga Weebly-målet är att du enkelt kan bygga en webbplats. Mer avancerad SEO-funktionalitet kan uppnås om du hittar rätt app i deras App Center.

Bygg för mobil

Bygg och förhandsgranska din Weebly-webbplats på mobilBygg och förhandsgranska din Weebly-webbplats på mobil

I denna mobilitetsålder är det viktigt för webbplatser att fungera bra på mobila enheter såväl som stationära datorer. För att se till att din ser bra ut på mobil kan du välja ikonen i navigeringsfältet för att växla mellan olika vyer (skrivbord eller mobil).

Tyvärr kan du bygga en webbplats specifikt för mobil och du måste lita på det responsiva temat för att göra detta åt dig. Detta verktyg hjälper dig åtminstone att se till att allt du gör passar bra i båda formaten.

5. Publicera din Weebly-webbplats

När allt detta är gjort och du är nöjd kan du publicera din Weebly-webbplats. Klicka bara på publicera så är du bra att gå.

Skärmdump av vår publicerade Weebly-webbplats

Vifta & Tassar (kolla här) – Den webbplats vi byggde med Weebly när vi skrev denna handledning.

Marknadsför din webbplats

Att lansera en webbplats är mer än bara att smaka den tillsammans. För att vara mer effektiv måste du kunna bygga leads och nå ut till människor. För att hjälpa dig med detta har Weebly en marknadsföringsfunktion där du kan konfigurera vissa marknadsföringsverktyg.

Du kan till exempel ställa in en popup som ber dina besökare att registrera sig för ett nyhetsbrev som du kan skicka till dem regelbundet eller för specialerbjudanden. Du kan också skapa personliga nyhetsbrev och schemalägga dem i förväg för automatisk skickning.

Återigen är detta grundläggande alternativ och kraftfullare verktyg finns i App Center.

Webbmarknadsföringsalternativ på WeeblyInbyggda funktioner för webbmarknadsföring på Weebly

Hur mycket kommer min första hemsida att kosta?

På det mest grundläggande kan du både bygga och publicera en webbplats med Weebly för absolut ingenting – gratis. Det finns dock många begränsningar för en gratis webbplats med Weebly. Till exempel, varje webbplats du bygger och publicerar kommer att ha Weebly-varumärke på det och du kommer i princip att fastna på deras gratis Weebly-underdomän.

Det skulle vara mer realistiskt att överväga den lägsta nivån på Weebly, deras “Connect” -plan som klockar in på 7 $ per månad (priset sjunker till 4 $ per månad om du betalar på årsbasis). Dessutom måste du också ta hänsyn till priset för ett domännamn, vilket skulle vara $ 19,95 per år.

Genom att genomsnittliga saker ut kan du förvänta dig att betala;

($ 4 x 12) + $ 19,95 = 67,95 $ per år

… att bygga och underhålla en grundläggande webbplats med Weebly.

Genom att veta att en realistisk webbplats med Weebly kommer att kosta cirka $ 67,95 per år kan vi göra ett grundläggande prisjämförelse. Om du skulle bygga din egen webbplats och hitta din egen värd och domännamn, skulle du behöva dra allt tillsammans på egen hand.

Det genomsnittliga priset för ett domännamn kommer att leda dig mellan $ 10 till $ 12 per år, och delad budget webbhotell kostar någonstans mellan $ 1 till $ 8 per månad beroende på funktioner. Detta innebär att om du skulle bygga och vara värd för din egen webbplats kommer dina årliga avgifter att löpa i genomsnitt 59 dollar, vilket är ärligt, inte betydligt billigare.

Slutsats: Kraftfull webbplatsbyggare

Slutligen har vi den största fördelen med Weebly – det faktum att det är en webbplatsbyggare i dess kärna och gör att de med nollkodningskunskaper för webb kan bygga en webbplats. Det är något som är värt mycket mer än de små kostnadsbesparingar du troligen skulle uppnå genom att hitta din egen värd.

Att skapa din första webbplats med Weebly är troligtvis inte en avskräckande uppgift. Om du till och med är bekant med datorer eller vet hur du använder en ordbehandlare, skulle jag tro att du kommer att ha minimala problem.

Även om du tycker att du har några problem kan du alltid kontakta Weebly för teknisk hjälp och utforska deras kunskapsbas för idéer och hjälp, eller till och med nå ut till allmänheten Weebly community för hjälp.

Kom igång, anmäl dig här

Registrera dig till Weebly med ditt Facebook-konto, Google-konto eller via e-post.Registrera dig och skapa din första webbplats på Weebly.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map