Handledning: Hur man säljer konst online med Shopify

Shopify är dess hjärta en e-handelsplattform. Detta innebär att du kan använda den för att skapa din helt egen onlinebutik, oavsett vad du bestämmer dig för att sälja. Detta gör det till en idealisk plattform för konstnärer att arbeta med för att minska den tid som behövs för dem att lyckas dela sina skapelser med världen.


Det vackra med en onlinebutik är att det är något du kan ställa in en gång och uppdatera när nya produkter kommer in. Detta minskar behovet av artister att spendera tid på att hitta visningsområden för de artiklar de har skapat också.

Bäst av allt, eftersom onlinebutiker är en del av den digitala världen, genom att skapa en på Shopify kan du komma åt många andra försäljningskanaler med ett klick på en knapp.

Om din oro med att inrätta en onlinebutik helt enkelt är tekniken, oroa dig inte. Jag guidar dig genom en upplevelse med Shopify så att du kan se hur du kan äga din egen cyberkonstbutik utan att känna till en enda kodrader.

Så fungerar Shopify

ShopifySkapa din onlinebutik med Shopify

Det första du behöver förstå om Shopify är att det är en tjänst. Du köper inte en produkt och betalar inte heller för en mjukvara. Shopify handlar om att hjälpa företagare att etablera sina digitala butiker så effektivt som möjligt.

Detta innebär att företaget förstår att dess kunder inte nödvändigtvis är de mest tekniska kunniga på jorden. Shopify erbjuder alla möjligheterna att dela ihop en onlinebutik med ett enkelt system med mallar och byggstenar – till exempel hur Lego fungerar.

Shopify debiterar inte kunderna enormt mycket för att använda tjänsten, men prisvärda priser från bara 29 dollar per månad. När ditt företag växer kan priset öka om du behöver använda fler funktioner. Det är en win-win-förslag.

Läs vår djupgående Shopify-recension här.

Innehållsförteckning

 • Steg 1: Registrera dig för ett konto
 • Steg 2: Lägg till produkter i din butik
 • Steg 3: Välj ett Shopify-tema
 • Steg 4: Anpassa temat
 • Steg 5: Utforska funktionerna
 • Steg 6: Använda Shopify-appar
 • Steg 7: Integrera med sociala kanaler
 • Fördelar och nackdelar med att använda Shopify för att sälja konst

Utforska Shopify

 • Komma igång med Shopify
 • Se alla Shopify-teman
 • Exempelbutik byggd med Shopify
 • Shopify planer och prissättning

Komma igång på Shopify

1. Registrera dig för ett konto

Det första du behöver göra är att registrera dig för ett Shopify-konto. Detta är lika enkelt som att besöka deras webbplats och klicka på knappen ‘Starta gratis testversion’. Shopify erbjuder alla användare ett 14-dagars gratis provkonto. Allt du behöver ange är en e-postadress, lösenord och butiksnamn.

Under den kostnadsfria testperioden kan du uppleva hela processen med att starta din webbutik men kommer inte att kunna starta din webbplats eller börja sälja produkter med den ännu.

Du kan trycka på “Hoppa över” -knappen om du inte är säker på svaren.

Så snart du har slutfört registreringsprocessen kommer Shopify att starta din upplevelse med en kort frågeformulär. Detta är avsett för Shopify att lära sig lite mer om hur du vill att din butik ska vara.

Detta är huvudavsnittet som leder dig till nästa steg.

När du kommer förbi det korta frågeformuläret är nästa område du behöver fokusera på vad som är rätt mitt på skärmen. Det kommer att finnas ett avsnitt med tre huvudområden som låter dig lägga till produkter i din butik, anpassa hur det ser ut och sedan länka ett domännamn.

Domännamnet är den offentliga adressen som kunder kommer att behöva för att besöka din onlinebutik. Tänk på det som en digital adress som gör att människor kan hitta dig online.

Börja här > Klicka för att registrera dig och skapa en Shopify-onlinebutik.

2. Lägga till produkter

Här är sidan där du fyller i informationen om din konst.

Detta är en del som du borde vara upphetsad med – lägga till det första av din konst i butiken! Klicka på knappen “Lägg till produkt” så kommer du till ett formulär som låter dig ange detaljerat vad du ska sälja.

I skärmdumpen ovan har jag fyllt i exempeltext för att visa vad du kan lägga till för produktdetaljfälten. Informationen du anger här är inte bara för visningsändamål. Fält som produkttyp, samlingar och taggar kan hjälpa dig att organisera dina konstverk. Det hjälper också dina kunder att hitta konst lättare i din onlinebutik.

När du har fyllt i alla nödvändiga detaljer på sidan klickar du på spara så kommer du att ha en post av ditt allra första objekt till salu!

3. Att välja ett tema för din onlinebutik

Välj rätt tema för din webbutik.

Klicka på ‘Anpassa tema’ från startsidan för ditt Shopify-konto för att starta processen. Teman är fördesignade mallar som du kan använda för din onlinebutik. Om du inte vill spendera tid på detta kan du helt enkelt välja en och börja använda den.

Jag rekommenderar att du anpassar din så att du kan ge din webbutik den personliga prägel. För att välja en mall klickar du på ‘Utforska gratis teman’. Detta visar ett popup-galleri med teman du kan välja mellan.

Bläddra igenom dem och klicka på den du vill se för mer information om det. Om du gillar temat, klicka på ‘Lägg till temabibliotek’.

Utforska och se fler Shopify-teman.

4. Anpassa temat

Du kan anpassa utseendet på din konstbutik

Tillbaka på hemsidan klickar du på ‘Anpassa’ bredvid det tema du vill använda. Teman som du har valt tidigare kommer att vara tillgängliga i avsnittet “Temabibliotek”. Om du gör det kommer temredigeraren att visas.

Detta är en onlineapplikation som fungerar enligt en What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG) -princip. Liksom applikationer som Microsoft Word visar designskärmen exakt hur din webbplats kommer att se ut när du redigerar den.

Du kan välja var man ska placera mages, text, hur man ska ordna sektioner och till och med anpassa detaljerna till typstorlek och färg. Kom dock ihåg att det är lätt att gå vilse i designprocessen, så spendera din tid klokt och avsluta lägga till produkter i ditt lager innan du utformar din butik.

När du är klar med designen klickar du på “Spara”.

5. Utforska Shopify-funktioner

Listan över användbara e-handelsfunktioner som erbjuds av Shopify.

Hittills har jag visat att du bara är grunderna i hur man skapar en onlinebutik och lägger till produkter i den, med mindre justeringar. Shopify är en full e-handelsplattform, vilket innebär att den är utformad för att hjälpa dig att sälja.

Försäljningsprocessen innebär mycket mer än att bara skapa en butik. Till exempel kan du använda analyser för att lära dig om dina kunder, hantera marknadsföringskampanjer för att locka fler besökare till din webbplats och till och med generera rabatter.

Det här är bara grundläggande Shopify-funktioner och om du behöver mer kan du alltid lägga till andra applikationer för att förbättra funktionerna i din butik.

Utforska fler unika funktioner om Shopify.

6. Använda appar

Shopify app store (källa).

För att se vilka extra appar som finns tillgängliga, klicka på ‘Apps’ från vänster navigeringsmeny och sedan ‘Besök Shopify App Store’. Apps här är små program eller skript utformade för att lägga till specifika funktioner i Shopify-butiker.

På grund av dess popularitet har Shopify ett enormt ekosystem av användare och applikationsutvecklare som arbetar tillsammans för att utöka Shopifys funktioner. Som ett exempel kanske du kan hitta en app som Spocket som hjälper dig att hantera frakten av din konst och lägga till den i din Shopify-butik. Du kan till och med expandera för att bli en dropshipping-verksamhet.

Tänk dock på att vissa av apparna kan kräva att du betalar extra avgifter för användning. Priserna beror på vad utvecklaren tar ut för dessa appar. Shopify-appmarknaden är omfattande och har nästan allt som en onlinebutik kan behöva eller behöva. Du hittar applikationer som hjälper dig med marknadsföringsaktiviteter, frakt eller mer.

7. Utöka försäljningen till sociala kanaler

Med Shopify kan du ansluta till populära sociala plattformar för att utöka din försäljningskanal.

En av de mest kraftfulla funktionerna i Shopify är att det gör att du kan utöka funktionerna i din onlinebutik utöver själva webbplatsen. Det betyder att du kan använda andra kanaler för att öka försäljningen – populära vägar som Facebook, Instagram eller till och med Amazon.

För att lägga till andra försäljningskanaler, klicka på ‘+’ -tecknet bredvid ‘Försäljningskanaler’ och välj från listan där. Detta kommer att vara till hjälp för att nå ut till en mycket större publik än bara din onlinebutik i sig.

Slutsats: Är Shopify rätt val för din onlinebutik?

Shopify prissättning av butiker.

Om du inte har lagt märke till det nu är Shopify väldigt likt många webbplatsbyggare som Wix och Weebly. Det fungerar enligt principen om ett lättanvändt drag-and-drop-system som är intuitivt och stressfritt. Den viktigaste skillnaden är att Shopify är designad från grunden med e-handel i åtanke.

Därför kanske du märker att prisstrukturen är lite högre än de grundläggande webbplatsbyggarna. Det du får i gengäld är dock värt mycket mer än de månatliga avgifterna du sätter in.

Grundläggande Shopify-konton börjar från 20 USD per månad. Detta gör att du kan lista och sälja ett obegränsat antal produkter. Vad du betalar för högre nivåer är fler funktioner som möjligheten att lägga till mer personal till ditt Shopify-konto när ditt företag växer.

En sak att notera är dock att Shopify tar en minskning av din försäljning i form av transaktionsavgifter för köp online som görs med kreditkort. På så sätt är det vettigt att uppgradera din Shopify-plan när din försäljning ökar, eftersom deras priser är lägre för högre plannivåer.

Börja här > Klicka för att komma igång med Shopify.

Fördelar med att använda Shopify för att sälja Art

 • Enkel att använda visuell butiksbyggare
 • Sälj på flera kanaler
 • Integrerad hantering av frakt och betalningar
 • Hanterar både fysisk och digital konst
 • Många tilläggsfunktioner tillgängliga

Nackdelar med att använda Shopify för att sälja Art

 • Obligatoriska transaktionsavgifter
 • Ingen gratis plan tillgänglig (endast test)
 • Begränsade temaanpassningar
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map