Topp 5 beste Ahrefs-alternativer i 2020 for Link Building

27

Hvem liker ikke å dominere målnøkkelord på første side med søkemotorer?


Det er mer enn 200 faktorer som Google bruker for å rangere nettsteder og to av dem har mest innflytelse. Den første er innhold og sekundene er tilbakekoblinger. Du kan lage drepende innhold som gir høy verdi for brukere, men hvordan du analyserer eller finner konkurrentens tilbakekoblinger?

Ahrefs er et av de beste verktøyene for å analysere konkurrenters tilbakekoblingsprofiler, så vel som det kan brukes til å overvåke tilbakekoblinger på nettstedene. Men det er litt kostbart som oppfordrer de fleste av brukerne til å lete etter ahrefs-alternativer. Hvis du er i SEO-feltet i lang tid, vet du kanskje at alle de beste SEO-verktøyene tilbyr ganske like priser som Ahrefs.

Så her er noen grunner til å se etter ahrefs alternativer:

 • Gratis plan er ikke lenger tilgjengelig
 • Det er et dyrt verktøy
 • Funksjonene for nøkkelordproblemer er ikke nøyaktige som det burde være
 • Mangel på Google Chrome-utvidelsen

5 beste Ahrefs-alternativer for å analysere og bygge tilbakekoblinger

1. SEMRush

SEMrus beste alternativ til ahref

Til å begynne med kan du forvirre å se SEMrush-grensesnittet på grunn av funksjoner som er over hele dashbordet. Men i virkeligheten er programmet enkelt å bruke. Dette er ikke bare et SEO-verktøy men inkluderer en klynge nyttige ting inkludert

 • Backlink-analyse
 • Rangsporing
 • Annonseplanlegging
 • Trafikkanalyse og mye mer …

Det er en alt-i-ett-løsning for digital markedsføring og å helle ut konkurransedyktige data som gjør det til et flott alternativ.

Med Semrush er det veldig enkelt å få grundige data om konkurrentens nettsted. Du trenger bare å gjøre det angi konkurrentdomenet ditt navn og så vil det vises obligatorisk statistikk som

 • organiske nøkkelord og deres posisjoner i Google
 • backlink-profil med ankere
 • topp rangerte nøkkelord.

Etter å ha lagt til konkurrentnettstedet er det bare å gå over til organiske søkeposisjoner fra sidefeltet. Nå vil du se nøkkelord sammen med søkevolum og rangering i søkemotoren. SemRush verver også søkeordproblemer av hvert nøkkelord. På denne måten kan du utnytte Semrush best mulig og ta tak i verdifulle nøkkelord.

Den beskriver også hva som er de siste bevegelsene til konkurrentnøkkelordene dine i søkemotorer. Og ved å sette et enkelt konkurrentdomenenavn Semrush liste opp de andre potensielle konkurrentene og dermed hjelpe deg med å designe mer kompetente SEO-strategier.

En annen viktig funksjon som er veldig nyttig hvis du vet om målgruppen, er valg av beliggenhet. Verktøyet støtter mer enn 100 lokasjoner. Hvis du nå velger USA, vil den gjennomsøke og bare vise informasjon om det amerikanske publikummet. Etter å ha fått informasjonen, bare legg til prosjektet ditt i SEO-revisjon, Dette vil bidra til å forbedre SEO på siden.

SEMrush kan hjelpe deg med planlegging av PPC. Med dette bare ett verktøy kan du utføre reklameforskning og analysere konkurrerende annonsestrategier. PPCs søkeordverktøy hjelper deg veldig med å skissere AdWords-kampanjen. Sammen med Display-annonsene kan du følge med på konkurrentens videoannonser og planlegge dine egne.

Nylig introduserte de nøkkelord magisk verktøy som er kombinasjonen av flere integrerte forskningsverktøy og gir svært omfattende detaljer. Se her på skjermdumpen.

Semrush søkeord magisk verktøy

Dessverre er ikke både ahrefs og Semrush programvare som alle har råd til. Men i motsetning til ahrefs tilbyr Semrush en gratis konto som gir opptil 10 spørsmål per dag. Videre kan du også få 14-dagers prøvekonto. Selv om ahrefs derimot ikke gir gratis konto og for en prøvekonto, krever de betalingsopplysningene.

Semrush er et av de flotte verktøyene, og hvis du har råd, må du bruke det. Men hvis du bare er en nybegynnerblogger, trenger du kanskje ikke dette og kan stole på gratiskontoen deres. Totalt sett er SEMrush et flott verktøy med mange funksjoner som presenterer rapporter i forskjellige formater og sikkert verdt hver krone.

Besøk SemRush

2. SEO Power Suite

SEO powersuite alt-i-ett-alternativ for ahref

SEO Power Suite tilbyr en programvarebasert program i stedet for online nettverktøy. For å bruke tjenestene deres, må du laste ned programvaren deres på din lokale datamaskin og deretter installere den. Det er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux. SEO Power Suite er klarert av mer enn 500 000 brukere.

De tilbyr 4 fantastiske verktøy som er

 • Rank Tracker
 • SEO SpyGlass
 • Nettstedrevisor
 • Koblingsassistent.

Rank Tracker hjelper brukeren med å overvåke posisjon i Google, Bing, Yahoo og mer enn 327 søkemotorer. Bare legg til nettadressen og koble deretter til Google Analytics eller AdWords-kontoen din. Det vil begynne å analysere.

Det gode med at du kan legge til 10 flere nettsteder sammen med nettstedet ditt, som kan være dine konkurrenter for å estimere fremdriftsforskjellene. Med et enkelt klikk kan du få de nyeste rangeringsresultatene eller bare stille den til Auto-pilot for å spore rangering.

Verktøyet kan spore rangeringen på et bestemt sted. Rangtrackeren kan være et veldig nyttig verktøy for å grave opp det lønnsomme & verdifulle nøkkelord for kampanjen din som den består av 16 forskjellige forslag verktøy som Google Søkeordplanlegger, Søkeordoppdagelsesverktøy og SEMRush osv. Dette gjør det til et flott søkeordverktøy og dermed det beste alternativet til ahrefs. Videre kan du eksportere tilpassede rapporter med grafikk.

Søkeordet forskning og analyse gir all viktig informasjon som

 • relaterte nøkkelord
 • søkevolum
 • rangering vanskeligheter
 • antall konkurrerende nettsteder osv.

SEO SpyGlass er det mest bemerkelsesverdige og et av favorittverktøyene våre i SEO Power Suite. Etter å ha lagt til nettstedet i SEO SpyGlass, vil det vise et sammendrag av det totale antallet tilbakekoblinger og domener der koblingene kommer fra. Den indikerer også mengden unike IP-er.

Seo power suite SpyGlass-verktøystatistikk

Detaljene som blir presentert av SpyGlass gjør SEO Power Suite til det perfekte verktøyet i bransjen. Algoritmen gir deg en detaljert innsikt om de nyeste tilbakekoblinger med følg og nofollow tags. Ved å flytte til forskjellige faner kan du få detaljer om tilbakekoblinger fra hjemmesiden, tilbakekoblings trafikk og Link masse risiko, etc. Det er også innsikt om å koble domener og ankere. Så med disse dyptgående og avgjørende detaljene kan du lage en tilstrekkelig strategi for å bygge linker.

De Nettstedets revisorverktøy kan sjekke helsene dine. Det finner ut

 • ødelagte lenker
 • HTML-koder
 • titler
 • beskrivelser og interne lenker.

Dessuten kan det generere vennlig Sitemap og overvåker effektiviteten til sosiale profiler.

Power Suite sitt verktøy for koblingshjelp kan finne muligheter for å bygge linker. Koblingene er gitt med forskjellige beregninger som forankringer og kvalitetsfaktor. Det kan hjelpe deg med å finne autoritative nettsteder med lenker til konkurrentene. På denne måten kan du også henvende deg til dem. Også det overvåker backlinkene dine og kan fortelle deg om det er det å levere noe verdi til nettstedet ditt eller ikke. Koblingshjelpverktøy serverer et pent og rent grensesnitt for e-posttjenester.

Så når det gjelder priser, kan SEO-kraft gjøre et alvorlig hull i lommene for budsjettbevisste bloggere og bedriftseiere. Den profesjonelle planen kommer på 499 dollar mens Enterprise plan koster 1199 dollar. Hovedforskjellen mellom disse to planene er at Profesjonell plan ikke kan tillate å eksportere noen rapporter for klienter.

Alt i alt kan verktøyet være dyrt for deg, men det er et utmerket alt-i-ett-valg for koblingsbygging, tilbakekoblingsanalyse og research. Du må prøve det.

Besøk SEO PowerSuite

3. Serpstat

serpstate hjemmeside

Serpstat er en alt-i-ett SEO-plattform som består av 5 verktøy:

 • Rangsporing
 • Søkeordforskning
 • Konkurransedyktig analyse
 • Nettstedsrevisjon
 • Backlink-analyse

Når det gjelder tilbakekoblingsanalyse, Serpstat analyserer backlink-profilen din, overvåker nye og tapte tilbakekoblinger, viser forankringene dine og måler koblingens autoritet. Dessuten forskes det på tilbakekoblinger fra konkurrenter. Med denne funksjonen kan du finne ut hvilke nettsteder og sider som lenker til konkurrentene dine, estimere deres link building-strategi og ta noen ideer eller nettsteder til din egen strategi.

serpstate instrumentbord

Den har også et bredt spekter av funksjoner som hjelper deg å få mest mulig ut av søkeordforskning ligner Ahrefs. I tillegg til et vanlig valg av søkeord, tilbyr det:

 • Relaterte nøkkelord: Denne funksjonen gir deg en enorm liste over nøkkelord semantisk relatert til ditt primære nøkkelord (LSI-nøkkelord). Det hjelper deg å utvide søkeordlisten din med synonymer, forskjellige varianter av setninger for å optimalisere en side for flere søkeord og få innholdet ditt til å se mer naturlig ut.
 • Søk forslag: Når du begynner å skrive spørringen i Google-søk, foreslår Google vanlige søkeord folk søker på Google. Serpstat samler alle disse langhale nøkkelordene for deg.
 • Søkespørsmål: Disse er søkeforslag i avhørskjemaet.
 • Søkeordets vanskelighetsgrad: Denne beregningen viser hvor konkurransedyktig søkeordet er. Med denne informasjonen kan du forstå om KW er verdt å bruke penger og tid.
 • Søkeordintensjon: Verktøyet viser hvilke spesialelementer som vises for spørringen (kart, svarboks, shopping osv.) Det kan hjelpe deg å finne riktige KW-er til å bli omtalt der.
 • Søkeordklynger: Klynger grupperer nøkkelord etter mening og relevans. Denne hjelper til med å optimalisere en side for flere spørsmål og gi mening for en enorm søkeordliste.
 • Konkurransedyktig søkeordforskning: Du kan sammenligne nettadressen og URL-en til konkurrenten din og finne SEO / PPC-nøkkelord du har gått glipp av.

Et annet flott verktøy er Rangsporing. Du kan konfigurere daglig, hver tredje dag eller ukentlig oppdatering. Dessuten kan du overvåke posisjonene dine side om side med konkurrentenes posisjoner i ett prosjekt, uten å måtte lage flere prosjekter og bruke ekstra begrensninger.

De Nettstedsrevisjon verktøyet estimerer nivået på nettstedets tekniske optimalisering. Serpstat finner alle feil relatert til metadata, overskrifter, HTTP-statuskode, indeksering, koblinger og viderekoblinger, lastehastighet, serverparametere, etc. Den sorterer feil etter prioritet, gir deg en liste over lenker der feilene er plassert, og anbefaler en måte å fikse dem.

I tillegg kan du estimere konkurrenters PPC-annonser, finne eksempler på annonser, finne søkeord de byr på, sammenligne annonser fra flere domener. Nesten alle funksjonene i dette verktøyet er egnet for en konkurransedyktig analyse, så vel som for analyse av ditt eget nettsted som gjør det til det mest passende Ahrefs-alternativet.

Gratis versjon er tilgjengelig, men den er begrenset i funksjoner, spørsmål per dag og resultater per rapport. De betalte versjonene starter på $ 19 / month, men den billigste planen er vanligvis ikke nok for en riktig analyse. Andre planer for personlig bruk koster $ 69 – $ 299 hver måned, for forretningsbruk er det $ 499 – $ 2500 per måned.

Siden plan B ($ 69) er ganske nok til å kjøre og optimalisere flere nettsteder, ser Serpstat ut til å tilby et av de beste pris-ytelsesforholdene på markedet.

Besøk SerpStat

4. Moz

MOZ beste byggverktøy

Moz er det eksepsjonelt kjente verktøyet og regnes som det sterke ahrefsalternativet. Moz startet sin reise i 2004 som SEO-konsulentselskap, men nå tilbyr de flere produkter. Det er sterkt brukt av små bloggere, utviklere og bedrifter til små eksperter, for bedre utforskninger av SEO og nøkkelord.

Deres mest populære beregninger er Domenet og siden autoritet skala fra 0-100 som måles ved å ta i betraktning de flere faktorene. Et nettsted med høy autoritet betyr at det har stor innflytelse.

Moz-produkter inkluderer

 • Søkeordutforsker
 • Open site explorer
 • Rangering og optimaliseringsverktøy.

De tilbyr også en Moz-bar for alle brukerne deres. Du kan installere verktøylinjen fra Chrome store. Det vil vise viktige beregninger som statistikk for domener og siden autoritet under hvert søkeresultat i Google samt tilbakekoblinger. Dette er veldig nyttig for å sjekke hvor innflytelsesrike spillerne rangerte på nøkkelordet du skrev i Google.

Moz open site explorer tiltrekker de fleste brukere enten gratis eller premium for å registrere seg på Moz-abonnement. De har en enorm indeksstørrelse og øker den også med planoppdateringer. For å undersøke koblingsprofilen er det bare å sette nettadressen i linjen og trykke Enter. Den vil vise alle lenkene som kommer til det nettstedet. Dess, det forteller nofollow-taggene, spam-poengsum og ankertekst for hver kobling sammen med domene- og sidemyndighetens statistikk.

Les også:

 • 10 beste SemRush-alternativer og konkurrenttjenester
 • SPyFu-alternativer til å spionere konkurrentene og søkeordforskningen

Ved å få disse opplysningene, kan du spionere på konkurrentens profil og bestemme hvor sterk kobling du trenger for rangering. Med dette verktøyet kan du enten sjekke inngående lenkeprofil av et innlegg eller et helt nettsted.

Videre lar de deg det bruke filtre for bestemt type informasjon som å vise ekstern lenke eller interne lenker eller begge deler. Du kan også filtrere 301, 302, følge, nofollow, equity, ingen aksjekoblinger eller lenker til underdomener og rotdomener, osv..

MozSEO-nettstedutforsker statistikk

Nå med så mye informasjon, kan du designe en bane der du trenger tilbakekoblinger og hvor innflytelsesrike koblingene skal være. Funksjonene for koblingsmuligheter spiller også en betydelig rolle ved å vise 302, 4xx, 5xx. En annen fantastisk funksjon er koblingen krysser som hjelper deg å finne nettstedene som lenker til konkurrentene dine, men ikke til deg.

Gjør best mulig bruk av deres søkeordutforsker før du skriver blindt om noen nøkkelord. Skriv inn nøkkelordet i søkeordutforskerlinjen, så vises det månedlig søkevolum, vanskeligheter og mulighetsfrekvens. Mulighetsraten refererer til den estimerte klikkfrekvensen. Det er også et mål på prioritetsnivå der nøkkelord med høyere poengsum anses å være å foretrekke. Keywords Explorer gir også en veldig lang liste med forslag og en SERP-analyse.

Moz Pro plan inkluderer verktøy for sideoptimalisering og rangeringssporing. Sideoptimaliseringen genererer rapportene basert på 27 forskjellige faktorer på siden og gir SEO poengsum. Du kan forbedre SEO-poengsummen ved å følge anbefalingene. Moz gir også Followerwonk for overvåking av den sosiale profilen. For API-utviklere gir de Mozscape API i tre forskjellige planer.

Du kan melde deg på a gratis konto som er begrenset til 5 steinbrudd / dag for søkeordutforskerverktøy mens nettstedutforsker fungerer ubegrenset. De belaster $ 99 / mo for standard (grunnleggende) plan for opptil 2 brukere og 24/7 supporttjenester. Du kan fritt velge planen ved å vurdere lomme og behov.

Dessuten Moz artikler er veldig nyttig for SEO-læring. Moz er et imponerende verktøy som i stor grad hjelper deg å utforske det nye nøkkelordet og analysere konkurrentene og dermed hjelpe deg med å utvikle en effektiv planlegging for å overgå dem.

Besøk Moz

5. Majestic

majestetisk med største indeks

Den neste på listen er Majestic. Det eies av Majestic-12 Ltd, et britisk selskap. Denne enkeltkoblingsprogramvaren tilbyr flere verktøy på ett sted, for eksempel

 • Nettstedsutforsker
 • Tilbakekoblingsanalyse
 • Domenesammenligning
 • Søk i Explorer
 • Og et kraftig API for utviklere.

Det finnes også nettleserutvidelser.

På dashbordet vil du se stedsutforskerlinjen der du trenger å angi nettstedsadressen du trenger innsikt om. Nå på et dashbord vil det vise deg eksterne tilbakekoblinger, henvisende domener og ankertekstdetaljer. Den vil peke på regjerings- og utdanningslenker hver for seg.

For mer informasjon, må du klikke på fanene. Som i Backlinks-fanen viser programmet alle følge og ingen følge lenker og hvor disse koblingene hører hjemme. Du kan enten skjule eller vise de slettede koblingene. Det fantastiske de lar deg eksportere tilbakekoblingsdata til din lokale stasjon.

Majestetisk visningsinformasjon basert på de to indeksfunksjonene kjent som Frisk og historisk. Alternativet Historisk indeks gir omfattende detaljer basert på alle dataene de har, mens fersk indeks gir informasjonen de siste 90 dagene. Disse alternativene gjør dine tilbakekoblingsstrategier mer produktive ved å gi den historiske og siste tilbakekoblingshistorikken til konkurrentene.

La oss klare en ting som majestetisk tilbyr ikke SEO-tjenester. Det meste bloggere på nybegynnere som forfølger de grunnleggende detaljene som estimert søkeordvolum, rangeringsvanskeligheter, sporing av nøkkelordposisjoner, data om organisk trafikk og relaterte nøkkelord, etc. men majestetisk mangler alle disse tingene.

Så hva er Majestic bra for? Den kan utføre bedre tilbakekoblingsanalyse med forskjellige beregninger som sitasjonsflyt, aktuell flyt og tillitsflyt. De har en rik indeks av tilbakekoblinger.

Tillitsstrøm: Definer med antall klikk på nettadressen som er gitt på det pålitelige nettstedet.

Sitasjonsflyt: Det bestemmer hovedsakelig antall tilbakekoblinger og deres innvirkning på domenet.

Aktuell flyt: Den måler innflytelsen av nettadressen i den spesifikke kategorien.

Majestetisk bulk tilbakekoblingsverktøy hjelper deg med å analysere opptil 400 nettadresser samtidig. Det er best når du vil analysere flere konkurrenter.

For å stå imot konkurrenten din trenger du også tilbakekoblingsprofil som ligner dem. Her Clique Hunter-verktøyet kan hjelpe deg. Hvis du legger til tre nettadresser til konkurrenter, vil den vise hvilket felles nettsted som sender en lenke til dem alle. Majestic fikk en lang liste med funksjoner inkludert Buzzsumo, Neighborhood Checker og URL innsender, etc..

Du kan få en gratis konto for Majestic, bare gi nødvendig informasjon og registrer deg. Selv om det er begrenset i funksjoner, men kan være bra for veldig grunnleggende analyse eller testing av deres tjenester. De “Lite” plan koster bare $ 41,67 / år som er begrenset i funksjoner mens “Pro” planen inkluderer mange funksjonaliteter og koster $ 83,33. Majestic er et fantastisk verktøy hvis hovedmålet ditt er å overvåke tilbakekoblinger.

Besøk Majestic

Bonusverktøy: Skrikende frosk SEO Spider

Screaming Frog er et av de beste alternativene til ahrefs på grunn av deres lange liste over funksjoner og detaljert informasjon. Det blir også brukt av store merker som Apple, Disney og Amazon, etc. De er fantastiske SEO edderkopp verktøy kan installeres på Windows-, Mac- og Linux-systemene, og med dette ene verktøyet kan du gjennomsøke resultater i sanntid.

Bare legg til URL-en i programvaren og klikk på Start. I en gratis versjon, den kan gjennomsøke 500 lenker mens premium plan skanner ubegrensede lenker. Ved å veksle mellom forskjellige faner, får du detaljer om interne & eksterne lenker, H1, H2, Meta Description og Page titler. Videre viser den også koblingene til HTTP- og HTTPS-protokoller.

Screaming Frog er den beste måten å spare tid mens du tar vare på SEO-faktorer på siden. Du kan enkelt finne utgående og inngående lenker sammen med nettadressene. SEO-edderkoppen identifiserer permanente og midlertidige viderekoblinger. Den gir også følg og nofollow-koder for lenker.

For eldre nettsteder, ødelagte lenker er en hodepine, og disse kan drepe SEO-nettstedet ditt. SEO edderkopp peker ikke bare ut 404 sider, men også 301. Dermed kan du iverksette tiltak for å fikse de berørte koblingene raskt. Når programvaren er ferdig med å gjennomsøke til 100%, er det bare å gå over til “Svarskoder” fane og bruk klientfeil 4xx-filter. Nå for å finne den ødelagte koblingen kilden, klikk på kategorien Inlinks gitt nederst i programvaren.

Som vi alle vet at søkemotorer ikke liker dupliseringen og med dette verktøyet, du kan effektivt oppdage alt dupliserte sidetitler, metabeskrivelser og sider med lite innhold osv. SEO Spider kan utføre en sjekk for CSS, Javascript og flash-koblinger. Du kan til og med konfigurere den til å gjennomsøke alle underdomenene.

Et av hovedelementene er at den kan hente Google Analytics og Search Console-data og presentere all informasjonen deres på bare ett instrumentpanel. Du kan enkelt eksportere det tilpassede nettstedskartet.

Verktøyet inneholder mange andre viktige funksjoner som

 • URL-er som er blokkert av robots.txt
 • Revisjon av hreflang-attributter og Ajax osv.

Blant alt dette, i en premiumversjon, a teknisk team er alltid der for din hjelp. Du kan benytte brukerveiledning fra nettstedet deres i tilfelle problemer.

Screaming Frog tilbyr også mange andre tjenester som søkemotoroptimalisering, koblingsbygging og PPC-administrasjon, etc. men for slike funksjoner må du betale et ekstra beløp. Edderkoppverktøyet kan ikke gi statistikk som forslag til søkeord, søkevolum og konkurranse, etc. snarere fokuserer det på å optimalisere nettstedet ditt slik at det blir søkemotorvennlig. For øyeblikket kommer det på £ 149,00 med alle funksjonene deres aktivert.

Screaming Frog SEO Spider er et must å ha et verktøy som inkluderer mange ting for SEO på ett sted og dermed sparer du mye tid. Du kan eksportere dataene til et regneark og andre standardformater. Uansett om du er en blogger eller et SEO-byrå, vil det selvfølgelig levere mer enn pengene du betaler.

Besøk Screaming Frog

Konklusjon

Etter vårt syn er dette noen av de beste ahrefsalternativene. Men valget avhenger helt av dine krav. Som om hovedkonsentrasjonen din for å holde et nøye øye med konkurrentene som kobler profil da Majestic er et praktfullt verktøy for å prøve ettersom de har en massiv indeks, og det gir en grundig analyse.

For en alt-i-ett-løsning, SEO PowerSuite er et godt valg. Deres rang tracker-verktøy fungerer sammen med 16 forskjellige verktøy. Deres SEO SpyGlass er et fantastisk verktøy med så mange statistikker mens nettstedets revisor kan gi nyttig informasjon for SEO på siden. Men prisene deres er skyhøye, noe som kan være en stor bryter for de fleste kunder.

Du vil kanskje også lese:

 • Beste plagieringskontroll for å produsere unikt innhold
 • Sterkt anbefalte og beste SSD Hosting Services

Så hva er det beste som dekker alle viktige faktorer og beviser et praktisk SEO-verktøy?

For dette anbefaler vi at du går for SEMrush på grunn av deres multifunksjonelle verktøy. Du kan spionere på konkurrentens trekk, få en lang liste over mulige konkurrenter, søkeordvanskeligheter & sporing, planlegging Display & Videoannonsering og støtte mer enn 100 lokasjoner. Dessuten tilbyr de konkurransedyktige priser og 14 dagers gratis prøvekonto.

Så dette er forslag. Del gjerne det som viser seg å være det beste alternativet for deg. Vi setter stor pris på tilbakemeldingene dine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map