Tutorial: Kunst online verkopen met Shopify

Shopify is in de kern een e-commerceplatform. Dit betekent dat u er gebruik van kunt maken om uw eigen online winkel te creëren, wat u ook besluit te verkopen. Dit maakt het een ideaal platform voor artiesten om mee te werken om de tijd die ze nodig hebben om hun creaties met de wereld te delen, te verminderen.


Het mooie van een online winkel is dat u dit één keer kunt instellen en bijwerken wanneer er nieuwe producten binnenkomen. Hierdoor hoeven artiesten minder tijd te besteden aan het vinden van weergavegebieden voor de items die ze hebben gemaakt.

Het beste van alles is dat, aangezien online winkels deel uitmaken van de digitale wereld, het creëren van een op Shopify u toegang geeft tot vele andere verkoopkanalen met een klik op de knop.

Als u zich alleen zorgen maakt over het opzetten van een online winkel, hoeft u zich geen zorgen te maken. Ik zal je door een ervaring met Shopify leiden om je te laten zien hoe je je eigen cyberart-winkel kunt bezitten zonder een enkele regel code te kennen.

Hoe Shopify werkt

ShopifyMaak je online winkel met Shopify

Het eerste dat u over Shopify moet weten, is dat het een service is. U koopt geen product en u betaalt ook niet voor een stuk software. Bij Shopify draait het erom ondernemers te helpen hun digitale winkels zo efficiënt mogelijk op te zetten.

Dit betekent dat het bedrijf begrijpt dat zijn klanten niet per se de meest technisch onderlegde mensen op aarde zijn. Shopify biedt iedereen de mogelijkheid om een ​​online winkel samen te stellen met behulp van een eenvoudig systeem van sjablonen en bouwstenen – een soort van hoe Lego werkt.

Shopify brengt klanten ook geen enorm bedrag in rekening om de service te gebruiken, maar betaalbare tarieven vanaf slechts $ 29 per maand. Naarmate uw bedrijf groeit, kan de prijs stijgen als u meer functies nodig heeft. Het is een win-win-voorstel.

Lees hier onze uitgebreide Shopify-recensie.

Inhoudsopgave

 • Stap 1: Meld u aan voor een account
 • Stap # 2: voeg producten toe aan uw winkel
 • Stap # 3: Kies een Shopify-thema
 • Stap # 4: pas het thema aan
 • Stap # 5: ontdek de functies
 • Stap # 6: Shopify-apps gebruiken
 • Stap # 7: Integreer met sociale kanalen
 • Voors en tegens van het gebruik van Shopify om kunst te verkopen

Verken Shopify

 • Aan de slag met Shopify
 • Bekijk alle Shopify-thema’s
 • Voorbeeldwinkel gebouwd met Shopify
 • Shopify-abonnementen en prijzen

Aan de slag met Shopify

1. Meld u aan voor een account

Het eerste dat u hoeft te doen, is u aanmelden voor een Shopify-account. Dit is zo simpel als het bezoeken van hun website en het klikken op de knop ‘Gratis proefperiode starten’. Shopify biedt alle gebruikers een gratis proefaccount van 14 dagen. Het enige dat u hoeft in te voeren, is een e-mailadres, wachtwoord en winkelnaam.

Tijdens de gratis proefperiode kunt u het hele proces van het opzetten van uw online winkel ervaren, maar kunt u uw site nog niet starten of er nog geen producten mee verkopen..

U kunt op de knop “Overslaan” drukken als u niet zeker bent van de antwoorden.

Zodra je het registratieproces hebt voltooid, begint Shopify je ervaring met een korte vraag-en-antwoordsessie. Dit is bedoeld voor Shopify om iets meer te leren over hoe je wilt dat je winkel eruit ziet.

Dit is het hoofdgedeelte om u naar de volgende stap te leiden.

Als u eenmaal voorbij die korte vragenlijst bent gekomen, is het volgende gebied waarop u zich moet concentreren, wat zich precies in het midden van het scherm bevindt. Er zal een sectie zijn met drie hoofdgebieden waar u producten aan uw winkel kunt toevoegen, kunt aanpassen hoe het eruit ziet en vervolgens een domeinnaam kunt koppelen.

De domeinnaam is het openbare adres dat klanten nodig hebben om uw online winkel te bezoeken. Zie het als een digitaal adres waarmee mensen u online kunnen lokaliseren.

Begin hier > Klik om u aan te melden en een online Shopify-winkel te maken.

2. Producten toevoegen

Hier is de pagina waar je de informatie over je kunst invult.

Dit is een onderdeel waar je enthousiast over zou moeten zijn – het toevoegen van de eerste van je kunst aan de winkel! Klik op de knop ‘Product toevoegen’ en u wordt naar een formulier gebracht waarin u in detail kunt ingaan op wat u gaat verkopen.

In de bovenstaande schermafbeelding heb ik voorbeeldtekst ingevuld om te laten zien wat u zou kunnen toevoegen voor de velden met productdetails. De informatie die u hier invoert, is niet alleen voor weergavedoeleinden. Velden zoals producttype, collecties en tags kunnen u helpen bij het organiseren van uw illustraties. Het helpt uw ​​klanten ook om kunst gemakkelijker te vinden in uw online winkel.

Nadat u alle benodigde gegevens op de pagina heeft ingevuld, klikt u op opslaan en u heeft een record van uw allereerste item dat te koop is!

3. Een thema kiezen voor uw online winkel

Kies het juiste thema voor uw online winkel.

Klik op de startpagina van uw Shopify-account op ‘Thema aanpassen’ om het proces te starten. Thema’s zijn vooraf ontworpen sjablonen die u kunt gebruiken voor uw online winkel. Als u hier geen tijd aan wilt besteden, kunt u er gewoon een kiezen en deze gaan gebruiken.

Ik raad je aan om de jouwe aan te passen, zodat je je online winkel een persoonlijk tintje kunt geven. Klik op ‘Verken gratis thema’s’ om een ​​sjabloon te kiezen. Dit toont een pop-upgalerij met thema’s waaruit u kunt kiezen.

Blader er doorheen en klik op degene die je leuk vindt om meer details erover te bekijken. Als je het thema leuk vindt, klik dan op ‘Toevoegen aan themabibliotheek’.

Verken en bekijk meer Shopify-thema’s.

4. Pas het thema aan

U kunt het uiterlijk van uw kunstwinkel aanpassen

Klik op de startpagina op ‘Aanpassen’ naast het thema dat u wilt gebruiken. De thema’s die u eerder heeft geselecteerd, zijn beschikbaar in het gedeelte ‘Themabibliotheek’. Als u dit doet, wordt de thema-editor weergegeven.

Dit is een online applicatie die werkt volgens het What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG) -principe. Net als applicaties zoals Microsoft Word, laat het ontwerpscherm u precies zien hoe uw site eruit zal zien terwijl u deze bewerkt.

U kunt kiezen waar u mages, tekst wilt plaatsen, secties wilt rangschikken en zelfs details kunt aanpassen tot lettergrootte en kleur. Onthoud echter dat het gemakkelijk is om te verdwalen in het ontwerpproces, dus besteed uw tijd verstandig en voltooi eerst het toevoegen van producten aan uw inventaris voordat u uw winkel ontwerpt.

Als je klaar bent met het ontwerp, klik je op ‘Opslaan’.

5. Verken Shopify-functies

De lijst met handige eCommerce-functies die worden aangeboden door Shopify.

Wat ik tot nu toe heb laten zien, is slechts de basis voor het maken van een online winkel en het toevoegen van producten, met kleine aanpassingen. Shopify is een volledig e-commerceplatform, wat betekent dat het is ontworpen om u te helpen verkopen.

Het verkoopproces omvat veel meer dan het creëren van een winkel. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van analyses om meer te weten te komen over uw klanten, marketingcampagnes af te handelen om meer bezoekers naar uw site te trekken en zelfs kortingen te genereren.

Dit zijn slechts basis Shopify-functies en als u meer nodig heeft, kunt u altijd andere applicaties toevoegen om de functies van uw winkel te verbeteren.

Ontdek meer unieke functies over Shopify.

6. Apps gebruiken

Shopify App Store (bron).

Om te zien welke extra apps beschikbaar zijn, klikt u in het navigatiemenu aan de linkerkant op ‘Apps’ en vervolgens ‘Bezoek de Shopify App Store ‘. De apps hier zijn kleine programma’s of scripts die zijn ontworpen om specifieke functies toe te voegen aan Shopify-winkels.

Vanwege zijn populariteit heeft Shopify een enorm ecosysteem van gebruikers en applicatie-ontwikkelaars die samenwerken om de mogelijkheden van Shopify uit te breiden. U kunt bijvoorbeeld een app zoals Spocket vinden waarmee u de verzending van uw kunst kunt afhandelen en die aan uw Shopify-winkel kunt toevoegen. U kunt zelfs uitbreiden om een ​​dropshippingbedrijf te worden.

Houd er echter rekening mee dat u voor sommige apps mogelijk extra kosten moet betalen voor gebruik. De prijzen zijn afhankelijk van wat de ontwikkelaar voor die apps in rekening brengt. De Shopify App-markt is uitgebreid en heeft bijna alles wat een online verkoper zou willen of nodig heeft. U vindt applicaties om u te helpen met marketingactiviteiten, verzending of meer.

7. Verkoop uitbreiden naar sociale kanalen

Met Shopify kunt u verbinding maken met populaire sociale platforms om uw verkoopkanaal uit te breiden.

Een van de krachtigste functies van Shopify is dat u hiermee de mogelijkheden van uw online winkel kunt uitbreiden tot buiten de site zelf. Dit betekent dat u andere kanalen kunt gebruiken om de verkoop te stimuleren – populaire wegen zoals Facebook, Instagram of zelfs Amazon.

Om andere verkoopkanalen toe te voegen, klikt u op het ‘+’ -teken naast ‘Verkoopkanalen’ en kiest u uit de lijst daar. Dit is handig om een ​​veel groter publiek te bereiken dan alleen uw online winkel.

Conclusie: is Shopify de juiste keuze voor uw online winkel?

Shopify-winkelprijzen.

Als je het nu nog niet hebt opgemerkt, lijkt Shopify erg op veel websitebouwers zoals Wix en Weebly. Het werkt volgens het principe van een gebruiksvriendelijk drag-and-drop-systeem dat intuïtief en stressvrij is. Het belangrijkste verschil is dat Shopify vanaf het begin is ontworpen met eCommerce in gedachten.

Daarom merk je misschien dat de prijsstructuur iets hoger is dan bij de basis website-bouwers. Wat u ervoor terugkrijgt, is echter veel meer waard dan de maandelijkse kosten die u in rekening brengt.

Basic Shopify-accounts beginnen vanaf $ 20 per maand. Hiermee kunt u een onbeperkt aantal producten aanbieden en verkopen. Waar u voor op hogere rekeningen betaalt, zijn meer functies, zoals de mogelijkheid om meer personeel aan uw Shopify-account toe te voegen naarmate uw bedrijf groeit.

Een ding om op te merken is dat Shopify zal uw verkopen verminderen in de vorm van transactiekosten voor online aankopen via creditcard. Op deze manier is het logisch om uw Shopify-abonnement te upgraden naarmate uw verkoop toeneemt, omdat hun tarieven lager zijn voor hogere planlagen.

Begin hier > Klik om aan de slag te gaan met Shopify.

Voordelen van het gebruik van Shopify om kunst te verkopen

 • Makkelijk te gebruiken visuele winkelbouwer
 • Verkoop op meerdere kanalen
 • Geïntegreerde afhandeling van verzending en betalingen
 • Behandelt zowel fysieke als digitale kunst
 • Veel add-on-functies beschikbaar

Nadelen van het gebruik van Shopify om kunst te verkopen

 • Verplichte transactiekosten
 • Geen gratis abonnement beschikbaar (alleen proefversie)
 • Beperkte thema-aanpassingen
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map