Tutorial: hoe u uw eerste site maakt met Weebly

Weebly is een van de krachtigste websitebouwers in de branche. Het biedt degenen die een aanwezigheid op het web willen, de mogelijkheid om er een te bouwen zonder de noodzaak om webcodering te leren. Voor eigenaren van kleine bedrijven met krappe budgetbeperkingen kan dit een manier zijn om zaken uit te breiden zonder de overhead aanzienlijk te verhogen.


Het gebruik van een websitebouwer is een zeer visuele ervaring en het bouwen van een website is als het spelen met een stapel Lego – behalve nog eenvoudiger. Vandaag leid ik je door de basis van alles wat je nodig hebt om je eerste website met Weebly te maken.

Screenshot van Weebly homepageMaak uw professionele website of online winkel met Weebly.

Inhoudsopgave

 • Stap # 1: meld u aan voor een Weebly-account
 • Stap 2: Selecteer een Weebly-thema
 • Stap # 3: Kies uw domein
 • Stap # 4: Ontwerp uw Weebly-website
 • Stap # 5: publiceer uw Weebly-website
 • Hoeveel kost mijn eerste website met Weebly?
 • Conclusie: krachtige website-builder

Verken Weebly

 • Ga aan de slag met Weebly
 • Bekijk alle Weebly-thema’s (sitesjablonen)
 • Echte websites gebouwd met Weebly
 • Weebly-plannen en prijzen

Hoe Weebly te gebruiken om uw eerste website te maken

1. Meld u aan voor een Weebly-account

Weebly-plannen
Vrij
Pro
Bedrijf
Jaarlijkse prijs$ 0,00 / mnd$ 12,00 / maand$ 25,00 / maand
Schijfopslag500 MBOnbeperktOnbeperkt
SSL-beveiligingJaJaJa
Domein verbindenNeeJaJa
Gratis domeinNeeJaJa
Transactiekosten3%0%
Producten toevoegen25 productenOnbeperkt
Geschikt voor…Flyer WebsiteKleine onderneming / online winkelAlles en meer

Weebly is een serviceprovider en voordat u een van hun services kunt gebruiken, moet u een account bij hen maken. Er zijn drie manieren om u aan te melden bij Weebly – met uw Facebook-account, Google-account of via e-mail.

Een account aanmaken op Weebly is vrij.

Begin hier > Klik om u aan te melden en maak een website op Weebly.

2. Selecteer een thema

Weebly-thema's - Ingebouwde websitesjablonen in WeeblySnelle blik op Weebly-thema’s.

Nadat u uw account heeft gemaakt, begint Weebly met de basis. Het eerste dat u moet kiezen, is of u alleen een eenvoudige website of een online winkel wilt bouwen. Als dit uw eerste website is, hoeft u zich daar niet al te veel zorgen over te maken en selecteert u gewoon de een of de ander.

Zodra dat is gebeurd, krijgt u een reeks thema’s te zien (dit is wat Weebly hun sjablonen noemt) waaruit u kunt kiezen. Weebly organiseert hun thema’s in categorieën zoals zakelijk, persoonlijk of blog. Neem de tijd en blader door de thema’s om te kiezen wat bij u past.

Ontdek en bekijk alle Weebly-thema’s hier.

3. Kies uw domein

Selecteer uw domeinnaam bij WeeblySelecteer uw domeinnaam bij Weebly

Nadat u uw thema heeft geselecteerd, wordt u gevraagd een domeinnaam te selecteren. Er zijn drie manieren om een ​​domein aan uw Weebly-website toe te voegen.

 1. Zoek en koop – Gebruik Weebly om een ​​domeinnaam te zoeken en via deze te kopen. Dit brengt de gebruikelijke kosten voor de domeinnaam met zich mee en er zijn ook jaarlijkse verlengingskosten voor. Hoewel dit een handige optie lijkt, raad ik het niet echt aan, omdat Weebly-domeinnamen en prijzen voor verlenging vrij hoog zijn voor $ 19,95 per jaar.
 2. Verbind een bestaande domeinnaam – Een transfer is een goede optie als u op zoek bent naar een domeinnaam die u al bezit. MAAR, onthoud dat als u dit doet, u na de verhuizing de Weebly-domeinnaamvergoedingskosten betaalt.
 3. Gebruik een gratis subdomein – Geen optimale keuze, maar het is een goede plek om te beginnen. Gratis subdomeinen worden gedwongen Weebly-branding op hun site te gebruiken, maar zijn een goede manier om eerst het systeem te verkennen voordat u later een officiële domeinnaam koppelt.

4. Ontwerp uw Weebly-website

Weebly Website Builder werkt net als een WYSIWYG-tekstverwerkerWeebly Website Builder werkt net als een WYSIWYG-tekstverwerker.

De Weebly Website Builder werkt net als een WYSIWYG-tekstverwerker. Het maakt gebruik van elementen zoals tekstvakken, afbeeldingen en andere bouwstenen om een ​​website te maken. Ze gebruiken is gewoon een kwestie van ze in elkaar zetten en wat lege plekken invullen met je eigen tekst.

Uw Weebly-site bewerken

Je eerste website bewerken bij WeeblyJe eerste website bewerken bij Weebly

Let voordat u begint met het bewerken van uw site op eventuele waarschuwingssignalen in de adresbalk van uw browser. De Weebly-editors voeren scripts uit die door een browser worden gewaarschuwd en u moet ze laten werken zodat Weebly zonder problemen kan werken.

Zodra u dat heeft gedaan, zijn er twee belangrijke dingen die u met uw site kunt doen. De eerste is om bouwstenen van de linkernavigatiebalk naar uw site aan de rechterkant van het scherm te slepen. De tweede is om die bouwsteen te bewerken om deze aan te passen.

Stel dat u op een tekstvak klikt en het naar het thema rechts sleept. Zodra dat is gebeurd, moet u de tekst typen die u in dat vak wilt weergeven. Het kan een beetje experimenteren om de bouwstenen effectief te gebruiken, maar het is een behoorlijk gestroomlijnde ervaring.

E-commercefuncties gebruiken om een ​​online winkel te bouwen

Belangrijkste kenmerken van Weebly Online StoreOntwerp de voorkant van uw online winkel, accepteer betaling, stel verzendregels en -tarieven in, stel belastingen in en verwerk bestellingen van klanten met de Weebly online winkel.

Als u op ‘Store’ klikt in de navigatiebalk bovenaan, kunt u aanvullende instellingen configureren die handig zijn als u een online winkel. Vul die gegevens in als je ze nodig hebt. Met het winkelconfiguratiemenu kunt u bijna alles doen wat u nodig heeft voor e-commerce, van basisinformatie over uw online winkel en het accepteren van betalingen tot het maken van coupons en het afhandelen van verzending.

Verhoog de functionaliteit door apps te gebruiken

Weebly App CenterWeebly App Center

Weebly is een zeer eenvoudige website-builder en dit is geweldig omdat het gebruikers een eenvoudige en beheersbare manier biedt om een ​​website te bouwen. Gebruikers die geavanceerder zijn, kunnen echter verschillende behoeften hebben waaraan kan worden voldaan via het Weebly App Center.

Klik op ‘Apps in de bovenste navigatiebalk en je kunt door het App Center bladeren. Hier vindt u een heleboel applicaties die de functionaliteit van uw winkel uitbreiden. Sommige zijn door Weebly zelf gebouwd, andere zijn van externe ontwikkelaars.

Er zijn apps voor bijna alles en je kunt er zoveel toevoegen als je wilt. U kunt bijvoorbeeld apps hebben waarmee u krachtigere contactformulieren kunt maken, of andere waarmee u een mobiele app met uw website kunt bouwen.

Sommige apps zijn gratis, terwijl andere maandelijks moeten worden betaald om te gebruiken. Wees voorzichtig met welke apps u toevoegt, aangezien de kosten van het runnen van uw website uit de hand kunnen lopen als u te veel betaalde apps gebruikt.

Wijzig site-instellingen

Weebly basic site settingWeebly basic site setting

Met de optie Instellingen op de navigatiebalk kunt u een algemene optie over uw site wijzigen. Van sitenaam tot SEO-opties en mensen met wie u wilt samenwerken aan het ontwerp van uw site – dit kan hier allemaal worden toegevoegd of gewijzigd.

Vergeet niet dat veel van deze opties, bijvoorbeeld SEO, erg eenvoudig zijn, omdat het belangrijkste doel van Weebly is dat u eenvoudig een site kunt bouwen. Meer geavanceerde SEO-functionaliteit kan worden bereikt als u de juiste app in hun App Center vindt.

Gemaakt voor mobiel

Bouw en bekijk uw Weebly-website op mobiele apparatenBouw en bekijk uw Weebly-website op mobiele apparaten

In dit tijdperk van mobiliteit is het belangrijk dat websites goed werken op mobiele apparaten en desktopcomputers. Om ervoor te zorgen dat de jouwe er goed uitziet op mobiel, kun je het pictogram op de navigatiebalk selecteren om tussen de verschillende weergaven te schakelen (desktop of mobiel).

Helaas kunt u een site speciaal voor mobiel bouwen en moet u vertrouwen op het responsieve thema om dit voor u te doen. Deze tool helpt je in ieder geval ervoor te zorgen dat alles wat je doet goed past op beide formaten.

5. Publiceer uw Weebly-website

Zodra dat allemaal is gebeurd en u tevreden bent, kunt u uw Weebly-website publiceren. Klik gewoon op publiceren en je bent klaar om te gaan.

Screenshot van onze gepubliceerde Weebly-website

Wag & Poten (kijk hier) – De site die we hebben gebouwd met Weebly tijdens het schrijven van deze tutorial.

Marketing van uw website

Het lanceren van een website is meer dan alleen maar samen slaan. Om effectiever te zijn, moet je leads kunnen opbouwen en mensen kunnen bereiken. Om u hierbij te helpen, heeft Weebly een marketingfunctie waarmee u enkele marketingtools kunt configureren.

U kunt bijvoorbeeld een pop-up instellen waarin uw bezoekers worden gevraagd zich aan te melden voor een nieuwsbrief die u hen regelmatig kunt sturen of voor speciale promoties. U kunt ook gepersonaliseerde nieuwsbrieven maken en deze van tevoren plannen voor automatisch verzenden.

Nogmaals, dit zijn basisopties en krachtigere tools zijn te vinden in het App Center.

Webmarketingopties bij WeeblyIngebouwde webmarketingfuncties bij Weebly

Hoeveel kost mijn eerste website met Weebly??

In de meest eenvoudige vorm kunt u voor niets helemaal gratis een website bouwen en publiceren met Weebly. Er zijn echter veel beperkingen aan een gratis website met Weebly. Elke site die u bouwt en publiceert, heeft bijvoorbeeld Weebly-branding en u zit in principe vast aan hun gratis Weebly-subdomein.

Het zou realistischer zijn om het laagste niveau van Weebly te overwegen, hun ‘Connect’ -plan dat klokt op $ 7 per maand (de prijs daalt tot $ 4 per maand als u op jaarbasis betaalt). Bovendien moet u ook rekening houden met de prijs van een domeinnaam, die $ 19,95 per jaar zou zijn.

U kunt een gemiddelde verwachten om te betalen;

($ 4 x 12) + $ 19,95 = $ 67,95 per jaar

… om met Weebly een basis website te bouwen en te onderhouden.

Wetende dat een realistische website met Weebly ongeveer $ 67,95 per jaar kost, kunnen we een basisvergelijking in prijs doen. Als u uw eigen website zou bouwen en uw eigen hosting en domeinnaam zou vinden, zou u alles zelf moeten samenstellen.

De gemiddelde prijs van een domeinnaam kost u ongeveer $ 10 tot $ 12 per jaar, en budget gedeelde webhosting kost ergens tussen de $ 1 en $ 8 per maand, afhankelijk van de functies. Dit betekent dat als u uw eigen site zou bouwen en hosten, uw jaarlijkse kosten gemiddeld $ 59 zullen bedragen, wat eerlijk gezegd niet aanzienlijk goedkoper is.

Conclusie: krachtige website-bouwer

Ten slotte hebben we het belangrijkste voordeel van Weebly – het feit dat het in de kern een websitebouwer is en dat mensen zonder kennis van webcodering een website kunnen bouwen. Dat is veel meer waard dan de kleine kostenbesparingen die u waarschijnlijk zou behalen door uw eigen hosting te vinden.

Het maken van uw eerste website met Weebly is waarschijnlijk geen moeilijke taak. Als u zelfs op afstand bekend bent met computers of weet hoe u een tekstverwerker moet gebruiken, zou ik denken dat u minimale problemen zult hebben.

Zelfs als u merkt dat u problemen ondervindt, kunt u altijd contact opnemen met Weebly voor technische assistentie, hun te verkennen kennis basis voor ideeën en hulp, of zelfs contact opnemen met de generaal Weebly-gemeenschap voor hulp.

Ga aan de slag, meld u hier aan

Meld u aan bij Weebly met uw Facebook-account, Google-account of via e-mail.Meld u aan en maak uw eerste website op Weebly.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map