Tutorial: Hoe een succesvol Drop Shipping-bedrijf te starten met Shopify

Website-bouwers zijn tegenwoordig relatief gewoon geworden, maar Shopify is een fantastische keuze voor dropshipping. Eenvoudig gezegd kunnen we het voordeel ervan op drie gebieden samenvatten; het is eenvoudig te gebruiken, krachtig en dropshipping-vriendelijk.


De grafisch gebruikersgestuurde interface samen met vooraf gebouwde sjablonen en blokken voor site-constructie maakt het voor vrijwel iedereen bruikbaar. U hoeft geen codering of ontwerp te leren, u kunt de dingen eenvoudig verplaatsen waar u maar wilt.

We horen tegenwoordig steeds meer succesverhalen in dropshipping-bedrijven. Marc verdiende bijvoorbeeld $ 178.492 door Amerikaanse en Europese producten te dropshippen met Shopify en Spocket (lees case study).

Je kunt onze uitgebreide Shopify-recensie hier lezen.

Hoewel Shopify zich in de kern richt op het snel en eenvoudig bouwen van een site, heeft het een uitgebreide app store waarmee je de functionaliteit kunt uitbreiden. Functies die u kunt toevoegen, bestrijken een breed scala en omvatten alles wat een dropshipper nodig heeft – van handelsbronnen tot het afhandelen en verzenden van betalingen.

Hier zijn de stappen om een ​​Shopify-dropshippingbedrijf te starten:

Inhoudsopgave

 1. Registreer voor een Shopify-account
 2. Installeer dropshipping-apps
 3. Zoek naar gewenste producten
 4. Importeer geselecteerde producten naar uw winkel
 5. Je Shopify-winkel opzetten
 6. Je Shopify dropshipping winkel aanpassen
 7. Betalingen instellen
 8. Shopify dropshipping-apps

Verken Shopify

 • Bezoek en meld je aan op Shopify
 • Bekijk alle Shopify-thema’s
 • Voorbeelden van Shopify-site
 • Shopify-abonnementen en prijzen

Voordat u begint: doe uw trefwoordonderzoek

De sleutel tot succes bij dropshipping is het vinden van een winstgevende niche. Voordat u begint met het bouwen van uw site, moet u wat onderzoek doen naar welke goederen het beste zijn om mee te beginnen. Om dit te beheren, is trefwoordonderzoek belangrijk.

Probeer er als goedkope (gratis) manier gebruik van te maken Google Zoekwoordplanner en test de producten die u overweegt te verkopen. Dit geeft u een schatting van de interesse in die producten.

Bekijk als voorbeeld hiervan onderstaande afbeelding;

Zoekvolume op “gaming-laptop” bij Google.

Aan deze eenvoudige zoekopdracht kunt u zien welke producten een hogere interesse hebben dan andere. Experimenteer met de zoekwoordplanner om een ​​beter idee te krijgen van wat mogelijk beter kan verkopen.

Met deze informatie kunt u op zoek gaan naar de dropshipping leveranciers die de beste prijs en betrouwbaar afhandelingsproces bieden.

Dropshipping op Shopify in 7 eenvoudige stappen

1. Registreer voor een Shopify-account

Shopify e-commerceplatform - bouw en laat uw bedrijf online groeien Registreren voor Shopify is zo eenvoudig dat u alleen een e-mailadres nodig heeft (Bezoek Shopify)

Registratie van een account op Shopify is gratis. Het enige dat u nodig heeft, is een e-mailadres om uw account mee te bevestigen en u kunt zich bij hen aanmelden. Er is geen creditcard of ander betaalmiddel nodig. Shopify biedt alle nieuwe gebruikers een proefperiode van 14 dagen op hun systeem.

Bij uw registratie moet u ook een naam samen met uw e-mailadres opgeven. Deze naam wordt gebruikt om uw winkel-URL te genereren tijdens de gratis proefperiode.

Zodra dat is gebeurd, heeft Shopify uw naam en andere details nodig voor het afhandelen van betalingen. Het is een kort formulier om in te vullen, dus maak je daar niet al te veel zorgen over.

Begin hier > Klik om je aan te melden en maak een Shopify-dropshippingbedrijf.

2: Installeer Dropshipping-apps

Selecteer ‘Apps’ en klik vervolgens op ‘Bezoek Shopify App Store’

Zodra u het registratieproces heeft voltooid, wordt u naar uw winkeldashboard gebracht. Vanaf hier kunt u beginnen met het toevoegen van producten aan uw site. Dit is waar een van de hoogtepunten van Shopify voor dropshipping binnenkomt: Shopify-apps.

Voor nieuwe dropshippers kan Shopify een one-stop-resource zijn. Het eerste dat u moet doen, is naar Shopify Apps gaan. Klik eerst op Apps en selecteer vervolgens ‘Bezoek de Shopify App Store’. Als je er eenmaal bent, zoek dan naar ‘Oblero‘.

Oberlo is een dropshipping-platform waarmee u eenvoudig dropshipping-producten kunt zoeken en toevoegen aan uw winkel. Nadat u de installatie heeft voltooid, kunt u de producten erop verkennen.

We gebruiken Oblero in dit voorbeeld, maar er zijn andere dropshipping-platforms in de Shopify-app store die u ook kunt gebruiken, zoals Spocket en AliExpress. We zullen daar later in dit artikel over praten.

3. Zoek naar gewenste producten

Dropshipping-apps gebruiken is net zo eenvoudig als wanneer u zelf op een eCommerce-site winkelt. Kies eerst de categorie die u wilt doorbladeren. Plaats de muisaanwijzer op het item waarin u geïnteresseerd bent en klik op ‘Toevoegen aan importlijst’.

Nadat u alle gewenste items heeft toegevoegd, klikt u op ‘Lijst importeren’ in de navigatiebalk van het Oblero-dashboard. Van daaruit kunt u beschrijvingen, categorieën en andere details aanpassen.

4. Importeer geselecteerde producten naar uw website

Selecteer het selectievakje en klik vervolgens op ‘importeren om op te slaan’ nadat u de productdetails heeft bewerkt

Als u er zeker van bent dat alles naar wens is, vinkt u het selectievakje linksboven in het productvak aan en klikt u vervolgens op ‘Importeren naar winkel’. Herhaal dit voor alle eerder geselecteerde producten.

5. Het opzetten van uw Shopify-winkel

Selecteer ‘Thema’s’ en klik vervolgens op ‘Gratis thema’s verkennen’ of ‘Shopify Theme Store’ om een ​​thema te kiezen.

Nu je alle producten hebt voorbereid die je wilt verkopen, is het tijd om je winkel op te zetten. Beschouw uw Shopify-winkel als het gezicht van uw winkel. Zo bladeren uw bezoekers door de producten die u verkoopt en selecteren ze de items die ze willen kopen.

Om uw verkoop te maximaliseren, moet uw winkel aantrekkelijkheid combineren met bruikbaarheid en snelheid. Maar maak je geen zorgen, Shopify heeft vooraf ontworpen sjablonen die je kunt gebruiken. Als je wilt, kun je ze gebruiken ‘zoals ze zijn’. Als je liever iets persoonlijkers hebt, kun je het thema dat je kiest aanpassen.

Ontdek meer unieke functies over Shopify.

6. Uw Shopify Dropshipping Store aanpassen

De aanpassingsinterface van Shopify is eenvoudig te gebruiken

Aanpassingen van Shopify-thema’s zijn afhankelijk van welk thema u kiest. De standaard beschikbare segmenten kunnen worden in- of uitgeschakeld, of u kunt zelfs nieuwe segmenten toevoegen die u wilt. Om deze secties aan te passen, hoeft u alleen maar parameters op te geven, zoals welke verzameling producten u aan elke sectie wilt toevoegen.

Op de linker navigatiebalk staat een lijst met alle segmenten die standaard zijn ingeschakeld in het thema. Als u op een van die secties klikt, kunt u details specificeren, zoals welke verzameling producten daar moet worden weergegeven, of zelfs hoeveel rijen of kolommen moeten worden weergegeven.

Als u een van die vooraf ingestelde segmenten wilt uitschakelen, klikt u gewoon op het oogpictogram en wordt het verborgen op uw site. Rechts onderaan de linker navigatiebalk is een optie waarop u kunt klikken om een ​​nieuw segment toe te voegen. Als u daarop klikt, wordt een uitgebreid menu met items geopend waaruit u kunt kiezen.

Wanneer u klaar bent, vergeet dan niet op het pictogram ‘Opslaan’ te klikken, zelfs als u uw winkel nog niet wilt publiceren.

Klik hier om meer Shopify-thema’s te zien.

Stap 7. Betalingen instellen

Nu uw producten zijn geselecteerd en uw winkel is opgezet, heeft u een middel nodig waarmee u betalingen van uw klanten kunt innen. Shopify werkt met een groot aantal betalingsverwerkers, dus je hebt een breed scala aan keuzes.

Klik op de knop ‘Instellingen’ in de linkerbenedenhoek van uw dashboard om betalingen in te stellen. Selecteer vervolgens ‘Betalingsproviders’. Standaard, PayPal is de ingeschakelde methode, dus u kunt uw accountgegevens daar aanpassen of andere betalingsverwerkers per regio kiezen.

Sommige betalingsverwerkers zoals MOLpay vereist dat u een bestaand account bij hen heeft om ze op uw Shopify-site te gebruiken. Zelfs PayPal vereist dat u een verkopersaccount heeft, maar zij zullen u daar later een e-mail over sturen.

Andere dropshipping-apps om te overwegen

Eerder gebruikten we Oberlo als voorbeeld van een dropshipping-app die je kunt gebruiken. Het biedt een uitgebreide productcatalogus en heeft meer functies dan we tot nu toe hebben besproken. Er zijn ook andere die je kunt proberen, dus bekijk deze lijst;

1. Oberlo

Afgezien van uw normale browse- en add-systeem, stelt Oberlo u in staat om gemakkelijk producten te vinden die populair zijn. Zo houdt u uw productlijnen snel fris en biedt u uw klanten altijd de beste koopjes in de stad.

Belangrijkste kenmerken van Oberlo

 • 100% gratis
 • Order volgen
 • Maakt productaanpassing mogelijk
 • Automatische prijsupdates
 • Afhandeling van bulkbestellingen

Bezoek Oberlo

2. Spocket

Spocket is een dropshipping-app die werkt met leveranciers over de hele wereld. Het is echter beter bekend in de VS en de EU-regio’s. De app zit boordevol functies en biedt dropshippers een breed scala aan producten om uit te kiezen. U kunt uw productweergaven ook buiten de categorie aanpassen en zelfs specialiseren in nichegebieden zoals items met een hoge korting of meer. Spocket-gebruikers kunnen ook profiteren van hun 24/7 klantenservice.

Belangrijkste kenmerken van Spocket

 • Solide korting / groothandelsprijzen
 • Gemakkelijke vervulling
 • Voorbeeldbestellingen
 • Real-time product tracking
 • Automatische inventarisupdates

Bezoek Spocket

3. AliExpress

AliExpress beweert dropshippers-winstmarges tot 2000 procent aan te bieden. Hoewel gevestigd in China, is het wereldwijd gegaan en wordt het nu over de hele wereld verzonden. Het gebruik van hun app op Shopify is enorm eenvoudig en biedt uw klanten overal toegang tot hun zeer brede scala aan producten.

Belangrijkste kenmerken van AliExpress

 • Productredactie
 • Verkoop met meerdere winkels
 • Automatische verzending volgen
 • Bundel producten te koop
 • Keuze van leverancier

Bezoek AliExpress

Plannen en prijzen: hoeveel kost dit?

Zoals je nu kunt zien, zijn veel van de dingen die we hier hebben behandeld gratis en gedekt door de kosten van je Shopify-abonnement. Apps zoals Oberlo, Spocket en AliExpress en honderden andere zijn gratis (hoewel sommige kosten met zich meebrengen).

Shopify zelf heeft verschillende prijzen, afhankelijk van de behoeften van uw winkel. Realistisch gezien kunnen veel kleinere dropshippers waarschijnlijk wegkomen met hun Basic Shopify-abonnement, dat $ 29 per maand kost. Als uw winkel groeit en u merkt dat u meer functies nodig heeft, dan is het misschien tijd om verder te gaan.

Lees meer over Shopify-abonnementen en prijzen.

Het komt erop neer: is Shopify het waard voor dropshipping?

In een woord; JA. Shopify biedt dropshippers zoveel waarde dat er echt niets te huiveren is in hun prijsstructuur. Vergeet niet dat u voor de prijs die u betaalt, alles krijgt wat u nodig heeft om een ​​e-commercebedrijf te runnen.

Daarnaast heeft Shopify zoveel dingen vereenvoudigd dat vrijwel iedereen hun systeem kan gebruiken. Zolang u enig idee heeft van de producten die u wilt verkopen en wat tijd wilt besteden aan onderzoek, is het moeilijk om niet te slagen op dit uitstekende platform.

Misschien wil je deze eens bekijken Gidsen van Shopify of doe mee Het dropshipping-forum van Shopify meer leren.

* Vertaling: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map