Hoe u een back-up van uw WordPress-site kunt herstellen

Met WordPress die meer dan 34% van het internet aandrijft, is het nu heel eenvoudig geworden om een ​​website te bouwen en te onderhouden. Er zijn echter veel functies om voor te zorgen. Zeg dat je moet migreer de website van uw bedrijf naar een andere webhost. U maakt zich geen zorgen – u heeft dit immers eerder gedaan. Maar wat als u na het voltooien van de migratie ontdekt dat sommige essentiële WordPress-bestanden niet zijn gemigreerd? Helaas is er geen gemakkelijke “Reset” of “Ongedaan maken” knop die dit zou kunnen omkeren. Daarom is het belangrijk om een ​​back-up van de website te maken. U kunt de bestanden herstellen en de migratie herhalen.


Er zijn meerdere manieren om WordPress-websites te herstellen vanaf een back-up, die we in de volgende secties zullen bespreken. Maar laten we eerst de verschillende componenten van een website begrijpen waarvan een back-up moet worden gemaakt en hersteld.

De belangrijkste componenten van een WordPress-site

Elke WordPress-installatie bestaat uit verschillende componenten, wat de essentiële bouwstenen zijn. Er zijn 4 WordPress-componenten waarvan u altijd een back-up moet maken:

 • WordPress kern – Dit vormt de kernbestanden van WordPress, inclusief de broncode, WordPress-functies en website-instellingen.
 • WordPress-database – Dit bestaat uit de WordPress-backend-bestanden die uw website-informatie opslaan. Dit omvat databasetabellen met vitale records zoals gebruikersreferenties, artikelen, websiteposts en metadata van de website.
 • WordPress-plug-ins – Dit zijn add-ons of tools van derden die zijn geïntegreerd in de WordPress-installatie om de algehele functionaliteit te verbeteren. Ze kunnen eenvoudig worden gedownload van de WordPress-repository en aan uw site worden toegevoegd.
 • WordPress-thema’s – Dit zijn weer applicaties van derden die worden gebruikt om het algehele uiterlijk en ontwerp van uw website te verbeteren. Net als plug-ins zijn er veel gratis WordPress-thema’s beschikbaar in de repository en andere online marktplaatsen.

Een WordPress-back-up bevat doorgaans al deze vier componenten. Als gevolg hiervan betekent het terugzetten van een back-up het terugzetten van deze componenten op de website. Laten we nu kijken hoe het herstelproces moet worden uitgevoerd.

Twee methoden om uw WordPress-back-up te herstellen

U kunt een WordPress-herstel uitvoeren met een van de volgende methoden:

 1. Handmatig herstel met de phpMyAdmin-tool of een databaseherstel met de MySQL-tool.
 2. Automatisch herstel met behulp van een WordPress back-up plug-in.

Tools die u nodig hebt om een ​​WordPress-back-up te herstellen

We zullen elk van deze herstelmethoden in meer detail bekijken in de volgende sectie. Om handmatig herstel uit te voeren, moet u echter eerst beschikken over:

 • Toegang tot de phpMyAdmin tool (geleverd door uw webhostprovider) op uw systeem.
 • De back-up van uw websitegegevens die u wilt herstellen.
 • Een FTP-tool zoals FileZilla.
 • Gebruikersrechten om databasebestanden te wijzigen, inclusief bewerken, knippen en auteursrechten.

Methode # 1: handmatig herstel uitvoeren met phpMyAdmin

Als u de phpMyAdmin-tool hebt gebruikt om een ​​back-up van uw site te maken, kunt u deze ook gemakkelijk gebruiken om de back-up te herstellen. U kunt de phpMyAdmin-tool zelf downloaden of de vooraf geïnstalleerde tool van uw webhostprovider gebruiken via hun configuratiescherm.

Dit zijn de stappen die u moet uitvoeren:

 1. Log in op de phpMyAdmin met uw gebruikersgegevens.

PHPMyAdmin kan worden gebruikt om een ​​back-up te maken van uw websitegegevens en deze te herstellen.

 1. Na een succesvolle login navigeert u naar het gedeelte “Databases” van de tool, waar u de volledige lijst met databasetabellen voor uw website kunt bekijken.
 2. Selecteer de database waarnaar u uw databaseback-up wilt herstellen.
 3. Verwijder vóór het terugzetten alle bestaande tabellen uit de geselecteerde database. Om dat te doen, gewoon:
  • Klik op “Click All” om alle tabellen in die database te selecteren.
  • Klik op “Drop” in de lijst “Met geselecteerd”.
 4. Om de back-upgegevens in de database te importeren, navigeert u naar het tabblad “Importeren” in uw phpMyAdmin-interface.
 5. Klik in het nieuwe venster op de knop “Bladeren” om uw computermap te selecteren van waaruit u de back-upgegevens wilt importeren.
 6. Klik ten slotte op de knop “Go” om de back-upgegevens in uw websitedatabase te importeren en te herstellen.

Handmatig herstel uitvoeren met MySQL

Als u bekend bent met SQL-opdrachten en uw website-back-ups hebt gemaakt met de MySQL-tool, kunt u de back-upbestanden herstellen met dezelfde.

Dit zijn de handmatige stappen die u moet uitvoeren:

 1. Pak uw back-upbestanden (* .tar.gz- of * .bz2-bestanden) uit of pak ze uit met de volgende SQL-opdrachten:

Opmerking: als uw databaseback-up * .tar.gz was (bijvoorbeeld: blog.bak.sql.tar.gz, dan)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Opmerking: als uw databaseback-up * .bz2 was (bijvoorbeeld: blog.bak.sql.bz2, dan)

[email protected]: ~ / files / blog> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Kopieer vanuit de uitgepakte bestanden de volgende SQL-query’s naar uw MySQL-database:

[email protected]: ~ / files / blog> mysql -h mysqlhostserver -u mysqlusername -p databasenaam < blog.bak.sql

Voer wachtwoord in: (voer uw mysql-wachtwoord in)
[email protected]: ~ / files / blog>

Hiermee kunt u uw databaseback-ups herstellen naar uw WordPress-website.

Hoewel beide handmatige methoden efficiënt zijn, zijn ze alleen nuttig voor het herstellen van WordPress-databasebestanden. U moet wat extra handmatige stappen uitvoeren om andere WordPress-componenten te herstellen vanaf de beschikbare back-up. Om handmatig herstel uit te voeren, moet u bovendien over voldoende technische kennis beschikken om het probleemloos op uw systeem uit te voeren en eventuele problemen op te lossen.

Een betere optie voor back-up en herstel voor beginnende of niet-technische WordPress-gebruikers is geautomatiseerd herstellen met behulp van een WordPress-tool voor het maken van back-ups en het herstellen van plug-ins.

Methode # 2: automatisch herstel uitvoeren met behulp van een plug-in

Laten we eens kijken hoe u de kunt gebruiken BlogVault plug-in om een ​​back-up te herstellen. Het maakt en slaat meerdere versies van uw website-back-ups op een veilige en onafhankelijke locatie op. Tijdens het herstelproces kunt u een van deze back-upversies selecteren om op uw website te herstellen.

Om automatisch herstel uit te voeren:

 1. Log eerst in en selecteer de website die u wilt herstellen.
 2. Klik op de geopende pagina ‘Sitegegevens’ op de knop ‘Site herstellen’ (hieronder weergegeven).
 3. Uw WordPress-website wordt hersteld vanaf de laatst beschikbare back-up.

Het herstelproces van BlogVaults is vereenvoudigd maar gedetailleerd; u kunt kiezen welke back-upversie u wilt herstellen.

Het herstelproces van BlogVaults is vereenvoudigd maar gedetailleerd; u kunt kiezen welke back-upversie u wilt herstellen.

Als alternatief, als u een andere versie van de back-up van de website wilt herstellen:

 1. Klik op de knop “Alle back-ups weergeven” in het gedeelte “Back-up”. Hiermee wordt de volledige geschiedenis van de back-upversies voor de specifieke website weergegeven.
 2. Klik op “Auto Restore” voor de specifieke back-upversie die u wilt herstellen.
 3. Voer uw FTP-gegevens in.
 4. Selecteer de map waar WordPress is geïnstalleerd (bijvoorbeeld de map “public_html”, als u het configuratiescherm van uw webhost gebruikt). U kunt ook zoeken naar mappen waarin WordPress-bestanden zoals wp-admin of wp-content zijn opgeslagen.

Kies de map waar uw WordPress is geïnstalleerd. Meestal staat het in de map “public_html”.

 1. In het volgende scherm moet je aangeven wat je wilt herstellen naar je WordPress-website. U kunt bijvoorbeeld de volledige back-upversie of geselecteerde bestanden of tabellen kiezen.
 2. Ten slotte kunt u op “Doorgaan” klikken om het herstel van uw back-upversie te starten. U ontvangt een melding wanneer het herstel is voltooid.

Dat is het. Dit proces is gemakkelijk en sneller dan de handmatige procedures. Bovendien kunt u het zelf uitvoeren zonder technische assistentie.

Hier is nog iets dat u moet weten: net als elk ander WordPress-bestand kunnen back-upbestanden ook beschadigd of beschadigd zijn. Het herstellen van beschadigde back-upbestanden kan uw website verder beschadigen. Hoe voorkom je dit?

Een eenvoudige oplossing is om een ​​staging-site te maken en de back-up te testen die u wilt herstellen. In het geval van BlogVault kunt u de “Smart Backup Test Restore”Functionaliteit die direct de laatste back-upversie laadt op een staging-site. Je kunt ook plug-ins gebruiken zoals WP Staging of Duplicator om een ​​staging-site te maken. Als u eenmaal tevreden bent, kunt u doorgaan en de back-up samenvoegen met de live website.

Tot slot

In de huidige online wereld kan men nooit voorzichtig genoeg zijn met betrekking tot hun website. Ervoor zorgen dat er een back-up van wordt gemaakt, is van vitaal belang voor de gezondheid van een site. Het fungeert als vangnet tegen gegevensverlies en minimaliseert uitvaltijd. Maar wat is een back-up als deze niet kan worden hersteld?

Om ervoor te zorgen dat website-back-ups nuttig zijn in het geval van een website-crash, moeten WordPress-gebruikers hun back-ups in zo min mogelijk tijd kunnen openen en herstellen. Hoewel het mogelijk is om dit handmatig te doen, is het meestal een complexe procedure die tijd en geduld vergt. Zelfs de kleinste fout kan het opnieuw uitvoeren van het herstel noodzakelijk maken.

In dat geval kunt u het beste kiezen voor een back-upplug-in die het herstelproces heeft vereenvoudigd. Geautomatiseerde tools bieden gebruiksvriendelijke herstelprocessen die sneller en zonder veel gedoe kunnen worden uitgevoerd.

Welke procedure verkiest u? Als u dit niet zelf wilt doen, kijk dan hoe u uw webontwikkeling kunt uitbesteden.

Akshat Choudhary is er altijd trots op geweest dat hij zichzelf dingen kan leren. Sinds de start van BlogVault heeft Akshat zijn zijproject getransformeerd in een winstgevende onderneming die nieuwe hoogten schaalt in de Indiase startup-ruimte. Als lid van de WordPress-community voor bijna een decennium, wil Akshat de gebieden begrijpen waar gebruikers moeite mee hebben. De belangrijkste overtuiging van Akshat bij het bouwen van een product is ervoor te zorgen dat de eindgebruiker geen hulp nodig heeft en hem zo goed mogelijk te helpen. Maak contact met Akshat op Facebook en LinkedIn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map