Hoe een auteur Portfolio-website te bouwen

Als auteur ben je het gezicht van je merk en een website met een auteursportfolio laat je kennismaken met nieuwe lezers en geeft je een professioneel visitekaartje voor potentiële klanten en uitgevers. Als schrijver weet u echter waarschijnlijk niet zoveel over codering van websites of hoe u dit allemaal kunt samenstellen.


Gelukkig ben ik beide een schrijver en een website-ontwerper en ik ga u stap voor stap helpen bij het eenvoudig en goedkoop maken van een website voor een auteursportfolio en u informatie geven over wat u in uw portfolio moet plaatsen voor maximale impact. Het beste websiteontwerp voor schrijvers is wat uw werk en u als auteur laat zien, aangezien uw merk is wie u bent en wat u in uw kunst giet.

Mijn auteursprofielpagina op Amazon.com.

Vraag: Waarom u een digitaal auteursportfolio nodig heeft?

Er zijn ongeveer 45.200 schrijvers en auteurs in de Verenigde Staten, maar slechts 21% van de fulltime gepubliceerde auteurs leeft van uitsluitend het schrijven van boeken. Als je wilt concurreren in de zeer digitale wereld van de hedendaagse uitgeverswereld, maak dan een website die bezoekers trekt en ze in lezers omzet.

Als u zelf publiceert, dient uw website als onderdeel van uw internetwinkel. Als u uw boeken verkoopt via een uitgever, is uw site mogelijk informatiever van aard. Uw site laat zien wie u bent als persoon en waarom u de boeken schrijft die u doet.

Volgens Statista: In 2018 waren er meer dan 45.200 schrijvers en auteurs werkzaam in de Verenigde Staten 2018 – wat 10% hoger is dan het cijfer zeven jaar geleden (40.930).

Vraag: Wat voor soort schrijverportfolio-website heb je nodig?

Het soort site dat u nodig heeft, hangt sterk af van het soort werk dat u doet. Aangezien veel fictie-auteurs hun inkomen aanvullen door aan freelance-projecten te werken, hebt u mogelijk een site nodig die beide kanten van uw schrijfpersoonlijkheid weerspiegelt.

Er zijn verschillende soorten schrijverswebsites en misschien wilt u meer dan één type maken om de meest potentiële lezers of klanten te bereiken.

 1. Een eenvoudige persoonlijke blog
 2. Een statische website met persoonlijke informatie
 3. Profiel van de schrijver op Medium, Clippings.me, enz.
 4. Een social media-pagina

Idealiter werken de verschillende vermeldingen samen, zodat u de meeste mensen bereikt. U zou vanaf uw sociale mediasite teruglinken naar uw blog door links te plaatsen naar nieuwe artikelen en nieuwsfragmenten. U koppelt uw sociale media aan uw website door links toe te voegen naar de sociale mediapagina’s op uw websitepagina’s enzovoort.

Gratis opties om een ​​Writer-website te maken

Als u voornamelijk in één niche schrijft, kunt u waarschijnlijk een eenvoudiger ontwerp gebruiken om een ​​paar voorbeelden te tonen en informatie te geven over hoe u contact met u kunt opnemen. Er zijn enkele gratis opties en online bouwers die u kunt gebruiken om aan de slag te gaan, maar deze hebben een aantal beperkingen en mogen alleen worden gebruikt als stop-gap totdat u het u kunt veroorloven een aangepaste site te bouwen die uw unieke vaardigheden als schrijver laat zien.

 • WordPress.com – WordPress biedt eenvoudige, gratis websites die u kunt bouwen. Je zult niet aan de backend van de site kunnen werken of veel aanpassingen kunnen doen met een gratis WordPress-site, maar het kan je online brengen en je helpen het woord te verspreiden totdat je het extra geld hebt om een ​​eigen site te bouwen . Dit is misschien wel de beste website-builder voor auteurs, omdat er zoveel hulp van de gemeenschap is met deze open-source software.
 • Residence van de schrijver – Zet gratis een eenvoudig online portfolio op en betaal vervolgens $ 8,99 per maand. Nogmaals, u bent beperkt in wat u kunt doen en dat prijskaartje van $ 9 per maand loopt op in de loop van het jaar, wanneer u gemakkelijk uw eigen site voor minder zou kunnen hosten via een goedkoop hostingbedrijf.
 • Clippings.me – Wil je gewoon een plek om een ​​paar clips van enkele van je artikelen te delen en nieuwe klanten aan te trekken? Met Clippings.me kun je 10 clips gratis uploaden en vervolgens een klein maandelijks bedrag in rekening brengen voor alles daarboven.
 • Inderdaad – Zet een gratis online portfolio op en kom voor klanten op de site. Dit platform is waarschijnlijk beter geschikt voor freelance non-fictie schrijvers, maar je kunt ook een deel van je fictie delen en proberen om ghostwriting-optredens te krijgen.

Vergeet niet dat je op een gegeven moment misschien een statische website en blog wilt toevoegen, maar dit zijn geweldige starters.

Hoe u uw eigen Portfolio-website voor schrijvers kunt bouwen

De gratis website-oplossing hierboven moet tijdelijk worden gebruikt of als aanvulling op een meer aangepaste oplossing. Het kost niet veel tijd of geld om uw eigen online portfolio op te zetten en uw schrijven te benadrukken. Je zult zelfs veel minder uitgeven aan het delen van gedeelde hosting en het bouwen van een WordPress-site dan de jaarlijkse kosten van bedrijven zoals Wix. Ik ben momenteel bezig met het verplaatsen van de site van een familievriend naar een server omdat Wix hen een rekening heeft gestuurd die ze het komende jaar niet kunnen rechtvaardigen. Squarespace en vergelijkbare bedrijven brengen ook hoge prijzen in rekening zonder dezelfde voordelen te bieden die u van uw eigen hostingpakket via een hostingbedrijf krijgt.

Als dit je eerste website is of als je er al een tijdje geen hebt gemaakt, vraag je je misschien af ​​waar je moet beginnen. Dit zijn de te volgen stappen:

Stappen om een ​​auteurswebsite te bouwen

 • Stap # 1: verkrijg een domein
 • Stap # 2: Kies een hosting / sitebouwer
 • Stap # 3: Verzamel elementen voor uw site
 • Stap # 4: maak een website voor auteurs met behulp van WordPress
 • Voorbeelden van websites van schrijvers

Aanbevolen tools

Openbaarmaking: BuildThis.io ontvangt verwijzingskosten van tools die op deze website worden vermeld. Maar de meningen zijn gebaseerd op onze ervaring en niet op hoeveel ze betalen. We richten ons op het helpen van kleine bedrijven en individuen om als bedrijf websites te bouwen. Steun ons werk en leer meer over onze verdiensten.

1. Koop een domeinnaam

Kies eerst een domeinnaam. Voor mij is mijn naam vrij uniek, dus ik kon LoriSoard.com gebruiken. Als uw naam echter Smith of Johnson is, is het mogelijk dat uw domeinnaam al in gebruik is. In dat geval kunt u proberen het woord ‘auteur’ toe te voegen of de extensie .author te gebruiken. Sommige hostingbedrijven registreren uw domeinnaam via hun pakketten, dus controleer dat voordat u zich registreert, maar GoDaddy is een populaire keuze voor registratie. Er zijn veel domeinregistreerder-services, dus kies degene die voor u logisch is.

2. Kies een website hosting / builder

Er zijn enkele hostingbedrijven voor kleine bedrijven of website-bouwers die niet duur zijn en veel waar voor je geld bieden. Dit zijn de beste website-hostingbedrijven voor schrijvers of eigenaren van kleine bedrijven. Ze hebben ook een uitstekende klantenservice en staan ​​open voor beginnende webbouwers.

A2-hosting

A2 Hosting homepage (klik om te bezoeken)

Dit is het bedrijf dat ik momenteel gebruik en hun klantenservice was uitstekend. Ik beschouw mezelf als een meer ervaren webontwikkelaar, maar er zijn een paar dingen die ik gewoon niet weet en ze helpen me graag met technische zaken. Ze bieden ook enkele gedetailleerde tutorials en ze zijn zeer betrouwbaar en snel.

U kunt een gedeelde hostingwebsite krijgen voor slechts $ 2,96 per maand. Weet u niet zeker hoe u moet omgaan met het installeren en beheren van WordPress? U kunt een beheerde site krijgen voor ongeveer 9,78 dollar per maand. Voor nieuwe auteurs, zonder veel ervaring met het bouwen van websites, is A2’s 1-Site WordPress Hosting voor slechts $ 9,78 per maand uw beste optie (prijs varieert per contractduur en u moet vooraf betalen om de beste prijzen te krijgen ). Dit pakket omvat één site en onbeperkte opslag.

Meer over het instellen van uw WordPress-portfolio hieronder in stap # 4.

Bezoek A2 Hosting

Weebly

Weebly website builder (klik om te bezoeken)

Weebly is eerder een websitebouwer dan een hostingbedrijf. U gebruikt ingebouwde thema’s en sleept vervolgens afbeeldingen en informatie naar de builder om uw portfoliowebsite te maken. Weebly is zeer eenvoudig te gebruiken en bevat enkele sjablonen voor portfolio’s en functies voor online winkels, zodat u uw eigen boeken kunt verkopen als u dat wilt. De site gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om met u te praten tijdens het bouwen van een eenvoudig portfolio.

Auteurs zouden het Connect Plan moeten overwegen voor $ 5 per maand omdat ze een gratis domeinnaam krijgen, die ze kunnen verbinden met hun site. Als u boeken via uw site wilt verkopen, heeft u het Pro Plan nodig, zodat u een online winkel kunt opzetten en betalingen kunt innen. Pro draait $ 12 per maand. Alle prijzen of wanneer u het jaar vooruit betaalt.

Lees meer over Weebly in de recensie van Jason.

Bezoek Weebly

InMotion Hosting

InMotion Hosting homepage (klik om te bezoeken)

InMotion Hosting is een ander hostingbedrijf dat een verscheidenheid aan pakketten en prijzen aanbiedt tegen zeer redelijke prijzen. Je kunt gaan met hun WordPress-hostingplannen en ze bieden zelfs BoldGrid, een site builder voor slepen en neerzetten. Er is nog steeds een lichte leercurve om erachter te komen hoe u een portfolio kunt bouwen met BoldGrid, maar het is een zeer intuïtief systeem.

Enkele van de functies die u bij hun pakketten krijgt, zijn een gratis domeinnaam, 40 GB SSD-opslag voor slechts $ 5,99 per maand en gratis SSL. Het beste pakket voor auteurs is het beheerde WordPress hosting WP-1000s-pakket. Als u minder dan 20.000 bezoekers per maand verwacht, moet deze site gemakkelijk aan uw behoeften voldoen. Je krijgt een gratis domeinnaam en één website voor de prijs van $ 6,99 per maand.

Bezoek InMotion

Hostinger

Hostinger homepage (klik om te bezoeken)

Hostinger maakt onze lijst omdat ze zulke goedkope opties bieden voor nieuwe website-eigenaren of auteurs met een krap budget. Zoals eerder vermeld, moeten de meeste schrijvers hun inkomen op de een of andere manier aanvullen. U heeft waarschijnlijk niet veel geld te besteden aan het maken van een online portfolio, tenzij uw naam Steven King is en uw uitgever deze waarschijnlijk voor u zal bestellen.

Hostinger biedt ook een snelle website-builder voor mensen zonder veel technische kennis. Je doorloopt de stappen, zoals het kiezen van een hostingplan voor slechts 99 cent per maand en het maken van een basiswebsite door te kiezen uit een aantal vooraf geïnstalleerde thema’s en je eigen afbeeldingen en informatie te uploaden. De site is behoorlijk intuïtief, maar misschien moet je hier en daar naar hun handleidingen verwijzen.

Degenen zonder veel technische kennis zouden het goed doen met het enkele gedeelde websitebouwer-hostingplan voor .99 cent per maand met 100 GB bandbreedte en een eenvoudig website-bouwplatform waar u afbeeldingen en tekst kunt slepen en neerzetten.

Bezoek Hostinger

3. Verzamel elementen die uw auteurssite nodig heeft

Of u nu kiest voor een kant-en-klare sitebouwer of u gebruikt een platform zoals WordPress of maakt zelfs een HTML-website, er zijn enkele elementen die elke auteurssite nodig heeft om volledig effectief te zijn.

 • Doelgroep begrijpen – Zorg ervoor dat u uw doelgroep begrijpt. Als je historische romances schrijft, is je publiek heel anders dan als je science fiction schrijft. Als je non-fictieartikelen schrijft, is je publiek weer anders.
 • Koperpersona’s – Creëer koperpersona’s op basis van uw verschillende lezerspubliek, zodat u via uw site begrijpt met wie u praat.
 • Logo – Je hebt een soort logo nodig, ook al is het alleen je auteursnaam in een mooi script. Uw logo laat zien wie u bent als schrijver. Behandel uw geschreven werk als een bedrijf en merk het. Hier zijn onze gratis logo’s die u kunt downloaden.
 • Over Pagina – Mensen moeten begrijpen wie je bent en waarom je schrijft wat je doet. Denk aan bekende auteurs die je kent, zoals Steven King. U kent waarschijnlijk details over uw leven.
 • Boeken pagina – Je hebt een pagina nodig om al je boeken op te sommen. Zelfs als u ze op uw startpagina plaatst, zoals ik heb gedaan, moet u ook meer details opnemen over afzonderlijke product- / boekpagina’s.
 • Oproep tot actie – Welke actie wilt u dat gebruikers ondernemen wanneer ze op uw pagina terechtkomen? Als je gewoon wilt dat ze zich aanmelden voor je mailinglijst zodat je ze kunt blijven promoten, focus je dan op de formulering, plaatsing en conversieratio van je CTA.

4. Maak een auteurswebsite met WordPress

Persoonlijk gebruik ik WordPress graag voor mijn auteursportfolio-website. Ik denk dat het de meeste flexibiliteit biedt en ik kan een blog combineren met het portfoliogedeelte van mijn site en updates aanbieden wanneer ik haast heb zonder veel tijd te besteden aan het maken van pagina’s. WordPress is zelfs zo populair dat het door 34% van de websites op internet wordt gebruikt.

Mijn pagina is een beetje aangepast met een unieke achtergrond en een aantal andere elementen die je niet standaard zult vinden. U kunt unieke functies toevoegen door met behulp van uw aangepaste CSS-optie of u kunt iemand inhuren om uw thema aan te passen zodra het is voltooid. Ik ga je door de stappen leiden om WordPress te gebruiken om je auteursportfolio-website te maken.

Stap 1. Installeer WordPress

Ik gebruik A2 Hosting, dat wordt geleverd met ControlPanel. WordPress toevoegen aan uw site via ControlPanel is heel eenvoudig. Als je je verloren voelt na het lezen van deze instructies, kun je ook betalen voor beheerde WordPress en de server het voor je laten installeren. Ik beloof je dat het gemakkelijk is.

Navigeer naar uw configuratiescherm en kies het WordPress-installatieprogramma (de W in een blauwe cirkel).

Wanneer de pagina wordt geladen, kiest u de blauwe knop met de tekst ‘Nu installeren’.

Basisconfiguratietips

Kies uw installatie-URL. Als u de site in uw root-map wilt hebben zoals ik de mijne heb (www.lorisoard.com), dan ponst u eenvoudig uwdomein.com in. Als je het in een submap of direct wilt, noem het dan gewoon zoals je wilt dat het verschijnt. Voorbeeld:

uwdomein.com/writing.

Dit werkt goed als u een zakelijke website heeft en u een portfolio voor uw werk als auteur wilt toevoegen.

Kies onder Site-instellingen de naam van uw site en een beschrijving. Als je het nog niet zeker weet, kun je onder instellingen naar je WordPress-dashboard gaan en deze informatie later wijzigen.

Kies voor uw beheerdersaccount een gebruikersnaam die u onthoudt en een ingewikkeld wachtwoord. U moet ook een beheerders-e-mailadres instellen. Sommige mensen raden aan om hier de e-mail van uw website in te stellen, zoals [e-mail beveiligd]. Het probleem dat ik hiermee heb gevonden is dat als uw site wordt gehackt of uitvalt, het moeilijk is om toegang te krijgen tot de e-mail. Ik gebruik hiervoor een e-mail van een andere server, maar de keuze is aan jou. Het gebruik van dezelfde domein-e-mail heeft voordelen, zoals gebruikersherkenning.

Op mijn server kan ik een aantal plug-ins kiezen om vooraf te installeren, zoals Beperk inlogpogingen en Klassieke editor. Ik kies meestal voor beide.

Nadat u uw opties heeft gekozen, moet u ervoor zorgen dat u uw beheerdersnaam en wachtwoord op een veilige plaats heeft geschreven en op de blauwe knop ‘Installeren’ klikt.

U moet het adres krijgen om toegang te krijgen tot uw WP-dashboard. Meestal is dat zo

uwdomein.com/wp-admin.

Stap 2. Beveilig uw site

Wacht niet met deze volgende stap. U moet uw site onmiddellijk beveiligen, zoals het verkrijgen van een SSL-certificaat en het installeren van essentiële beveiligingsplug-ins.

Mensen hacken graag WordPress-websites. WordPress-sites zijn goed voor 90% van alle gehackte inhoud beheersysteem (CMS) sites. Een reden is dat de plug-ins en thema’s niet zijn bijgewerkt. WordPress heeft echter andere kwetsbaarheden die u moet verhelpen zodra u de open source-software op uw site installeert. U moet minimaal de volgende plug-ins installeren:

 • Wordfence-beveiliging – Dit zet een firewall op en voorkomt brute force-aanvallen. Natuurlijk zijn er tal van dergelijke plug-ins. Dit is er een waarvan ik heb ontdekt dat het goed werkt, maar je kunt de voor jou meest logische gebruiken.
 • Verberg mijn WP – Die login voor uw WP-dashboard van uwdomein.com/wp-admin? Iedereen weet het. U kunt die inlogpagina wijzigen met deze plug-in en het voor hackers moeilijker maken om binnen te komen.

Beveiligingsverificatie van WordPress (SALT-sleutels) codeert de informatie die u gebruikt om in te loggen op uw site. U voelt zich misschien onzeker over het wijzigen van de SALT-sleutels omdat u denkt dat u code nodig heeft en u deze handmatig kunt wijzigen via een wp-config.php-bestand.

Gelukkig is er een eenvoudigere manier om ze te wijzigen voor mensen zonder kennis van coderen. Je voegt gewoon de Zout schudder plug-in en u kunt instellen dat de sleutels elke week of maand worden gewijzigd, op basis van uw beveiligingsvoorkeuren. Stel het in en vergeet het.

Om Salt Shaker te installeren, ga naar je dashboard, plug-ins, voeg nieuwe toe en zoek naar Salt Shaker. Klik op installeren en activeer.

Zodra het is geïnstalleerd, klikt u op “Instellingen” onder de Salt Shaker-pluginlijst. Kies het selectievakje en stel vervolgens de wijzigingen naar wens in (dagelijks, wekelijks, maandelijks). Klik op de knop “Nu wijzigen”. Als u een plug-in uit veiligheidsoverwegingen probeert en u haat deze, verwijdert u deze gewoon en voegt u iets anders toe. Het mooie van WP als websiteplatform is dat je toegang hebt tot een grote verscheidenheid aan plug-ins en manieren om je site aan te passen.

Stap 3. Vind het juiste websitethema

Het is niet eenvoudig om precies het juiste thema voor uw online portfolio te vinden. Ik kocht eigenlijk het thema waarmee ik eindigde omdat ik sommige functies en de lay-out ervan leuk vond. U kunt ook iemand inhuren om een ​​aangepast thema te maken of een van de vele gratis beschikbare portfoliothema’s gebruiken.

Bestudeer eerst de websites van auteurs en kijk wat u wel en niet goed vindt aan hun portfolio’s.

Zodra je een idee hebt van de functies die je leuk vindt, navigeer je naar het tabblad ‘Optredens’ aan de linkerkant van je WP-dashboard en klik je op ‘Thema toevoegen’ en sorteer je vervolgens op functies om mogelijke thema’s te vinden die je misschien wilt gebruiken. Klik op ‘Filters toepassen’.

U kunt uw opties verder verfijnen door zoektermen in te typen zoals ‘auteur,””boeken,’Of’portefeuille.”

Hier zijn een paar interessante thema’s die ik heb gevonden en die u misschien wilt overwegen:

VW Schrijver Blog

Demo & Details

Landingspagina van auteur

Demo & Details

Portfolio van één pagina

Demo & Details

Dit zijn slechts een paar thema’s om uit te kiezen. Er zijn honderden beschikbare thema’s. Ook al bouw je een portfolio, je hoeft zeker niet vast te houden aan een portfoliothema. U kunt kiezen uit de gratis eCommerce-thema’s als ze goed bij u passen. De sleutel zit in de inhoud die u toevoegt.

Stap 4. Bouw uw pagina’s en mediabibliotheek

Zodra je een thema hebt gekozen, is het tijd om te beslissen welke pagina’s je wilt en aan je mediabibliotheek wilt toevoegen door boekomslagen en andere afbeeldingen toe te voegen. Er zijn een aantal manieren waarop u boeken aan uw site kunt toevoegen.

Voeg boeken toe als pagina’s met een uitgelichte afbeelding als omslag en een beschrijving en koop links op elke pagina. Vervolgens kunt u de pagina’s in uw navigatie plaatsen, als submenu-items of toevoegen aan inhoudsgebieden.

Gebruik uw berichten alleen voor boekaankondigingen en stel uw pagina in als een blog, zodat nieuwe releases op de voorpagina verschijnen. U kunt wijzigen wat gebruikers van de bestemmingspagina zien onder Thema’s / Aanpassen of Instellingen / Lezen. U kunt ‘Uw laatste berichten’ kiezen, waardoor uw laatste blogberichten op de startpagina van uw site verschijnen, of u kunt ‘Een statische pagina’ kiezen en een pagina kiezen die u heeft gemaakt om als de startpagina van uw site te dienen.

Als u het niet erg vindt om een ​​nieuwe plug-in te bestuderen en te leren hoe u deze moet gebruiken, kunt u ook een winkel-plug-in gebruiken en boeken rechtstreeks verkopen met WooCommerce of een vergelijkbare plug-in.

Stap # 5. Controleer op fouten

Zodra u uw site heeft ingesteld zoals u dat wilt, moet u deze zorgvuldig controleren op fouten. Je hebt waarschijnlijk alle geruchten gehoord over gebruikerservaring (UX) en hoe een slechte ervaring klanten wegjaagt. Links die niet werken, formulieren die niet kunnen worden verzonden en 404-fouten frustreren gebruikers.

Besteed tijd aan het testen van elke link op uw site. Dien elk formulier in om ervoor te zorgen dat het bij u aankomt en de gebruiker een bevestigingsbericht ontvangt. Test uw bestelproces om er zeker van te zijn dat alles soepel verloopt.

Je moet ook installeren gebroken link checker om ervoor te zorgen dat u in de toekomst geen fouten weergeeft.

Zorg ervoor dat uw site mobielvriendelijk is. In de omgeving van 73% van de mensen zullen in 2025 via internet alleen via hun smartphone beschikbaar zijn. Als uw site niet mobielvriendelijk is, loopt u waarschijnlijk al een aantal doelgroepleden mis die nooit pc’s gebruiken. Nogmaals, er is een plug-in die kan helpen om uw site mobielvriendelijker te maken, maar u moet ook responsief kiezen in uw filters terwijl u in de eerste plaats een thema zoekt. Thema’s als Twenty Seventeen en Twenty Nineteen zijn al gemaakt met een mobile-first benadering.

Voorbeeld van een responsieve schrijverswebsiteVoorbeeld: zo ziet mijn site eruit op mobiele apparaten. Merk op hoe alle elementen er zijn, maar ze strekken zich iets verder uit op de pagina voor het kleinere scherm en ze zijn beperkt tot één nieuwste release tegelijk of één blogpost tegelijk. Het formaat van de tekst en afbeeldingen van de site voor mobiele apparaten blijft nog steeds leesbaar, maar wordt kleiner.

Stap # 6. (Toekomstige verbetering) Huur iemand in om uw site aan te passen

Zodra je alles hebt gedaan wat je kunt doen, doe je een stap terug en kijk je wat er mogelijk ontbreekt. Zou je willen dat de achtergrond transparant was, maar kan je de aangepaste CSS-code niet achterhalen om dit zo te maken? Aangezien u het meeste van het harde werk heeft gedaan, mag het niet te veel kosten om een ​​programmeur in te huren om een ​​paar kleine problemen voor u op te lossen. U kunt slechts delen van het werk dat u niet prettig vindt, uitbesteden of verschillende aannemers inhuren voor taken waarin zij experts zijn.

Beter nog, vraag iedereen die je inhuurt om uit te leggen wat ze hebben gedaan, zodat je het de volgende keer kunt leren en hopelijk zelf kunt oplossen. Ook kun je online veel informatie vinden over meer populaire thema’s als Twenty Sixteen en Twenty Seventeen. Hier zijn een paar bronnen die enkele van de meer populaire aanpassingen voor Twenty Sixteen and Twenty Seventeen bespreken:

 • Twenty Sixteen Support Forum – WordPress.org’s officiële forum voor hulp bij Twenty Sixteen Theme. Blader door berichten of stel een eigen vraag.
 • Twenty Seventeen Support Forum – Ook op WordPress.org, een lijst met eerder opgeloste vragen en een forum vol experts over hoe je het thema kunt gebruiken en aanpassen aan je behoeften.
 • WordPress-forums – Ga naar de WordPress-forums voor algemene vragen of stel CSS-aanpassingsvragen in de map. U kunt ook op onderwerp zoeken en kijken of uw vraag al is gesteld en opgelost. Dit forum behandelt meer thema’s dan slechts één.
 • Kinsta – Als je niet bang bent om in de bestanden van je thema te graven en je stylesheet te wijzigen, biedt deze gids enkele tips voor het echt aanpassen van twintigers-thema’s. De moderator is ook goed in het beantwoorden van vragen die lezers mogelijk hebben, dus lees de opmerkingen goed door en stel eventuele vragen.
 • Alles over basis – Er zijn enkele typische aanpassingen waar gebruikers keer op keer naar vragen. Deze gids behandelt enkele van de problemen die mensen tegenkomen met het Twenty Seventeen-thema, zoals de hoogte van de koptekst op de startpagina, het verwijderen van de paginatitel en de resulterende opening en het verwijderen van het bericht “Trots aangedreven door WordPress”.

Hoe meer je met WordPress werkt, hoe meer je het zult begrijpen en kleine aanpassingen kunt maken, hetzij via codering of via plug-ins die je portfolio veranderen in iets heel persoonlijks en aangepasts.

Het maken van een auteurswebsite is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt, maar iets dat in de loop van de tijd wordt opgebouwd.

Voorbeelden van websites van Great Writer

Janet Dean

Portfolio-website van Janet DeanPortfolio-website van Janet Dean

Janet Dean is een inspirerende auteur in Indiana. Ze schrijft voor Harlequin’s Love Inspired Line. Haar website is een goed voorbeeld van een auteursportfolio omdat het haar meest recente boeken opsomt terwijl ze nog een beetje over de auteur laat zien. Bezoekers kunnen al haar boeken in haar portfolio bekijken via de link “boeken” en ook toegang krijgen tot foto’s van haar op verschillende evenementen. Een ding dat ik vooral leuk vind aan deze pagina is haar sectie specifiek gericht op media.

Nicholas Sparks

Portfolio-website van Nicholas SparksPortfolio-website van Nicholas Sparks

Auteur Nicholas Sparks gebruikt zijn auteursportfolio-website om de focus te leggen op zijn nieuwste release en nodigt bezoekers uit om “Nu bestellen” met een call-to-action-knop. Als de gebruiker echter naar beneden scrolt, ziet hij extra pagina’s waarnaar hij kan navigeren, zoals links naar verhalen en ander werk. U kunt ook op de hoogte blijven van evenementen en auteursnieuws. Een pop-up verschijnt nadat je een korte tijd op de pagina bent geweest, waarin je wordt uitgenodigd om je aan te melden voor zijn mailinglijst.

Dean Koontz

Portfolio-website van Dean KoontzPortfolio-website van Dean Koontz

Suspense-auteur Dean Koontz is een bestseller uit de New York Times. Hij doet een aantal interessante dingen met zijn auteursportfolio. Eerst zie je de omslagen van de boeken in zijn nieuwste serie horizontaal bovenaan de pagina. Als je vervolgens over het navigatietabblad voor boeken beweegt, krijg je een aantal opties, afhankelijk van in welke van zijn series je het meest geïnteresseerd bent, zoals Jane Hawk of een optie om al zijn boeken in één keer op te halen. De navigatie is zeer intuïtief en voldoet aan de behoeften van verschillende segmenten van zijn publiek.

Emily Winfield Martin

Portfolio-website van Emily Winfield MartinPortfolio-website van Emily Winfield Martin

De website van Emily Winfield Martin is waarschijnlijk een van de meest interessante portfolio’s die er zijn. Ze is auteur van kinderen, maar ook kunstenaar. Wanneer je voor het eerst op haar startpagina terechtkomt, word je niet begroet met boekomslagen, maar met afbeeldingen van haar kunst. Je moet echt naar haar boekenpagina navigeren om informatie over haar boeken te zien. Zelfs haar online winkel breekt door in de twee kanten van haar werk, met toegang tot haar kunst of de boeken van haar kinderen.

Haal het woord eruit

Nu je een prachtig, uniek portfolio hebt gemaakt om je schrijven te benadrukken, is het tijd om het woord te verspreiden. Vertel al uw familie en vrienden en vraag hen om uw websiteadres te delen op hun sociale media-accounts. Zet uw websiteadres op visitekaartjes, in uw e-mailhandtekening en deel het in advertenties. Werk samen met andere auteurs en deel elkaars websites in uw nieuwsbrieven.

Elk klein ding dat u kunt doen om het bekend te maken, helpt de interesse in uw site en in uw boeken te vergroten. Maak uiteindelijk kans om er een bedrijf van te maken. Je hebt een prachtige website voor schrijvers gebouwd – nu is het tijd om deze met de wereld te delen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map