Een mama-blog starten met WordPress (en groeien naar een bloeiend bedrijf)

Als je een moederblog wilt starten, ben je hier aan het juiste adres! Ik ben Gina Badalaty van Embracing Imperfect en ik ben een moederblogger sinds 2002. Hoewel mijn blog vele fasen heeft doorlopen, ben ik nu een betaalde professionele blogger voor een droomclient, dankzij mijn jarenlange ervaring.


In dit artikel ga ik de juiste manier delen om een ​​blog op te zetten om je te helpen een succesvol blog en bedrijf te laten groeien!

Dit is mijn blog – Imperfect omarmen

Hoeveel verdienen mama-bloggers?

Als u zoekt naar ‘hoeveel verdienen bloggers’, ziet u verhalen van degenen die $ 40.000 tot meer dan $ 1.000.000 per maand binnenhalen. Deze bloggers hebben hun eigen verhalen gebruikt om de juiste doelgroep aan te trekken, met de nadruk op populaire onderwerpen zoals schuldvermindering in plaats van een moederblog te leiden. Als u echter niet op zoek bent naar meer dan 80 uur per week om het zo groot te maken, kunt u een behoorlijk inkomen verdienen door uw blog strategisch te plannen als een bedrijf.

Wat u kunt verdienen met uw blog, varieert. Eerder dit jaar was ik verrast om cheques met hoge winst te ontvangen van een oud bericht over niet-giftig kookgerei met gelieerde links. Hoewel het moeilijk te garanderen is dat een bericht viraal gaat, zorgde mijn zoekmachine-optimalisatie (SEO) voor dat bericht ervoor dat het nummer 1 op Google bereikte.

Zelfs zonder virale berichten kan een kleine blog een regelmatig inkomen opleveren. Ik blog alleen parttime, maar ik heb er tot aan gebracht 12.000 dollar per jaar in gelieerde en gesponsorde berichten met mijn kleine publiek. De sleutel is het ontwikkelen van een niche om mijn doelgroep te bereiken.

Blogposts zijn echter niet de enige manier om geld te verdienen met je blog. Mijn blog heeft geholpen bij het lanceren van mijn schrijfcarrière in opvoedings- en gezondheidsniches. Door in de loop der jaren relaties met andere moederbloggers op te bouwen, heb ik zonder problemen vast werk gevonden wanneer ik het nodig heb.

Een moederblog opzetten en er een bedrijf van maken

Waar je ook heen wilt, met je blog kun je daar komen. De sleutel is strategische planning van tevoren om op uw best te beginnen, zodat u kunt eindigen waar uw dromen u brengen.

Hoe ga je aan de slag op je blog? Laten we ingaan.

Stappen om een ​​moederblog op te zetten

 • Stap # 1: Bereid je voor voordat je begint
 • Stap 2: Stel je moederblog correct in
 • Stap # 3: Verander uw blog in een bedrijf
 • Verdien geld met een moederblog
 • Voorbeelden van moederblogs
 • Zijn blogs nog steeds een ding?

Aanbevolen tools

Openbaarmaking: BuildThis.io ontvangt verwijzingskosten van tools die op deze website worden vermeld. Maar de meningen zijn gebaseerd op onze ervaring en niet op hoeveel ze betalen. We richten ons op het helpen van kleine bedrijven en individuen om als bedrijf websites te bouwen. Steun ons werk en leer meer over onze verdiensten.

1. Bereid je voor op de lancering: merk, publiek, inhoud

Voordat je je moederblog start

Om de basis te leggen voor het maken van een blog die bezoekers trekt, heb je 3 kritieke factoren nodig:

 1. Een aantrekkelijk merk
 2. Een manier om je publiek te targeten
 3. Content die op merk staat en aantrekkelijk is voor uw doelgroep

Je dacht misschien dat ik ‘webhosting’ of ‘domeinnaam’ zou zeggen, maar als je een bloeiende carrière via je blog wilt lanceren, moet je het als bedrijf benaderen en dat betekent dat je eerst een stevig fundament moet bouwen.

Bouw je merk

Om je merk op te bouwen, moet je kritisch introspectief werk doen. Dit begint met het leren van je ‘waarom’. Simon Sinek, auteur van de best verkochte “Begin met waarom,”Schrijft,

Mensen kopen niet WAT je doet, ze kopen WAAROM je het doet.

Als u uw ‘waarom’ ontdekt, kunt u zich concentreren op het creëren van krachtige inhoud en het bouwen van een succesvol bedrijf eromheen.

Het is tijd om papier en pen tevoorschijn te halen en jezelf af te vragen waarom je een blog wilt schrijven. Om echt diep te graven, moet je de vraag ‘waarom’ minstens vijf keer aan elk van je antwoorden stellen. Ik heb bijvoorbeeld onlangs dit proces gebruikt om een ​​nieuwe naam te geven. Mijn openingsverklaring was: ‘Ik wil bloggen om moeders te helpen autistische kinderen groot te brengen met serieuze uitdagingen. Van daaruit bleef ik ‘waarom’ vragen voor elk van mijn reacties tot ik bij de zaak kwam: ‘Om te laten zien dat onze kinderen een doelgericht en vreugdevol leven kunnen leiden en de wereld een betere plek kunnen maken.’

Het mooie van deze oefening is dat je vaak zult merken dat je ‘waarom’ andere mensen helpt, maar je moet ook een iets egoïstischer duik nemen in je waarom. Wat motiveert u elke dag om de uitdagende onderdelen van het runnen van een succesvol blogbedrijf te doorstaan? Misschien wilt u inkomen vrijmaken om schulden af ​​te lossen. Misschien ben je geïnteresseerd in het maken van een auteurswebsite om een ​​platform op te zetten voor dat boek dat je schrijft. Of misschien wil je genoeg verdienen om een ​​prachtig strandhuis te kopen.

Gebruik deze ‘waarom’-oefening om groots te dromen, zodat je uitdagingen kunt aangaan om een ​​blogger van wereldklasse te worden met een bedrijf dat anderen helpt terwijl je je dromen vervult.

Vind uw ideale bezoeker

Zodra u uw “waarom” heeft, kunt u zich nu concentreren op het vinden van uw ideale bezoeker. In deze stap ontdek je wie ze is en wat ze nodig heeft. Enkele basis demografische gegevens om over na te denken zijn:

 • Leeftijd
 • Aantal kinderen / jongens of meisjes
 • Inkomensbereik / opleidingsniveau
 • Professioneel werkende, thuisblijvende moeder, ondernemer?
 • Waar woont ze: stad, land, buitenwijken?
 • Huiseigenaar, appartementsbewoner?
 • Huisdier eigenaar? Auto eigenaar?
 • Gelovige, atheïst, agnost?
 • Speciale niche: knapperige mama, wil fit zijn, kinderen met speciale behoeften, voetbalmoeder, geadopteerde kinderen, enz.

Mijn doelgroep bestaat uit moeders die tieners en tieners grootbrengen met ernstig autisme en aanverwante handicaps. Ze hebben gezonde oplossingen nodig voor hun kinderen en een manier om burn-out te voorkomen.

De persoon in je geest ben jij misschien, maar je moet een ‘avatar’ maken die jij niet bent. Dat maakt het gemakkelijker om inhoud te maken op basis van haar behoeften, die niet zal veranderen, zelfs als die van jou dat wel doet. Het is ook gemakkelijker om je berichten naar die persoon te schrijven.

Plan uw inhoud met publieksonderzoek

Als je eenmaal de tijd hebt genomen om je ideale lezer te begrijpen, is de volgende stap om haar behoeften te onderzoeken. Je blog moet waardevolle informatie bevatten voor de avatar die je hebt gemaakt en die kan leiden tot mogelijkheden om inkomsten te genereren. Dit ontdek je door haar pijn- en plezierpunten te onderzoeken.

U kunt Google gebruiken, maar een veel effectievere manier om onderzoek te doen, is door uw doelgroep te interviewen. Dit heeft echt bijgedragen aan het focussen van mijn blog. Schrijf gewoon 5 open vragen over de behoeften van je avatar. Een van mijn vragen was: “Welke oplossingen hebben geholpen als het gaat om het helpen van uw autistische kind?”

Je interview duurt slechts 15-20 minuten. Je kunt het doen via e-mail, telefoon, Skype – waar je vriend zich ook prettig voelt. U kunt het beste mensen vragen die u kennen en vertrouwen. Ik zou voorzichtig zijn als je mensen wilt interviewen van alle Facebook-groepen waar je lid van bent – je hebt eerst toestemming nodig.

Dit onderzoek helpt u de kern te achterhalen van de problemen waarmee uw publiek wordt geconfronteerd, zodat u kunt brainstormen over inhoud die ze oplost. Uit mijn interviews bleek bijvoorbeeld dat autistische kinderen gedijen met gewogen oplossingen. Hier is een voorbeeld van een titel die ik heb geschreven op basis van onderzoek: “Gewogen dekens voor autisme: onze ervaring met Sonna Zona.”Zoals je kunt zien, is dit artikel niet alleen droog onderzoek, maar een persoonlijke manier om informatie te delen en een tool aan te bevelen die ik heb gebruikt om een ​​veelvoorkomend probleem op te lossen.

Bedenk bij het plannen van uw inhoud wat u persoonlijk kunt bieden (producten, diensten, lidmaatschap, enz.) Om uw avatar te helpen die pijnpunten te verminderen en het geluk te vergroten.

Denk ook aan “big picture”. Als ik bijvoorbeeld 10 posts over dit onderwerp schrijf, kan ik van die posts een e-boek maken dat ik aan lezers en prospects kan verkopen. Je hebt geen lange lijst met onderwerpen nodig. Slechts 5-10 ideeën om te beginnen, met 2-3 artikelonderwerpen gevuld met persoonlijk, uniek en / of deskundig advies.

Ontwerp en afbeeldingen

Het is in dit stadium niet essentieel om een ​​logo of aangepast ontwerp te hebben. Gebruik een aantrekkelijke sjabloon van WordPress die past bij het thema van uw blog, zoals een met een website-ontwerp voor moeders die schrijven. Een kleurenpalet kan uw merk herkenbaarder maken naarmate u verder komt, maar op een dag wilt u misschien uw uiterlijk veranderen of de ontwikkeling van uw website uitbesteden.

Om afbeeldingen voor posts en shares te maken, is Canva een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel waarmee u afbeeldingen van de juiste grootte kunt maken voor uw blog en verschillende vormen van sociale media.
Bij het toevoegen van afbeeldingen moet elk een beschrijvende “alternatieve tekst” (ook bekend als “alt-tag”) hebben voor slechtzienden. Alt-tags helpen ook bij SEO, dus zorg ervoor dat u een titel maakt die overeenkomt met uw SEO-trefwoord.

Maak het u gemakkelijk om uw smartphonecamera te gebruiken om interessante afbeeldingen te maken om te delen. U kunt ook professionele afbeeldingen gebruiken. Royaltyvrije afbeeldingen zijn beschikbaar tegen lage tot geen kosten bij gerenommeerde stockfotomaterialen zoals DepositPhotos.com of Pexels.com.

Bekijk deze lijst met 30 gratis afbeeldingsbronnen van Web Hosting Secret Revealed. Gebruik NOOIT een afbeelding die u op Google vindt voor uw blog; die zijn auteursrechtelijk beschermd.

Grenzen stellen aan de inhoud van je blog

U moet nu beslissen wat voor soort grenzen u wilt stellen wanneer u schrijft of deelt over uw kinderen, uw man en andere dierbaren – inclusief afbeeldingen. Ik blog bijvoorbeeld nooit op een andere dan een behulpzame, positieve manier over mijn familie en ik zorg ervoor dat alle foto’s van mijn kinderen erg boven het bord staan ​​(geen ‘zwempak’-opnamen).

Welke gevoelige onderwerpen vermijdt of moet u met gezinsleden verwijderen? Ziekte, financiën, baanverlies en romantiek kunnen gevoelige onderwerpen zijn, dus wees voorzichtig met wat u aan lezers onthult. Zelfs als uw bedrijf van de grond komt, is het ook verstandig om uw telefoon, adres en mogelijk zelfs de buurt geheim te houden.

2. Je moederblog opzetten

Er zijn een aantal opties waarmee u rekening moet houden wanneer u ervoor kiest uw blog in te stellen, zoals uw budget.

Waar te beginnen: Hosting en basisfuncties

Denk eerst aan de domeinnaam van je blog. Toen ik mijn moederblog vernieuwde, duurde het een paar maanden brainstormen om met het merk “Embracing Imperfect” te komen. Bedenk een naam die uw niche, uw persoonlijkheid en de behoeften van uw publiek omvat.

Vervolgens heb je een service nodig om je blog te hosten.

Er zijn enkele grote nadelen als je een “gratis” blog wilt hebben. Het gebruik van een “voor u klaar” -service zoals Wix of Weebly kan zelfs duurder zijn dan u misschien denkt. U zult zeer beperkt zijn in wat u met uw blog kunt doen. In Wix wordt uw publiek bijvoorbeeld onderworpen aan advertenties en uw domeinnaam zal hun naam erin opnemen.

De beste webhosting voor auteurs, coaches, toekomstige ondernemers en iedereen die een moederblog wil, is een zelf-gehoste optie met WordPress.

A2 Hosting homepage (klik om te bezoeken)

U kunt gebruik maken van betaalbare, hoogwaardige hostingservices zoals A2 Hosting, InMotion Hosting of SiteGround. Deze betrouwbare providers kosten slechts $ 4- $ 7 / maand en bieden een aantal van de beste website-hosting voor schrijvers en bloggers. Ze kunnen u ook helpen bij het opzetten van uw domeinnaam voor ongeveer $ 15-20 per jaar.

Kies een merk dat “SSL-certificaat” bevat. Dit is een beveiligingscertificaat dat nodig is voor beveiliging en SEO. Uw domein ziet er als volgt uit: “https://www.uwdomein.com” in plaats van “http: //”. Vraag uw webhost naar deze optie.

De WordPress-editor

Zodra uw host uw WordPress-database en blog heeft opgezet, gaat u naar het ‘voorbeeld’-bericht dat wordt verstrekt en begint u met schrijven. Bekijk deze sites voor goede tutorials:

Een van de geweldige dingen van WordPress is dat er zijn duizenden plug-ins waarmee je je blog kunt runnen. Dit zijn tools die u installeert via het menu Plug-in waarmee u verschillende functies kunt onderhouden en uitvoeren. Terwijl je groeit, wil je meer toevoegen, maar wees voorzichtig. Te veel plug-ins kunnen uw blog vertragen. Deze tools moeten ook van tijd tot tijd worden bijgewerkt.

Voorbeeld van plugin-pagina op WordPress-backend.

Wanneer u uw eerste bericht schrijft, heeft u onder het menu “Nieuw” twee hoofdopties: “Bericht” of “Pagina”. Ze lijken op elkaar, maar werken anders. Berichten zijn voor gewone blogberichten die naar behoefte kunnen worden bijgewerkt, gewijzigd en vernieuwd. Uw lezers kunnen zich hierop abonneren. Pagina’s zijn statische berichten die zelden veranderen, zoals uw “Over” -pagina, een mediakit, uw ethische code, enz.

Dit is hoe de WordPress-editor eruit ziet:

Tips voor het schrijven van uitstekende posts

Nu is het tijd om je eerste bericht te beginnen. Zorg ervoor dat de ‘stem’ van je bericht benaderbaar, authentiek en deskundig is, terwijl het geschikt is voor je doelgroep en niche. Kies kwaliteit boven kwantiteit. Een gezaghebbende post van 2000 woorden is beter dan vier posts van 500 woorden.

Zorg er daarnaast voor dat uw onderwerpen een rode draad hebben. Als je blog stevig in de niche zit, zullen al je berichten betrekking hebben, maar als dat niet het geval is, probeer dan een thema te vinden om alles aan terug te koppelen, zodat je gerelateerde berichten in je blog kunt linken. Dit zal ook uw SEO-inspanningen helpen.

Aan elk bericht moet een ‘categorie’ en een ‘tag’ worden toegewezen. (Zie de rechterkant van de editorafbeelding hierboven.) Categorieën zijn korte, doorlopende onderwerpen die u regelmatig behandelt. Je zou ze moeten beperken tot niet meer dan 6, maar 3 of 4 is nog beter. De mijne zijn ouderschap, autisme en niet-toxisch leven. Al het andere wordt een subcategorie of wordt in dat onderwerp behandeld.

Ik bespreek bijvoorbeeld normaal gesproken mijn vertrouwen in mijn opvoedingsposten. Categorieën zijn ook standaard menutitels in WordPress.

Voorbeeld: postcategorieën gebruiken als navigatiemenu voor uw blog.

Tags zijn onderwerpen die u minder vaak behandelt. Deze kunnen langer en meer op zoekwoorden zijn gericht. Op mijn blog is ‘autisme’ een categorie, terwijl ‘autisme-oplossingen’ een tag is. Je wilt geen unieke tag voor elk bericht, maar reguliere onderwerpen waaraan je werkt.

Houd tot slot uw paragrafen kort (3-4 zinnen) wanneer u schrijft en weef overal relevante afbeeldingen in. Deze manier van “chunking” van uw gegevens maakt het gemakkelijker voor lezers om te scannen. Gebruik ook opsommingstekens wanneer dit logisch is.

Juridische kwesties

Er zijn een paar juridische kwesties waarmee u rekening moet houden bij het schrijven van uw blog. Deze beschermen je terwijl je verder gaat:

 • Geef uw afbeeldingen een watermerk – Of het nu gaat om persoonlijke foto’s of afbeeldingen die u maakt, een eenvoudig watermerk is een snelle en gemakkelijke manier om uw afbeeldingen te beschermen. Leren hoe je dit kunt doen in Canva.
 • Voldoen aan de AVG – Dit is een wet die van toepassing is op iedereen die zich vanuit de Europese Unie op uw blog abonneert. Leer hoe u dit in 10 minuten kunt instellen op Je passie bloggen.
 • Houd je blog veilig – Je hebt een spamfilter, beveiliging en een manier nodig om een ​​back-up van je blog te maken. Deze worden behandeld in de link “18 dingen” hierboven.
 • Plagiaat nooit inhoud  – Als je iemands blog wilt citeren, is het een goede etiquette om het eerst te vragen en hem altijd te crediteren!

3. Bouw je moederblog in een bedrijf

Inmiddels heb je al veel van het legwerk gedaan dat nodig is om je blog de beste kans te geven om een ​​winstgevend bedrijf te worden. Vervolgens passen we alle stukjes bij elkaar om u te helpen een vast inkomen te verdienen.

Je publiek opbouwen

Hoe trek je je doelgroep aan? Er zijn verschillende tools die elke blogger moet gebruiken om zijn publiek te laten groeien:

Zoek machine optimalisatie

Bovenaan de lijst staat zoekmachineoptimalisatie. Elke post die u schrijft, moet een uniek trefwoord hebben, dat wil zeggen een zin waarnaar mensen op zoek zijn. Je hebt misschien een zin in gedachten, maar je moet erachter komen of mensen ernaar zoeken. Gratis tools die u kunnen helpen dit te ontdekken, zijn onder meer Google Zoekwoordplanner (u moet een Google-account instellen), Ubersuggest, of KW Finder (beperkt tot een paar per dag).

Google Zoekwoordplanner.

Zodra je een zin hebt gevonden, zoek je op Google naar gerelateerde vragen die mensen over het onderwerp hebben en voeg je deze ook toe aan je bericht. Zorg ervoor dat u koptags (H1, H2) gebruikt om titels toe te voegen die uw trefwoord bevatten en plaats deze in de berichttitel. Herhaal uw trefwoord en variaties ervan in uw bericht, maar zorg ervoor dat het schrijven nog steeds goed is. Gebruik de Yoast-plug-in voor advies over het verkrijgen van de beste SEO-resultaten.

Zorg ervoor dat uw bericht links bevat naar:

 1.  Gezaghebbende bronnen, bijvoorbeeld statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie.
 2. Andere berichten die je in de eerste alinea over het onderwerp hebt geschreven.

Wat zorgt voor een goede rangschikking van zoekwoorden in Google, verandert van tijd tot tijd. Lees dit voor een up-to-date overzicht van hoe u goed scoort in Google verslag doen van van Backlinko elk jaar. Het is belangrijk om uw zoekwoorden ook op sociale media te gebruiken, vooral wanneer u berichten deelt!

Sociale media

Ik raad je aan om slechts 1 of 2 socialemediakanalen te kiezen om je op te concentreren. Voor mij zijn dat Facebook en Instagram. Eenmaal op sociale media, maak van elke gelegenheid gebruik om te leren, experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Wees je natuurlijke zelf en stem zo authentiek mogelijk af op je merk.

Dat ben ik op Facebook!

Installeer een plug-in op WordPress waarmee uw lezers berichten kunnen delen met de meeste populaire sociale platforms, zelfs als u ze niet gebruikt. U kunt een plug-in gebruiken zoals Eenvoudig sociaal delen of Sociale module die helpt om verbinding te maken met verschillende netwerken.

Wees ten slotte voorzichtig met wat u deelt en hoe u dingen uitdrukt. Het is gemakkelijk om verkeerd geïnterpreteerd en op de zwarte lijst te worden gezet in het huidige klimaat. Wees eerlijk en authentiek, maar vooral respectvol.

Email nieuwsbrief

Een regelmatige e-mailnieuwsbrief helpt u contact te houden met uw publiek, aankondigingen te doen, meer tips te geven en meer. U kunt een e-mailmarketingservice gebruiken zoals MailChimp of Mailerlite beginnen.

Voorbeeld: Imperfect MailChimp-account omarmen.

Uw nieuwsbrief hoeft niet mooi te zijn, maar alleen nuttige informatie die u uw publiek regelmatig stuurt (d.w.z. elke 2 weken). Om mensen op uw e-maillijst te krijgen, maakt u een waardevol gratis item, zoals een fooienblad met (“Top 10 tips voor nieuwe ouders”) en promoot u het op sociale media.

Video-evenementen

Vroeg of laat moet bijna elke blogger op video komen. Je opties zijn hier onbeperkt, van een kort Instagram-verhaal tot 60 minuten durende evenementen op Facebook Live tot elke lengte op je eigen YouTube-kanaal. Het is een goede gewoonte om comfortabel voor de camera te zitten en het zal helpen om je autoriteit te vestigen.

Voorbeeld: een van mijn live FB-sessies.

Je kunt een van mijn bekijken  Facebook leeft over hoe u uw doelen kunt bereiken.

Autoriteit vestigen

U moet een autoriteit in uw niche worden om verkeer te genereren. Hoe kun je dat naast sociale media doen? Een belangrijke manier is om echte relaties op te bouwen met mensen in gerelateerde niches. Dit kun je op verschillende manieren doen:

 •  Gastpost bloggen – Pitch blogs met veel verkeer in uw niche die passen bij de toon van uw blog. Bekijk hun inzendingsrichtlijnen en kijk goed naar hun gastposts. De sleutel om verkeer te genereren, is ervoor te zorgen dat je een link in het gastbericht hebt naar een relevant bericht van jou, indien toegestaan.
 • Blogger-conferenties – Door bloggerconferenties bij te wonen, kunt u netwerken met bloggers en merken, en leert u up-to-date blogvaardigheden en -praktijken.
 • Denk lokaal – Kijk naar lokale locaties die passen bij uw expertise, zoals openbare tv-netwerken, radiostations, podcasts en evenementen die u kunt verkopen terwijl u deelneemt aan.
 • Word lid van Facebook-groepen die zijn toegewijd aan uw niche – Het is onbeleefd om je blog in groepen te promoten, maar je kunt delen wat je weet en jezelf als autoriteit vestigen. Volg of bevriend mensen met wie u echte vriendschappen wilt opbouwen.

Geld verdienen met ideeën voor je mama-blog

Succesvolle bloggers zeggen dat je 7 inkomstenstromen moet hebben. Met een blog kan het net zo eenvoudig zijn als deze algemene inkomensroutes voor bloggers:

1. Sponsoring

Merken betalen bloggers om posts, sociale shares en meer te promoten en te publiceren. Sommigen kopen zelfs recepten of foto’s van ervaren bloggers. De meeste bloggers beginnen met het gratis beoordelen van producten terwijl ze hun portfolio opbouwen en velen werken met een influencer-netwerk, zoals Collectieve vooringenomenheid, zodra ze groot genoeg zijn.

2. Affiliate marketing

Wanneer u zich aansluit bij een partnerprogramma, verdient u inkomsten voor alles wat u verkoopt via uw partnerlinks. Amazon.com is een van de meest herkenbare en eenvoudigste. Voor grotere bloggers, netwerken zoals ShareASale en MediaVine creëer lucratief passief inkomen voor bloggers.

3. Producten maken om te verkopen

Bloggers die oog hebben voor design of die T-shirts of mokken maken via bedrijven als Teespring. Anderen maken agenda’s, tijdschriften en e-boeken die inspelen op de behoeften van hun publiek of verzinnen iets totaal nieuws!

4. Freelance werk

Gebruik je blog, foto’s en gastposts om je portfolio op te bouwen. Als je eenmaal ervaring hebt opgedaan, kun je beginnen met schrijven voor anderen voor betaling, marketing op sociale media of het verkopen van foto’s aan stockhuizen. Veel bloggers worden ook virtuele assistenten of webdesigners.

5. Lescursussen

Als je een specifieke vaardigheid hebt, leer het dan met video’s, e-boeken en / of een steungroep, of gebruik een platform zoals Leerbaar om een ​​cursus te maken.

6. Directe verkoop

Veel influencers profiteren van deze kant-en-klare zakelijke kansen als het product hun doelgroep rechtstreeks bedient. Een merk van eiwitpoeder zou bijvoorbeeld goed kunnen werken op een fitnessblog.

7. Coaching

Veel bloggers ontwikkelen expertise of worden gecertificeerd in een vakgebied en zetten hun blogs om in een coachingbedrijf.

Zoals je kunt zien, kan je moederblog meer zijn dan alleen een plek om je gedachten over ouderschap te delen. Het kan de basis zijn voor een bloeiende carrière – en niet alleen als schrijver! Bloggen biedt een verscheidenheid aan ondernemers-, freelance- en andere kansen als u de tijd en zorg neemt om het net als een bedrijf te plannen.

Meest populaire mama-bloggers

Hier zijn een paar van mijn persoonlijke favorieten en hoe ze hun inkomen verdienen:

1. Brandi Jeter 

Brandi Jeter – Mama weet het allemaal

Brandi Jeter van Mama Knows It All schrijft over de overgang van een alleenstaande moeder naar een getrouwde moeder van een pasgeboren en opgroeiende dochter. Ze is ook een blogcoach, runt een blogcommunity en heeft verschillende e-books en boeken geschreven.

2. Vera Sweeney en Audrey McClelland

Vera Sweeney – Lady And The Blog
Audrey McClelland – MomGenerations

Vera Sweeney en Audrey McClelland zijn meer dan tien jaar geleden begonnen met hun eigen blogs. Ze werden zakenpartners en beheren nu Permission to Hustle, wat mensen helpt te gedijen door een balans te vinden tussen werk en leven. Vera en Audrey werken nog steeds met tal van grote merken, organiseren evenementen, geven les op conferenties en nog veel meer!

3. Amiyrah Martin

Amiyrah Martin – 4 hoeden & Zuinig

Amiyrah Martin van 4 hoeden & Frugal schrijft over genieten van het gezinsleven met een beperkt budget, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Ze deelt hoe ze aan schulden kan ontsnappen en kan gedijen op een krap budget. Ze is zo’n grote Star Wars-fan dat ze talloze rode loperevenementen heeft besproken en zelfs heeft gespeeld in een Star Wars-advertentie voor Target.

4. Leah Segedie

Leah Segedie – Mamavation

Leah Segedie van Mamavation.com is een activistische blogger die begon met het delen van haar geheimen om 100 pond te verliezen en moeders te helpen fit te worden. Tegenwoordig werkt ze in de biologische woonbeweging en overlegt ze met bekende voedselbedrijven en wetgevers om het voedsel van onze kinderen veilig te houden.

Zijn mama-blogs nog steeds relevant vandaag?

Er is veel gepraat over het feit of blogs nog steeds relevant zijn. Ze zijn maar de aard van bloggen is veranderd. Mensen rennen niet naar moederblogs om het laatste nieuws te horen over hoe iemand hun kind opvoedt. In plaats daarvan zoeken ze waardevolle inhoud en frisse perspectieven die hen helpen hun eigen situatie te verbeteren. Dat betekent dat uw blog vol nuttige, unieke inhoud moet zijn die speciaal voor uw doelgroep is geoptimaliseerd.

Mijn blog richt zich bijvoorbeeld op moeders die autistische kinderen grootbrengen en biedt holistische strategieën om hun kinderen – en zichzelf – te helpen gedijen.

Als u unieke, op maat gemaakte inhoud voor een bepaald publiek aanbiedt, heeft u een goede kans om de kost te verdienen met uw blog, rechtstreeks door te bloggen of door een begeleidend bedrijf.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map