Website kleurenschema’s die u kunt gebruiken voor uw WordPress-site

U heeft zich zojuist aangemeld WordPress, en je bent klaar om je eerste website te bouwen. Het probleem is dat je geen idee hebt hoe je wilt dat het eruit ziet. Je kunt niet zomaar een thema en blijf daarbij – het is ook cruciaal om het perfecte kleurenschema te kiezen.


Klinkt eng? Maak je geen zorgen. Ik heb een aantal verbluffende voorbeelden verzameld van kleurenschema’s voor websites waar u inspiratie uit kunt halen. We bespreken ook wat u moet doen om het perfecte palet voor uw website te kiezen.

Waarom kleurenschema’s belangrijk zijn

Laten we, voordat we aan de lijst beginnen, bespreken waarom het essentieel is om de juiste kleuren voor uw website te selecteren.

Ten eerste maakt een duidelijk kleurenschema uw merk onvergetelijker.

Grote bedrijfsnamen gebruiken meestal de kleuren van hun logo voor hun websites, advertenties en andere merkinspanningen. FedEx gebruikt bijvoorbeeld paars en oranje, terwijl PayPal verschillende tinten blauw kiest. Door die kleuren consistent te gebruiken, associeert het publiek die bepaalde kleurstelling met het merk.

Een goed kleurenschema kan ook uw doelgroep aanspreken.

Volgens een onderzoek van Scott Design lijken blauw en groen de twee favoriete kleuren te zijn.

Elke demografische groep heeft zijn eigen kleurvoorkeur. Hun smaak kan worden beïnvloed door hun opvoeding, cultuur, samenleving en vele andere factoren.

Een kleur kan bijvoorbeeld hebben verschillende betekenissen in verschillende culturen. Zwart betekent typisch elegantie, maar in sommige culturen vertegenwoordigt het lijden.

Bedrijven hebben de effecten van kleuren gebruikt voor hun eigen voordelen. Kinderen reageren bijvoorbeeld meestal positiever op felle kleuren. Dus een website zoals PBS Kids gebruikt een helder kleurenschema om kinderen aan te trekken.

Ten slotte kunnen kleuren leiden tot een grotere betrokkenheid van gebruikers.

Een recent studie laat zien dat CTA-knoppen met contrastrijke kleuren hoge conversieratio’s hebben. Dit betekent dat de knop een kleur moet hebben die opvalt tegen het kleurenschema van de website.

Zoals je kunt zien, is het cruciaal om de kleuren van elk element van je website te overwegen, ook al is het maar een knop.

Hoe u het juiste kleurenschema voor uw website kiest

De eenvoudigste manier om een ​​goed kleurenschema te selecteren, is door kleurgeneratoren te gebruiken. Hier zijn enkele tools die je kunt gebruiken:

 • Colorspire– bekijk een voorbeeld van de kleuren op een websitesjabloon.
 • Paletton– bekijk hoe uw kleurenschema eruit zal zien in verschillende lay-outs.
 • Koelers– genereer kleurenschema’s van afbeeldingen naar keuze.

Als u echter helemaal opnieuw een kleurenschema wilt maken, kunt u het volgende doen:

 1. Selecteer een dominante kleur. Dit is de kleur die je het meest wilt laten opvallen. Het wordt aanbevolen om de kleur van uw merk op uw hele website te gebruiken.
 2. Kies de secundaire kleuren. Deze kleuren vullen uw dominante kleur aan of versterken deze.
 3. Bepaal waar de kleuren moeten worden geplaatst. Sommige mensen gebruiken de dominante kleur graag voor nadrukkelijke functies zoals knoppen en links. Anderen gebruiken het misschien voor grote visuele elementen, terwijl de secundaire kleuren voor teksten zijn. Verken de opties en vind de beste voor jou.
 4. Kies een achtergrondkleur. Mensen kiezen meestal een neutrale toon om de website leesbaar te houden.

8 prachtige website kleurenschema’s

Met 34% van de websites die WordPress gebruiken, heb ik zorgvuldig 8 soorten kleurenschema’s geselecteerd die u kunt gebruiken als inspiratie voor uw WordPress-site:

1. Levendig

Bezoek Climate Optimist

Heldere, levendige kleuren kunnen een perfecte keuze zijn voor websites die een levendige en energieke toon willen zetten.

De website van Climate Optimist is een voorbeeld van goed gebruik van dergelijke kleuren. Als organisatie voor klimaatverandering willen ze positiviteit en vertrouwen opwekken om mensen te laten deelnemen aan hun campagne. Dit komt tot uiting in hun gele, roze en groene kleurenschema.

2. Gedempt

Bezoek Mosole

Als u wilt dat uw website er elegant uitziet, overweeg dan om gedempte tonen te gebruiken. Ze zijn misschien niet zo opvallend, maar de juiste kleurencombinatie kan er stijlvol uitzien.

Deze website van Mosole, een Italiaanse wijnmakerij, streeft naar een dergelijke toon. Ze desatureren aardse kleuren zoals bruin en groen en creëren een stijlvol effect dat hun merk nog steeds vertegenwoordigt als een wijnmakerij.

3. Licht

Bezoek Bosumhus

Als je wilt dat je website er uitnodigend uitziet, raad ik aan om lichtere tinten te gebruiken. Net als een comfortabel huis zorgt een prettige website ervoor dat bezoekers meer tijd op uw pagina willen doorbrengen.

Bosumhus, een website voor thuisbouwers, presenteert een uitstekend voorbeeld van dit kleurenschema. Terwijl de teksten donker zijn, zijn andere elementen meestal in lichtbruin en beige met hier en daar een vleugje aardegroen. De website is ook een goede illustratie van hoe uw foto’s uw kleurenpalet kunnen vertegenwoordigen.

4. Donker

Bezoek Critical TechWorks

In tegenstelling tot lichte kleuren symboliseren donkere tinten meestal mysterie. Bovendien wordt het gebruikt om moderniteit en futurisme te vertegenwoordigen.

In dit voorbeeld gebruikt Critical TechWorks donkere kleuren als aanvulling op haar identiteit als technologisch bedrijf van de volgende generatie.

De website laat ook zien hoe je donkere kleuren kunt gebruiken en tegelijkertijd boeiend kunt zijn. Hoewel de meeste kleuren diep zijn, gebruikt de website ook neonblauw voor highlights.

5. Pastel

Bezoek Mont-Roucous

Pastels zijn de afgelopen jaren een designtrend geweest. Deze kleuren zijn zacht en vervaagd en ze willen er rustgevend uitzien.

Het wordt meestal geassocieerd met zuigelingen, omdat deze kleuren vaak voorkomen in kinderdagverblijven. Veel websites gebruiken deze kleuren echter ook om de jonge doelgroep aan te spreken.

De website van Mont-Roucous is een uitstekend voorbeeld van het gebruik van pastelkleuren. Omdat hun producten bedoeld zijn voor baby’s, gebruiken ze zachtroze en blauw voor hun merk.

6. Monochromatisch

Bezoek Brightscout

Als u niet weet hoe u kleuren moet combineren, probeer dan één kleur te kiezen en maak uw hele website monochroom. Dit betekent dat u op uw pagina alleen verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt.

Brightscout laat zien hoe u verschillende tinten groen op dezelfde pagina kunt gebruiken. Hoewel alles overwegend groen is, voorkomt het gebruik van zowel lichte als donkere tinten dat de pagina er plat uitziet.

7. Accent

Bezoek Frakton

Accentkleuren verwijzen naar de kleuren die worden gebruikt om belangrijke elementen te benadrukken. Deze kleuren worden spaarzaam gebruikt en sommige websites gebruiken hun merkkleur als accentkleur.

Frakton gebruikt bijvoorbeeld een overwegend zwart-wit kleurenpalet met hier en daar wat geel. Het zwart-witschema helpt alle aandacht te vestigen op de gele accenten, dus de accentkleur wordt gebruikt voor knoppen, benadrukte teksten en kopteksten.

8. Contrasterende kleuren

Bezoek Turner Dairy Farms

Sommige websites gebruiken graag twee contrasterende kleuren om een ​​opvallende visuele impact te creëren. Deze kleuren zitten meestal aan de andere uiteinden van het kleurenwiel.

Turner Dairy gebruikt rood en blauw om hun zuivelproducten naast hun niet-zuivelproducten te plaatsen. Ze behouden dit contrast op hun hele website. De knoppen en koppen zijn meestal rood, terwijl de visuele elementen blauw zijn. Ze gebruiken ook een witte achtergrond voor leesbaarheid.

Afsluiten

Het kiezen van het juiste kleurenschema gaat niet alleen over het combineren van mooie kleuren. Het gaat erom er een te kiezen die past bij uw merk, doelgroep en gebruikersbetrokkenheid.

Als u een probleemloos proces wilt bij het vinden van een goed palet, gebruik dan kleurgeneratoren. Kies degene die uw dominante, secundaire en achtergrondkleuren zouden zijn. U moet ook nadenken over hoe elke kleur op uw website moet worden geplaatst.

Hoewel ik slechts 8 kleurenschema’s heb vermeld, zijn er eindeloze kleurencombinaties die u kunt proberen voor uw WordPress-website. Dus wees niet bang om te experimenteren en veel succes.

Simon Dwight Keller is een digitale marketingondernemer die gretig veel bezoekers naar uw website wil trekken met creatieve en boeiende inhoud. Na drie jaar hard werken als freelancer, besloot hij zijn diensten naar een hoger niveau te tillen, hij was mede-oprichter van een digitaal marketingbedrijf PRable. Uiteindelijk voelde Simon dat hij, om meer te bereiken, zijn eigen bedrijf moest starten – SDK Marketing. Met zijn kleine, zij het professionele team staat hij klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan, meer bezoekers te trekken en meer inkomsten te genereren. Naast zijn brandende passie voor SEO, is hij ook geïnteresseerd in ijshockey en reizen. Maak contact met Simon op LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map