Wat Wikipedia u niet kan vertellen over webhosting

Ik weet zeker dat je blog geweldig is.


Je doet alles goed: je hebt geweldige koppen, je hebt geweldige beelden gemaakt, je bent misschien zelfs actief betrokken bij elk gebied van contentcreatie, het ontwikkelen van je eigen afbeeldingen, infographics en video’s.

Maar er is één ding dat de meerderheid van de bloggers over het hoofd ziet (althans in het begin) dat mogelijk zelfs de beste blogs ervan weerhoudt om hun hele potentiële publiek te bereiken.

Dat ene ding is goede webhosting.

Zie het op deze manier: heb je ooit op een link van Facebook of een andere site geklikt en gewacht tot het leek alsof de site een eeuwigheid leek te laden? Dit is niet 1997. Tegenwoordig worden webpagina’s geopend zoals je een pagina in een boek omslaat – of dat zouden ze tenminste moeten doen. Als ze dat niet doen, verlies je een hoop paginaweergaven. Uw bouncepercentages stijgen enorm. Tot nu toe had u waarschijnlijk geen idee wat er aan de hand was.

Ik zeg het je – kijk naar uw hostingbedrijf.

Natuurlijk zijn er manieren waarop u uw eigen site snel kunt helpen. U kunt de multimedia-inhoud verdunnen, de kwaliteit en resolutie van de afbeeldingen verlagen en door allerlei hoepels springen om te proberen uw site sneller te laten laden. Dat is zelfs wat de meeste big-box hostingbedrijven u zullen vertellen. Maar is dat allemaal echt nodig?

Wat is webhosting?

Als je net begint of je ooit hebt afgevraagd wat er zich achter de schermen met je website afspeelt, Wikipedia legt het concept van webhosting goed uit:

Een webhostingservice is een soort internethostingservice waarmee individuen en organisaties hun website toegankelijk kunnen maken via het World Wide Web. Webhosts zijn bedrijven die ruimte bieden op een server die eigendom is van of gehuurd wordt voor gebruik door klanten, en die internetconnectiviteit biedt, meestal in een datacenter.

Dat is een zeer beknopte, basisbeschrijving van het concept. Dat zijn de belangrijkste services die alle webhostingbedrijven bieden. Maar wat onderscheidt de een van de ander? Als ze allemaal dezelfde services bieden, waarom kiest u er dan niet één en vergeet u het?

Dit zijn vragen die Wikipedia niet behandelt.

Daar is deze blogpost voor.

Wat maakt een goede webhost?

Net als bij elk ander soort service, zijn er goede webhostingbedrijven en sommige zijn niet zo goed.

We definiëren niet zo goed als degenen die trage servertoegang bieden die de overdracht van gegevens belemmert. Het is veel meer dan uw inhoud die de zaken vertraagt, maar geen enkel bedrijf zal toegeven dat hun servers traag of overbelast zijn of dat hun DNS-cachemogelijkheden ondermaats zijn.

De beste webhostingbedrijven zijn degenen die aandacht besteden aan de belangrijke details, en we denken dat deze hoog op die lijst staan:

1. Een eenvoudig te gebruiken gebruikersinterface (UI)

De gebruikersinterface en het configuratiescherm moeten intuïtief genoeg zijn zodat de gebruiker wijzigingen en updates kan aanbrengen, nieuwe domeinen kan toevoegen, siteback-ups kan plannen en toepassingen zoals WordPress snel en gemakkelijk kan instellen.

WebHostFace-dashboardVoorbeeld – WebHostFace’s gebruikersbedieningspaneel – eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

2. Gegarandeerde sitesnelheid

Webhosts die hun sites snelheidsgaranties schriftelijk vastleggen, zullen u veel vaker een consistent goede eindgebruikerservaring bieden en u veel minder snel een oplossing geven wanneer er een meetbaar probleem is. Zonder dat, wees voorbereid op een aantal zeer onaangename gesprekken over hoe je je eigen site verprutst en de hoepels waar je doorheen moet springen om het te repareren.

3. Betrouwbaarheid

Dit past in het concept van consistentie. U wilt een hostingbedrijf kiezen dat u een server-uptime van 99,9% garandeert. Een daling van de uptime met slechts een half procent (dat is 0,05%) kan zich vertalen in twee hele dagen downtime per jaar. Hoeveel verdient je blog op een dag? U kunt dat verdubbelen en toevoegen aan de kosten van sub-par webhosting.

4. Prijs- en betalingsopties

Er zijn veel sites die een premie in rekening brengen voor services die de gebruiker waarschijnlijk nooit zal gebruiken. Goede hostingbedrijven leggen hun prijsstructuur uit en leggen uit waarvoor u betaalt. Ze bieden ook gedifferentieerde, redelijke tariefplannen die voldoen aan de behoeften van uw specifieke website.

5. Service na de verkoop

Hoe betrouwbaar is uw huidige webhost als u hulp nodig heeft? Hoe zijn de wachttijden? Welke uren houden ze? Sterker nog, wat als u liever problemen kunt onderzoeken voordat u in de wacht moet staan ​​voor een vertegenwoordiger? Beschikt uw hostingbedrijf over een uitgebreide kennisbank voor al zijn klanten??

Hoe zit het met wanneer u moet bellen? Zijn de vertegenwoordigers in alle opzichten goed geïnformeerd, of het nu gaat om verkoop, facturering of technische ondersteuning? Krijg je routinematig vijf verschillende antwoorden op dezelfde vraag van vijf verschillende herhalingen?

Goede webhostingbedrijven zijn ruim bemand, 24/7 beschikbaar en hebben een functioneel, uniform opgeleid team dat allerlei problemen aankan en consistente oplossingen biedt.

Hosting GebruikersfeedbacksVoorbeeld – Echte gebruikersfeedback over de after-salesondersteuning van SiteGround.

Maakt prijs echt uit?

We hebben allemaal het oude gezegde gehoord: ‘Je krijgt waar je voor betaalt’, en hoewel dat in veel gevallen waar is, is het niet altijd waar als het gaat om webhosting.

Duurder betekent niet per se beter. Zoals ik eerder zei, hebben enkele van de slechtste hostingbedrijven die er zijn een aantal van de hoogste tarieven omdat ze azen op klanten die niet weten wat ze nodig hebben. Een klein prijskaartje betekent niet noodzakelijkerwijs goedkope kelderproducten of -diensten.

Sommige budget-hostingbedrijven hebben hun nadelen. Ze besparen kosten door uren te besparen op live ondersteuning of ze behandelen de ondersteuning strikt via online chat (zodat ze vijf gesprekken tegelijk kunnen voeren – soms meer). Ze updaten hun servers niet stap voor stap met verbeteringen in technologie. De beste manier om te zien of uw voordelige webhostingprovider echt een koopje is, is door uw huiswerk te maken en stel de juiste vragen.

Ontdek hoe gemakkelijk het is om toegang te krijgen tot ondersteuning. Onderzoek de nieuwste webhostingtechnologieën en kijk hoe elk bedrijf dat u overweegt, presteert met zijn vermogen om bij te blijven.

Rode vlaggen met budget-hostingbedrijven

Hier zijn een paar dingen om op te letten wanneer gaan voor goedkope webhosting. Sommige hiervan maken ze niet per se tot slechte keuzes, maar ze kunnen de prestaties van uw site beïnvloeden.

Onnodige software-upgrades

Budgethostingbedrijven raden vaak premiumsoftware van affiliate partners aan die u waarschijnlijk niet nodig heeft.

Overbelaste servers

Als u een groot aantal negatieve recensies ziet die te maken hebben met overmatige downtime, lage snelheden of uitval, is dat een duidelijk teken dat het bedrijf te veel klanten heeft op een overbelast netwerk.

IP’s op de zwarte lijst

Als het hostingbedrijf zaken doet met veel spammers, kan uw site lijden onder een IP-bereik dat op meerdere gebieden is verboden.

Beperkte MySQL-databasetoegang

Elke host die minder dan 100 tafels aanbiedt, zal u in de toekomst problemen opleveren.

Verborgen kosten

Sommige hostingbedrijven bieden het eerste jaar grote kortingen en geven je vervolgens belachelijke tarieven. Als je vervolgens probeert te annuleren, geven ze je enorme annuleringskosten. Maak je huiswerk en weet wat je op lange termijn gaat betalen.

“Dus hoe kies ik de juiste host?”

Voor nieuwe bloggers –

 • Begin altijd met een betaalbare shared hosting.
 • Als je net begint, zijn de belangrijkste dingen die je moet overwegen het genereren van goede inhoud, advertenties, het maken van e-maillijsten en het bijhouden van je socialemediakanalen. In deze gebieden moet u uw geld uitgeven.
 • Uw webhostingprovider mag niet voorop staan ​​of iets dat teveel van uw investering vraagt ​​(voorlopig).

Voor doorgewinterde bloggers –

Zodra uw blog voldoende verkeer verzamelt (ruwe schatting – 1.000 unieke bezoeken per dag), is het tijd om een ​​hostingupgrade te overwegen voor een betere beveiliging en gebruikerservaring.

Persoonlijk zou ik het geheugengebruik van blogs niet boven de 80% laten komen. Als dit het geval is, is het tijd om VPS-hosting (of dedicated) te overwegen om de siteprestaties te verbeteren. Houd de uptime en reactiesnelheid van uw blog bij met tools zoals Bitcatcha, Uptime Robot, Verse ping, Pingdom en lees sites die echte serverprestatiegegevens publiceren, zoals HostScore.

Het komt neer op

Het juiste hostingbedrijf is een essentieel element voor het succes van uw blog. Kies verstandig en doe al je huiswerk. Niet alle budgetwebhosts bieden ondermaatse services, maar u moet elke service altijd grondig controleren voordat u zich committeert.

Een laatste opmerking: filteren op negatieve recensies

Aangezien ik beoordelingen noemde, dacht ik dat het een goed idee zou zijn om iets te verduidelijken: negatieve beoordelingen zijn niet altijd een eerlijke weergave van een webhostingservice.

Grote hostingbedrijven zullen altijd een aantal ontevreden klanten hebben. Zoals het gezegde luidt: “je kunt niet iedereen tevreden stellen.” Mensen hebben de neiging om uit te halen naar bedrijven over kleine problemen of wanneer ze onredelijke verwachtingen hebben die simpelweg niet kunnen worden waargemaakt, dus neem negatieve beoordelingen met een korreltje zout. Zoek naar patronen in de klachten. Dat is de beste manier om te ontdekken waar de echte problemen liggen, als die er zijn.

Let op – Artikel verscheen oorspronkelijk op WHSR Blog; het wordt nu beheerd en bijgewerkt door BuildThis.io-medewerkers.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map