Wat is door gebruikers gegenereerde inhoud (en waarom dit belangrijk is voor uw marketing)

Stel je een relatie voor die je zowel opwinding als stabiliteit geeft. Zou je het niet willen?


Als je een digitale marketeer bent, dan is User-Generated Content (UGC) je perfecte partner. Door gebruikers gegenereerde inhoud biedt een langdurige relatie die nooit uit de mode zou raken.

Wat is door gebruikers gegenereerde inhoud?

UGC, een afkorting van User-Generated Content, is alle media-inhoud die is gemaakt door gebruikers die uw merk vermelden of ernaar verwijzen en die in een openbare sfeer worden geplaatst door deze te delen op websites, sociale-mediaplatforms, blogsites, review- of beoordelingssites, enz..

Het is gewoon alle inhoud die is gemaakt door mensen die niet uw merkfunctionarissen zijn en hun merkervaringen delen met hun familie, vrienden en volgers. De inhoud kan van alles zijn, variërend van geschreven materiaal, blogberichten, forumberichten, recensies of afbeeldingen zoals afbeeldingen, GIF’s, video’s of audio-opnamen.

Waarom door gebruikers gegenereerde inhoud belangrijk is voor uw marketing?

UGC heerst over de marketingwereld. Reden hiervoor is dat het inspeelt op de onuitgesproken wens van de klant om erkend en erkend te worden. Een externe herkenning of een woord van waardering voor uw merk, en ook dat, door uw oorspronkelijke klanten, voegt waarde toe aan het vertrouwen en de affiniteit die gebruikers in uw merk hebben.

Dit moedigt hen verder aan om uw merkgerelateerde inhoud te delen met hun familie en vrienden via sociale mediaplatforms (en dit komt uw merk schuin ten goede).

93% van de gebruikers vindt UGC voordelig bij het nemen van een aankoopbeslissing, terwijl 86% millennials UGC vinden als een belangrijke graadmeter voor een geweldige kwaliteit van het merk (bron). UGC is geen volledige vervanging van een marketingstrategie, het is eerder de geheime saus die de effectiviteit van uw hele marketingarsenaal verbetert.

Dat gezegd hebbende, zijn er nog veel meer voordelen die de hierboven gestelde vraag beantwoorden: waarom door gebruikers gegenereerde inhoud?

Laten we eens kijken naar enkele van die redenen.

1. Authenticiteit

Door gebruikers gegenereerde inhoud is de ambassadeur van objectiviteit. Deze objectiviteit komt voort uit het feit dat UGC is gemaakt door echte en echte gebruikers van uw merk. Ze onderschrijven uw merk niet omdat ze daarvoor worden betaald, maar alleen omdat ze daadwerkelijk tevreden zijn met het product en de services van uw merk.

60% van de consumenten zegt dat UGC de meest authentieke vorm van inhoud is (Bron).

Dus wanneer u door gebruikers gegenereerde klantrecensies op uw websites opneemt of als uw digitale bewegwijzering weergeeft, presenteert u de authenticiteit van uw merk en toont u de sociale acceptatie ervan onder uw gebruikers. Daarom neemt het algehele gebruikersvertrouwen in uw merk toe.

2. Betrokkenheid

Door gebruikers gegenereerde inhoud is inherent boeiend. De belangrijkste bron van door gebruikers gegenereerde inhoud is sociale media. We weten allemaal hoe verslavend sociale media zijn. Het is een van de meest gebruikte trucs om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten.

Op basis van het onderzoek van Meltwater heeft UGC een 73% hogere CTR (Bron).

Dus wanneer u door gebruikers gegenereerde sociale media-inhoud aan uw publiek weergeeft, hetzij via uw website of via sociale muren in evenementen en digitale bewegwijzering, worden uw gebruikers er automatisch door geïntrigeerd en aangemoedigd om op uw sociale media te posten met uw hashtag om zo te worden een deel van het scherm van uw sociale muur.

Een geweldig voorbeeld van een effectieve sociale muur was in de hashtag-campagne voor werknemers van Cisco. Het maakte veel gebruik van een verbindend thema met een wereldkaart en verzamelde tweets van over de hele wereld die blijk gaven van een goede betrokkenheid.

Bijv.- Taggbox is een geweldige social wall-leverancier die geaggregeerde door gebruikers gegenereerde inhoud van meerdere social-mediaplatforms weergeeft en u helpt het publiek bij uw evenementen of op uw websites te betrekken. Dit is een geweldige manier om gebruikersparticipatie en interactie met uw merk te stimuleren, waardoor de algehele ROI van uw marketingcampagne verbetert. U krijgt de superkrachten om mond-tot-mondreclame te verspreiden, zelfs buiten uw doelcirkels.

3. Conversies

Door gebruikers gegenereerde inhoud is de belangrijkste motor van conversies voor uw bedrijf. UGC presenteert sociaal bewijs, bouwt daarmee het vertrouwen van gebruikers op en overtuigt hen om de definitieve aankoop te doen. Dit helpt u om het percentage websitebezoekers en het evenementpubliek dat uiteindelijk in klanten wordt omgezet, te vergroten.

Conversies vergelijken tussen met UGC versus zonder UGC.
UGC helpt het aantal conversies in alle bedrijfstakken met 161% te verhogen. Dat is zo’n enorme impact! vertel een vriend

UGC-wedstrijden uitvoeren is een van de meest beproefde manieren om conversies voor uw merk te genereren. Het opent de sluizen van gebruikersbetrokkenheid voor uw merk.

De # MyCalvins-campagne verbindt beroemdheden met typische consumenten zoals wij. Bij het bekijken van de fotogalerijen op de website kunnen bezoekers de consumenten zien die de foto’s hebben ingediend. Vervolgens kunnen bezoekers de aankoop doen door op de foto te klikken.

Een andere geweldige manier om uw conversieratio te verbeteren, is door door gebruikers gegenereerde sociale media-inhoud in te bedden in het verkooppunt, dat ook tegelijkertijd als inspiratiepunt fungeert. Zo worden uw conversieratio’s enorm verbeterd.

4. Gemeenschapsvorming

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een geweldige manier om een ​​sterke en loyale community rond uw merk op te bouwen. Deze community helpt u niet alleen om te groeien, maar pleit er ook voor dat uw merk uw trouwe klanten zijn.

UGC-campagnes fungeren als een geweldig platform voor uw community building-oefeningen. Het helpt u een diepe band met uw klanten op te bouwen.

UGC-campagnes = geweldige manier om een ​​sterke community rond een merk op te bouwen (Bron).

UGC is als de ongevraagde inhoud die rechtstreeks van uw klanten komt. Uw gebruikers waarderen de positieve UGC die u op uw website of tijdens uw evenementen of als digitale bewegwijzering weergeeft. Het helpt het vertrouwen van de gebruiker in uw merk op te bouwen. Dit vertrouwen bindt op zijn beurt uw klanten met uw merk als gemeenschap, waardoor ze een langdurige klant van uw merk worden.

5. SEO-voordelen

88% van de klanten vertrouwt door gebruikers gegenereerde beoordelingen net zo goed als aanbevelingen van hun familie en vrienden. Stel je nu eens voor welke impact het insluiten van social media feed op een website (gemaakt door je gebruikers) zou hebben op je conversieratio’s, verblijfstijd, de relevantie van de website en de algemene ranking van je e-commerce website.

Het onderzoek toont aan dat het aantal bezoeken aan organische verkeerspagina’s in de loop van 9 maanden is toegenomen door klantrecensies toe te voegen aan webpagina’s.

Door gebruikers gegenereerde inhoud kan uw klanten bij elke stap van hun aankooptraject voorzien van sociaal bewijs. Tegelijkertijd biedt het marketeers een geweldige kans om potentieel verkeer naar uw website te leiden. Dit helpt u bij het verbeteren van uw positie in de zoekresultaten op Google. Eigenlijk, het verslag laat zien dat die websites die gebruikersrecensies als onderdeel van hun website-inhoud hebben opgenomen, een hogere ranking in hun zoekmachines hebben ervaren. Is dat niet geweldig?

6. Merkbekendheid

Door gebruikers gegenereerde inhoud veroorzaakt een kettingreactie waarbij wanneer een gebruiker iets op sociale media over uw merk plaatst en vervolgens andere gebruikers ook soortgelijke inhoud over uw merk beginnen te plaatsen. Deze door gebruikers gegenereerde inhoud is beschikbaar voor de meerdere sociale kringen van uw trouwe klanten, waardoor de merkbekendheid wordt vergroot.

De Share-a-Coke-campagne blijft een goed voorbeeld van een zeer succesvolle, door gebruikers gegenereerde campagne om de merkbekendheid te vergroten. Met de campagne kunnen mensen colablikjes personaliseren.

Door gebruikers gegenereerde sociale media-inhoud is een van de meest populaire en favoriete zet van marketeers om de enorme reikwijdte van sociale media te benutten om mond-tot-mondreclame voor uw merk te verspreiden en relevante informatie erover te verspreiden. 84% millennials en 70% babyboomers ga akkoord met het feit dat door gebruikers gegenereerde inhoud op zijn minst enige invloed heeft op hun aankoopbeslissing.

Door gebruikers gegenereerde inhoud kan de aankoopbeslissingen beïnvloeden – 84% millennials en 70% babyboomers. Vertel een vriend

7. Bespaart middelen

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een goudmijn aan informatie en gegevens die vaak wordt onderschat. En als we sociale media beschouwen als een bron voor door gebruikers gegenereerde inhoud, is het als een overlooppool. Je kunt diep blijven duiken en het zal je altijd van dienst zijn met nieuwe en onontdekte inhoud. Daarom bespaart het u in het algemeen veel tijd, geld en inspanningen die efficiënt ergens anders kunnen worden geïnvesteerd, waardoor uw marketingcampagne robuuster wordt.

In plaats van inhoud op sociale media te laten sluimeren, kunt u de door gebruikers gegenereerde inhoud gebruiken in uw e-mailmarketingcampagne. Zo verstuurde Foot Locker regelmatig e-mails met afbeeldingen van berichten van klanten om de conversies te verhogen.

Als u door gebruikers gegenereerde inhoud opneemt in uw marketingstrategie, zoals e-mailmarketing, bespaart u zich de zware taak van het constant creëren van nieuwe inhoud. Dit maakt uw middelen vrij om te worden gebruikt om andere marketingdoelen te bereiken. Zodra je met succes een UGC-hashtag-campagne via sociale media hebt gelanceerd, stel je in feite een constante bron in voor nieuwe en nieuwe inhoud voor je marketingdoeleinden, ook voor door gebruikers gegenereerde inhoud, de beste vorm van advertentie-inhoud. Het enige dat u nu hoeft te doen, is de door gebruikers gegenereerde inhoud samenvoegen en modereren.

8. Krijg inzichten in doelgroepen

Door gebruikers gegenereerde inhoud is als directe feedback van uw publiek en gebruikers. Niets is een betere vorm van inzichten dan door gebruikers gegenereerde inhoud om uw marketingstrategie te verbeteren. Nu kan dit publiek / gebruikersinzicht verschillende vormen en typen hebben.

Of het nu gaat om klantrecensies, opmerkingen, afbeeldingen, video’s, tweets of een andere vorm van post op sociale media.

Dit publieksinzicht kan zowel positief als negatief zijn. Positieve feedback is altijd gewenst, maar negatieve feedback is even belangrijk. U kunt uw positieve feedback altijd onder de aandacht brengen en leren uw nadelen van de negatieve feedback te verbeteren. Door gebruikers gegenereerde inhoud helpt u dus om inzichten in het publiek te krijgen die u kunnen helpen uw marketingcampagne te verbeteren, waardoor deze robuuster wordt.

Tenslotte …

Ontdek wat voor soort inhoud uw publiek graag wil creëren voor uw merk / evenement en betrek ze door hen de kans te geven door gebruikers gegenereerde inhoud voor uw evenement / merk te creëren. De resultaten zullen je echt choqueren. De geweldige voordelen die door gebruikers gegenereerde inhoud met zich meebrengt voor uw marketingcampagne zijn echt ongelooflijk.

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een uitstekende keuze voor evenementen. Het publiek bij evenementen is altijd enthousiast over interactie met de door gebruikers gegenereerde inhoud die wordt weergegeven op een sociale muur of als digitale bewegwijzering. Ze posten gemakkelijk op sociale media om deel uit te maken van uw weergegeven door gebruikers gegenereerde inhoud. UGC voor websites is ook een geweldige manier om de algehele prestaties van uw website te verbeteren en potentieel verkeer ernaar te leiden, waardoor uw online bedrijf groeit.

Waar wacht je nog op? Begin met het opnemen van door gebruikers gegenereerde inhoud en ervaar de geweldige voordelen voor uw marketingcampagne.

Ik ben Anne Griffin en ik ben een digitale marketeer en technisch schrijver. Ik ben gepassioneerd door het verkennen en schrijven over trends in innovatie, technologie en digitale marketing.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map