Waarom is uw WordPress-website traag? Eenvoudige manieren om uw WP-sites te versnellen

WordPress is verreweg het populairste Content Management Systeem (CMS) en beheert tegenwoordig meer dan 34% van alle websites ter wereld. Het wordt gewaardeerd vanwege de veelzijdigheid waarmee website-eigenaren snel websites van indrukwekkende kwaliteit en functionaliteit kunnen bouwen.


WordPress moet echter wel worden begrepen om optimaal te kunnen presteren. Als u een WordPress-site heeft uitgevoerd en denkt dat de prestaties ondermaats zijn, kunt u de prestaties mogelijk verbeteren door een paar kleine aanpassingen te doen.

snelheid is belangrijkDe snelheid van uw website heeft een grote invloed op de conversieratio. Studies hebben dat consequent aangetoond hoge paginasnelheid zal resulteren in een betere conversieratio. Er wordt een daling van 20% in conversies waargenomen voor elke seconde vertraging in de laadtijd van mobiele pagina’s. En volgens Denk met Google, de benchmarks voor het snel laden van de site zijn 0-1 seconden.

1. Niet goed cachen

Caching in het algemeen is wanneer applicaties gegevens in het geheugen opslaan voor snellere verwerking of toegang. Evenzo kunt u, door caching in te schakelen, delen van uw website vooraf laden voor snellere toegang. Er zijn verschillende manieren van caching waar u van kunt profiteren, maar deze vallen over het algemeen in een van twee categorieën; client-side cache of server-side cache.

Client-side caching (meestal browsercaching) helpt u bij het definiëren welke elementen van uw site worden opgeslagen in de webbrowser van een bezoeker. U kunt ook aangeven hoe lang die elementen worden bewaard, zodat als uw site wordt bijgewerkt, de browser de cache kan vernieuwen met bijgewerkte elementen. Browser-caching werkt met statische elementen zoals CSS, JS en afbeeldingen.

Server-side caching is elke cachemethode die op uw webserver is geïmplementeerd. Deze kunnen OPcode-caching, Paginacaching, database-caching en meer omvatten. Elk van deze methoden behandelt verschillende elementen van WordPress en het gebruik ervan kan onze siteprestaties helpen verbeteren.

WordPress is bijvoorbeeld zeer sterk database-gericht. Helaas vereisen processen die met een database werken over het algemeen veel bronnen (verwerkingskracht en geheugen) om te worden uitgevoerd. Met databasecaching slaat u in feite de resultaten van eerdere zoekopdrachten op in het geheugen om de tijd die nodig is om bepaalde resultaten te leveren te verminderen.

Oplossing 1: Installeer goede caching-plug-ins

Caching is een van de belangrijkste manieren waarop u de prestaties van uw WordPress-website aanzienlijk kunt verbeteren. Gelukkig zijn er, zoals met alles wat met WordPress te maken heeft, plug-ins die u kunt gebruiken om u hiermee te helpen. Enkele goede voorbeelden van WordPress caching-plug-ins zijn WP Rocket en Swift Performance.

Oplossing 2: Schakel OPCache in op uw webhost

Door de gecompileerde bewerkingscodes van PHP-scripts in de cache op te slaan, stelt OPcache sites in staat om pagina-inhoud aanzienlijk sneller weer te geven. Het goede nieuws is dat de meeste shared hostingproviders hun gebruikers toestaan ​​de OPcache-extensie te installeren via hun configuratiescherm. Dus – om gebruik te maken van deze optie om uw website sneller te laden, logt u gewoon in op uw hosting-configuratiescherm en schakelt u deze functie in.

Voorbeeld: log in op cPanel om OPCache in te schakelen bij A2 Hosting > Software > Selecteer PHP-versie > Installeer PHP-extensies.

2. Databases opgeslagen op de harde schijf

Bijna zonder mankeren zullen de meeste webhostingproviders vandaag adverteren dat ze Solid State Drive (SSD) -oplossingen aanbieden. SSD’s zijn de hightech-versie van de traditionele harde schijf en zijn veel sneller. Ondanks de prijsdaling van SSD zijn ze echter nog steeds duurder dan mechanische harde schijven.

Hierdoor kan een hostingprovider proberen weg te komen met een hybride opstelling. Ze draaien applicaties van SSD’s maar gebruiken traditionele harde schijven voor opslag. Dit is slecht nieuws voor WordPress-gebruikers, omdat de database waarschijnlijk op de langzamere, mechanische schijven zal staan ​​in plaats van op SSD. Zorg ervoor dat u noteert of uw hostingprovider een volledige SSD-oplossing aanbiedt of niet.

Oplossing: Blijf bij hostingbedrijven die volledige SSD-hosting aanbieden

siteground ssd-hostingVoorbeeld: alle websites die bij SiteGround worden gehost, draaien op SSD-schijven – wat ideaal is voor WordPress-sites.

Ondanks dat Hostinger een van de goedkoopste WP-hosting op de markt is, draait het op volledige SSD-opslag – waardoor ze ideaal zijn voor het hosten van WordPress-sites. Andere bekende merken die op volledige SSD draaien zijn: A2 Hosting, BlueHost en SiteGround.

3. Verouderde PHP

WordPress is op PHP gebaseerd en de versie van PHP die door uw server wordt uitgevoerd, kan ook van invloed zijn op de prestaties van uw site. PHP 7 is getest om PHP 5.6 bijna tweemaal zo snel te presteren – dat is 100% prestatieverbetering!

Het team van AeroSpike liep enkele tests om PHP 5 te vergelijken met PHP 7.

Hun test lanceerde vier processen, elk met 100.000 transacties. Alle runs zijn uitgevoerd op een cluster met één knooppunt waarop Aerospike Server Community Edition-versie 3.9.1 op CentOS 7 wordt uitgevoerd met 32 ​​Intel (R) Xeon (R) CPU E5-2660 @ 2,20 GHz-processors (met hyperthreading ingeschakeld) en 32 GB geheugen.

De twee gebruikte PHP-versies waren php-7.0.10 en php-5.5.38.

Hieronder vindt u de samenvatting van de resultaten.

Totale uitvoeringstijd

De totale uitvoeringstijd van PHP 7 is ~ 10-12% lager dan PHP 5 (lager is beter).

Bewerkingen per seconde

PHP 7 schrijft / leest ~ 9-15% meer vergeleken met PHP 5 (hoger is beter).

Oplossing: Update de PHP-versie van uw website

Als u een oudere versie van PHP gebruikt, zult u waarschijnlijk vrij goede snelheidsverbeteringen zien door simpelweg een nieuwere versie van PHP te kiezen. De meeste webhostingproviders bieden meerdere versies van PHP aan die u kunt selecteren via uw webhosting-configuratiescherm.

Voorbeeld – Het selecteren van uw PHP-versie bij Hostinger kan worden gedaan via uw hosting-configuratiescherm.

4. HTTP / 2

HTTP / 2 is een “Nieuw” internetprotocol die werd geïntroduceerd in 2015. In tegenstelling tot de vorige versie HTTP 1.1, kunnen meerdere gegevensverzoeken tegelijkertijd worden gedaan. Dit helpt de laadtijd voor de activa van uw website te verminderen.

HTTP / 1.1 vs HTTP / 2 – HTTP / 2 kan meerdere verzoeken om gegevens verzenden via één verbinding. Dit vermindert extra retourtijd (RTT), waardoor uw website sneller laadt (kom meer te weten).

Oplossing: HTTP / 2 implementeren

Desondanks bieden sommige webhosts nog steeds geen HTTP / 2 of bieden het alleen aan op duurdere abonnementen. Er zijn twee manieren waarop u kunt profiteren van HTTP / 2; zoek een host die het aanbiedt, of maak gebruik van Cloudflare CDN.

Er zijn webhostingproviders die verschillende niveaus van HTTP aanbieden. Siteground en GreenGeeks hebben bijvoorbeeld HTTP / 2 beschikbaar gemaakt voor al hun plannen, maar A2 Hosting biedt alleen HTTP / 2 aan voor hun Turbo webhostingplannen of hoger.

5. Rushed Server

Websites zijn geautomatiseerd en hun prestaties kunnen worden beïnvloed door de hoeveelheid beschikbare middelen. Elke site moet over verwerkingskracht en geheugen beschikken om webverkeer af te handelen – hoe hoger het volume, hoe meer middelen er nodig zijn.

Als uw website een plotselinge toestroom van bezoekers heeft, beschikt uw hostingplan mogelijk niet over de middelen om ze allemaal tegelijk af te handelen. Dit zal ertoe leiden dat de site vertraagt ​​of niet meer beschikbaar is voor sommige verzoeken.

Bewaak uw hostingprestaties

Voorbeeld: WebSitePulse biedt verschillende monitoringtools die uw servers en websites constant in de gaten houden.

De situatie doet zich eerder voor bij gedeelde hostingplannen, omdat alle accounts op die server een vast aantal bronnen delen. Om ervoor te zorgen dat uw site soepel werkt, kunt u een tool voor sitebewaking gebruiken Uptime Robot, Website Pulse, en Opfrissen.

Door deze tools te gebruiken, kunt u gedurende een bepaalde periode beoordelen hoe goed uw gastheer presteert. Als uw site steeds langzamer wordt of als de server altijd niet werkt, is het misschien tijd om te overwegen om over te schakelen naar een beter plan of een andere webhost.

Oplossing: Upgrade indien nodig naar VPS of hoger niveau hosting

Voorbeeld: op basis van onze tracking op HostScore, SiteGround VPS hosting responstijd (testsite gehost in Europa) is ongeveer 15% sneller dan SiteGround shared hosting.

VPS-hostingplannen zijn duurder dan gedeelde hostingplannen, maar kunnen gemakkelijker veel verkeer verwerken. Dit komt omdat VPS-abonnementen over het algemeen schaalbaar zijn, wat betekent dat u de hoeveelheid middelen dynamisch kunt verhogen als u denkt dat uw site meer nodig heeft.

Ontdek wanneer het juiste moment is om over te schakelen naar VPS-hosting.

6. Omvangrijke mediabestanden

Hoewel grote, scherpe afbeeldingen of opwindende video’s een grote eye-candy kunnen zijn, onthoud dat deze multimediabestanden vaak groot zijn. Als vuistregel geldt: hoe groter een bestand, hoe langer het duurt om het te laden. Dit betekent niet dat u ze volledig moet opgeven, maar onthoud in ieder geval dat u uw bestanden moet optimaliseren.

Oplossing: Comprimeer uw afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen enigszins worden verkleind en het gebruik van het juiste formaat kan ook helpen de grootte te verkleinen. Een BMP-bestand is bijvoorbeeld meestal groter dan een GIF- of JPG-bestand. Om afbeeldingen te optimaliseren, kunt u ervoor kiezen om dit handmatig te doen of door een plug-in te gebruiken. Sommige WordPress-plug-ins die de slag kunnen slaan, zijn EWWW en Short Pixel.

Als u besluit om geen plug-in te gebruiken, zijn er ook online tools die u kunt gebruiken om afbeeldingen handmatig te optimaliseren. Sommige hiervan zijn Optimizilla en EzGIF.

7. Slecht geoptimaliseerde / beschadigde database

Eerder vertelde ik al hoe WordPress erg database-gecentreerd is en hoe SSD-opslag queries kan helpen versnellen. De conditie van de database speelt echter ook een rol bij de prestaties van uw site.

Oplossing: optimaliseer de database regelmatig

Het kan erg moeilijk zijn om elk afzonderlijk element in uw database te beheren, dus van tijd tot tijd moet u wat huishoudelijk werk doen. Dit helpt om uw database georganiseerd te houden en op volle snelheid te laten werken.

Er zijn ook plug-ins die u hiervoor kunt gebruiken. Enkele goede voorbeelden zijn WP DBManager en WP Sweep.

8. Langzame DNS-provider

Veel mensen zijn van mening dat Time to First Byte (TTFB) het beste is van snelheidsmeters, maar niet veel breken TTFB af en proberen de individuele elementen erin aan te pakken. Een van de elementen die bijdraagt ​​aan TTFB is DNS-resolutie.

Dit proces waarbij domeinnamen naar IP-adressen worden vertaald, kost tijd. Verschillende DNS-providers presteren anders en het gebruik van een goede DNS-provider kan ook de laadsnelheid van uw site versnellen.

Oplossing: schakel over naar een betere DNS-provider

Voer een test uit op uw site om uw DNS-snelheid te controleren Pingdom-tools en klik vervolgens op het eerste exemplaar van uw domeinnaam in de resultatentabel. Hierdoor wordt een vak uitgevouwen met de componenten van uw TTFB. Zoek in dat vak naar een regel met de tekst ‘DNS’.

DNS-snelheden zijn afhankelijk van de provider.DNS-snelheden zijn afhankelijk van de provider.

Vergelijk het met de geaggregeerde DNS-snelheden van verschillende providers op de kaart bij DNS Perf en overweeg of uw DNS-snelheid is waar deze zou moeten zijn. Zo niet, dan kan het kiezen voor een andere DNS-provider gunstig zijn voor de laadsnelheid van uw site.

Cloudflare is een van de snelste DNS-providers die er zijn en u kunt gratis een account bij hen krijgen.

9. Te veel plug-ins

Een van de dingen die mensen leuk vinden aan WordPress, is hoe gemakkelijk het is om de functionaliteit te verbeteren door simpelweg een plug-in te gebruiken. Omdat het open source is, heeft WordPress een enorme gemeenschap van ontwikkelaars wat geweldig is om te kiezen, maar resulteert in plug-ins die sterk variëren in kwaliteit.

Plug-ins zijn ook uitbreidingen van de standaard WordPress-code, wat betekent dat hoe meer u gebruikt, hoe groter uw WordPress-instantie zal zijn. Dit draagt ​​op zijn beurt bij aan de overhead van uw site en kan de prestaties in verschillende mate beïnvloeden.

Oplossing: verminder het gebruik van plug-ins

Zorg er waar mogelijk voor dat u alleen de plug-ins gebruikt die u echt nodig hebt en probeer onnodige pluis te verwijderen. Vergeet ook niet om plug-ins te verwijderen die niet in gebruik zijn! Er zijn tegenwoordig veel plug-ins die veel verschillende dingen proberen te bereiken, dus probeer waar mogelijk ervoor te zorgen dat de functionaliteit niet wordt gedupliceerd door uw plug-ins.

10. Gehackte site

In het verleden namen hackers de site over en veroorzaakten chaos alleen voor de kick. De cybercrimineel van vandaag is geavanceerder en zal proberen te voorkomen dat u hun aanwezigheid detecteert. Hun doel is om de bronnen op uw account te gebruiken om zichzelf te verrijken – bijvoorbeeld door het te gebruiken om cryptocurrency te minen.

Dit neemt bronnen van uw site weg en kan een grote impact hebben op de prestaties. Omdat ze onder de radar vliegen, moet u uw site regelmatig regelmatig scannen om er zeker van te zijn dat deze niet stil is gekaapt.

Investeer in een beveiligingstool van een gerenommeerde leverancier van beveiligingsoplossingen zoals Sucuri en zorg ervoor dat u alleen plug-ins van vertrouwde bronnen installeert. Gebruik een tool als om te controleren of uw plug-ins legitiem zijn Plugin Security Checker om te scannen op problemen.

Probeer het om complicaties te voorkomen controleer de reputatie van een plug-in voordat u het zelfs installeert.

Conclusie: focus op de details

Zoals je nu kunt zien, kan het runnen van een efficiënte WordPress-site praktisch een fulltime baan zijn. Als u echter een lijst maakt en regelmatig de beste praktijken volgt, kunt u de kans op een slecht presterende WordPress-site verkleinen alsof het een tweede natuur was. Onthoud dat u bij alles wat u doet gefocust moet blijven op de prestaties en zorgvuldig moet nadenken over alles wat u aan uw site wilt toevoegen. Veel nieuwe eigenaren van WordPress-sites hebben de neiging om overboord te gaan en alles in het aanrecht te gooien.

Vermijd die verleiding en bouw langzaam op functionaliteit naarmate uw site en bedrijf groeit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map