Upwork vs Fiverr: welk platform heeft het beste talent?

Vandaag, 36% van de Amerikaanse beroepsbevolking bestaat uit freelancers.


Deze flexibele werknemers dragen elk jaar ongeveer $ 1,4 biljoen bij aan de economie, wat een uitstekende kans is voor het nieuwe werk.

Hoewel veel werkgevers de voordelen van externe werknemers onderzoeken, weten velen niet waar ze moeten zoeken wanneer ze op zoek zijn naar het juiste talent. Het plaatsen van een advertentie in uw lokale krant werkt niet in deze omgeving.

Freelancergemeenschappen zoals Upwork en Fiverr zijn ontstaan ​​om het freelance personeel te ondersteunen. Deze sites zijn hubs waar u freelancers kunt vinden met de specifieke vaardigheden die u nodig hebt, projecten kunt toewijzen en zelfs het werk van uw gekozen aannemer kunt volgen.

Hoe werkt Fiverr?

Fiverr is een freelancegemeenschap die is ontworpen voor werkgevers met snelle, goedkope projecten waar ze hulp bij nodig hebben. Deze website is fantastisch om gig workers te vinden voor een prijs die bij je past.

Hoe werkt upwork?

Upwork is een eenvoudig te gebruiken website met talent van freelancers van alle achtergronden. De site heeft meer dan 10 miljoen mensen geregistreerd en is klaar om aan het werk te gaan.

Beide websites bieden bedrijven een manier om in contact te komen met werknemers in verschillende vaardigheidscategorieën. Hoe deze twee platforms werken, is echter heel anders.

Dus welke moet je kiezen?

Upwork vs Fiverr: Welk platform heeft het beste talent? #freelancing #outsourcing #upwork #fiverr vertel het aan een vriend

Upwork vs. Fiverr: welke moet u kiezen?

Hoewel zowel Upwork als Fiverr aanzienlijk aanwezig zijn in de freelancingswereld, bieden ze niet dezelfde ervaring.

Laten we verder kijken naar wat u van elk kunt verwachten.

1. Upwork vs. Fiverr: de prijsstelling

Het maakt niet uit waar u voor huurt, het budget zal altijd een cruciale overweging zijn.

Zowel Upwork als Fiverr verdienen geld door een vergoeding af te trekken van de betalingen die ze op hun systemen verwerken. Hoe ze de prijzen bepalen, kan echter variëren.

Demo - Een zoektocht naar SEO op Upwork.comEen zoektocht naar SEO op Upwork.com

Op Upwork stellen freelancers een tarief en bod in per project of per uur, afhankelijk van hun voorkeuren.

Het Upwork-team verdient geld door voor elk voltooid project een vergoeding in rekening te brengen. Ze omvatten de kosten in de prijs die uw freelancer u citeert, dus de prijs die ze geven kan hoger zijn om de vergoeding te dekken.

Als een freelancer bijvoorbeeld $ 500 voor een project citeert, kan 20% daarvan naar Upwork gaan, wat betekent dat de professional slechts $ 400 krijgt. Upwork rekent ook 2,75% bovenop uw betaling als verwerkingskosten.

Demo: Op zoek naar grafisch ontwerper bij FiverrEen zoektocht naar grafisch ontwerpers bij Fiverr

Fiverr heeft ook kosten voor beide partijen. De koper moet vooraf betalen voor het optreden dat hij wil kopen. De vergoeding is $ 2 voor optredens tot $ 40 en 5% voor alles daarboven. De verkoper (freelancer) krijgt 80% van zijn verdiensten omdat een 20% commissie gaat naar Fiverr.

2. Workflowvergelijking: hoe werken ze?

Het zijn niet alleen de prijzen die verschillen tussen Fiverr en Upwork.

Deze platforms verschillen ook nogal in de manier waarop ze werk beheren.

Op Upwork bieden freelancers bijvoorbeeld diensten aan die zijn gekoppeld aan een specifieke set vaardigheden. Met Fiverr kunnen mensen tegelijkertijd een breed scala aan verschillende diensten aanbieden.

Op Upwork bieden freelancers op specifieke projecten door unieke sollicitaties en sollicitatiebrieven naar klanten te sturen wanneer ze een beschikbare vacature plaatsen. Op Fiverr kopen klanten bepaalde services die de freelancer al heeft gedefinieerd.

In plaats van een baan te plaatsen en een sollicitatie op Fiverr te krijgen, doorzoek je een database met potentieel talent op zoek naar iets dat bij je past.

Een indrukwekkend kenmerk van Upwork is dat het wordt geleverd met data science ingebouwd in het platform. Dat betekent dat het platform op basis van een algoritmische match de beste freelancers kan opsporen die aan uw behoeften voldoen.

Dit kan u veel tijd besparen bij het zoeken naar de juiste persoon onder duizenden freelancers. Natuurlijk – je hoeft niet per se de freelancer te gebruiken die Upwork suggereert, maar de optie is er.

3. De kwaliteit van het werk van freelancers

Het meest cruciale aspect bij het kiezen van de juiste freelancer is ervoor te zorgen dat u de kwaliteit krijgt van het werk dat u verdient.

Beide Fiverr vs Upwork-marktplaatsen bieden een scala aan bekwame professionals om uit te kiezen. Er zijn echter veel verschillen in de manier waarop u potentiële werknemers vindt en classificeert.

Op Upwork kun je bijvoorbeeld zoeken naar de vaardigheden die je nodig hebt door op een bepaalde niche te klikken en door mensen met individuele talenten op hun profiel te bladeren:

Gedetailleerde categorisatie van de vaardigheden van freelancers bij Upwork.

Als u op een vermelde vaardigheid klikt, gaat u naar een andere pagina waar u freelancers ziet die tot die categorie behoren. De profielen die u vindt, bieden veel informatie over het uurtarief van de persoon, de tijd die ze aan Upwork hebben besteed en meer.

Met Fiverr kun je ook naar talent zoeken door een trefwoord in een zoekbalk te typen.

Fiverr gebruikt een meer directe stijl bij het zoeken naar talent.Fiverr gebruikt een meer directe stijl bij het zoeken naar talent.

Een fantastisch ding over Fiverr is hoeveel informatie je krijgt als je op een dienst van een freelancer klikt. U hebt toegang tot gedetailleerde vergelijkingen van de pakketten die verschillende mensen aanbieden, waardoor het gemakkelijker wordt om te beslissen wie u inhuurt.

4. De beoordelingssystemen

Het vinden van de juiste kwaliteit van werk gaat niet alleen over het hebben van meerdere mensen om uit te kiezen.

Geld uitdelen aan mensen die je nog niet hebt ontmoet, kan een zorgwekkend vooruitzicht zijn. Daarom bieden Upwork en Fiverr beide beoordelingssystemen om u te helpen inzichten te krijgen van werkgevers die u zijn voorgegaan.

Sterbeoordelingen naast elke freelancer, compleet met de mogelijkheid om feedback van andere projecten te controleren, kan je een fantastische gemoedsrust geven.

Om uw kwaliteit van werk te beschermen, is het belangrijk om freelancers te vermijden die veel voltooide taken onder hun riem hebben, maar geen feedback. Dit kan een teken zijn dat ze negatieve recensies verwijderen.

5. Services voorafgaand aan screening

Naast beoordelingen en feedback gaat Upwork nog een stap verder om u werk van hogere kwaliteit te bieden. Deze website doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u weet wat u krijgt van het talent dat u inhuurt door:

 • Freelancer-identiteiten verifiëren voor veiligheids- en compliancedoeleinden
 • Biedt video- en chatconferentiefuncties voor interviews
 • Freelancerscores, succesverhalen en feedback van voltooide banen weergeven
 • Online vaardigheidstests aanbieden: u kunt zoeken naar mensen die tests hebben voltooid in zaken als UX- en HTML-vaardigheden.

Er is ook de mogelijkheid om te investeren in de Upwork Pro-service als u wilt dat een rekruteringsprofessional namens u de juiste freelancer vindt. Het enige wat u hoeft te doen is de details van uw project te verstrekken, en Upwork zal de dierenarts onderzoeken en de juiste mensen voor u kiezen.

Ervoor zorgen dat u het juiste talent op Fiverr krijgt, is niet altijd zo eenvoudig. Behalve Fiver ‘Pros’ kan iedereen een service op Fiverr verkopen. Je kunt anonieme feedback geven over die freelancer, maar er zijn geen vaardigheidstests of doorlichtingsopties om ervoor te zorgen dat je geen tijd verspilt.

6. Werkmonitoring en geschillenbeslechting

Een ander belangrijk kenmerk waarnaar moet worden gezocht in een freelancerplatform voor de kwaliteit van het werk, zijn monitoringtools.

Met Upwork kunt u uw hele project organiseren via het platform, met communicatie tussen u en uw freelancer. U kunt mijlpalen voor een taak toewijzen en ervoor zorgen dat u de betaling verzendt wanneer een taak is voltooid.

Upwork onderscheidt zich ook met een verbazingwekkend centrum voor geschillenbeslechting dat u kunt gebruiken om problemen aan te pakken als u problemen opmerkt met uw voltooide project. U krijgt een bemiddelaar toegewezen voor uw zaak, die u uw geld terugkrijgt als zij van mening zijn dat uw klachten gegrond zijn.

Fiverr beschikt niet over hetzelfde werkbeheersysteem. Zolang de verkoper voldoet aan de voorwaarden van de service die u koopt, werkt alles soepel.

U kunt echter altijd contact opnemen met de verkoper via een snel bericht als u de status van uw project wilt controleren.

Voor geschillenbeslechting biedt Fiverr ook geen bemiddelaar om uw geschil te beslechten. U kunt het resolutiecentrum bezoeken om de levertijd van een project te verlengen of om een ​​update van de bestelling te vragen. Het is echter veel moeilijker om een ​​probleem op te lossen als er iets misgaat op Fiverr.

Aanwervingsgids: uw freelance personeel opbouwen

Volgens Medium, freelancers zal in 2027 het grootste deel van de Amerikaanse beroepsbevolking uitmaken.

Dit is het moment om aan uw wervingsstrategie te werken als u ervoor wilt zorgen dat u het juiste talent krijgt.

Hoewel freelancers veel voordelen kunnen bieden in de vorm van een betere productiviteit, lagere overheadkosten en meer toegang tot talent, kan het een uitdaging om de juiste mensen te vinden.

Als u niet iemand voor uw specifieke project inhuurt, verspilt u gewoon tijd en geld.

Dus, hoe kunt u uw kansen op succes vergroten??

1. Definieer wat u zoekt

Het eerste dat u moet weten, is wat u nodig heeft van een nieuwe freelancer.

Dat betekent niet alleen een opsomming van de vaardigheden die cruciaal zijn voor het voltooien van een project. U moet ook bepalen wat voor soort werknemer het beste werkt als onderdeel van uw team – zelfs als ze slechts een beperkte tijd met u communiceren.

Als u het profiel van een freelancer controleert op een wervingssite zoals Upwork of Fiverr, krijgt u inzicht in hun persoonlijkheid en arbeidsethos. Dit helpt om ervoor te zorgen dat u de juiste kwaliteit van de aannemer krijgt.

2. Doe uw due diligence

Net als bij elk wervingsproces is het essentieel om zoveel mogelijk te leren over een potentiële kandidaat voordat u een vacature verlengt.

Upwork kan nuttig zijn bij dit proces, door kandidaten vooraf te screenen en u video-interviews te laten houden voordat u iemand inhuurt.

Maar welke tool je ook gebruikt, je zou iets moeten kunnen leren over je potentiële freelancer door hun profielen te lezen en opmerkingen van eerdere klanten te bekijken.

Zorg ervoor dat de persoon die u kiest een goede servicekwaliteit levert door hun beoordelingen te controleren en zorg ervoor dat zij ook ervaring hebben met uw projecttype.

3. Volg het werk

Nadat je je freelancer hebt geïnterviewd en hebt gecontroleerd of hij geschikt is voor de baan, onthoud dan dat je hem niet alleen aan hem moet overlaten.

Met de beste freelancersites kunt u een consistent gesprek voeren met de persoon met wie u werkt. Dit betekent dat u hun lopende project kunt bekijken en vragen kunt stellen over hoe de taak verloopt.

Als er iets misgaat, aarzel dan niet om een ​​onderzoek in te stellen bij de service die u ook gebruikt. Met zowel Upwork als Fiverr kunt u een taak annuleren of een verzoek om assistentie verzenden als u denkt dat u niet het werk krijgt dat u nodig heeft.

Upwork vs. Fiverr: wat het beste is voor welke banen?

Kiezen tussen Fiverr en Upwork is een persoonlijke beslissing op basis van uw unieke behoeften.

Voor de meeste bedrijven is Upwork de betere optie voor grotere projecten of taken die de kennis en het inzicht van een specialist vereisen. Als je gewoon op zoek bent naar iemand die iets eenvoudigs kan doen, dan kan Fiverr een geweldige manier zijn om geld te besparen.

Fiverr is een platform voor het uitbesteden van kleine, makkelijke klussen zonder veel geld uit te geven.

Voordelen van Upwork:

 • Controle over het screening / rekruteringsproces
 • Uitstekende pre-screening ondersteuning
 • Geen aanloopkosten nodig
 • Ideaal voor specifieke, specialistische ondersteuning
 • Een enorme wereldwijde talentenpool

Voordelen van het gebruik van Fiverr:

 • Budgetvriendelijk
 • Makkelijk te gebruiken omgeving
 • Actieve gemeenschap
 • Snelle manier om talent op te sporen

Fiverr vs. Upwork: veelgestelde vragen

&# 11088; Is Fiverr of Upwork beter voor freelancers?

Elk van deze platforms biedt zijn eigen voordelen. Fiverr heeft vaak budgetgericht werk, wat een hoger volume betekent, terwijl Upwork beter is voor bekwame professionals.

&# 11088; Is Fiverr of Upwork goedkoper?

Beide sites rekenen op verschillende manieren. Freelancers voor Upwork rekenen per uur, terwijl Fiverr per taak in rekening brengt.

&# 11088; Welk freelance platform is goed voor beginners?

Fiverr heeft freelancers gescheiden door vaardigheidsniveaus. Dit maakt het een goede bron voor bedrijven die op zoek zijn naar meer budgetvriendelijke freelancers.

Lees meer over het uitbesteden van website-ontwikkelingswerk.

&# 11088; Is het eenvoudig om freelancers in te huren op Fiverr?

Ja, Fiverr heeft een grote pool aan talenten die meerdere diensten aanbieden. Veel top freelancers op Fiverr reageren doorgaans ook snel.

&# 11088; Wat is de beste freelance website?

De meeste freelance websites spelen in op hun eigen klantenprofiel. De beste is degene die past bij de individuele vaardigheden en ervaring van de freelancer.

Ben je klaar om je freelance medewerkers in dienst te nemen?

Naarmate de wereld blijft evolueren en mensen zoeken naar meer balans tussen hun werk en privéleven, zal freelancen alleen maar populairder worden.

Werkgevers hebben de komende jaren geen keus of ze al dan niet freelancers gebruiken. Hoewel u mogelijk te maken krijgt met de ups en downs van outsourcing, moet u zich aanpassen als u het juiste talent wilt.

Websites zoals Fiverr en UpWork die gemeenschappen van bekwame mensen samenbrengen in een gebruiksvriendelijk platform, kunnen een uitstekende bron van hulp zijn voor mensen die op zoek zijn naar freelancers.

Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat u de tool gebruikt die u de beste resultaten oplevert.

Zorg ervoor dat u weet wat u zoekt voordat u aan de slag gaat en selecteer de freelancegemeenschap die het beste bij uw team past.

Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke ondersteuningsbron voor een eenvoudig project, is Fiverr wellicht uw beste optie.

Als u iets geavanceerder nodig heeft en u wilt betalen voor een specialist, kan Upwork de oplossing voor u zijn.

Credit: dit artikel is oorspronkelijk geschreven door Ashley Wilson in 2019, een digitale nomade die schrijft over zaken en technologie. We hebben de post meerdere keren bijgewerkt en in maart 2020 veel meer details toegevoegd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map