Upselling / cross-selling: 5 tips om uw online bedrijfsinkomsten te verbeteren

Of u nu wel of geen directe verkoop heeft gedaan, u kent waarschijnlijk al twee fundamentele verkoopstrategieën: upselling en cross-selling. U weet misschien niet dat u bekend bent met deze concepten – maar als consument van vandaag bent u er zeker aan blootgesteld.


Je bent je misschien ook enigszins bewust van de twee termen, maar misschien weet je niet precies wat ze betekenen – of ben je in de war over de verschillen tussen de twee.

Hier is een korte beschrijving van elke term, plus een paar voorbeelden van beide:

Upselling is een techniek die wordt gebruikt om de klant over te halen om een ​​betere versie van de producten of diensten te kopen die op het punt staan ​​te worden gekocht.

Cross-selling is een strategie die wordt gebruikt om meer producten of diensten aan de oorspronkelijke aankoop toe te voegen.

Voorbeelden

 • Upselling: “We hebben vandaag een special van een dubbele cheeseburger voor $ 60 cent meer – wil je dat kopen in plaats van de enkele burger?”
 • Cross-selling: “Zou je friet en cola willen toevoegen aan die cheeseburgerbestelling?”
 • Upselling: “De middelgrote sedan is een populair voertuig, maar onze luxe sedan wordt geleverd met extra veiligheidsvoorzieningen en een betere garantie.”
 • Cross-selling: ‘Voor tweehonderd dollar meer kan ik met die nieuwe sedan een motorblokverwarming en een kentekenplaatsteun aan de voorkant erin gooien.’
 • Upselling: ‘Deze tv is geweldig, maar heb je het nieuwste model gezien? Het heeft functies toegevoegd waarvan ik denk dat je die zult waarderen. “
 • Cross-selling: “Die tv is geweldig, maar op basis van wat je me over je familie hebt verteld, wil je waarschijnlijk een kijkje nemen in ons complete thuisbioscoopsysteem. Het zal je kijkervaring voor thuisfilms voor altijd veranderen. ”

Zie je het verschil?

Beide technieken zijn even belangrijk voor elke online winkel of dropshipping-onderneming.

Als het goed is gedaan, is upselling / cross-selling niet alleen voordelig voor de verkoper, maar ook voor de klant. Als u opties presenteert waarvan u weet dat ze uw klant ten goede komen, wint iedereen. Hoe doe je dat? Welnu, je moet een intuïtieve aanpak volgen. Luister naar wat uw klanten te zeggen hebben over hun wensen en behoeften. Zet jezelf op hun plaats; als u op zoek was naar een zuinige auto, zou u dan willen horen over de luxe SUV’s op het terrein? Waarschijnlijk niet. Maar misschien wilt u meer weten over de nieuwste hybride die u zou kunnen behoeden om een ​​hoop geld aan brandstof te sturen … juist?

Als u luistert naar wat uw klanten u vertellen en vervolgens de strategie van upselling / cross-selling dienovereenkomstig toepast, kunt u hen oplossingen bieden die hen gelukkig maken. Vaak realiseren mensen zich niet eens dat ze bepaalde producten of services nodig hebben – totdat je ze erop wijst. Het is een win-winsituatie voor u en uw klanten.

Een ander voordeel van upselling / cross-selling is dat het gemakkelijker te doen is dan te verkopen aan een geheel nieuwe klant. Wanneer jij bent marketing naar een nieuwe lead, de kans om die deal te sluiten is vijf tot 20%. Als je aan een bestaande klant verkoopt, schiet dat percentage op tot 60 tot 70%. Dus upselling / cross-selling is echt een efficiëntere manier om te verkopen.

nba-aanbeveling

Hier zijn onze toptips voor upselling en cross-selling als een professional.

Tip # 1: Gebruik de techniek met mate

U wilt het vertrouwen van uw klanten behouden en u kunt dat niet doen als u ze het gevoel geeft overweldigd te worden door de upsells / cross-sells. Te veel keuzes zullen uw klanten verwarren en dat kan een averechts effect op u hebben. U kunt ervoor zorgen dat uw klanten achterdochtig en haatdragend worden als u hen te veel opties biedt – en ze geven misschien gewoon het idee op om iets van u te kopen. Houd de opties eenvoudig en duidelijk.

Wil je weten hoe een realistisch, enorm succesvol voorbeeld van deze marketingtechniek eruit ziet? Ooit op Amazon gewinkeld? Als dat zo is, heb je waarschijnlijk de zin ‘vaak samen gekocht’ gezien.

amazon-vaak-samen gekocht

Volgens een artikel in Fortune, het conversiepercentage voor die aanbevelingen op de site kan oplopen tot 60%. Dit is een voorbeeld van cross-selling in de echte wereld waar elke marketeer van kan leren.

Tip # 2: Relevante items bundelen

Dit is een strategie die het concept ‘vaak samen gekocht’ naar een hoger niveau tilt. U maakt het winkelen voor uw klanten gemakkelijk door noodzakelijke / relevante artikelen samen te verpakken.

Dit is echter een ander geval waarin u voorzichtig moet zijn met uw aanpak. U wilt geen irrelevante items of services aanbieden die uw klanten waarschijnlijk niet aanlokkelijk zullen vinden (dus probeer uw ongewenste voorraad niet op hen te dumpen). Als je dat doet, is het beledigend en zeer contraproductief. Bied in plaats daarvan waardevolle add-ons aan die uw klanten nuttig zullen vinden. Een goed voorbeeld zou zijn om samen WordPress-sjablonen + plug-ins + logo’s te verkopen. Dit zijn allemaal dingen die klanten op de markt voor een plug-in of sjabloon zouden waarderen in een bundel.

Tip # 3: ken uw klanten

Denk aan je favoriete restaurant. De eigenaar of hoofdkelner in dat restaurant neemt waarschijnlijk de tijd om uw voorkeuren en antipathieën te leren kennen. Op basis van die kennis doet de eigenaar / ober suggesties op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

U moet hetzelfde doen op uw website. Als het uw doel is om ervoor te zorgen dat mensen zich aanmelden voor uw nieuwsbrieven – maar niemand reageert op uw pop-upvenster – probeer dan een gratis e-boek aan te bieden op uw bestemmingspagina’s wanneer mensen zich registreren voor de e-maillijst.

Denk ook na over hoe Amazon, eBay en andere grote e-commercesites uw boekbestellingen en andere soorten aankopen volgen. Ze bevelen relevante producten aan op basis van uw eerdere keuzes, toch? Je zou hetzelfde moeten doen. Gebruik Google Analytics om gebruikerspatronen op uw website bij te houden. Een techniek is om maak gebruik van de orderbevestigingspagina’s via analyse. Als veel mensen zich hebben aangemeld voor een online cursus die u verkoopt, kunt u een e-mail sturen naar alleen die mensen en hen een hoger niveau aanbieden met een gerelateerde maar uitgebreidere cursus. Kijk hoe dat werkt?

Tip # 4: overdrijf het niet

Upselling / cross-selling werkt alleen goed als u de behoeften van uw klanten oplost (en het werkt nog beter als u hen het gevoel geeft dat ze een aanbieding ontvangen). Als u een gratis scheerpakket met korting aanbiedt aan alle klanten die de cologne van uw designer heren kopen, zullen velen van hen het op prijs stellen dat ze een deal krijgen die andere klanten niet hebben.

Aan de andere kant zal het overdrijven ervan uw klanten irriteren en hen van u en uw website wegjagen. Als uw klanten het gevoel hebben dat ze voor u slechts een marketingexperiment zijn – of dat u alleen om de verkoop geeft en niet om wat ze willen – zal upselling / cross-selling het tegenovergestelde effect hebben dan degene die u wilt.

Hier is nog een detail om in gedachten te houden: er is een “Regel van 25” in zaken; u moet cross-selling artikelen vermijden die meer dan 25% van de oorspronkelijke bestelling uitmaken. Wanneer u boven dat percentage probeert te verkopen / cross-selling, wordt u over het algemeen gezien als niet in contact met de behoeften van uw klanten (in het beste geval) en opdringerig of hebzuchtig (in het slechtste geval) – en zult u eerder geneigd zijn zelfs af te stoten klanten die op het punt stonden een aankoop te doen. Bovendien kunnen add-ons boven de 25% gewoon overweldigend aanvoelen en als een tweede primaire aankoop – in plaats van add-ons.

Tip # 5: timing

Timing is altijd een cruciaal aspect van verkoop. U mag alleen upsellen / cross-verkopen als u over alle benodigde informatie beschikt om de eerste bestelling te beveiligen. Dit betekent dat de shopper zich al heeft geëngageerd om te kopen en de bestelling minder snel zal staken. Als u te vroeg in het winkelproces extra items probeert te verkopen, kunt u een klant gemakkelijk uitschakelen en zo de hele verkoop verliezen. Vergeet dus niet te wachten tot de klant zich al heeft verbonden aan de verkoop door contact- en financiële informatie te geven – beschrijf vervolgens de voordelen van de aanvullende producten / diensten die u probeert te verkopen.

Er zijn verschillende manieren om upselling / cross-selling te proberen. U kunt bijvoorbeeld een online winkel maken met Shopify (meer informatie over Shopify-beoordeling) en proberen uw inkomsten te verbeteren met deze strategie.

Dit is een marketingstrategie die voor talloze bedrijven en ondernemers heeft gewerkt en die uw blog of bedrijf goed van pas kan komen. Vergeet niet om de tips te gebruiken die ik hier heb geïllustreerd, zodat u het meeste kunt halen uit uw inspanningen op het gebied van upselling / cross-selling.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map