SMM-tips voor bloggers: breng uw sociale media naar een hoger niveau

Nummers van sociale media tellen mee.


Als je een blogger bent die naam wil maken en met grotere merken wilt werken, maar je Google Analytics niet is waar je wilt, kan een groot aantal volgers op sociale media je helpen. Experts op sociale media zullen je vertellen dat betrokkenheid natuurlijk van cruciaal belang is, maar de trend is nu om over te gaan op meer ‘live’ betrokkenheid. Hoewel geautomatiseerde tools hun plaats hebben, is het “beste” om in het medium te stappen. U moet niet altijd automatiseren, maar u moet waarschijnlijk ook niet 50% van de tijd inhoud automatiseren.

Met zoveel tools en zo weinig tijd, hoe kunt u een succesvolle marketingcampagne voor sociale media aanpakken?

10-31-pinterestPinterest-analyse

Stap 1: kies uw beste tools

Het eerste dat ik adviseer, is om aan één tool tegelijk te werken, deze naar een plaats te brengen waar u zich prettig bij voelt, door te gaan naar de volgende tool die u wilt gebruiken en vervolgens terug te draaien om de eerste te verbeteren – enzovoort . U wilt niet elke beschikbare tool gebruiken, maar kies er ongeveer 5 om regelmatig te gebruiken en minstens een of twee om te beheersen. Werk aan het beheersen van de tools waar u al grip op krijgt in termen van volgers of Google Analytics of, als u geen grip krijgt, kies degene die u het meest gebruikt.

Stap 2: Scheid uw sociale media

Gebruik je social media kanalen op verschillende manieren en voor verschillende doelgroepen. Dit is een ideale oefening voor een lifestyle-blogger omdat ze verschillende niches bestrijken, maar het werkt ook voor een niched-blogger. De blogger die recepten schrijft, kan die bijvoorbeeld delen op Facebook, praten over voeding op Google+, tweeten over de voedselgerelateerde weggeefactie, recepten van anderen vastpinnen (en een paar van henzelf) en Instagram uit eten gaan.

Hier is hoe ik mijn kanalen diversifieer als lifestyle-blogger:

 • Facebook-fanpagina (vooruitzichten: serieus, professioneel; focus: controversieel)
  Omdat het zo moeilijk is om betrokken te zijn op Facebook, houd ik het allemaal op deze pagina – geen humor maar veel hot news en controverse, voedselactivisme en gifstoffen in het nieuws.
 • Facebook persoonlijke pagina (vooruitzichten: leuk, licht; focus: persoonlijk)
  Op mijn persoonlijke pagina werk ik voornamelijk met vrienden en bloggers, maar ik deel ook relevant werk. Ik neem hier meer een ‘levensstijl’-benadering. Ik kan humor, gekke dingen die in mijn tijd gebeuren plaatsen of opnieuw plaatsen of alternatieve gezondheidsposten die naar mijn mening niet serieus genoeg zijn voor mijn fanpagina.
 • Google+ (vooruitzichten: vriendelijk, optimistisch; belangrijkste focus: groen leven, familie, eten)
  Ik ben momenteel aan het herpositioneren om me voornamelijk te concentreren op groen leven en echt eten, maar hier vermijd ik controverse en deel ik een meer inspirerende kijk op de problemen in mijn niches.
 • Pinterest (vooruitzichten: informeel; belangrijkste focus: eten, milieu)
  Ik doe veel verschillende borden, maar mijn glutenvrije bord is het meest succesvol, dus ik breng het grootste deel van mijn tijd daar door, hoewel mijn bord “Fun for Kids” het ook goed doet. In wezen richt ik me op eten, familie, handwerk en speelgoed.
 • Twitter (vooruitzichten: alledaags, persoonlijk, licht; focus: alles wat mij interesseert)
  Ik gebruik Twitter voor alles: meedoen aan wedstrijden, doelen delen, marketing voor klanten, posts retweeten die bij mijn blog passen, dingen die ik leuk vind die niet op mijn blog worden besproken (zoals live tweeting-verkiezingen of “The Walking Dead”). Ik zeg graag ‘ik ben mezelf op Twitter’. (Ik zal de betrokkenheid van Twitter in mijn volgende bericht uitgebreid behandelen.)
 • Instagram (vooruitzichten: casual; focus: familie)
  Dit is uitsluitend bedoeld voor het delen van familiefoto’s. De meeste bloggers die ik volg, doen hetzelfde. Persoonlijk zie ik liever dat soort afbeeldingen in plaats van reclame of marketing, die niet op hun plaats voelen – zoals al die ‘bodywraps’ Instagrammers.

Ga nu door uw feeds en kies een vooruitzichten en focus voor elk ervan. Wijd een of twee kanalen aan je persoonlijke leven en houd de rest professioneel of toegewijd aan je foodblog. Je kunt nog steeds delen van je blog delen op je persoonlijke kanalen, zelfs als je deze privé houdt, maar door deze openbaar te maken, kun je je naam bekend maken.

Stap 3: begrijp uw volgers

Vervolgens moet u begrijpen hoe uw publiek elk kanaal gebruikt. Voordat u besluit hoe u ze wilt opsplitsen, moet u kijken naar wat de mensen die u in uw niche volgt, het gebruiken en zich daaraan aanpassen. Je moet echt bijhouden waar ze op reageren en overdrijven. Volg hun hashtags en stop bij de online feesten of evenementen die ze bijwonen. Ga terug naar hun sites om een ​​overzicht van hun blogs te krijgen. Deel over controversiële figuren in uw rijk en meet de reacties.

Hier is een voorbeeld van hoe dit voor mij werkt: ik blog over voedselactivisme, maar ik ben ook een merkambassadeur voor Silk. Hoewel het lijkt alsof beide met elkaar verbonden zijn, kan het publiek voor de een tegengesteld zijn aan de ander. Daarom bewaar ik de meeste van mijn berichten voor Silk op mijn persoonlijke Facebook-pagina, Pinterest en G +, en deel ik ze in mijn reguliere bloggercommentaargroepen, terwijl ik ze weghoud van mijn activistische commentarengroepen. Met dit soort segmentering kunt u diversifiëren naar meer onderwerpen, zelfs onder dezelfde niche.

Ga dieper: Leer hoe u uw publiek beter kunt begrijpen en geweldige inhoud kunt leveren met deze 12 tips.

Stap 4: verhoog uw sociale media

Traction krijgen op Facebook-fanpagina’s

Ik ben blij om te zeggen dat Facebook-engagement voor mij is opgepikt en ik ben gestegen in de rangorde van hoe vaak mijn berichten worden gezien – het belangrijkste deel. Mijn wekelijkse postbereik ging van een handvol een week naar ongeveer 1000 per week, wat ongeveer 20% betrokkenheid is, een stijging van 1% of minder – een goed aantal voor merken op dit moment. Dit is wat ik heb gedaan, in combinatie met weggeefacties, om meer tractie op Facebook te krijgen:

 • Zeer frequente plaatsing:
  Dit is mijn toptip en het heeft wonderen verricht bij het zien van mijn berichten. Ik post zoveel als menselijk mogelijk is. Hoe meer ik post, hoe meer mijn stream wordt gezien – en de dagen dat ik niet veel post, wordt er veel minder gezien.
 • Eerder op de dag plaatsen:
  Hoe eerder ik postte, hoe beter een post deed – zelfs voordat ik aan mijn bureau kwam, wat interessant is omdat ik aan de oostkust in de VS ben, dus dat is vrij vroeg! Bekijk je Insights om te zien welke tijden voor jou het beste werken – het zal ook vertellen wat voor soort updates het beste werken. U kunt uw vroege bericht de avond ervoor automatiseren en de volgende dag live reageren op opmerkingen.
 • Berichten plaatsen van experts:
  Nogmaals, het is niet alleen wat ik heb gepost, het zijn de gegevens die ik heb gedeeld. Als ik een item deel met hashtags en mijn eigen opmerkingen van iemand die belangrijk is, zeg Robyn O’Brien van “Unhealthy Truth”, heb ik een grotere betere betrokkenheid. Ik post ongeveer 70% relevante gegevens van experts in mijn omgeving en 25% van mijn eigen berichten met slechts een paar van vrienden.
 • Reageer op berichten en aandelen:
  Ik probeer hier iets aan te doen door iets controversieel te posten en lezers te vragen wat ze denken of hoe ze reageren, of hoe dit mij heeft beïnvloed.
 • Gebruik visuals op de juiste manier:
  Aan het bericht met de meest organische betrokkenheid voor mij was een video toegevoegd, dus ik raad aan om video’s in je onderwerp te delen. Maak ook afbeeldingen van de juiste grootte. Je kunt zelfs een afbeelding met een ander formaat uploaden als je blogfoto niet goed is Zie Louise Myer’s Essential Facebook Photo Dimensions 2014 voor exacte maten.
 • Boost een bericht:
  Er is zoveel controverse over, maar als je $ 5 wilt investeren om een ​​post te boosten en te zien wat er gebeurt, zeg ik dat je er minstens één keer voor moet gaan. Zorg ervoor dat het een echt waardevolle post is! De laatste die ik een boost gaf, was een weggeefactie en ik kreeg 1.000 bezoeken van die eendaagse investering. Het is niet iets dat u regelmatig kunt doen, tenzij u een groot budget heeft, maar als uw nieuwsgierigheid het beste van u heeft, stimuleer dan de inhoud die u echt wilt verspreiden, zoals tips van experts of een gratis e-book dat u heeft geschreven. Het is zeker een kans waard. Zorg ervoor dat u hun richtlijnen voor afbeeldingen volgt en zorg ervoor dat uw boost het waard is. $ 5 voor 1000 views is een koopje, maar voor 130 views – niet zo geweldig.
 • 10-31-facebooktargetingAnderen taggen:
  Ik doe het eerlijk gezegd niet zoveel als zou moeten, maar het werkte goed toen ik de persoon kende en zij een expert was of een grote aanhang had. Als u de persoon niet kent, loopt u mogelijk het risico geblokkeerd te worden voor die gebruiker.
 • Gebruik Facebook-targeting:
  Facebook geeft je nu ook de mogelijkheid om je publiek te targeten in plaats van je berichten naar iedereen te sturen. U kunt een doelwit selecteren op basis van geslacht, relatie of onderwijsstatus, geïnteresseerd in (mannen of vrouwen), leeftijd, locatie en taal. Als ik bijvoorbeeld een bericht heb over een alternatief gezondheidsevenement of weggeefactie, kun je je locatie richten op een bepaald land, regio of staat of stad. Dat is uitermate handig voor het promoten van evenementen en weggeefacties met een lokale focus.

Ga dieper: Hier zijn meer tips voor het verbeteren van uw Facebook-feedprestaties.

Google+ opnieuw bezocht

Bloggers hebben nog steeds gemengde gevoelens over het al dan niet gebruiken van Google+. en hoeveel tijd je eraan kunt besteden. G + is een van die tools die u echt persoonlijk moet inschakelen. Op Google+ zijn er meer mensen en groepen die informatie delen dan bedrijven die het als marketingtool gebruiken. Omdat G + waardevol is voor de positionering van zoekmachines, is het de moeite waard om tijd te investeren.

Hier zijn enkele stappen voor beginners:

 • Ga op G + en ga in gesprek met bloggers in de door jou gewenste niche en maak er een cirkel van. Doe dit door ze te vinden in andere vormen van sociale media.
 • Gebruik G + zoals je blogfragmentpagina. Plaats uw eigen inhoud op de juiste manier door een fragment te schrijven over uw inhoud die eindigt op een vraag, relevante hashtags hieronder op een rij te zetten, belangrijke spelers te taggen en een fantastische afbeelding toe te voegen.
 • Begin met het geven van leden + 1’s en opmerkingen binnen die kring. Reageer met een zinvolle discussie en niet alleen ‘cool!’
 • Tag ze individueel met nuttige berichten. Beperk het alstublieft niet tot uw eigen berichten, maar tot items die echt waardevol of nieuwsgierig voor hen zijn.
 • Target uw aandelen. Het voordeel is dat u in plaats van Facebook fijner kunt targeten. Je eerste stap is het maken van en deelnemen aan kringen en het taggen van mensen in de juiste kringen, wetende wie de belangrijkste spelers zijn en met hen omgaan. Als ik een lokaal evenement had, zou ik het gewoon kunnen delen met mijn Philly Social Moms Circle. Als ik een glutenvrij recept heb, deel ik dat met mijn gluten- en allergievrije bloggers. Dit is een uitstekende manier om berichten te sorteren en te targeten voor mensen met meerdere niches.

Ga dieper: Hier volgt een diepgaande blik op Google+ communities en hoe u ze kunt betrekken.

Pinterest

Het is gemakkelijk om dit bord met rust te laten, maar het kan je grootste bron van verkeer zijn, zelfs als je heel weinig doet om het te onderhouden, maar je kunt daarop voortbouwen.

 • Zorg ervoor dat u de inhoud van andere mensen vastzet, niet alleen die van uzelf. Het zou waarschijnlijk ongeveer 50/50 moeten zijn.
 • Schrijf zowel betekeniscommentaren als likes. Je kunt een discussie openen, wat een zeldzaamheid is op Pinterest – maar het heeft me opgemerkt!
 • Doe minimaal 15-20 pinnen per dag. Deze pdf bij White Gloves Social Media heeft een lijst met planningstools voor Pinterest, als je ze nodig hebt, waarvan er veel betaald of beperkt zijn.
 • Bekijk je analyses in pinnen. Dit helpt veel! Het laat je zien welke boards werken en welke niet, zodat je je energie kunt richten op de meer populaire boards.
 • Word uitgenodigd voor groepsborden – of maak er zelf een. Pinnen met een team over een gemeenschappelijk onderwerp is een geweldig idee. Merk op dat op dit moment vakantie- en seizoensborden hot zijn. De beste manier om dit te bereiken is om deel uit te maken van een blogger-groep en mensen te vinden met gemeenschappelijke interesses.
 • Vraag een uitnodiging aan voor Ahalogy. Dit is een geweldige planningstool voor Pinterest, maar het zorgt ook voor betrokkenheid en laat je weten wanneer het tijd is om een ​​pin opnieuw in te voegen. Het biedt ook extra statistieken en geavanceerdere tools terwijl je het gebruikt.
 • Controleer uw Google Analytics – u zou ook verkeer van Pinterest moeten krijgen. Zo niet, zorg dan dat u deze tips volgt. (Ik neem aan dat je hebt ingesteld dat je website wordt gekoppeld aan je Pinterest-pagina.)
 • Sluit uw bord in een relevante blogpost in om mensen uit te nodigen om te volgen.

Ga dieper: bekijk 10 Pinterest-boards die elke blogger moet volgen.

Instagram

10-31-iconosquare

Het is ZO eenvoudig: maak een geweldige foto en deel hem – of maak een vieze foto, filter hem en deel hem! Eerst moet je mensen gaan volgen.

Als je een deelgroep voor bloggers kunt vinden, volg dan en laat mensen terugkomen. De sleutel is om te zien wat de mensen die je volgt, delen en imiteren. Beste adviezen:

 • Hashtag veel. Ik heb onlangs een foto van het Halloween-kostuum van mijn dochter gehasht, ‘#frozen’ en het officiële Frozen-account vond mijn afbeelding leuk. Als Frozen of Disney mijn focus was, zou ik ze volgen en beginnen met het taggen van bevroren items zoveel mogelijk.
 • Net als andere foto’s, zelfs foto’s die u in verkennen vindt.
 • Reageren! Net als Pinterest wordt dit niet zoveel gebruikt als op andere media, dus het valt je op. Nogmaals, begin een zinvol gesprek en wees vleiend.
 • Gebruik Iconosquare. Naast diepgaande statistieken krijg je tools-plug-ins en meer. Ze hebben zelfs een plug-in, zodat u uw feed op uw website kunt installeren. Het duurt niet langer dan 5 minuten!

Jouw beurt!

Bekijk die aanbevelingen en begin met het doorlopen van uw eigen socialemediakanalen om uw eigen plan te maken en begin nu met het genereren van meer volgers op social media!

Artikel geschreven door Gina Badalaty; verscheen oorspronkelijk op WHSR Blog; het wordt nu beheerd en bijgewerkt door BuildThis.io-medewerkers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map