Hoeveel van het internet is WordPress

Als je een redelijke hoeveelheid tijd op internet hebt doorgebracht (en als je leest, dan ben je het. Geef het maar toe), dan ben ik 99,99% zeker dat je WordPress kent of ervan hebt gehoord. Sterker nog, ik zou meer geschokt zijn als je geen website tegenkomt die niet is aangedreven door WordPress.


Gezien hoe populair WordPress is als een CMS (content management systeem), is het geen verrassing dat ze een hele hoop statistieken en gegevens zouden hebben verzameld die behoorlijk verbazingwekkend zijn.

Dus besloten we om het internet af te speuren en enkele WordPress-sitestatistieken en andere interessante WordPress-gebruiksstatistieken in deze grote lijst samen te stellen. En als je een contentmaker bent, kun je zelfs een aantal van deze gegevens gebruiken om infographics, artikelen of andere coole content te maken

Laten we zonder verder oponthoud naar de WordPress-statistieken gaan!

Contents

Hoeveel van het internet is WordPress?

1. WordPress verzorgt 34% van het internet

Het internet is een enorme ruimte. Er zijn miljoenen en miljoenen websites – of het nu gaat om een ​​zakelijke blog of een persoonlijke cv-website, die momenteel beschikbaar is om te bezoeken en ongeveer een kwart (of 34,5% om precies te zijn) daarvan zijn gemaakt en worden mogelijk gemaakt door WordPress. Dat betekent in feite dat 1 op de 4 websites ongetwijfeld een WordPress-website zal zijn, wat laat zien hoeveel van het internet WordPress is!

Gebruiksstatistieken en populariteit van WordPress

2. WordPress-websites met 3,2% gestegen

Het is verbazingwekkend dat WordPress 31,9% van het internet aandrijft, maar nog verbazingwekkender is dat het te danken was aan een toename van het gebruik met ongeveer 3,2%. Gezien hoe zwaar de CMS-competitie momenteel is, is het verbazingwekkend dat WordPress nog steeds in staat is en laat zien hoeveel mensen WordPress tot op de dag van vandaag gebruiken.

3. WordPress bezit 59,3% van de inhoudbeheersysteemaandeel

Om de dominantie van WordPress in de CMS-industrie te blijven benadrukken, laten deze WordPress-statistieken zien dat WordPress momenteel stand houdt 59,3% van het content managementsysteem delen. Dat is een enorme kloof ten opzichte van alle andere CMS-platforms samen!

4. WordPress wordt gebruikt door Big Name-websites

WordPress als CMS-platform is zeer krachtig en is in staat om alle soorten websites te maken en af ​​te handelen. Het verbaast me nog steeds hoeveel websites WordPress gebruiken als hun CMS naar keuze en sommige van die grote sites bevatten Kwarts, Techcrunch(!), Facebook Newsroom, BBC America, Venturebeat en meer.

VentureBeat is een van de vele websites die wordt aangedreven door WordPress. Credit: VentureBeat.com.

5.WordPress.com heeft een Alexa Global Website Ranking van 60

Alexa, de analysetool van Amazon, houdt het wereldwijde verkeer van websites overal in de gaten. WordPress.com is het enige CMS-bedrijf dat erin slaagt te scoren 60 onder hun Alexa Global Website Ranking.

6. WordPress is veel gedownload

We weten dat WordPress sinds hun oprichting veel websites heeft aangedreven, maar het is verbazingwekkend om te zien hoeveel mensen mensen WordPress als platform laten gebruiken en downloaden. Momenteel staat het aantal op maar liefst 157.563.262 downloads en dat is het nog steeds aan het tellen!

7. WordPress produceert elke maand meer dan 70 miljoen berichten en 50 miljoen reacties

Een gek nummer om over na te denken is de hoeveelheid inhoud / opmerkingen die elke maand op WordPress wordt geproduceerd. Deze WordPress site stat toont aan dat er elke maand 70,5 miljoen nieuwe berichten en 52,1 miljoen nieuwe opmerkingen zijn. Dat komt letterlijk neer op 27 nieuwe berichten en 198 nieuwe reacties per seconde!

Het hoogste aantal posts op WordPress was meer dan 70.000.000. Krediet: WordPress.com

8. WordPress piekte op 100 voor Google Trends

Om u een idee te geven van hoe enorm populair WordPress wordt vergeleken met zijn concurrenten, waren zij het enige CMS-platform dat 100 (de piekpopulariteit) wist te bereiken op Google trends. Andere platforms zoals Drupal, Blogger en Sharepoint haalden amper 50.

9. WordPress is meer dan 2 miljard keer doorzocht (!)

Om door te gaan met de zoekmachine en WordPress-statistieken, blijft het trefwoord “WordPress” een populaire term die mensen gebruiken om te zoeken. KWFinder laat zien dat het zoekwoord “WordPress” elke maand 2.739.999 keer per maand wordt doorzocht.

Het trefwoord “WordPress” is meer dan 2 miljard keer doorzocht. Credit: KWFinder.

Achtergrond van WordPress-bedrijf

10. WordPress heeft slechts ongeveer 700 werknemers

Ondanks dat het een enorm bedrijf is dat ongeveer een kwart van het internet beheert, is het aantal werknemers dat WordPress heeft bijgevuld ongeveer 798 mensen enkel en alleen. Dat is aanzienlijk kleiner dan veel van de andere technologiebedrijven.

11. Ze zijn 721 keer kleiner dan Amazon

We weten dat het vergelijken van Amazon met WordPress vergelijkbaar is met het vergelijken van appels met sinaasappels, maar feit is dat beide technologiebedrijven zijn. En ondanks dat hij 721 keer kleiner is dan Amazon, weet WordPress nog steeds te trekken 149 miljoen maandelijkse unieke bezoekers (VS) vergeleken met de 199 miljoen van Amazon.

Gebruiksstatistieken van WordPress: plug-ins en thema’s

12. Er zijn meer dan 50.000 WordPress-plug-ins beschikbaar

Plug-ins zijn een geweldige tool om website-eigenaren add-in-functies en -functies te helpen zonder codering. Als het op plug-ins aankomt, is WordPress nog steeds de koning zoals ze aanbieden 56.201 plug-ins in hun bibliotheek, die alle andere concurrenten gemakkelijk in de schaduw stelt.

13. Drie WordPress-thema’s worden gebruikt op meer dan 30.000 van de meest populaire websites

Genesis Framework, Divi en Avada zijn de populairste thema’s van WordPress en elk is gebruikt door respectievelijk meer dan 15.839 websites, 10.397 websites en 7.308 websites. Dat is in totaal 3,35% van de top 1 miljoen sites die dezelfde thema’s gebruiken!

Avada, Genesis Framework en Divi zijn drie van de meest gebruikte WordPress-thema’s. Credit: Gebouwd met.

14. Akismet ving 400 miljard spam-reacties op WordPress

Gezien hoe populair WordPress is en hoeveel websites WordPress gebruiken, is het slechts een kwestie van tijd voordat een blog of een website spamreacties krijgt. En zou je het niet weten, Akismet liet dat zien 400 miljard spam opmerkingen zijn gevangen op WordPress. Dat is om de paar minuten een miljoen spamcommentaar! De WordPress-statistiek zelf ontving nogal wat feedback op Twitter ook.

15. Yoast SEO is 130 miljoen keer gedownload

Met de enorme bibliotheek met plug-ins die WordPress biedt, zullen er ongetwijfeld een paar zijn die opvallen tussen de rest. Die plug-in is Yoast SEO, een tool die u kunt gebruiken om te helpen bij het optimaliseren van zoekmachines. Momenteel beschikt Yoast SEO over een downloaden nummer van 130.801.289.

16. Akismet is de op één na populairste plug-in met 117 miljoen downloads

We hebben een tijdje eerder over Akismet gesproken en hoe ze erin geslaagd zijn om meer dan 400 miljard spamreacties op te vangen. Welnu, je kunt toevoegen dat het de op één na populairste plug-in aan die lijst is, omdat ze momenteel 118.069.141 hebben downloads op WordPress.

17. Populaire plug-ins van WordPress hebben elk meer dan 5 miljoen actieve installaties

WordPress biedt enkele van de beste plug-ins die op de markt verkrijgbaar zijn. Plug-ins zoals Contact Form 7, Yoast SEO, Akismet, Jetpack en meer zijn van de top WordPress-plug-ins die beschikken over enkele van de grootste actieve installatiebases van ongeveer +5 miljoen op basis van de gebruiksstatistieken van WordPress.

18. WordPress populairste thema verkocht meer dan 450.000 exemplaren

Avada, het WordPress-thema van Themeforest, is een van de meest populaire betaalde thema’s op het platform. Met $ 60 wist het thema te verkopen 450.000 exemplaren wat meer dan $ 27.000.000 aan omzet en telling opleverde.

Avada is het best verkochte thema op WordPress met meer dan 450.000 exemplaren. Credit: ThemeForest.

WordPress eCommerce-statistieken

19. WooCommerce beheert 28% van de online winkels met meer dan 50 miljoen downloads

Als je aan WordPress denkt, denk je waarschijnlijk aan blogs. WordPress is echter zo’n flexibel platform, je kunt zelfs een online winkel maken met plug-ins. WooCommerce is zo’n plug-in en ze voeden momenteel 28% van de online winkels in WordPress met 51.563.803 downloads.

20. WooCommerce is momenteel de meest populaire eCommerce-technologie op WordPress

Over WooCommerce gesproken, wist u dat WooCommerce tegenwoordig ook een van de meest populaire eCommerce-technologie is? Van de 1 miljoen eCommerce-sites staat WooCommerce bovenaan door aan te sturen meer dan 20.000 van de top 1 miljoen websites van vandaag.

WooCommerce is momenteel het populairste eCommerce-platform op WordPress. Credit: WooCommerce.com

Hoeveel websites WordPress gebruiken?

21. Meer dan 300.000 van de 1 miljoen beste websites gebruiken WordPress

WordPress is ongetwijfeld een populair platform voor veel websites. Gebaseerd op deze cijfers door Gebouwd met, 310.599 van de 1 miljoen grootste websites gebruiken momenteel WordPress als hun belangrijkste CMS-platform. Als je de WordPress-statistieken van de top 100.000 websites opsplitst, WordPress nog steeds bevoegdheden 33.283 van hen. Ga nog verder naar de 10.000 websites en minstens 3.388 daarvan gebruiken WordPress. Dit laat zien hoeveel websites WordPress gebruiken.

22. Van het hele internet gebruikt meer dan 20 miljard WordPress

Wanneer u het hele internet bekijkt, bezit WordPress duidelijk de meerderheid van het aandeel zoals ze momenteel worden gebruikt 26.938.805 websites. Dat is in feite goed voor meer dan 50% van het internet!

WordPress heeft de meeste gebruiksdistributie op 55% van het internet. Credit: Gebouwd met.

23. Meer dan 50.000 hebben DMCA-verwijderingsberichten ontvangen

Gezien het aantal websites dat WordPress gebruikt, zullen er ongetwijfeld een paar zijn die de Intellectual Property-overeenkomst van het bedrijf schenden. Sinds januari 2014 tenminste 53.718 verwijdering kennisgevingen zijn uitgegeven door WordPress waarbij sommige of alle inhoud uiteindelijk op 39% van de websites is verwijderd.

WordPress beveiliging en kwetsbaarheden

24. 83% van 34.371 geïnfecteerde websites in 2017 gebruikt WordPress

Aangezien WordPress het meest gebruikte CMS-platform op internet is, is de kans groter dat ze worden aangevallen en geïnfecteerd door hackers en virussen. Sucuri’s rapport laat zien dat van de 34.271 geïnfecteerde websites 83% van hen WordPress gebruikt.

Kwetsbaarheden in de WordPress-kern kwamen in 2019 aan het licht toen werd ontdekt dat malware werd geïnjecteerd door skimmers. Dezelfde malware had ook gevolgen voor Magento-gebruikers en stelde hackers in staat creditcardgegevens van de getroffen systemen te stelen. We raden iedereen dat aan scan uw sites regelmatig voor malware als deze.

38% van de geïnfecteerde websites is afkomstig van WordPress-gebruikers. Credit: Sucuri.

25. 39,3% van gehackte WordPress-sites was te wijten aan verouderde installaties

WordPress biedt een hoop beveiliging en ze updaten hun platform voortdurend om ervoor te zorgen dat gebruikers worden beschermd tegen potentiële bedreigingen. Echter, 39,3% van de WordPress-sites die gehackt werden, waren te wijten aan verouderde installaties van het platform. Denk er dus altijd aan om uw installaties bij te werken als u veilig wilt zijn!

Een verouderd platform was een belangrijke reden waarom WordPress werd gehackt. Credit: Sucuri.

26. Er zijn momenteel 11.632 kwetsbaarheden in WordPress

WPScan heeft een rapport gemaakt over de kwetsbaarheden die WordPress lijdt als een CMS-platform. Uit de 11.632 kwetsbaarheden, 2944 daarvan zijn uniek en de uitsplitsing voor de typen kwetsbaarheden is 74,27% als gevolg van verouderde versies, 22,69% als gevolg van plug-ins en 3,04% als gevolg van thema’s.

De drie belangrijkste kwetsbaarheden die WordPress lijdt, zijn het platform, plug-ins en thema’s. Credit: wpvuldb.com.

27. 40,9% van de kwetsbaarheden in WordPress zijn cross-site scripting (XSS)

Cross-site scripting (XSS) is een type computerbeveiligingsprobleem dat doorgaans voorkomt in webapplicaties. Onderzoek door KeyCDN laat zien dat 40,9% van hun kwetsbaarheid afkomstig is van XSS zoals SQLI, Upload, CSRF, RCE, FPD, enz.

28. 36,28% van WordPress-sites gebruikt HTTPS

Google is onlangs begonnen met het overwegen van websitebeveiliging voor hun rangschikking. Daarom is 36,28% van de WordPress-websites HTTPS gaan gebruiken, wat een is 14% stijging vergeleken met vorig jaar.

WordPress Jobs-statistieken

29. WordPress-ontwikkelaars kunnen overal tussen de $ 10 en $ 300 per uur verdienen

WordPress heeft een aantal nieuwe banen gecreëerd voor webontwikkelaars en programmeurs die bekend zijn met het systeem. Deze WordPress-ontwikkelaars maken meestal ergens tussenin $ 10 tot $ 300 per uur op basis van de statistieken van UpWork.

30. Het algemene tarief voor een WordPress-ontwikkelaar is $ 10 – $ 30 per uur

Het inhuren van een WordPress-ontwikkelaar is voor het grootste deel relatief betaalbaar. Gebaseerd op UpWork, de freelance website, het algemene tarief voor het inhuren van een WordPress-ontwikkelaar om aan uw website te werken is ongeveer $ 10 tot $ 30 per uur.

31. Het gemiddelde salaris voor WordPress-banen is $ 66.775

Als je erover denkt om voor WordPress te werken, dan kun je een behoorlijk salaris verwachten. Simply Hired onderzocht de gemiddelde salarissen voor banen bij WordPress en vernauwde die tot ongeveer $ 66.775.

Een WordPress-werkgever verdient ongeveer $ 60.000 per jaar. Credit: SimplyHired.

32. Er zijn in totaal 344.750 banen gerelateerd aan WordPress

Freelancer.com is een website waar u freelancers kunt inhuren om aan projecten / eenmalige opdrachten te werken. Wanneer u zoekt naar banen die verband houden met WordPress, zult u zien dat er ongeveer 344.750 banen geplaatst (zowel open als gesloten) op de website.

33. WordPress zou ongeveer 151 persoonsjaren hebben gekost

Volgens Open Hub’s projectkostencalculator, WordPress kostte naar schatting meer dan 151 persoonsjaren. Dit is gebaseerd op 560.648 coderegels, met een geschatte kostprijs van meer dan $ 8,2 miljoen om een ​​project van deze omvang te financieren.

WordPress installatie

34. WordPress duurt slechts 5 minuten om te installeren

WordPress staat bekend als een platform dat eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. Blijkbaar is het gebruik van WordPress zo intuïtief dat je zelfs het hele platform kunt installeren maar 5 minuten! Dat maakt het zeker een van de snellere installaties.

35. WordPress adviseert slechts 3 webhosts

U kunt elke webhostprovider gebruiken als u WordPress wilt gebruiken, maar die zijn er alleen 3 webhosts die WordPress aanbeveelt op zijn officiële website. Die 3 zijn Bluehost, Dreamhost en SiteGround.

Deze site die u leest, wordt mogelijk gemaakt door WordPress.org en wordt gehost op SiteGround. BlueHost is daarentegen een van de goedkoopste WordPress-hostingoplossingen op de markt.

36. De WordPress JetPack-plug-in heeft meer dan 93 miljoen downloads

De JetPack-plug-in van WordPress is een populaire tool voor het uitvoeren van een verscheidenheid aan taken, zoals verkeersinzicht, integratie van sociale media, back-ups en beveiliging. Het is een van de populairste gratis plug-ins van WordPress met meer dan 93 miljoen downloads dusver.

37. WordPress JetPack-plug-in opgenomen met meer dan 20 miljard paginaweergaven

WordPress registreerde het aantal paginaweergaven dat werd verzameld op blogs die op hun site werden gehost en die de Jetpack-plug-in gebruikten. Het hoogste aantal paginaweergaven dat ze hebben gekregen? 24.567.344.460 weer binnen Mei 2017.

JetPack en WordPress slaagden erin om meer dan 20 miljard views op hun platform te registreren. Credit: WordPress.

WordPress talen en vertalingen

38. WordPress heeft meer dan 180 officiële vertalingen

Omdat WordPress een internationaal publiek heeft, moest het worden vertaald naar een aantal verschillende talen. Tot dusver zijn er geweest meer dan 180 officiële vertalingen van WordPress met 48 landinstellingen die 100% vertaald zijn en 25 landinstellingen met meer dan 95% vertaald.

39. Er worden meer dan 120 talen gebruikt in WordPress

WordPress is een wereldwijd platform, wat betekent dat ze zich moeten richten op een internationaal publiek dat verschillende talen leest en spreekt. Vanaf vandaag wordt WordPress ondersteund in meer dan 120 talen Engels is het meest gebruikt met 71%, gevolgd door Spaans en Indonesisch met respectievelijk 4,7% en 2,4%.

WordPress-gemeenschap

40. Er zijn 898 Wordcamps in 71 steden over de hele wereld

WordCamp is een WordPress workshop / conferentie die zich richt op onderwerpen en problemen met WordPress. Momenteel zijn er 898 WordCamps gebeurt in meer dan 71 steden over de hele wereld, met sessies zoals geavanceerde WordPress-technieken, beginnersplug-ins en meer.

WordCamp heeft wereldwijd meer dan 800 WordPress-camps gehouden. Credit: WordCamp.

41. De eerste WordCamp begon in 2006

Matt Mullenweg organiseerde de eerste WordCamp in 2006 in San Francisco. Destijds was het evenement veel kleiner en duurde het slechts 1 dag. Ondanks dat het een klein evenement was voor gebruikers en ontwikkelaars, waren er ongeveer 500 honderd mensen die de conferentie bijwoonden.

42. WordPress is verantwoordelijk voor 21 populaire producten

Hoewel WordPress vooral bekend staat als een CMS-platform, zijn ze er ook verantwoordelijk voor 21 populaire producten / diensten die online beschikbaar zijn. Sommigen van hen zijn Gravatar, PollDaddy, WooCommerce, Akismet en meer.

43. WordPress verdiende in 2017 ongeveer $ 4,3 miljoen aan inkomsten

WordPress is vrij transparant met hun financiën en in een Verslag 2017, het toonde aan dat het bedrijf 4,3 miljoen dollar aan inkomsten verdiende. Het rapport toont WordPress-inkomsten uit twee verschillende streams, de WordPress Foundation en de WordPress Community Support, PBC.

44. WordPress lanceert een nieuw programma in 2018

WordPress heeft onlangs aangekondigd dat ze een nieuw programma gaan lanceren, genaamd Getij, ergens in 2018. Het programma wordt gebruikt om een ​​reeks geautomatiseerde tests uit te voeren die op thema en plug-ins draaien.

Afsluiten

WordPress is een geweldig CMS en door de jaren heen hebben ze talloze mijlpalen en successen behaald die ons blijven verbazen. We hopen dat alle statistieken die we hebben gepresenteerd, WordPress in een ander licht voor u laten zien en dat ze miljoenen en miljoenen gebruikers hebben geholpen om hun website te beginnen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map