Hoe outsourcing kan helpen uw affiliate marketingbedrijf te laten groeien

Het internet biedt veel mogelijkheden om online geld te verdienen, en een daarvan is via affiliate marketing. In de eenvoudigste bewoordingen houdt affiliate marketing in dat je de producten of diensten van anderen verkoopt via je website of social media platforms. Vervolgens ontvangt u als commissie verwijzingskosten.


Een gelieerde onderneming is geen ‘instel- en vergeet’-bedrijfsmodel, zoals sommigen zouden willen dat u gelooft. Hoewel het lucratief kan zijn, kost het tijd en moeite om het te laten groeien tot een succesvol bedrijf. Gelukkig kunt u veel tijd besparen en de winst van uw affiliate marketingactiviteiten vergroten door veel van het benodigde werk uit te besteden.

Wat is het potentieel van een affiliate marketing bedrijf??

De affiliate marketing sector is gestaag blijven groeien met elk jaar nieuwe kansen. Site-eigenaren kunnen een deel van hun eigen advertentiekosten achterwege laten door gelieerde ondernemingen dat zware werk te laten doen in ruil voor een verwijzingsvergoeding.

De Rakuten Affiliate Network heeft een studie vrijgegeven waarin wordt vastgesteld dat dit een industrie zal zijn die in 2020 6,8 miljard dollar waard is. VigLink publiceerde ook een enquête waaruit bleek dat 9% van de aangesloten marketeers meer dan $ 50.000 per jaar verdiende. Met een gestage stroom verkeer kan uw website dit veel of meer maken.

Enkele gebieden van uw bedrijf die u kunt uitbesteden

Als u 12 of meer uur per dag aan uw affiliate-marketingbedrijf werkt, is dit een moeilijk tempo om vol te houden. Zelfs als het bedrijf resultaten boekt, kun je het nooit schalen omdat er maar één van jullie is. Het is tijd om erachter te komen welke taken u anderen kunt laten doen terwijl u zich concentreert op uw kernactiviteiten.

Hoewel dit een uitstekende lijst met taken is om u te krijgen begon met outsourcing in affiliate marketing is het beter om een ​​benchmark voor deze banen te hebben voordat u ze aan iemand anders overdraagt. Met andere woorden, als u niets weet over programmeren, contentcreatie of datamining, is de kans groot dat iemand van u profiteert door lange doorlooptijden, slecht vakmanschap of hoge prijzen.

Wanneer u uw affiliate-marketingbedrijf start, moet u eerst enkele van deze taken leren uitvoeren, althans in hun meest basale vorm. Dan bent u beter in staat om de meest bekwame en eerlijke aannemers in te huren om dit werk voor u te doen. Gelukkig kun je ook freelancingsites zoals Fiverr gebruiken om toptalent te kiezen.

Naarmate uw online affiliate-marketingbedrijf groeit, volgen hier enkele van de belangrijkste taken die u kunt uitbesteden:

1. Programmeren

Het hebben van enkele basiscoderingsvaardigheden zal u als affiliate marketeer ten goede komen, maar het zal uw tijd en moeite niet waard zijn om uw eigen websites en bestemmingspagina’s te programmeren. Hoewel veel online marketeers WordPress gebruiken, wilt u waarschijnlijk verder gaan dan een cookie-cutter-oplossing.

Bij Fiverr vind je een lijst met freelancers die je kunnen helpen met programmeertaken.

Het uitbesteden van uw webontwikkelingswerk is een van de beste manieren om tijd te besparen als affiliate marketeer. Huur een professionele programmeur of ontwerper in om uw websites te bouwen en pas bestemmingspagina’s aan en upload ze naar het web op uw hostingaccount.

2. Grafische ontwerpers

Nogmaals, u zult waarschijnlijk wat basisprincipes van het ontwerp willen leren, zoals het gebruik van Photoshop, maar dit is niet iets waar u uw dagen aan wilt besteden, terwijl u zich zou kunnen concentreren op iets dat winstgevender is.

Als u bijvoorbeeld infographics maakt, kunt u meer leren over het werk van een freelancer voordat u een beslissing neemt.

U kunt een freelancer voor grafisch ontwerp voorzien van voorbeelden van de banneradvertenties en bestemmingspagina’s die u leuk vindt, en vervolgens specifieke instructies geven voor uw producten. Andere afbeeldingen die ze kunnen maken inclusief infographics voor contentmarketing en sociale mediasites. Deze zelf maken zou ongelooflijk tijdrovend en kostbaar zijn.

3. Schrijvers

Over tijdrovend en kostbaar gesproken, als je ooit hebt geprobeerd je eigen inhoud of kopie van hoge kwaliteit te schrijven, weet je dat dit geen eenvoudige taak is. In feite zal een meerderheid van uw outsourcing waarschijnlijk voor het schrijven van projecten zijn.

U zult een aantal online bronnen willen vinden om regelmatig unieke, betrokken inhoud van hoge kwaliteit te krijgen die is geschreven voor uw website en andere online platforms. Dit omvat het kopiëren van uw bestemmingspagina, blogposts, e-books, persberichten en posts op sociale media.

Je kunt schrijvers vinden op sites als Fiverr, maar er zijn ook inhoudspecifieke sites zoals ClearVoice.

4. Data Miners

Het online verzamelen van gegevens en ander onderzoek is niet moeilijk, maar het kan wel een hoop tijd kosten. Dit kan en moet je uitbesteden aan een freelancer. Dit kan variëren van zoekwoord-, markt- en concurrentieonderzoek tot iets specifiekers.

We hebben een VA van Fiverr ingehuurd om ons te helpen de branchegegevens te verzamelen.

Als voorbeeld hebben we het onderzoek uitbesteed om te bepalen “Hoeveel kost website-hosting in 2019?“In plaats van alles zelf op te zoeken, hebben we een VA ingehuurd om deze gegevens te verzamelen en samen te stellen.

5. Vertaling van inhoud

Veel filialen voeren buitenlandse marketingcampagnes voor partners. Nu kent iedereen meerdere vreemde talen, en het gebruik van Google Translate zal hiervoor niet voldoende zijn. U kunt freelancingsites zoals Fiverr gebruiken om te vinden content vertalers of een site zoals OneHourTranslation.com.

6. Videoproductie

Video is een steeds populairdere manier geworden om uw boodschap online over te brengen, maar het produceren van effectieve inhoud is niet eenvoudig. Je maakt misschien een video, maar er komt veel meer bij kijken en je moet een expert inhuren.

Een freelancer voor video’s inhuren helpt je om je video samen te stellen met productiesoftware, eventuele voice-overs toe te voegen en overgangen, effecten, intro’s en outro’s op te nemen. Je kunt deze mensen vinden op de grote freelancingsites.

7. Beheerders van sociale media

Het beheren van uw eigen sociale media-accounts kan vervelend worden, maar iemand moet het doen. Als je nog steeds een deel van het werk zelf wilt doen, kun je een tool zoals gebruiken HootSuite of SocialOomph, maar deze bieden u geen menselijke hulp.

U kunt het freelancerprofiel verkennen om meer te weten te komen over de reikwijdte die zij bieden.

Zoek anders naar een freelance social media manager om te helpen bij het beheer van sociale media.

8. Virtuele assistenten

Een virtuele assistent is precies hoe het klinkt. Dit is een online freelancer die een verscheidenheid aan taken voor uw affiliate marketingbedrijf zal uitvoeren, meestal per uur betaald. Afhankelijk van de vereiste vaardigheden zijn de kosten voor het huren van een VA doorgaans tussen de $ 10 en $ 15 per uur.

De meeste VA’s vermelden hun kwalificaties, waaronder onderzoek, uploaden naar FTP, facturatieclients, e-mailmarketing, grafisch basisontwerp, enz. U kunt velen ook trainen om aanvullende taken uit te voeren.

De voordelen van outsourcing voor uw online bedrijf

Voor sommige ondernemers is ‘uitbesteden’ een vies woord, maar dat mag het niet zijn. Er is een misvatting dat iets uitbesteden betekent dat u genoegen neemt met slechte kwaliteit, wat niet het geval is.

Ondanks recente instabiliteit voor de outsourcing-industrie, is de wereldwijde vraag naar uitbestede diensten nog steeds sterk met $ 85,6 miljoen in 2018 (bron).

We hebben onlangs een enquête gehouden om erachter te komen of bloggers hun taken uitbesteden door freelancers in te huren. Hier zijn een paar interessante bevindingen:

 • 66,7% van de geïnterviewde bloggers huren freelancers in.
 • 50% van hen geeft maandelijks minder dan $ 500 uit.
 • Fiverr, Upwork, Peopleperhour en Freelancer.com zijn het populairst onder bloggers.

Hoewel u zeker een deal kunt krijgen door wat werk in het buitenland uit te besteden, zijn uw keuzes vrijwel grenzeloos. Hier zijn verschillende redenen voor outsourcing is een slimme zet voor uw affiliate marketing bedrijf:

1. Bespaar tijd en geld

Of u uw affiliate marketing bedrijf alleen of als een team uitbaat, het overdragen van sommige van uw taken aan een derde partij zal veel tijd vrijmaken voor andere belangrijke zaken. Al die uren besteed aan het schrijven van inhoud, het beheren van sociale media-accounts en het omgaan met andere alledaagse taken zullen weer van jou zijn. En onthoud: tijd is geld.

Aan de andere kant kan uitbesteding geld kosten, maar het zal u ook wat geld besparen. Als u een werknemer betaalde om een ​​deel van die dingen te doen voordat of kantoorruimte huurt, kunt u die overhead elimineren. Daarnaast biedt outsourcing u voorspelbare kosten die u in uw budget kunt stoppen.

2. Verhoog de productiviteit om uw bedrijf te laten groeien

Zelfs online marketeers raken gestrest en merken dat ze geen vooruitgang kunnen boeken in hun bedrijf. Wanneer u begint met uitbesteden, zult u merken dat een deel van die stress wordt verlicht en dat u productiever wordt op de gebieden van uw bedrijf die er het meest toe doen.

Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van uitbesteding is dat het uw affiliate marketingactiviteiten mogelijk maakt om te schalen. U bent niet alleen productiever, maar u kunt zoveel uitbesteden als u wilt, terwijl u uw bedrijf en de resultaten in een oogwenk uitbreidt.

3. Profiteer van de voordelen van professionele service

Het internet maakt het gemakkelijker dan ooit om verbinding te maken met experts en andere professionals over de hele wereld die u kunnen helpen bij het runnen en laten groeien van uw affiliate marketingbedrijf. Dit geeft u niet alleen toegang tot mensen, maar ook tot een grotere verscheidenheid aan platforms en bronnen die kunnen worden gebruikt voor marketing, automatisering, analyse en meer.

Daarnaast hebt u een uniek perspectief op uw bedrijf als eigenaar, maar het is mogelijk bevooroordeeld. Wanneer u werkt met aannemers die al een tijdje in het vak zitten, kunnen zij een uniek perspectief op uw situatie brengen. Mogelijk krijgt u wat extra inzicht in hoe u een bepaald pijnpunt kunt aanpakken of nieuwe manieren om kopers op uw website aan te trekken en te converteren.

Breng uw affiliate marketingbedrijf naar een hoger niveau

Een van de grootste fouten in affiliate marketing verliest je focus. Als u een affiliate marketingbedrijf runt, is tijd een kostbaar goed. U moet uw inspanningen concentreren om uw bedrijf te laten groeien. Zaken als strategische planning en het bijhouden van uw voortgang zijn geen zaken die u kunt of moet uitbesteden, en dit kunnen tijdrovende taken zijn.

Hoewel affiliate marketing winstgevend kan zijn, is er ook een zorgvuldige planning nodig om ervoor te zorgen dat u niet opgebrand raakt of zelfs maar uw capaciteit beperkt. Door veel van de affiliate marketingtaken die we hebben beschreven uit te besteden, kunt u uw bedrijfsgroei maximaliseren.

Hoewel Fiverr het go-to-platform is voor de meeste mensen, is Upwork even populair bij het zoeken naar uitbestede talenten. Hier is ons artikel over Upwork vs Fiverr, als je de vergelijking wilt weten.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op de Fiverr blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map