Hoe Omnichannel Retail in uw online winkel te implementeren

In de verkoop lukt het niet als u voor uw winkel op één kanaal vertrouwt.


U moet diversifiëren door verschillende manieren te vinden om uw product of dienst aan uw doelgroep te leveren. Met meer zichtbaarheid en aanwezigheid komt daarom groter verkooppotentieel.

Natuurlijk heb ik het niet alleen over online middelen. Als u een verkoop moet doen door uw kont van de stoel te halen en van deur tot deur te verkopen, dan bent u dat moet doe het! Winst maken gaat erom dat u buiten uw comfortzones gaat om ervoor te zorgen dat mensen comfortabel bij u kunnen kopen.

Daarom moet u omnichannel-detailhandel onderzoeken als u het rijk wilt maken met uw winkel.

In deze post leert u wat omnichannel retail is en wat het betekent om uw klanten een omnichannel winkelervaring te bieden met als doel uw verkoop en omzet te verhogen.

Wat is Omnichannel Retail?

Omnichannel retail is de benadering om consumenten een uniforme winkelervaring te bieden meerdere verkoopkanalen. Afgezien van uw e-commerce winkel en fysieke winkel, kunt u een verkoop doen via sociale media, klantenondersteuning, mobiele apps en andere. Ook werken alle kanalen samen om het voor mensen gemakkelijker te maken om in uw winkel te kopen.

Aangezien de omnichannel retailbenadering vereist dat u uw bedrijf op meerdere platforms aanbiedt, moet u uw voorraad veel beter beheren. U kunt niet alleen vertrouwen op lijsten en tabellen die handmatig door uw werknemer zijn opgeschreven.

Met populaire online winkelbouwer zoals BigCommerce kunt u uw producten verbinden en verkopen op verschillende marktplaatsen.

Vanwege omnichannel-detailhandel moet u dat doen synchroniseren uw inventaris door ze te beheren vanaf één dashboard. Elke verkoop via verschillende kanalen gaat automatisch naar het voorraadplatform. Dit elimineert het handmatige proces van het beheren van uw voorraad en laat u zich concentreren op het bieden van een naadloze omnichannel-winkelervaring voor uw klanten.

Een voorbeeld van een op de juiste manier uitgevoerde omnichannel-aanpak is Nike. Wanneer klanten een van hun winkels binnengaan of hun website bezoeken, komen ze bij ervaring het sportkledingmerk op innovatieve manieren.

Zo biedt zijn online winkel, NikeID, mensen een manier om toegang te krijgen tot exclusieve producten die niet kunnen worden gekocht bij de plaatselijke winkels.

Door Nike’s benadering van omnichannelretail veranderen ze het koopgedrag van klanten. Door hen te verplichten zich aan te melden voor een NikeID-account om bepaalde producten te kopen, creëren ze een online ecosysteem waar hun klanten van kunnen genieten en genieten. Tegelijkertijd leren ze klanten om online te kopen in plaats van naar winkels te gaan, omdat de eerste is veel handiger.

Hoe u een omnichannel-winkelervaring kunt ontwikkelen

U hoeft geen geavanceerde configuratie zoals die van Nike te hebben voor uw omnichannel-detailhandel. Het belangrijkste is dat u verschillende manieren creëert waarop mensen bij uw bedrijf kunnen kopen en al uw kanalen kunt synchroniseren voor consistentie.

Hieronder staan ​​ideeën over hoe u kunt beginnen:

1- Gebruik een voorraadbeheerplatform

Zoals eerder vermeld, moet u alle verkopen van verschillende detailhandelkanalen verzamelen. Op deze manier krijgt u niet alleen nauwkeurige gegevens over uw voorraad en productvoorraden, maar ook over hoe goed elk kanaal verkoopt. Een voorraadplatform maakt het veel eenvoudiger om uw verkopen op te sommen en uw artikelen te beheren.

shopify pos

Een voorbeeld van zo’n platform is Shopify POS. Met het platform kunt u ook verschillende betalingsmethoden accepteren, kortingen en belastingen toepassen en klanten e-mailen of sms’en met een ontvangstbewijs van hun aankoop, om er maar een paar te noemen. Shopify POS werkt het beste als u Shopify gebruikt voor uw e-commercesite (lees hier meer over Shopify). U kunt het platform echter ook gebruiken als u zich er prettig bij voelt.

2- Zet campagnes op met behulp van marketingautomatisering

Het is moeilijk om uw detailhandel bij te houden als u van plan bent uw diensten handmatig via e-mail of telefonisch aan mensen te verkopen. Zelfs als u van plan bent iemand in te huren om het werk voor u te doen, heeft die persoon meer nodig dan alleen tijd en moeite om de klus te klaren.

Een marketingautomatiseringstool maakt het veel gemakkelijker om mensen te bereiken. U hoeft uw e-mails niet één voor één uit te typen om te verzenden en te bepalen welk deel van uw verkooptrechter uw leads zijn. Met een marketingautomatiseringstool kunt u uw e-mailcampagnes vooraf plannen naar uw e-maillijst. Ook kunt u al uw leads en klanten nauwkeurig profileren, zodat u een duidelijker idee heeft hoe u ze weer bij u kunt laten kopen.

mailchimp marketingautomatisering

Hubspot en Marketo zijn twee van de toonaangevende software voor marketingautomatisering op de markt. Maar als je begint, MailChimp kunt u gratis tot 2000 abonnees verzamelen. Van daaruit kunt u e-mailcampagnes opzetten die u kunt volgen en meten om te bepalen hoe u hun prestaties kunt verbeteren.

Zodra u klaar bent om over te stappen op functies voor marketingautomatisering, synchroniseert MailChimp met e-commerceplatforms zoals Shopify en Magento, zodat u uw klantendatabase kunt extraheren en de tool kunt gebruiken om uw verkooptrechter te beheren.

3- Verander vragen in verkoop met klantenondersteuning

Klantenservice is niet alleen bedoeld voor het beantwoorden van vragen of zorgen die mensen hebben over uw bedrijf. U kunt van deze gelegenheid gebruik maken om mensen gemakkelijker te maken producten uit uw winkel te kopen, zo niet de relaties met uw advocaten te verbeteren. Neem deze grote fan van Virgin Atlantic die zijn zorgen over het merk publiek op Twitter heeft genomen. In plaats van het probleem uit de weg te gaan, De klantenondersteuning van Virgin kwam terug om het probleem niet alleen te verlichten, maar hem ook gewaardeerd en belangrijk te laten voelen.

Het opbouwen van goede relaties met klanten en potentiële klanten kan alleen maar goede dingen voor uw merk opleveren. Omdat mensen hun frustraties meestal op sociale media kwijt zijn, moet je hun berichten volgen en een band met elk van hen opbouwen. Vermelden is een tool die helpt om deze vermeldingen te ontdekken, zodat je de basis kunt aanraken en de relaties ermee kunt verbeteren.

zendesk

U moet ook overwegen om het voor mensen gemakkelijker te maken om u online of via de telefoon te bereiken. Een catch-all contactpagina is niet meer voldoende omdat niet alle problemen die ze tegenkomen met uw merk hetzelfde zijn. Daarom een ​​tool als Zendesk communicatielijnen open en beschikbaar maken voor mensen en uw merk. Afgezien van online chatten en bellen, kunt u een Knowledge Base maken. Hiermee kunt u antwoorden op alle vragen die mensen hebben gesteld, documenteren, zodat uw ondersteuningsteam in plaats daarvan naar hen kan verwijzen.

Conclusie

Veel onderdelen vormen een effectieve omnichannel-detailhandel. Je hebt ook je bedrijf nodig om de overstap te maken van offline naar online en vice versa. De omnichannel retailbenadering is een uitdaging op zich voor uw winkel.

Door klanten echter meer manieren te bieden om bij u te kopen, is het allemaal de moeite waard. In een wereld waar consumenten dicteren hoe u ze moet bedienen, helpt het geven van een omnichannel-winkelervaring uw bedrijf om te winnen, duidelijk en eenvoudig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map