Hoe krijg ik gratis domeinnamen voor websites?

Het voor de eerste keer bouwen van een website kan een hele klus lijken. Als je het proces niet gewend bent, kan zelfs het kiezen van een domeinnaam je een beetje in de problemen brengen. Hoeveel moet u betalen, waar haalt u er een vandaan – deze en vele vragen kunnen bij u opkomen.


Er zijn voorbij 348 miljoen domeinnamen geregistreerd tot dusver (vanaf eind 2018) en het aantal groeit snel. In het digitale tijdperk van vandaag koopt iedereen zijn eigen domeinnaam, van grote bedrijven tot individuen die gewoon hun eigen online identiteit willen.

Om een ​​beter top-down beeld te krijgen van de details die betrokken zijn bij webhosting en domeinnamen, raad ik je aan dit artikel te lezen op Webhosting en domein 101 eerste. Wat ik in het kader van dit artikel ga bespreken, is hoe u een GRATIS domeinnaam kunt krijgen.

Ja dat klopt. Ik weet zeker dat je misschien gehoord hebt van domeinnamen die in de uitverkoop zijn, enzovoort, maar wist je dat er sites zijn waar je een gratis domeinnaam kunt claimen? Ja, sommige hebben een voorbehoud, maar er zijn verschillende omstandigheden en ik zal er vandaag een paar met je delen.

Er zijn verschillende manieren waarop u gratis domeinnamen kunt krijgen en voor sommige ervan hoeft u geen cent uit te geven. Elk heeft echter zijn eigen vangst en wat u kiest, hangt af van wat u bereid bent op te offeren. Maak je geen zorgen, het is niets sinisters, maar zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan de details van elke methode.

Methode # 1: gratis domeinen van hostingbedrijven

Krijg gratis .com / .org / .net / .store / .xyz-domein met deze methode

Ondanks mijn liefde voor freebies, heb ik persoonlijk het gevoel dat er veel meer risico bestaat bij die domeinnamen dan wanneer je er een koopt. Als u ook hetzelfde voelt, kunt u overwegen een webhostingserviceprovider te overwegen die samen een gratis domeinnaam met webhosting verpakt. Je hebt tenslotte nog steeds hosting nodig voor je website?

De vangst – Deze zou een beetje voor de hand moeten liggen. De vangst is dat gratis niet gratis is; je moet betalen voor een pakketdeal. Het is echter een goede keuze, omdat u zowel hosting als domeinnaam nodig heeft om uw website te laten draaien.

1. Hostinger

Hostinger - gratis domeinnaam met hosting

Website: https://www.hostinger.com/

Hostinger is hier een goed voorbeeld van, omdat ze zeer redelijk geprijsde pakketten hebben, waarvan sommige een gratis domeinnaam bevatten. Hun Premium en Business gedeelde webhostingplannen (die respectievelijk slechts $ 2,15 en $ 3,45 per maand kosten) worden beide geleverd met een gratis domeinnaamregistratie.

Het helpt ook dat ze een zeer gerenommeerde host zijn en de domeinnamen die je gratis krijgt, zijn premium TLD’s zoals .com of .net.

2. GreenGeeks

Greengeeks

Website: https://www.greengeeks.com/

GreenGeeks is al meer dan 11 jaar actief in de webhosting en biedt gebruikers de unieke kans om digitaal te gaan en tegelijkertijd milieuvriendelijk te zijn. Ze kopen energiekredieten voor hoeveel stroom uw webhosting ook nodig heeft en dragen zo positief bij in termen van energie-voetafdruk.

Elk van hun plannen wordt geleverd met een gratis domeinnaam, te beginnen met hun meest eenvoudige Ecosite Starter-abonnement voor slechts $ 2,95 per maand. Dit betekent dat welk abonnement u ook kiest, u verzekerd bent voor een domeinnaam!

3. TMD-hosting

TMD-hosting

Website: https://www.tmdhosting.com/

TMDHosting is een andere veteraan in de branche die veel te bieden heeft. Ze verkopen veel op snelheid, betrouwbaarheid en vooral beveiliging. Hun hostingpakketten worden ook geleverd met gratis domeinnamen vanaf de meest eenvoudige plannen.

Ze hebben een breed scala aan webhostingmogelijkheden, dus of u nu kiest voor hun gedeelde hostingplannen of zelfs voor cloud- of VPS-hosting, u bent klaar om te gaan. Gedeelde hosting met TMDHosting begint vanaf slechts $ 2,95 per maand.

Methode # 2: gratis domein van gratis domeinnaamproviders

Krijg gratis .tk / .ga / .gq / .cf / .ml domeinnamen met deze methode

Gratis domeinnaamproviders zijn degenen die domeinnaam serieus voor niets uitdelen. Elk heeft meestal zijn eigen beperkingen voor welke domeinextensie u kunt registreren, maar over het algemeen betaalt u geen cent.

De vangst – Deze gratis domeinen worden vaak geleverd met veel kleine lettertjes die u moet lezen. Als uw site bijvoorbeeld niet reageert op omleidingsdoelen met een .tk-extensie, wordt uw domein teruggenomen door de registrar. Verkeer naar dat domein wordt vervolgens verkocht aan advertentienetwerken.

4. Freenom

Freenom - Gratis providers van domeinnamen

Website: https://www.freenom.com

Freenom is de registrar voor domeinnamen van het kleine eiland Tokelau, een afgelegen en zeer dunbevolkt land met ongeveer 1.500 inwoners. Het geeft gratis domeinnamen weg en explodeerde daardoor in populariteit.

.tk-domeinen zijn de vijfde meest geregistreerde domeinextensie ter wereld en u kunt de uwe verkrijgen via Freenom. Afgezien van dat, zal het systeem bij het zoeken naar uw domeinnaam hier vaak andere domeinextensies voorstellen waarvoor u zich zou kunnen aanmelden.

5. Biz.NF

.Biz.nf - gratis domeinnaamprovider

Website: https://www.biz.nf

Behorend tot een andere remote en locatie, vertegenwoordigen .nf-domeinextensies de Norfolk-eilanden. Houd er echter rekening mee dat hoewel de TLD van .nf gratis is, voor extensies van het tweede en derde niveau zoals .com.nf of .net.nf moet worden betaald.

Biz.nf biedt nu alleen gratis domeinen aan op .c1.biz – wat eigenlijk een subdomein is. Als je geïnteresseerd bent, bieden ze ook andere freebies aan, zoals webhosting en uitgifte van SSL-certificaten.

6. Dot TK

Dot TK - krijg gratis domeinnaam

Website: http://www.dot.tk

Dot TK is een dochteronderneming van Freenom in gezicht, afgezien van een iets ander kleurenschema heeft dezelfde lay-out en functies. Er is hier niet veel te vertellen over Dot TK, behalve om te vermelden dat je deze site van Freenom met dezelfde resultaten kunt gebruiken.

Door dezelfde zoekopdracht uit te voeren, kwam ik terug met exact dezelfde resultaten die ik kreeg met Freenom – een combinatie van niet-beschikbare namen en alternatieve suggesties. De lijst verandert wanneer u opnieuw zoekt, dus soms kan het helpen om het een paar keer uit te voeren als het u niet bevalt wat u ziet.

7. Subdomain.com

Subdomein - gratis domeinnaam voor uw website

Website: http://www.subdomain.com/

Als laatste op onze lijst met plaatsen waar u gratis domeinnamen kunt krijgen, is subdomain.com. Hier kunt u zich registreren voor een gratis domeinnaam met de .nu (Niue) extensie. Het voordeel van deze site ten opzichte van degenen die .nu aanbieden, is dat u ook domeinen van het tweede en derde niveau gratis kunt krijgen.

Er zijn enkele .nu-domeinen die in rekening worden gebracht, en deze vallen meestal in de premiumcategorie, zoals domeinnamen met één teken die oplopen tot wel 500 euro.

Methode # 3: gratis subdomeinen met een Website Builder

Krijg gratis subdomeinen met deze methode

Met websitebouwers kunt u snel en eenvoudig sites bouwen met weinig of geen technische kennis. Ze bieden veel handige tools om hierbij te helpen en voor weinig meer dan de prijs van wat standaard webhosting u zou kunnen kosten. Daarnaast hebben sommige gratis abonnementen waarmee u kunt beginnen, inclusief gratis subdomeinen voor uw site.

De vangst – Subdomeinen hebben de neiging ‘goedkoop’ te zijn voor websites en het zal voor gebruikers lijken alsof u niet serieus genoeg bent om zelfs uw eigen domeinnaam te krijgen. Aan de andere kant bieden het subdomein plus websitebouwer en hosting u een uitstekend startpunt voor uw website-eigen carrière.

8. Wix

Wix - gratis subdomeinnaam voor uw website

Website: https://www.wix.com

Wix is ​​de koning van websitebouwers op dit moment en wordt om vele redenen gewaardeerd. Een van de belangrijkste hoogtepunten van Wix is ​​dat het een gratis instapmodel heeft dat wordt geleverd met een gratis subdomein voor toegang tot uw site.

Hoewel het waar is dat het plan restrictiever is dan alles wat een gedeelde host te bieden heeft, is het gratis! Als je merkt dat je het leuk vindt, kun je zelfs upgraden naar een van hun betaalde plannen. Ik raad Wix ten zeerste aan als een van de top in de website-bouwer.

Voor degenen met het gratis abonnement ziet uw domeinnaam er ongeveer zo uit:

gebruikersnaam.wixsite.com/sitename

9. Weebly

Weebly - gratis subdomeinnaam met een account

Website: https://www.weebly.com/

Weebly is een andere sterke kanshebber in de website-bouwsector die u ook een gratis subdomein met het account aanbiedt. Aangezien dat subdomein niet is gekoppeld aan uw gebruikersnaam zoals Wix, kan het natuurlijk een beetje uitdagend zijn om de juiste naam te vinden.

Als u lid wordt van Weebly, ziet uw domeinnaam er ongeveer zo uit;

sitename.weebly.com

10. WordPress.com

WordPress.com - gratis subdomein voor uw website

Website: https://wordpress.com

Het bastion van alle Content Management Systemen (CMS), WordPress.com is waar het allemaal begon en het blijft een populaire keuze voor de eerste keer, zelfs voor vandaag. Gebouwd op zijn eigen CMS-platform, krijgt u met een account bij WordPress.com hosting plus een gratis subdomein.

Veel mensen gebruiken WordPress als startpunt in hun ontluikende webcarrière, zowel omdat het gratis is als een goede ervaring geeft met het populaire WordPress-platform.

11. Opvallend

Opvallend - gratis domeinnaam met hostingpakket

Website: https://www.strikingly.com

Opvallend is een soort mix tussen de verpakte website-hosting met een domeinnaam, behalve dat de belangrijkste rol ervan is als websitebouwer. Zolang u een pakket kiest met een jaarlijkse betalingsoptie, krijgt u een gratis domeinnaam naar keuze (zolang deze beschikbaar is).

Kosten beginnen vanaf slechts $ 8 per maand, wat goed is, aangezien u in één keer een domeinnaam, sitebouwer, webhosting en e-commerce-mogelijkheden krijgt!

Veelgestelde vragen over gratis domeinen

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres van uw website. Alle domeinen zijn uniek – u kunt een domeinnaam niet registreren als deze eenmaal door anderen is geregistreerd. De organisatie voor wereldwijde domeinregistratie staat bekend als ICANN.

Lees meer over de domeinnaam in deze handleiding.

Zijn er 100% gratis domeinnamen?

Ja. Zoals vermeld in dit artikel – er zijn drie manieren om een ​​gratis domeinnaam voor uw website te krijgen.

Welk gratis domein is het beste?

Elk type gratis domeinen dat in dit artikel wordt genoemd, heeft zijn eigen vangst. Wat je kiest, hangt af van wat je bereid bent op te offeren. Persoonlijk vind ik dat het een veel betere optie is om ofwel een gratis domeinnaam te krijgen bij een hostingpakket zoals Hostinger, of zelfs om een ​​gratis subdomein te krijgen. 

Hoe kan ik een gratis levenslang domein krijgen??

Domeinen die eindigen op extensie .tk, .nf en .nu, zijn levenslang gratis. Om een ​​van deze gratis levenslange domeinen te krijgen, registreert u deze bij een van de gratis domeinnaamproviders zoals vermeld in methode # 2.

Hoe kan ik een gratis .com-domein krijgen??

Om een ​​gratis .com-domein te krijgen, meldt u zich aan voor een hostingpakket dat wordt geleverd met een gratis .com. Hostinger, GreenGeeks en TMD Hosting bieden bijvoorbeeld gratis .com aan in hun gedeelde hostingplannen.

Conclusie: wees voorzichtig met freebies

Er is geen echte gratis maaltijd in deze wereld en zoals met alles met het label ‘gratis’, worden veel van deze opties geleverd met een ‘vangst’ aan het eind van de dag. Gratis domeinen zoals .tk en .nu zijn bijvoorbeeld een beetje geworden door de jaren heen onbetwistbaar. Er is ook veel om op te letten in de kleine lettertjes, zoals dat de registrar uw site kan afsluiten en verkeer kan omleiden naar advertenties of andere bronnen als u een van hun algemene voorwaarden overtreedt.

Persoonlijk vind ik dat het een veel betere optie is om ofwel een gratis domeinnaam te krijgen bij een hostingpakket zoals Hostinger, of zelfs om een ​​gratis subdomein te krijgen. Wat Hostinger je geeft, is een echt domein dat over de hele wereld goed wordt geaccepteerd, zoals .com.

Het krijgen van een subdomein met een websitebouwer is misschien gratis, maar het tast de branding van uw site aan en uiteindelijk maakt dat deel uit van uw websitewaarde, toch? Kies verstandig tussen deze opties, anders kunt u uw eigen digitale reputatie meer schaden dan u denkt.

* Vertaling: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map