Eenvoudige gids voor intellectuele bescherming voor bedrijven

Dit artikel is geschreven door Marsha Kelly.


Je hebt ze allemaal gezien. De ©, de ™, de ®, zelfs de “pat. in afwachting.” Wat betekent het allemaal? En hoe kan het begrijpen van handelsmerken, patenten en auteursrechten helpen om uw bedrijf te beschermen intellectueel eigendom?

Zodra u de verschillen tussen elk type licentie voor intellectueel eigendom begint te begrijpen, kunt u beginnen met het beschermen ervan. In het algemeen beschermen auteursrechten boeken en films, patenten beschermen uitvindingen en handelsmerken beschermen logo’s en slogans. Er zijn nogal wat verschillen in hoe ze werken en hoe je ze kunt beschermen.

Het is belangrijk om uw bedrijfseigendom te beschermen.

Opmerking: als u een website, eCommerce-winkel of een ander type online bedrijf maakt, geeft dit artikel u meer informatie om uw bedrijf te beschermen.

Wat is auteursrecht?

Een copyright is primair voor mediamakers. Volgens het Amerikaanse Patent and Trademark Office kan een copyright onder meer poëzie, romans, films en architectuur zijn. Ze beschermen het gepresenteerde en gefixeerde werk op een bepaalde manier om het te presenteren.

Of je je copyright registreert of niet, is geheel aan jou. Auteursrechtbescherming bestaat voor werk op het moment dat het wordt gemaakt. U moet zich registreren als u een rechtszaak tegen iemand anders wilt aanspannen wegens inbreuk op uw werk.

Copyright werd mij uitgelegd op een manier die moeilijk te vergeten is. Stel je voor dat je in een klas zit en dat je leraar de ideeën van beroemde verlichtingsdenkers uiteenzet. Denk aan Voltaire, John Locke, Rousseau, enz. Het staat je volledig vrij deze ideeën op te schrijven. Die denkers hebben ideeën uitgewerkt die iedereen zou mogen repliceren, zoals de constitutionele regering, die over de hele wereld erg populair is.

Zodra u echter aantekeningen over die les maakt, bent u een auteur en technisch gezien kunnen die aantekeningen worden beschermd door het auteursrecht. Je hebt een werk gemaakt dat is vastgelegd in een bepaald medium dat uniek is.

U kunt een copyright officieel registreren op www.copyright.gov. De website schat dat claims op internet zeven maanden in beslag nemen.

Wat is octrooi?

Als je aan patenten denkt, zie je misschien iemand als Edison of Tesla en de uitvindingen die ze hebben bedacht. Octrooien worden nog steeds gebruikt als een manier om de werken van concurrerende gekke wetenschappers voor een tijdelijke periode van 15 tot 20 jaar te beschermen in ruil voor openbaarmaking van die werken.

Producten die door patenten worden beschermd, omvatten ‘vervaardigde artikelen’, industriële processen, chemicaliën en bepaalde soorten ontwerpen. In het bijzonder verlenen octrooien de houder “het recht om anderen uit te sluiten van het maken, gebruiken, te koop aanbieden of verkopen” van de uitvinding die de houder heeft gemaakt. Het stelt de houder ook in staat anderen uit te sluiten van invoer in de Verenigde Staten. Verleende octrooien zijn echter alleen effectief in de Verenigde Staten.

Het proces voor het verkrijgen van een octrooi varieert op basis van het type octrooi dat wordt ingediend, maar omvat het verzenden van een aanvraag naar het US Patent and Trademark Office en goedkeuring door een examinator. Het bureau schat dat het ongeveer 16 maanden zal duren om voor het eerst over de eerste aanvragen te horen.

U kunt een aanvraag voor uw uitvinding starten op https://www.uspto.gov/patent.

Wat zijn handelsmerken?

De gouden bogen, de vorm van een colafles, het gebrul van een leeuw voor een film, een McIntosh-appel, ‘Just do it’, deze zijn allemaal direct herkenbaar als behorend tot een specifiek bedrijf. Dat was wat die bedrijven in gedachten hadden toen ze ze ontwierpen en registreerden als handelsmerken.

Er is ongelooflijk veel speelruimte met betrekking tot handelsmerken die u kunt registreren. Het kan zo simpel zijn als een logo, een slogan of een merknaam. Het kan ook de vorm van een product, een kleur, een geluid of een geur zijn.

De agressieve handhaving door de National Football League van een bepaalde nationale voetbaltoernooi-finale met een handelsmerk op nationaal niveau heeft ertoe geleid dat veel niet-gelicentieerde bedrijven de zin helemaal niet meer gebruikten. Handelsmerkbescherming is waarom u in februari over de “big game” hoort in plaats van de eigenlijke naam in advertenties voor hotwings.

Merkbescherming werkt op vrijwel dezelfde manier als auteursrechtelijke bescherming. Rechten van een gewoonterecht op een handelsmerk kunnen eenvoudig worden gevestigd met uw gebruik van dat handelsmerk in de handel.

U hoeft zich niet te registreren, maar als u dat wel doet, kan de USPTO een kennisgeving van openbaar eigendom van het handelsmerk, een vermoeden van eigendom in het hele land en exclusief gebruik van een merk op goederen en diensten garanderen. Al deze voordelen bieden u aanzienlijke voordelen bij het afdwingen van de bescherming van dat handelsmerk.

U kunt een merk registreren op https://www.uspto.gov/trademark. De USPTO zegt dat het proces ‘enkele maanden’ kan duren. Nadat er kosten zijn betaald om het handelsmerk te registreren, moet u regelmatig betalen om het te behouden.

Al met al, als u ervoor wilt zorgen dat niemand uw media, uitvinding of logo repliceert, wilt u het respectieve intellectuele eigendom registreren. Elk van deze processen kan veel tijd in beslag nemen en zelfs aan het einde van dat proces kan uw claim worden afgewezen. Websites en services zoals LegalZoom kunnen helpen bij het indienen van die applicaties. Lees mijn herziening van LegalZoom-patenten voor meer informatie. De site biedt zelfs een zoekmachine voor handelsmerken, zodat u kunt zien of uw bedrijfsnaam al in andere staten voorkomt.

Over intellectueel eigendom

Nu, zelfs met zoveel informatie over intellectueel eigendom, heb je misschien nog een paar vragen …

FAQ over intellectuele eigendom

Vraag: Kan ik mijn logo als handelsmerk gebruiken?

A: Zolang het natuurlijk aan een bepaald merk is gehecht! Dat kan er echter van afhangen of het octrooibureau van mening is dat het onderscheidend genoeg is om als handelsmerk te kunnen worden aangemerkt. Voel je vrij om een ​​zoekmachine te gebruiken om te proberen soortgelijke logo’s met handelsmerken te ontdekken voordat je een aanvraag indient.

V: Wat zijn de verschillende soorten patenten? Hoe verschillen ze?

A: U kunt drie soorten octrooien aanvragen: gebruiksoctrooien, ontwerpoctrooien, plantoctrooien. Als je deze handleiding leest, is het twijfelachtig of je iets moet weten over plantoctrooien, aangezien die te maken hebben met nieuwe en aparte plantensoorten.

Octrooien voor nutsbedrijven hebben meer te maken met praktische uitvindingen en kunnen worden verleend aan ontdekkers van nieuwe processen, machines of materiaalsamenstelling.

Ontwerpoctrooien gaan meer over creatieve processen en kunnen worden toegepast op fabricageartikelen (zoals een product).

V: Hoe kan ik legaal “patent aangevraagd” op mijn producten zetten?

A: Met een voorlopige aanvraag kunt u 12 maanden lang “patent aangevraagd” op uw producten en diensten, die niet kan worden verlengd.

V: Wat betekenen symbolen zoals ® en ©?

A: Ik dacht dat je het nooit zou vragen!

© – Copyright

® – Geregistreerd handelsmerk

™ – Handelsmerk

℠ – Servicemerk (geeft een service aan)

Marsha Kelly verkocht haar eerste bedrijf voor meer dan een miljoen dollar. Ze heeft hard gewonnen ervaringen als succesvolle seriële ondernemer gedeeld op haar Best4Businesses-blog, waar ze ook regelmatig zakelijke tips, ideeën en suggesties plaatst, evenals productrecensies voor zakelijke lezers. Als een seriële ondernemer die “tijd” heeft doorgebracht in het Amerikaanse bedrijfsleven, heeft Marsha geleerd welke producten en diensten tegenwoordig echt goed werken in het bedrijfsleven. U kunt van haar ervaringen leren om uw bedrijf op te bouwen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map