Een all-inclusive gids over A / B-testen (met voorbeelden)

Hoe hoger de bezoekers op de website, hoe meer kansen er zijn voor de bedrijfsuitbreiding (het werven van nieuwe klanten en het verbeteren van de relaties met de bestaande). Het is de conversietrechter die bepaalt of uw website massaal verkeer zal genereren of niet. En het belangrijkste motief van de bedrijven is om actie te ondernemen (conversie) van de bezoekers op hun website. Let op: als de trechter goed is geoptimaliseerd, maximaliseert het de kansen van de bezoekers om te converteren.


Een van de veelbelovende manieren om de trechter van de website te optimaliseren, is door A / B-tests uit te voeren. Degenen die deze term niet goed kennen, zullen een glashelder begrip krijgen als ze deze uitgebreide gids doornemen.

Laten we beginnen met de basis.

Wat is A / B-testen?

A / B-testen (soms aangeduid als split-testen) omvat een vergelijking van twee versies van de vergelijkbare webpagina om te analyseren welke de beste is qua prestaties.

Bij ab-tests voert u tests uit op 2 versies van uw webpagina om de impact van de aangebrachte wijzigingen te vergelijken. Je neemt de originele versie van een webpagina (bekend als het besturingselement) en past deze aan om een ​​tweede versie van dezelfde pagina (de variant) te maken (bron).

Dit proces helpt u bij het beantwoorden van alle relevante zakelijke vragen, het genereren van hogere inkomsten uit het websiteverkeer en het leggen van de basis voor een datagedreven marketingstrategie.

De conversiestatistieken zijn totaal verschillend voor elke website. Het is bijvoorbeeld de verkoop van het product voor een eCommerce-portaal, terwijl het voor B2B de generatie is van de kwaliteitsleads voor een bedrijf.

Waarom zou u A / B-tests uitvoeren??

Elk bedrijf heeft te maken met een soort van problemen, zoals een mediahuis met een laag aantal kijkers, een eCommerce-winkel heeft mogelijk een hoog percentage verlaten winkelwagentjes, terwijl een B2B-bedrijf kan worden gevuld met de niet-gekwalificeerde leads.

Welnu, deze conversiestatistieken worden sterk beïnvloed door de problemen zoals drop-off op de afrekenpagina, lekken van conversietrechter, enz..

Laten we lezen waarom u A / B-tests moet uitvoeren om deze problemen op te lossen:

Pak pijnpunten van de bezoekers aan

De bezoekers op een website hebben een bepaald doel, dat ze willen bereiken. Het kan gaan om het begrijpen van de diensten, om een ​​product te kopen, om een ​​idee te krijgen van een specifiek onderwerp, of om gewoon ergens naar te surfen. Wat hun doel ook is, maar ze worden geconfronteerd met algemene pijnpunten bij het bereiken van hun doelen: het kan een verwarrende CTA-knop zijn, een slecht geschreven kop of andere dingen. Wanneer hun doelen niet worden bereikt, leidt dit tot een slechte gebruikerservaring en belemmert het ook de conversieratio.

Versie A en versie B zijn twee identieke pagina’s, met uitzondering van de kop en de subkop. Het resultaat – versie A heeft het bezoekersaantal met 27,76% verhoogd. Het laat zien dat de kop een aanzienlijke impact heeft op bezoekers (bron).

Laten we een voorbeeld nemen van A / B-testen in de kop van de website. De eerste versie van de website toont “Maak succesvolle marketingcampagne met XYZ-tool”, terwijl de tweede versie “Marketingcampagne met XYZ-tool” weergeeft. De bezoekers zullen waarschijnlijk de eerste kiezen omdat het duidelijk het doel weergeeft.

Rijd ROI van het bestaande verkeer

Tegenwoordig zijn marketeers goed op de hoogte van het belang van het verwerven van kwaliteitsverkeer. Met behulp van A / B-testen kunt u de conversieratio verhogen zonder te besteden aan het verwerven van het nieuwe verkeer. Deze tests zullen u zeker helpen om een ​​betere ROI te behalen, aangezien zelfs een kleine verandering de verbluffende resultaten kan opleveren.

U moet tijd besteden aan het uitvoeren van de optimalisatie van de bestemmingspagina. De lay-out, kleuren, inhoud, knoppen en afbeeldingen moeten worden geoptimaliseerd omdat het helpt om de bezoekers te converteren. Maar onthoud dat één maat niet voor iedereen geschikt is. Je hebt dus verschillende bestemmingspagina’s nodig voor de bezoekers die via organische zoek- en e-mailmarketing komen. Met A / B-testen kun je de conversieratio’s voor de verschillende versies in de gaten houden.

Verlaag het bouncepercentage

Om de prestaties van de website te beoordelen, is het bouncepercentage de meest effectieve statistiek die u kunt overwegen. Veel redenen dragen bij aan het hogere bouncepercentage, zoals trage websitesnelheid, misleidende metatag / beschrijving, inhoud van slechte kwaliteit, enzovoort. Aangezien verschillende websites voor een ander publiek geschikt zijn, is er geen vaste manier om het bouncepercentage te verlagen.

Een ideale manier is om A / B-testen te gebruiken. Hierdoor kunt u eenvoudig de meerdere versies van uw website testen totdat u de juiste krijgt. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren, ervoor zorgen dat bezoekers lang op de pagina blijven en verlaagt het bouncepercentage.

Versie A met een prominente reclameboodschap had een aanzienlijk lager bouncepercentage dan versie B (met de zijbalk) – Als gevolg hiervan verlaagt het het bouncepercentage van de website met 21% (bron)

U voegt bepaalde elementen toe en verwijdert deze van uw webpagina om te testen, zoals de CTA-knop, tekst in het bericht of de zijbalk. U kunt zelfs krachtige woorden met actiewoorden gebruiken om te zien of dat het bouncepercentage verlaagt.

Er is geen one-size-fits-all oplossing, maar u kunt uw eigen statistieken definiëren en volgen bij het uitvoeren van de tests die ons naar de volgende sectie leiden.

Hoe werkt A / B-testen?

Dankzij A / B-testen wordt het gemakkelijk om erachter te komen wat wel of niet werkt in een bepaalde marketingcampagne. De marketingactiviteiten worden uitsluitend gedaan om het verkeer te vergroten, maar aangezien de verkeersacquisitie moeilijk en duur wordt, is het nu absoluut noodzakelijk om de gebruikers de beste ervaring te geven (zodat ze lang kunnen koesteren).

Door een gestructureerd A / B-testprogramma toe te passen, kunt u de marketinginspanningen zeer winstgevend maken door de websitegebieden aan te pakken die de juiste optimalisatie nodig hebben. Hieronder staan ​​de opeenvolgende stappen voor het A / B-testen. Laten we een overzicht geven:

1. Onderzoek

Voordat u een A / B-testplan opstelt, moet u diepgaand onderzoek doen naar de prestaties van de huidige website. U moet informatie verzamelen, zoals het aantal bezoekers voor de website, welke pagina veel bezoekers genereert, enzovoort.

2. Observatie & Hypothese

Kom een ​​stap dichter bij het bereiken van uw bedrijfsdoelen door een effectieve op gegevens gebaseerde hypothese te maken en onderzoekswaarnemingen vast te leggen om de conversieratio van uw website te verbeteren. Bij gebreke hiervan zal de testcampagne richtingloos zijn.

3. Variatiegebouw

De derde stap in uw testprogramma is het creëren van een variatie volgens de hypothese, en A / B zal deze testen tegen de huidige versie.

4. Testen

Binnen deze stap zijn er twee statistische benaderingen: Frequentist en Bayesian. In Frequentist kunt u de gegevens van uw huidige experiment gebruiken. In de Bayesiaanse benadering moet u verwijzen naar eerdere experimenten om informatie te verkrijgen en die specifieke gegevens in uw huidige te implementeren.

5. Analyse van de resultaten & de beste variatie inzetten

Dit is de laatste stap waar u de campagnewinnaar kunt bemachtigen. Aangezien A / B-testen een goede verzameling en analyse van gegevens vereist, wordt uw totale werk weerspiegeld in deze stap.

Hoe A / B-test: onderzoek > Observeer > Bouw variaties > Test > Analyseer en herhaal – leer meer en vind testideeën Klik om te tweeten

Wat u kunt testen met A / B-tests?

De conversietrechter van de website bepaalt de toekomst van het bedrijf. Het is dus van vitaal belang dat elk stuk van de inhoud op de website in hoge mate wordt geoptimaliseerd. Dit wordt toegepast op de elementen die het bezoekersgedrag en de conversieratio beïnvloeden. Wanneer u met het optimalisatieprogramma begint, moeten deze belangrijke elementen een A / B-test ondergaan.

Ontwerp & Indeling

Veel bedrijven hebben moeite met het bepalen van de meest essentiële elementen die ze op hun websites en hun geschikte locatie voor plaatsing willen bewaren. Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door gebruik te maken van de A / B-test.

Bijvoorbeeld in de website-analyse, u bent erachter gekomen dat de bezoekers van uw site het navigatiegebied minder bezoeken waar het aanmeldingsformulier wordt bewaard. Vervolgens kunt u A / B-tests uitvoeren om dat gebied te leren kennen waar meer verkeer is. U kunt dus uw formulier op die locatie plaatsen om meer inzending te krijgen.

Navigatie

Navigatie is het volgende dat kan worden geoptimaliseerd met behulp van A / B-tests. Het is het cruciale element om een ​​fantastische gebruikerservaring te creëren. U moet een goed geplande websitestructuur hebben die de gebruikers naadloze navigatie biedt.

De AB-testresultaten van Yuppiechef bewijzen dat het verwijderen van de navigatiebalk heeft geleid tot 100% meer conversies (bron).

Hiervoor moet je zeker proberen de navigatie te verwijderen, omdat dit de conversieratio een boost geeft – A / B-testen bewijzen het duidelijk. Een kleine wijziging heeft de conversie met 100% verhoogd. Dit komt vooral omdat het de gebruikers het minst afleidt.

Formulieren

Dit zijn het perfecte medium voor de klanten om verbinding te maken met het bedrijf. Net zoals twee websites niet hetzelfde kunnen zijn, kunnen geen twee formulieren die op verschillende doelgroepen zijn gericht, vergelijkbaar zijn. U moet dus uitzoeken welk formulier geschikt is voor uw doelgroep, en A / B-tests kunnen u daarbij helpen.

Laten we twee varianten van een formulier nemen voor A / B-tests: één met een eenvoudig aanmeldingsformulier met een eenvoudig ontwerp en andere met de meer stappen met een aantrekkelijk ontwerp. Het nieuwe aanmeldingsproces benadrukt het belang van elke vraag. En gebruikers moeten een van de verschillende afbeeldingen kiezen om de vraag te beantwoorden. Dat ziet er aantrekkelijker uit voor de gebruikers en ze zullen zich waarschijnlijk aanmelden.

Studies tonen aan dat het verkleinen van formuliervelden een negatieve invloed had op conversies, hoewel we weten dat er veel wrijvingen zijn die van invloed kunnen zijn op het invullen van formulieren (bron).

Afrekenproces

Het gemiddelde wereldwijde verlateningspercentage in het derde kwartaal van 2018 was 76,9%. Als u een van de eigenaren van een online winkel bent, is het verlagen van het aantal verlaten winkelwagentjes de snelste manier om uw verkoop te verhogen.

Er zijn elementen waar u tijdens het afrekenen kunt testen, zoals het tonen van gratis verzending bij het afrekenen, het afrekenen van het afrekenproces, het hebben van een veiligheidsbadge of een SSL-certificering, enz. Met A / B-testen kunt u zien welke elementen werken goed met uw winkel.

Bijvoorbeeld – Afleiding verwijderen tijdens het afrekenen. Een herontwerp van het afrekenproces (de onderkant) dat het aanbod verwijdert en de rekenmachine dichter bij het vak met de totale bestelling plaatst, blijkt de juiste zet te zijn (bron).

Call-to-action (CTA)

De echte actie vindt plaats met behulp van CTA-aanmelding, aankoop en nog veel meer. Door A / B-testen te gebruiken, kunt u A / B-kleuren, maten, plaatsingen, bewoordingen, enz. Testen totdat u de winnende variant krijgt en deze vervolgens verder optimaliseert om het nog beter te maken.

De knopkleur heeft eigenlijk invloed op de conversieratio. Een testresultaat toont aan dat de rode knop 21% beter presteerde dan de groene knop. Er hebben meer mensen op de rode knop geklikt dan op de groene knop (bron).

Laten we dit met een ander voorbeeld begrijpen. We nemen twee CTA-varianten voor SEO-diensten– een met een offerte aanvragen en een andere met prijsaanvraag. De tweede variant presteert mogelijk beter dan de eerste en kan leiden tot een hogere conversie.

Uit een casestudy blijkt dat de wijziging van “Offerte aanvragen” naar “Prijsaanvraag aanvragen” resulteerde in een verhoging van de CTR met bijna 161% (bron).

Dit komt omdat het idee om een ​​”offerte” te krijgen niet erg aantrekkelijk is voor veel gebruikers. Dit zijn dus een paar hoofdelementen die u kunt A / B testen om uw website te optimaliseren.

Afsluiten

Na het lezen van dit uitgebreide bericht, zijn we er zeker van dat u alle ins en outs van de A / B-tests hebt begrepen. Nu is het het juiste moment om uw eigen roadmap te maken voor optimalisatie. Loop niets mis tijdens het uitvoeren van het hier genoemde proces en u ziet een drastische verandering in de conversieratio.

Het is duidelijk dat A / B-tests vruchtbaar zijn bij het verhogen van de conversieratio van een website, die u zeker moet kiezen voor uw bedrijf.

Gastpost door Tom Hardy

Tom Hardy is een behendige kwaliteitsanalist en werkt jarenlang bij Sparx IT Solutions. Hij heeft een rijke ervaring in het omgaan met de ingewikkelde projecten van een diverse mix van verticale markten. Met zijn beschrijvingen verspreidt hij graag kennis over de beste app-testpraktijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map