eCommerce-marketingstrategieën: 6 tips om meer verkopen te genereren

Wereldwijd, analistenproject, zullen er in 2019 1,92 miljoen wereldwijde digitale kopers zijn en de eCommerce-verkopen zullen stijgen $ 4,9 biljoen tegen 2021. Slimme ondernemers zijn druk bezig met voorbereidingen om hun deel van deze meevaller te winnen.


E-commerce detailhandel groeit wereldwijd (bron: Banen in marketing)

Als u een e-commercewinkel heeft, wilt u weten wat de beste strategieën zijn om de verkoop te stimuleren. Zowel nieuwe als groeiende bedrijven hebben verkoopstrategieën nodig die werken.

Dit artikel laat je 6 tactieken zien om de online verkoop te stimuleren.

6 e-commerce marketingideeën om de online verkoop te verhogen

1. Influencer Marketing

48% van de marketeers zegt dat de ROI van influencer marketing hoger is in vergelijking met andere kanalen. Ondertussen is 41% van deze marketeers het erover eens dat influencer marketing net zo effectief is als andere topkanalen.

Verder, 49% van de consumenten vertrouwt influencers, terwijl 40% dingen koopt nadat ze ze op sociale media hebben gezien.

eCommerce marketingstrategie89% van de marketeers is van mening dat influencer marketing resultaten voor hen oplevert (Mediakix).

Voor strategie wil je profiteren van het effect dat influencers hebben op hun volgers.

Influencer marketing is een vorm van referral marketing. Het resultaat dat je hier van één persoon krijgt, is echter veel groter. Dus als een influencer over je merk praat, luisteren fans.

Als u nieuw bent bij influencer-marketing, volgt hier een kort overzicht van hoe het werkt.

Zoek eerst de juiste influencers. Het vinden van de juiste influencer kan veel werk zijn. U wilt zeker zijn van essentiële statistieken zoals

 • Ze richten zich op uw potentiële kopers,
 • De influencer heeft menselijke volgers en geen bots, en
 • De influencer zal uw berichten effectief verspreiden onder hun publiek.

Vervolgens onderhandelt u met uw beoogde influencers en gaat u akkoord met promotieprikkels en andere voorwaarden.

Zodra u uw influencers heeft en hebt afgesproken hoe u met hen wilt werken, genereert u een couponcode voor de volgers van de influencer.

Uw doelgroepbeïnvloeders gebruiken die codes vervolgens om uw product te promoten. Vergeet niet om op tijd contact op te nemen met het publiek van de influencers om vragen en zorgen te beantwoorden.

Een rapport zegt dat beauty influencers $ 11,38 genereren voor elke $ 1,29 je uitgeeft. Dat is bijna 800% ROI! Nu, is dat niet “mooi”?

Influencer Marketing at Work

@nknaturalz is een hairstyling Instagram-influencer uit Canada. Haar promotionele exemplaar voelt als een natuurlijk gesprek tussen haar en haar lezers. Ze betrekt haar volgers en laat ze in dit geval kopen bij haar sponsors, @curlkeeper

Om aan de slag te gaan met uw Influencer-marketing, zoekt u eenvoudig influencers in uw omgeving en neemt u vervolgens contact met hen op om te weten wat hun diensten met zich meebrengen. Je kunt ook zoeken naar ‘populaire influencers in [YOUR NICHE]’ in een Google-zoekopdracht om influencers te vinden die je zou targeten.

2. Betaalde advertenties

Betaalde marketing zorgt voor een aanzienlijk deel van de verkoop van e-commerce. Volgens een Merkle-rapport, 60% van de advertentieklikken op Google en 31% op Bing zijn voor Shopping-advertenties.

Merkle Q1 2018 Digital Marketing Report

Deze cijfers laten zien dat mensen eerder op eCommerce-advertenties klikken dan op andere soorten advertenties. Wat interessanter is, is dat de trend groeit, zodat slimme zakenmensen meer uitgeven aan advertenties en meer klikken ontvangen.

Laten we eens kijken hoe dit werkt op sommige socialemediakanalen.

Facebook-advertenties

Over 2,7 miljard gebruikers zijn actief elke maand op Facebook. Meer nog, het netwerk heeft meer gegevens over de dagelijkse activiteiten van mensen dan andere platforms.

Facebook-advertenties kunnen zo veel commanderen als 152% ROI. U wilt het potentieel om verkeer en verkopen voor uw bedrijf te genereren niet missen.

Typen Facebook-advertenties zijn onder meer:

 • Pagina houdt van
 • Betrokkenheidsadvertenties
 • Post promotie
 • Merk bewustzijn
 • Gelokaliseerde advertenties
 • Website conversies
 • Website klikken
 • Evenementpromoties
 • Lead Generation-advertenties

Ga naar Facebook Zakelijk om uw advertenties te starten. Open een account, voeg uw betaalmethode toe, koppel uw Instagram-account en ontwerp en start uw advertentie.

Afhankelijk van uw doelen kunt u advertenties instellen die gewoon bekendheid voor uw product creëren, kopers ertoe brengen uw e-commerce winkel te bezoeken of bij u te kopen.

Klik om te beginnen op Ad Manager.

Klik op ‘Maken’. Kies het type advertentie dat u wilt weergeven en volg de aanwijzingen om het in te stellen.

YouTube-advertenties

YouTube-gebruikers besteden een miljard uur op YouTube-video’s per dag. Dit cijfer haalt niet alleen de tv in, maar het heeft de Netflix- en Facebook-video’s gecombineerd overtroffen. Netflix had destijds 116 miljoen en Facebook 100 miljoen.

Deze cijfers betekenen niets voor uw bedrijf als mensen niet geïnteresseerd zijn. Maar als je met deze methode wilt slagen, moet je video uniek zijn. Begin altijd met elementen die interesse en nieuwsgierigheid opwekken.

Instagram-advertenties

In april 2017 maakte Instagram bekend dat het bereikt had 700 miljoen actieve gebruikers.

Met verbluffende afbeeldingen en video’s kan elk bedrijf adverteren op Instagram. Het aantal accounts dat op Instagram adverteert, groeide van 200.000 in 2016 tot een miljoen in 2017. Dit kan alleen omdat Instagram-advertenties werken.

Gelukkig kunnen e-commercebedrijven profiteren van Instagram-advertenties. De advertenties zien eruit als een typisch bericht, dus niemand heeft het gevoel dat je erop adverteert. U kunt communiceren met gebruikers en u kunt gegevens van Facebook gebruiken voor targeting.

Advertenties hier zijn onder meer:

 • Fotoadvertenties
 • Diavoorstelling-advertenties
 • Videoadvertenties
 • Carrouseladvertenties

Retargeting

Klanten zullen later meer van u kopen als ze in het verleden interactie hebben gehad met uw inhoud of sociale-mediapagina’s.

Daarom houdt retargeting uw bezoekers bij en toont ze uw advertenties wanneer ze online zijn. Het doel is om ze opnieuw te laten bezoeken, en deze keer om een ​​aankoop te doen. U kunt ook het publiek van uw concurrenten opnieuw targeten.

Aan de slag met retargeting

Om uw retargeting uit te voeren, moet u een JavaScript-code insluiten in de koptekst of voettekst van uw site. Als u bijvoorbeeld retargeting met Facebook, heeft u de Facebook-pixels nodig.

Als u pixels op Facebook wilt gebruiken, kiest u ‘Conversies’ als uw advertentiedoel en volgt u de aanwijzingen.

Facebook werkt samen met de meeste eCommerce- en contentbeheerplatforms zoals WordPress, BigCommerce, Wix, Shopify en meer. Dus het integreren van uw pixels is nu een fluitje van een cent. Met WordPress hoef je bijvoorbeeld alleen maar de pixels toe te voegen aan een Facebook-plug-in. Facebook biedt ook hier begeleiding.

3. Contentmarketing

In een enquête was 72% van de marketeers het erover eens dat het een uitdaging was om content strategisch te beheren. Bovendien zei 59% van die marketeers dat hun ROI strategisch verbeterd was.

Bron: Content Marketing Institute

U wilt contentmarketing gebruiken om uw publiek te informeren over uw product. Bovendien zou u verkeer genereren en bewustzijn creëren over uw aanbod naarmate meer mensen uw educatieve materiaal openen en gebruiken.

U kunt met name dit soort inhoud maken

 • Video,
 • Blog berichten,
 • Infographics,
 • Social media-berichten (inclusief afbeeldingen en GIF’s)

Het gehoord van contentmarketing is om uw inhoud te gebruiken om leads aan te trekken en die leads vervolgens om te zetten in kopers.

Onderwerpen en zoekwoorden

Geweldige inhoud maken kunt u rangschikken op zoekmachines, en dit vertaalt zich in zoekverkeer naar uw site. Zorg er daarom voor dat wanneer u onderwerpen en zoekwoorden kiest, hun zoekbehoeften hoog zijn.

U moet woorden of woordgroepen targeten die uw product of dienst beschrijven.

Als u producten voor gewichtsverlies verkoopt, kunt u in een hulpprogramma voor zoekwoorden zoeken naar de zin ‘afvallen’. In de onderstaande afbeelding toont het zoekvolume voor ‘afvallen’ een gemiddelde maandelijkse zoekopdracht van 36.000.

Hulpprogramma voor zoekwoorden zoals Ahrefs geeft u meer informatie over uw zoekwoord, zoals zoekvolume, moeilijkheidsgraad, klikken, enz.

Herhaal dit proces met andere zinnen om te bepalen of ze een aanzienlijk zoekvolume hebben. Vervolgens geeft u prioriteit aan zoekwoorden met de laagste moeilijkheidsgraad en het hoogste zoekvolume.

Maak inhoud

Het hulpprogramma voor zoekwoorden geeft u ook ideeën over de inhoud die u kunt maken.

Zodra u de gewenste zoekwoorden heeft vastgesteld, gaat u verder met het maken van uw inhoud. Het is prima om te kijken wat anderen over je onderwerp zeggen, maar stop daar niet. Zoek een hoek die je een voorsprong geeft.

4. Verwijzingsprogramma’s

Verwijzing of mond-tot-mondreclame is krachtig in e-commerce. De logica is simpel. Als je van een ervaring geniet, wil je deze delen met mensen van wie je houdt.

81% van de klanten vertrouwt volgens de aanbeveling van een vriend over een product op de beweringen van het bedrijf HubSpot.

Let wel; mensen waarschuwen ook hun dierbaren voor slechte ervaringen. Het is jouw taak om ze iets goeds te geven om te bespreken.

U kunt een ontwikkelaar inhuren om uw verwijzingsprogramma aan te passen als u iets unieks wilt. Of krijg een verwijzingsprogramma-app voor snelheid. Bepaal vervolgens welke prikkel om het programma te geven en te promoten.

Stimulansen

Incentives trekken klanten naar verwijzingsprogramma’s. Daarom wilt u deze stap plannen voordat u handelt.

Een goedkope aanbieding trekt uw publiek niet aan, terwijl een dure aanbieding uw bedrijf kan verlammen of het programma ineffectief kan maken.

Daarom kan het in eerste instantie stressvol zijn om de juiste balans te vinden, maar uiteindelijk kom je erachter wat de winstgevendheid en groei zijn.

Promoties

Als u wilt dat mensen van uw verwijzingsprogramma horen, moet u het programma promoten. Stel uw huidige klanten hiervan op de hoogte en laat nieuwe klanten hiervan op de hoogte zijn zodra ze uw site bezoeken.

5. Loyaliteitsprogramma’s

Een tevreden klant hebben en een loyale klant zijn twee verschillende dingen. Niet al uw tevreden klanten zouden alleen bij uw merk blijven.

Als u echter een e-commercewebsite beheert, heeft u loyale klanten nodig.

Loyaliteitsprogramma’s waren vroeger moeilijk te beheren, maar digitalisering heeft het gemakkelijk gemaakt. Afgezien van het gemak, heeft het veel sappige voordelen. Bijvoorbeeld, 73% van de gebruikers van het loyaliteitsprogramma verwijst hun vrienden naar het loyaliteitsprogramma.

Nu, op welke andere manieren kunt u profiteren van loyaliteitsprogramma’s?

Uw klanten blijven bij u

Klanten die hun aankopen baseren op de beloningen, blijven vaak bij u kopen om die beloning te winnen. Hun aankoopfrequentie is 90% meer dan niet-loyaliteitsprogramma-deelnemers.

Klanten hebben de neiging om meer te kopen

In één onderzoek, 61% van de MKB-bedrijven ondervraagd zegt dat meer dan 50% van hun verkoop afkomstig is van terugkerende klanten. Bovendien geven deze klanten 67% meer uit dan de nieuwe.

Klanten verwijzen uw bedrijf door naar anderen

Klanten verwijzen hun vrienden vaak naar loyaliteitsprogramma’s waar ze van houden. Deelnemers aan loyaliteitsprogramma’s hebben 50 keer meer kans om een ​​aankoop te doen en ze vertellen anderen snel over het programma.

6. E-mailmarketing

Adobe merkt op dat Amerikaanse millennials hun e-mails controleren terwijl ze andere activiteiten uitvoeren. Deze verslaving aan e-mailgebruik is zo sterk dat 18% van de gebruikers check hun e-mails tijdens het rijden!

Bron: Adobe

Kortom, mensen gaan in op hun e-mail en dat kan maak gebruik van dat gedrag voor uw e-commercebedrijf. De voor de hand liggende eerste stap hier is om te beginnen met het verzamelen van de e-mailadressen van uw winkelbezoekers.

Aangezien 68% van Gen Z e-mails van bedrijven leest, moet u iets waardevols geven in ruil voor de e-mails van uw klanten. Je kunt ze aanbieden,

 • Kortingen
 • Gratis e-boek
 • Spiek briefje
 • Downloadbare cadeausuggesties, en
 • Gratis gebruikershandleidingen

Email reclame tools in overvloed. Kortom, je hebt nodig

 • Opt-in formulieren
 • Autoresponders
 • Lijstbeheersysteem
 • Campagne-tracking en rapportagetools

Deze tools kunnen onafhankelijk worden geleverd of als gebundelde pakketten, zoals je zult vinden bij platforms zoals Constant Contact en MailChimp. De meeste van deze e-mailmarketingplatforms bieden split-testfuncties, spamfiltermogelijkheden en API om hun prestaties te integreren en uit te breiden.

Inpakken

Houd er rekening mee dat wat voor anderen werkt, niet altijd voor u werkt. Het is het beste om dingen te testen totdat je weet wat er blijft hangen.

Evergreen-ideeën zoals e-mailmarketing moeten echter deel uitmaken van elke mix die u uiteindelijk besluit uit te voeren. Als u kledingstukken of andere items verkoopt die herhaalde aankopen vereisen, dan is een loyaliteitsprogramma een geweldige manier om de winst te maximaliseren.

Kies een tactiek en ga meteen aan de slag!

Tulip is expert op het gebied van inhoud en inkomende marketing bij Snewscms. In de loop der jaren heeft ze tientallen bedrijven geholpen bij het bepalen van hun contentstrategie. Ze is van mening dat creativiteit klanten niet meer inspireert. Een waargebeurd verhaal is, als het goed wordt gereciteerd, genoeg om een ​​verbinding op te bouwen. Maak verbinding met Snewscms op Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map