Contentmarketing eenvoudig gemaakt: 5 eenvoudige stappen naar succes

Ik krijg vaak heel veel vragen over contentmarketing. Wat ik uit mijn ervaring heb geleerd, is dat mensen veel verwarring hebben over contentmarketing.


Vandaag, in deze gids, ga ik je de trucs van contentmarketing onthullen die echt werken. Het enige dat nodig is, zijn 5 eenvoudige stappen om een ​​contentmarketingstrategie succesvol te maken.

Tijdens mijn carrière heb ik vaak mensen horen rouwen over het feit dat ze niet genoeg leads krijgen. Velen van hen maken zich zelfs zorgen over het niet behalen van de gewenste resultaten.

Het grootste probleem dat u mist, is het gebrek aan strategie. Alleen maar een online aanwezigheid creëren en het produceren van inhoud is niet voldoende als u niet wordt ondersteund door een volledig beproefde strategie. U kunt niet verwachten dat u resultaten behaalt met niet-gerichte inhoud.

Om te slagen in contentmarketing, moet je eerst je doelen bepalen, waarna je de strategie moet bedenken.

Laten we nu, zonder verdere vertraging, uw contentmarketingstrategie samenstellen met behulp van de onderstaande richtlijnen.

Wat is contentmarketing?

Voordat we verder gaan met de stappen, laten we eerst eens kijken naar de definitie van contentmarketing. Om vooruit te kunnen plannen, moet je eerst weten wat contentmarketing is.

Contentmarketing gaat eigenlijk over het creëren van inhoud van hoge kwaliteit die is gericht op een bepaalde doelgroep. Het omvat regelmatige en frequente publicatie van inhoud die de lezers of klanten opleidt, inspireert en vermaakt.

Het belangrijkste onderdeel van contentmarketing is om van vreemden klanten te maken. Dit is waar u een volledig proof contentmarketingplan nodig heeft. Als u zich zorgen maakt over het feit dat u veel bronnen nodig heeft, hoeft u dat niet te doen. Je kunt er zelfs je doelen mee bereiken een klein team of zelfs als solopreneur.

Ik heb een klein team van 5 mensen en we zijn het levende bewijs dat contentmarketing niet veel middelen nodig heeft. Met ons harde werk hebben we onze kunnen verbeteren digitale marketing.

We maken vooral leuke blogposts en advertenties voor Facebook. Ons belangrijkste doel is om onze klanten hoogwaardige visuele inhoud te bieden.

Hieronder is een voorbeeld van een visuele inhoud die we een tijdje geleden hebben gemaakt:

voorbeelden van contentmarketing

En omdat het zo goed was, werd het gedeeld door Larry Kim.

Niet slecht.

Nog een ding is om een ​​effectieve SEO-strategie te hebben. Je kunt geen contentmarketingstrategie maken zonder je op je te concentreren digitale marketingstrategie en SEO.

Als je het misschien weet, werken ze allebei samen. Dat gezegd hebbende, gaan we nu verder met de definitieve gids voor contentmarketingstrategie.

Wat is contentmarketing? Hier is het proces om een ​​contentmarketingplan te maken. vertel een vriend

Proces om een ​​Content Marketing Plan te maken

Voor uw gemak heb ik een stapsgewijze handleiding opgesteld die u kan helpen bij het creëren van een effectieve contentmarketingstrategie. Het hebben van een volledige strategie betekent dat u zelfs de ranking van uw website kunt verbeteren.

Ik heb hieronder de 5 eenvoudige stappen vermeld waar u op moet letten. Focussen op uw digitale marketingstrategie levert u immers goede winst op.

Dit zijn de stappen die u moet volgen:

1. Zoekwoordonderzoek

Als u zich in het inhoudsveld bevindt, moet u het belang van zoekwoorden al weten. Inhoud wordt altijd gemaakt rond een bepaalde groep woorden of woordgroepen.

Maar de belangrijkste vraag hier is: hoe weet je aan welk trefwoord of zin je moet werken?

Dit is waar je moet doen zoekwoordonderzoek.

Zoekwoordonderzoek is ongetwijfeld de meest cruciale stap bij het maken van inhoud van hoge kwaliteit. Daarom kun je op geen enkele manier de noodzaak ervan negeren.

Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken welke zoekwoorden of woordgroepen uw doelgroep kunnen interesseren. Dit is het ding dat uw hele proces voor het maken van inhoud vooruit zal helpen.

Wat ik doe, is nadenken over zoekwoorden die verband houden met mijn niche en ik wil dat u hetzelfde doet.

Nu moet u de zoekwoorden in een van de hulpprogramma’s voor zoekwoordenonderzoek plaatsen en de lijst met zoekwoorden krijgen waaraan u kunt werken. Nou, dit zou makkelijk voor je moeten zijn.

Hier is een voorbeeld:

Voer een breed trefwoord in de suggestiewerkbalk in en klik op zoeken. Laten we ‘Hoe online geld verdienen’ als voorbeeld gebruiken:

Ubersuggest - Hulpprogramma voor trefwoordonderzoek voor uw contentmarketingGa naar Ubersuggest > Zoeken naar “Geld verdienen online”.

Dit zijn de resultaten:

Ontvang zoekwoordideeën.

In totaal heb ik ongeveer 6 zoekwoorden om uit te kiezen.

Fantastisch!

Bovendien is een van mijn favoriete zoekstrategieën voor zoekwoorden het bespioneren van mijn concurrenten. Wat ik bedoel is dat je ook de zoekwoorden en woordgroepen kunt bekijken die door je rivalen worden gebruikt.

U kunt de best presterende artikelen van uw concurrenten gebruiken en de lijst met zoekwoorden krijgen die u nodig heeft.

2. Maak uw inhoud

Nu u weet hoe u zoekwoorden moet uitgraven en u al een lijst met zoekwoorden heeft die u wilt targeten, is het tijd om de inhoud te maken.

Bij contentcreatie gaat het erom de balans te bewaren tussen kwaliteit en productiesnelheid. Helaas kan ik je hier niet veel mee helpen. Het is aan jouw creativiteit en vaardigheden om kwaliteit inhoud produceren.

Ik kan u echter enkele tips geven, waarna u inhoud van hoge kwaliteit kunt maken.

Stel dat u op het punt staat een informatief eBook voor uw website te schrijven. U kunt het onderwerp op internet doorzoeken en een idee krijgen van de subonderwerpen die u in uw digitale boek kunt opnemen. Dit zijn enkele handige tips en trucs die ik volg.

Je kunt deze truc volgen voor elk type inhoud dat je schrijft. Het hoeft niet altijd een digitaal boek of een blogpost te zijn. Het kan elk stuk tekst zijn dat op uw website verschijnt.

Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat het maken van inhoud van hoge kwaliteit geen gemakkelijke taak is. Het vergt veel tijd en toewijding om inhoud voor uw doelgroep samen te stellen.

Je moet ook de checklist voor uw SEO-strategie. Content is immers niets zonder een effectief SEO-plan.

3. Promoot uw inhoud

Nadat u uw inhoud heeft gemaakt, is promotie de belangrijkste stap waar u naar moet kijken.

Het promoten van uw inhoud kan het meest hectische onderdeel zijn van uw inhoudmarketingproces.

Wat is de waarde van uw inhoud als deze door niemand wordt gelezen of bekeken?

Naar mijn mening is zoekmachineoptimalisatie de beste manier om uw inhoud te promoten.

Wat is hier ons belangrijkste doel? Natuurlijk om meer aandacht te krijgen voor uw inhoud. Wanneer uw inhoud SEO-geoptimaliseerd is, hoeft u deze niet langer te promoten. Mensen kunnen het natuurlijk te zien krijgen wanneer ze ernaar zoeken.

Hier is een goed voorbeeld:

Voer eerst het doelzoekwoord van uw pagina in Google Afbeeldingen in.

Bekijk vervolgens de woorden en woordgroepen die boven de afbeeldingsresultaten verschijnen.

kies de juiste zoekwoorden voor uw contentmarketing

Breid daarna uw inhoud uit door de bovenstaande resultaten toe te voegen als subonderwerpen. Meng de relevante zoekwoorden of woordgroepen op natuurlijke wijze in uw inhoud. En wanneer Google subonderwerpen op uw pagina ziet, is de kans groter dat ze deze veelomvattend vinden en kunt u een hogere ranking en meer verkeer van Google verwachten.

Het beste is dat dit de onderwerpen zijn waarin mensen geïnteresseerd zijn. Als u die in uw inhoud heeft opgenomen, geeft dit meer waarde aan uw bedrijf of startups.

Gezien de aard van SEO kan men zeggen dat dit een tactiek op lange termijn is. Bij elke inhoud kunt u passieve leads blijven ontvangen.

Andere manieren om uw inhoud te promoten zijn via slimme herbestemming, e-maillijst en betaalde advertenties

Laat me je ook wat vertellen over de andere technieken.

Bij slimme herbestemming draait het allemaal om het delen van uw inhoud op sociale mediaplatforms. Dit kan een effectieve methode zijn om uw inhoud online te promoten. Om de beste resultaten te krijgen, moet je hier wat mee experimenteren.

Bijvoorbeeld:

Verander inhoud in een aantrekkelijke Infographic met een infographic maker.

Je hoeft tegenwoordig geen grafisch ontwerper te zijn om een ​​infographic te maken. Er zijn tal van online tools die ingebouwde sjablonen en een eenvoudige editor voor slepen en neerzetten bieden, wat het maken van het proces vrij eenvoudig maakt. Afbeelding hierboven is screenshot van Venngage sjablonen bibliotheek.

Mensen houden van visuele inhoud. Volgens Visualteachingalliance.com, 90% van de informatie wordt visueel overgedragen op de hersenen.

Dit bericht van Dailyinfographic.com is een uitstekend voorbeeld. In de tweet behoudt Dailyinfographic de tekst als een standaard blogpost, maar wordt gepresenteerd in een veel visueel aantrekkelijker formaat.

verander uw inhoud in infographics

Het volgende is e-maillijsten, de oudste truc in het boek.

Elke keer dat u inhoud maakt, moet u deze naar mensen sturen die er mogelijk in geïnteresseerd zijn. Het kan maximale klanten voor u genereren.

En dan heb je betaalde advertenties die worden beschouwd als de snelste manier om klanten te genereren.

Het maakt niet uit hoeveel je het haat, je kent het belang van betaalde advertenties. Als u al weet wie uw doelgroep is, kunnen betaalde advertenties voor u een wonder zijn.

4. Monitor uw resultaten

Content maken en promoten is niet genoeg. Je moet ook de resultaten volgen. Dit zal u helpen de status van uw inhoud te kennen.

Dit kan een hectische taak zijn, maar het goede nieuws is dat u veel manieren kunt gebruiken om de taak gemakkelijk te maken.

De beste manier om uw resultaten bij te houden, is via Google Analytics. Ik vertrouw persoonlijk volledig op Google om de voortgang van mijn werk te controleren.

Hieronder staan ​​enkele van de belangrijke statistieken om naar te kijken:

 • Verkeer
 • SERP-ranking
 • Pagina’s per bezoek
 • Bouncepercentage
 • Domein autoriteit

Behalve Google Analytics zijn er ook tools die u kunt gebruiken. Ahrefs is een van de populaire tools die je kunt gebruiken om je voortgang te volgen.

gebruik rank tracker om uw contentmarketingresultaten bij te houden

De tool gebruikt over het algemeen Rank Tracker om de rangschikking van zoekwoorden in de tijd bij te houden. Zo kunt u de beweging van zoekwoorden in de gaten houden.

Hoewel er verschillende tools beschikbaar zijn, zijn sommige mogelijk niet zo effectief of missen ze veel functies. Maar ik laat het aan jou over om te beslissen.

5. Spoel en herhaal

Nu we het einde van uw contentmarketingproces hebben bereikt, heeft u het hopelijk goed onder de knie.

Op het moment dat u inhoud maakt, moet u prioriteit geven aan uw bedrijfsdoelen. U moet ervoor zorgen dat uw inhoud op de lange termijn veel passieve leads voor u kan genereren.

Als je klaar bent met alle bovenstaande stappen, is het tijd om het helemaal opnieuw te doen. Ja, je hebt het goed gehoord! Elke keer dat u nieuwe inhoud voor uw bedrijf maakt, moet u dezelfde stappen hierboven volgen.

Dit zal u helpen consistent te zijn in uw werk.

Lees tips van @billachola – 5 eenvoudige stappen om een ​​contentmarketingplan te maken. vertel een vriend

Terug naar jou

Onthoud dat bij contentmarketing alles draait om het creëren van hoogwaardige inhoud die wordt ondersteund door een effectieve SEO-strategie. Als je dit voor elkaar krijgt, weet je dat je contentmarketing succesvol is.

Volg de stappen die ik hierboven heb genoemd en je bent klaar om te gaan. Ik volg hetzelfde en ik doe het redelijk goed in mijn vakgebied.

Als u dit artikel nuttig vindt, zorg er dan voor dat u het deelt om de kennis te helpen verspreiden.

Dit artikel is voor het eerst geschreven door Bill Acholla en bewerkt door het redactieteam BuildThis.io. Bill Acholla is een digitale marketeer die eigenaren van kleine bedrijven helpt hun merk op te bouwen door visuele inhoud te creëren en te promoten. Maak contact met Bill op Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map