Bloggen voor opstarten – Waarom bloggen deel moet uitmaken van uw groeiplan

Als je net begint met een bedrijf, zijn er veel redenen waarom je een online aanwezigheid nodig hebt. De beste plaats om te beginnen is met een blog. Volgens KISSmetrics, startup marketing vereist andere doelen en plannen dan typische marketing. Onderdeel van dat plan moet zijn: ‘een goede basis leggen’.


Hoe kunt u een goede basis leggen? Er zijn veel elementen die in de pre-lanceringsfase van uw bedrijf terechtkomen. Eén ding is echter zeker: met een blog kunt u een platform beginnen om informatie te delen met potentiële lezers / klanten. Het geeft je ook een plek om in contact te komen met influencers in je branche.

Tip: niet zeker waar te beginnen? Lees Jerry’s A-tot-Z-gids bij het starten van een blog.

1. Je publiek opbouwen

Zoals hierboven vermeld, is een sterke fundering de sleutel tot een sterk gebouw. Voordat u online gaat promoten, heeft u een publiek nodig om reclame voor te maken. Je kunt echter niet zomaar een blogpagina overgeven en verwachten dat mensen komen lezen wat je schrijft.

Eerst moet je begrijpen waarom mensen een website bezoeken.

Voor onderzoek

Volgens Intuïtieve websites, de belangrijkste reden waarom mensen een site bezoeken, is omdat ze internet gebruiken als onderzoekstool. U moet er echter voor zorgen dat u de nummer één gezaghebbende bron over het onderwerp bent.

 • Heb je je ideeën ondersteund door thought leaders te citeren?
 • Heb je statistieken onderzocht?
 • Is je bericht compleet? Kan de sitebezoeker alles wat hij of zij over het onderwerp moet weten op uw pagina krijgen?

Om de concurrentie uit te sluiten

Deze reden zou u niet moeten choqueren, aangezien u waarschijnlijk hetzelfde deed voordat u met uw bedrijf begon. Het is slim om de concurrentie uit te zoeken en te zien wat ze te bieden hebben dat u niet doet en dat vervolgens aan te bieden, maar beter.

Wanneer een concurrent uw site bezoekt, moet hij denken:

 • Hoe ga ik ooit met deze man concurreren?
 • Dit bedrijf is een stevige concurrentie?
 • Hij heeft veel unieke ideeën en steelt geen materiaal van concurrenten.

Als een toegevoegde bonus zullen uw klanten het ook merken als u die punten behaalt.

Potentiële klanten die op zoek zijn naar informatie

Een andere reden waarom mensen websites bezoeken, is omdat ze op zoek zijn naar informatie over een product of dienst. Uw site verschijnt in hun zoekopdracht. Als u solide SEO-tactieken toepast, moet uw site in de buurt van bepaalde zoekacties staan. Zodra u klanten naar uw site heeft gehaald, moet u ze betrekken.

 • Bekijk het artikel van Luana Spinetti dat dekt 37 Elementen van gebruikersbetrokkenheid.
 • Laat ze zich aanmelden voor een mailinglijst. Bied een gratis boek, gratis consult of iets anders aan om bezoekers te verleiden zich aan te melden.
 • Zorg ervoor dat informatie over uw dienst of bedrijf gemakkelijk te vinden is en volledige details biedt.

Omdat een vriend ze dat vertelde

Volgens Forbes, 1 op de 3 websitebezoekers gaat naar een site omdat een van hun vrienden dit heeft aanbevolen. Wat betekent dat voor jou??

2. Word een leider

Voorbeeld - Peep Laja creëerde Conversion XL Blog in 2011 en is nu een van de toonaangevendeVoorbeeld – Peep Laja creëerde Conversion XL Blog in 2011 en is nu een van de toonaangevende “merken” in UX-ontwerpen en weboptimalisatie.

Als u een HVAC-reparateur zou kiezen, iemand om uw auto te detailleren, of zelfs een instructeur voor golflessen zou zoeken, zou u dan iemand willen met veel ervaring en kennis of iemand die net begint zonder enige inloggegevens?

Een van de geweldige dingen van het starten van een blog is dat je jezelf kunt beginnen te vestigen als leider in de branche.

Een blog is de perfecte plek om:

 • Benadruk dat u weet dat anderen dat niet hebben. En laat je persoonlijkheid zien.
 • Deel insidertips van uzelf, uw werknemers en zelfs andere leiders in uw branche. Door andere bekende namen te presenteren, laat je zien dat je niet bang bent om informatie van anderen te zoeken als er iets is dat je niet kent.
 • Schrijf diepgaande gidsen die nuttig zijn voor potentiële klanten en laat zien dat u het beste met hen voor hebt en weet waar ze zich zorgen over maken.
 • Beantwoord vragen via opmerkingen of forums.

Stel dat u een bedrijf start dat helpt bij het organiseren van kasten. Elke keer dat iemand in uw tri-state gebied Googles “kast organisator in de tri-state”, uw naam zou moeten verschijnen. De browser zou artikelen van jou over het onderwerp moeten zien, afbeeldingen van kasten die je hebt georganiseerd, sociale media-profielen, YouTube-video’s met tips. U noemt het en uw naam zou onder die zoekterm moeten verschijnen. Nogmaals, goede SEO-praktijken zullen u helpen om bovenaan de zoekresultaten van de zoekmachine te komen. De beste manier om een ​​hoge ranking te krijgen, is door regelmatige en waardevolle inhoud te maken.

3. Bereik andere beïnvloeders

Een andere reden om een ​​blog te starten is om andere influencers bereiken met complementaire bedrijven.

Ik heb bijvoorbeeld een blog over huis- en tuinonderwerpen. Ik heb contact gehad met een collega-schrijver die over ambachtelijke onderwerpen schrijft. Ze noemde onlangs een artikel dat ik schreef over snoepbuffetten en mijn siteverkeer nam een ​​aantal dagen toe. Ik ben van plan de gunst terug te geven en een van haar artikelen aan te bevelen met een korte beschrijving.

Om op deze manier verbinding te maken, moet je eerst een blog starten en waardevolle inhoud schrijven die anderen willen delen. Je moet er ook rekening mee houden dat de blogcommunity op een bepaalde manier een erg ‘kras op mijn rug, ik zal de jouwe’-sfeer creëren. Als iemand je retweet, je bericht deelt, je vermeldt, je als gast op zijn blog hebt, moet je je best doen om de gunst terug te geven. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat hun inhoud / invoer eerst waardevol is voor je lezers. U moet hen op zijn minst in het openbaar bedanken voor de vermelding.

Graaf dieper: de beginnershandleiding om een ​​foodblog te starten.

4. Onderwerp van gesprek

Als u onderweg bent in de gemeenschap, kunt u met een blog gemakkelijker contact maken met anderen en hen interesseren voor uw bedrijf.

Hier is een voorbeeldscenario:

U bent net begonnen met een adviesbureau dat medische kantoren helpt tijd efficiënter te worden. U besluit om een ​​paar lokale diners bij te wonen waar veel doktoren en artsenpraktijken aanwezig zullen zijn. Terwijl u aan tafel zit met tien sleutelfiguren in de medische gemeenschap, wendt een van de artsen zich tot u en vraagt ​​wat u doet voor de kost.

Dit is uw kans om uw nieuwe bedrijf te delen. Natuurlijk geef je hem je kaart, en je moet echter ook je blogadres op die kaart hebben. In plaats van hem alleen te vertellen dat je zijn personeel beter kunt laten werken, ga je hem vertellen dat je zojuist een artikel hebt gepost over hoe artsen $ 20.000 per jaar kunnen besparen met een simpele wijziging in hun administratie.

Je kunt maar beter geloven dat hij je blog gaat bezoeken als hij de kans krijgt. Hij gaat er waarschijnlijk ook met andere mensen over praten. Dit ene contact kan leiden tot verschillende oproepen voor uw adviesdiensten. Immers, als u hem duizenden kunt besparen met een artikel van 800 woorden, hoeveel kunt u hem dan redden als zijn adviseur?

5. Blogs Optimaliseer ook uw site

Naast het instellen van een autoriteit en het bereiken van nieuwe klanten, kan het starten van een blog uw website fris, actueel en vol uitstekende inhoud houden.

Dit zal je helpen om hoger te scoren in de zoekmachines. Hoewel Google hun algoritme constant verandert, verandert één ding nooit: Google wil regelmatige, solide, waardevolle inhoud voor lezers.

Wat de experts zeggen

Sharon Hurley Hall, professionele schrijver en contentmarketeer, is van mening: ‘Als het gaat om uw aanwezigheid online te laten voelen, blijft bloggen een waardevol hulpmiddel voor startups en alle bedrijven. Er zijn meerdere voordelen. ‘

Ze werkt verder uit,

sharonhh

Als u bijvoorbeeld uitstekende inhoud maakt die is geoptimaliseerd om mensen te helpen deze gemakkelijk te vinden, kan uw bedrijf in zoekresultaten worden weergegeven om verkeer te genereren en uw publiek te laten groeien.

En wanneer mensen je vinden, kan het hebben van meer geweldige bloginhoud je helpen een band met je bezoekers te vormen, je expertise te benadrukken en je een platform te geven om het verhaal van je startup op jouw manier te vertellen.

Sharon, die ook de oprichter is van Sharonhh.com, vindt dat nieuwe bedrijven niet alle inspanningen op sociale mediaplatforms moeten zetten,

Veel nieuwe bedrijven komen in de verleiding om zich alleen op bepaalde sociale-mediasites te concentreren.

Maar hoewel ze enorme gebruikersaantallen hebben, hebben sociale-mediaplatforms hun eigen regels over welke inhoud u moet plaatsen en hoe zichtbaar deze zal zijn.

En als u op één enkel sociaal platform vertrouwt en zij de stekker uit uw inhoud trekken, verdwijnt elk voordeel dat u hebt behaald in een oogwenk. Wanneer u het platform beheert, kunt u uw publiek op uw manier opbouwen en gemoedsrust hebben terwijl u dat doet.

Hier heeft Sharon met ons gedeeld wat een bedrijf kan doen met bloggen,

Natuurlijk gaat bloggen tegenwoordig niet alleen over het opschrijven van woorden.

U kunt nog meer bereik krijgen door uw bloginhoud als startpunt te gebruiken om in meer formaten en op meer plaatsen met uw kernklanten te praten.

Zodra u bloginhoud heeft, kunt u deze eenvoudig gebruiken om video’s, presentaties, podcasts, infographics en meer te maken.

Het komt erop neer: bloggen is nog steeds een relevant en belangrijk hulpmiddel voor elke startup.

Je kunt Sharon Hurley Hall vinden op Sharonhh.com

Het originele artikel is voor het eerst gepubliceerd op WHSR Blog; het wordt nu beheerd en bijgewerkt door BuildThis.io-medewerkers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map