7 snelle manieren om jezelf (en je blog) te promoten

Ja, ja – ik weet het, we mogen niet opscheppen. Maar er is een verschil tussen opscheppen en een beetje schaamteloze shilling of zelfpromotie. Om te beginnen zorgt opscheppen ervoor dat mensen zich slecht voelen. Zelfpromotie – als het goed wordt gedaan – zorgt ervoor dat ze gewoon willen wat we verkopen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat zelfpromotie gewoon een noodzaak is in ons bedrijf – en het is nauwelijks een zonde.


Zie het zo: bedrijven sluiten advertenties af, restaurants verspreiden menu’s en coupons. Bloggers zouden (in theorie) deze promotionele mogelijkheden kunnen gebruiken … maar ik denk niet dat de ROI geweldig zou zijn. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk dat wij bloggers gebruiken wat we wel beschikbaar hebben (met behoorlijk rendement) – de kracht van zelfpromotie …

Als je jezelf niet promoot, wie dan wel?

Als bloggers bestaan ​​onze bedrijven op internet – dus het is alleen maar logisch dat we ons ook op internet moeten promoten. Hier zijn een paar geweldige locaties voor zelfpromotie.

1. Sociale media

Social media is een geweldige manier om contact te maken met gelijkgestemde mensen en om je fans te vinden. Twitter, Facebook en LinkedIn zijn allemaal bekende locaties – wat betekent dat er veel potentiële verbindingen wachten om gemaakt te worden.

Als je net begint, kun je overwegen om gebruik te maken van de netwerken van andere influencers om te zien hoe ze zichzelf met succes promoten. Kijk wat ze doen – hoe gaan ze om met hun volgers, hoe zetten ze hun links en zaken om in opmerkingen en hoe gebruiken ze hun eigen feeds? Kijk om te zien wat werkt – gebruik dan uw kennis in uw eigen inspanningen op sociale media.

Onderneem actie: vind influencers in uw branche

Om die influencers te bekijken, moet je natuurlijk weten wie ze zijn … Buzzsumo is een geweldig hulpmiddel om dat te leren. Met Buzzsumo kan dat filter influencers in uw branche uit op basis van hun aantal volgers en Twitter-retweets.

buzzsumo-zoekenBuzzSumo Influencer Search (webhosting)

2. Forums

Met uitzondering van het internetmarketingforum zijn forumleden in andere niches doorgaans erg vriendelijk en staan ​​ze open voor anderen die kwaliteitsvolle, nuttige en relevante inhoud plaatsen. Bovendien zijn de moderators meestal in orde met het bijdragen van seniorleden – en het wegvallen van links (mits de links en bijdragen natuurlijk relevant zijn).

Relevantie is de sleutel om forums in uw voordeel te gebruiken.

Als u bijvoorbeeld een website heeft die over mama praat, kunt u overwegen om kook- of kinderopvangforums te bezoeken – ze hebben waarschijnlijk onderwerpen die relevant zijn voor uw blog en lezers die geïnteresseerd zijn in genoemde onderwerpen. Misschien vindt u een thread met do’s en don’ts voor borstvoeding of een snelle, gemakkelijke, gezonde uitwisseling van recepten voor recepten – de kans is groot dat u iets relevants en interessants kunt bijdragen … in welk geval u uw bijdrage kunt toevoegen samen met een link terug naar je blog waar ze meer informatie kunnen vinden.

Ook belangrijk is het vermijden van spam: plaats niet op elke thread een link naar uw blog.

Uw doel is nuttig zijn voor de gemeenschap en laat die link alleen vallen als het ofwel op legitieme wijze waarde toevoegt aan de discussie of wanneer een lid erom vraagt.

Onderneem actie: zoek actieve forums in uw niche

Nogmaals, om op relevante forumthreads te posten, moet je ze eerst vinden. Probeer te zoeken:

“Inurl: / forum + sleuteltermen”, “inurl: / vbulletin / + sleuteltermen”, enzovoort.

Als je bijvoorbeeld een hamburgerrecept aanbiedt, zoek je naar “inurl: / vbulletin / + burgerrecept” – of, als je bloggingstips wilt delen, zoek je naar “inurl: / forum / + blogtips ‘- enzovoort.

3. Nieuwsbrief

Nieuwsbrieven zijn een geweldige manier om contact te leggen met lezers buiten uw daadwerkelijke blog, waardoor uw waarde voor hen wordt vergroot.

Ten eerste heb je een manier nodig om die e-mailadressen te verzamelen – hiervoor is je blog geweldig. Een eenvoudig een-veld formulier voor hen om hun e-mailadres in te voeren met een snelle one-liner zal het lukken. Wat betreft de nieuwsbrief zelf, je moet een manier vinden om het interessant te maken zodat mensen het daadwerkelijk lezen … en verder willen lezen.

Niets is interessanter voor lezers dan een kans om de schrijver te leren kennen, dus wees niet bang om persoonlijke informatie te delen. Dit is waarom ik de nieuwsbrief van Web Hosting Talk nooit mis – het is altijd interessant en ik heb het gevoel dat ik de schrijvers leer kennen.

Voorbeeld uit de praktijk: Dennis Johnson van Web Hosting Talk

Dit is hoe Dennis Johnson onlangs aan zijn abonnees schreef over de moedervlekken in zijn tuin –

wht-nieuwsbrief

Geciteerd uit de Web Hosting Talk-nieuwsbrief (oktober 2014, The Whole Mole)

… Ik wou dat het tips bevatte om moedervlekken uit mijn tuin te verwijderen. Ik dacht dat ik ze onder controle had – en dat deed ik. Toen – plotseling – na een paar jaar molvrij te zijn geweest, keerden ze ongeveer een maand geleden terug. Ze kwamen gewoon niet terug, ze brachten hun hele familie mee! Alle kinderen, tantes en ooms, grootouders, iedereen! Ik kan nauwelijks door mijn tuin lopen vanwege alle molsporen waar ik doorheen val. Ik heb het moeilijk genoeg om te lopen zonder dat het toegevoegde obstakel van een plotselinge stabiele grond veel verder naar beneden is dan het leek …

Jij kan meld u hier aan voor Web Hosting Talk.

4. Woon een conferentie bij

Conferenties zijn een geweldige manier om potentiële lezers te ontmoeten – en aangezien u ongetwijfeld een conferentie bijwoont die relevant is voor uw blogonderwerp, zijn die potentiële lezers allemaal relevante potentiële lezers. Vergroot het bereik van deze mogelijkheid voor zelfpromotie door die visitekaartjes uit tip # 5 te halen en die social media-posts weg te hashtag vanaf tip # 1.

Dit is mijn naamkaartje. U kunt er ook een maken - zelfs als u geen bedrijfsnaam heeft om erop te printen.

5. Visitekaartjes

Ja, uw bedrijf bestaat online, maar u leeft in de fysieke wereld.

U zult zeker mensen in uw branche ontmoeten, vooral als u netwerkevenementen of branchemixers bijwoont. Visitekaartjes bij de hand houden is niet alleen een gemakkelijke manier om contactgegevens te delen – het biedt een legitimiteit en professionaliteit voor uw blog.

Dit is mijn naamkaartje. Je zou er ook een moeten doen – zelfs als je geen bedrijfsnaam hebt om erop te printen.

6. Netwerk op beurzen

Beurzen bestaan ​​op vrijwel elke conferentie en soms zelfs als standalones.

Weet je wat geweldig is aan beurzen? Iedereen is op zoek om te verkopen of om te kopen. Jij als bezoeker hebt de mogelijkheid om een ​​discussie op te starten met alle leveranciers – om nog maar te zwijgen van andere aanwezigen die in de winkelmodus zijn. Houd die visitekaartjes bij de hand.

7. Geef een persbericht uit

Persberichten zijn een geweldige relatief goedkope (en soms gratis) manier om uw blog te promoten. Iedereen kan online releases vinden en als de jouwe nieuwswaardig is, kan het zelfs worden opgepikt en gedekt door een nieuwsuitzending. Om het bereik van uw outlet te vergroten en de kans om te worden opgepikt te vergroten, stuurt u het persoonlijk met een korte pitch naar relevante media – branchepublicaties of sites, evenals lokale media zijn allemaal goede opties.

De sleutel is om iets nieuwswaardigs aan te bieden – of het nu gaat om een ​​nieuwe dienst of het aanbieden van lancering, evenement, aankondiging dat je spreekt tijdens een evenement, weggeefactie of prijsvragen – je snapt het idee.

Terug naar jou

Er zijn talloze manieren om jezelf te promoten en genereer nieuw verkeer naar uw blog – en beter nog, veel van hen hebben geen prijskaartje.

Dus waar wacht je op? Ga erop uit en begin namens jezelf te shilling.

Artikel geschreven door Jerry Low; verscheen oorspronkelijk op WHSR Blog; het wordt nu beheerd en bijgewerkt door BuildThis.io-medewerkers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map