5 tips voor het kiezen van de juiste e-mailserviceprovider voor uw bedrijf

De afgelopen jaren heeft de overgrote meerderheid van bedrijven vertrouwd op e-mailmarketing om uw bedrijf te laten groeien en hun inkomsten te verhogen.


E-mailmarketing heeft een ROI van 4400%. Voor elke dollar die bedrijven besteden aan e-mailmarketing, zien ze er $ 44 voor terug. Gegevens geven ook aan dat e-mail de grootste bron van conversies is met een conversieratio van 4,38%.

Ter vergelijking: bedrijven maken er een gemiddelde van $ 2 aan inkomsten voor elke $ 1 ze besteden aan betaalde advertenties. Ondertussen kan de ROI van sociale media buitengewoon moeilijk te meten zijn. Eigenlijk, 52% van de marketeers geeft toe dat ze uitdagingen ondervinden bij het beoordelen van hun inkomsten op sociale media.

De cijfers liegen niet. E-mailmarketing is een betrouwbare en bewezen aanjager van inkomsten voor merken van elke omvang, van kleine familiebedrijven of wereldwijde eCommerce-winkels.

Hoewel het waar is dat de effectiviteit van e-mailmarketing afhangt van verschillende factoren, is een van de belangrijkste het kiezen van de juiste e-mailserviceprovider (ESP), wat vaak een stuk makkelijker gezegd dan gedaan is.

Zoek op Google naar de term ‘e-mailmarketing’ en u ziet talloze e-mailmarketingtools die u kunt gebruiken, elk met hun eigen functies, doelgebruikers en prijspunten. Dit kan het kiezen van de beste ESP voor uw bedrijf een zeer moeilijke beslissing maken.

In dit bericht begeleiden we je door alle stappen die je moet nemen om de juiste e-mailserviceprovider voor je bedrijf te kiezen, of je nu voor het eerst e-mailmarketing uitprobeert of op zoek bent naar betere alternatieven voor uw huidige e-mailserviceprovider.

Lees – 5 belangrijke tips om de juiste e-mailprovider voor zaken te kiezen via @campaignmonitor vertel een vriend

Tips om de juiste e-mailserviceprovider te kiezen

1. Beschrijf uw strategie

De eerste stap bij het kiezen van de juiste ESP is uitzoeken hoe deze in uw algehele e-mailmarketingstrategie past. U kunt uw strategie schetsen door uzelf vragen te stellen die omvatten (maar niet beperkt zijn tot):

 • Welke doelen wil ik bereiken met e-mailmarketing?
 • Hoe ga ik mijn gekozen ESP gebruiken om deze doelen te bereiken?
 • Zal ik nieuwsbrieven versturen? Promotionele e-mails? Uitnodigingen voor evenementen?
 • Wil ik e-mails maken met voor mobiel geoptimaliseerde aanpasbare sjablonen? Of wil ik maak helemaal nieuwe e-mails en codeer ze zelf?
 • Welke e-mailstatistieken zijn cruciaal voor mij om te meten?
 • Met welke soorten functionaliteiten kan ik mijn doel gemakkelijker bereiken? Is het automatisering? Segmentatie? Of een andere functionaliteit?

Er zijn talloze e-mailmarketingtools voor u beschikbaar. Elk van deze tools heeft zijn eigen unieke functies, prijsplannen, integraties en doelgebruikers. Door uzelf vragen te stellen zoals de hierboven genoemde, kunt u uw lijst met opties beperken en het voor u veel gemakkelijker maken om te beslissen.

2. Bedenk welke functies u nodig heeft

Dit is een essentieel aspect bij het kiezen van een ESP. Bedrijven geven prioriteit aan verschillende functies, afhankelijk van hun doelstellingen, maar dit zijn de functies die e-mailmarketeers het vaakst gebruiken.

Sjablonen

Dit is een belangrijk kenmerk voor veel e-mailmarketeers. Met sjablonen kunnen e-mailmarketeers binnen enkele minuten professionele e-mails maken. Als het snel kunnen maken van e-mails een prioriteit is, moet u op zoek gaan naar een ESP met een breed scala aan ontwerpen die kunnen worden aangepast aan uw e-mailvereisten, of het nu gaat om een ​​nieuwsbrief, een welkomst-e-mail of een transactionele e-mail.

Bron: Echt goede e-mails

Mobiele optimalisatie

Tegenwoordig gebeurt ongeveer 53% van alle geopende e-mail op mobiele apparaten. Daarom is het voor e-mailmarketeers belangrijk om e-mails te verzenden die perfect worden weergegeven op zowel desktop- als mobiele apparaten. Door een ESP te gebruiken met sjablonen die direct mobiel reageren, voorkomt u dat u een aanzienlijk deel van uw publiek vervreemdt en waardevolle conversies misloopt.

Analytics

De enige manier om uw e-mailmarketingprestaties nauwkeurig te meten, is door middel van analyse. Zoek naar een ESP met een analysedashboard dat alle statistieken voor e-mailmarketing weergeeft die u nodig hebt om te controleren, zoals het openen van e-mails, klikken, afmeldingen, betrokkenheid en natuurlijk ROI. Op deze manier kunt u zowel uw algehele prestaties als de prestaties van specifieke campagnes volgen.

Bron: Campagnemonitor

Automatisering

Zoals elke digitale marketeer, heb je waarschijnlijk veel op je bord. Je bent een druk persoon die het zich niet kan veroorloven om elke dag enorm veel tijd te besteden aan het verzenden van e-mails. Daarom is de keuze voor een ESP met robuuste automatiseringsmogelijkheden cruciaal. U kunt eenmaal workflows instellen en uw ESP doet de rest. U kunt bijvoorbeeld aan het begin van het jaar al uw vakantie-e-mails instellen en vervolgens wachten tot de conversies binnenkomen.

Voor een effectieve e-mailmarketingstrategie is het van het grootste belang dat u de juiste combinatie van functies in uw ESP heeft.

3. Bepaal uw budget

Het mooie van ESP’s is dat er voor bijna elk budget en elke bedrijfsomvang een ESP beschikbaar is. Er zijn gratis tools die barebones-functies bieden en er zijn duurdere ESP’s op bedrijfsniveau met meer geavanceerde functies.

Je hebt ESP’s die zich richten op kleine bedrijven met beperkte budgetten, middelgrote bedrijven met iets grotere budgetten en Fortune 500-bedrijven die er geen probleem mee hebben om elke maand tienduizenden dollars uit te geven aan een ESP.

Als u e-mailmarketeer bent voor een kleine fysieke winkel, zou het voor u niet praktisch zijn om een ​​ESP te gebruiken die een buitensporig bedrag kost.

U moet niet vergeten dat e-mailmarketing niet gaat om grote uitgaven. Het gaat er eerder om dat u de functionaliteiten krijgt die u echt nodig heeft en dat u uw kosten relatief laag houdt. De duurste ESP is misschien niet per se de beste voor uw bedrijf en uw specifieke reeks doelen.

Hoewel u misschien in de verleiding komt om een ​​ESP op bedrijfsniveau te gebruiken en te betalen, verspilt u waardevolle bronnen als u geen gebruik maakt van de extra functies.

Merk
Beginprijs
Voor 2000 contacten
Best voor
Bedrijfswebsite
Campagnemonitor$ 9 / maand$ 29 / maandBlogs, kleine tot grote bedrijven en bureaus.Bezoek online
Reactie terug krijgen$ 15 / maand$ 25 / maandKleine en grote bedrijvenBezoek online
Constant contact$ 20 / maand$ 45 / maandKleine tot grote bedrijven en bedrijven met nichevereisten zoals evenementenbeheerBezoek online
MailChimp$ 9,99 / maand$ 29,99 / maandBlogs, ondernemers en kleine bedrijvenBezoek online
AWeber$ 19 / maand$ 29 / maandBlogs, kleine bedrijven en ondernemersBezoek online
Sendinblue$ 81 / maandBerekent niet per contactBlogs, ondernemers, kleine bedrijvenBezoek online

Bij het nemen van een beslissing over een ESP is het belangrijk om hun prijsstellingsregelingen grondig te herzien. De meeste ESP’s hebben tegenwoordig gelaagde maandelijkse abonnementen waarbij de prijsverhoging recht evenredig is met de functies en insluitsels die u krijgt. Als u niet regelmatig e-mails verzendt, kunt u kiezen voor een ESP met prepaid-abonnementen of ‘pay-per-campagne’-abonnementen.

Sommige ESP’s bieden zelfs aangepaste prijzen aan, afhankelijk van uw unieke vereisten. Dus als u merkt dat uw behoeften niet in een vooraf ingesteld plan passen, kunt u beter naar dit soort providers zoeken.

4. Bekijk de klantenondersteuning

Klantenservice mag nooit een bijzaak zijn. Er zijn gevallen waarin u wat begeleiding nodig heeft – en in dergelijke gevallen is het van cruciaal belang dat u gemakkelijk contact kunt opnemen met deskundige en behulpzame vertegenwoordigers van de klantenondersteuning die u kunnen helpen bij eventuele problemen.

Hier zijn een paar manieren om de kwaliteit van de klantenondersteuning van een ESP te testen.

 • Bezoek de ESP-website en controleer of de provider 24/7 wereldwijde ondersteuning biedt.
 • Bel het nummer van de klantenondersteuning of stuur ze een e-mail en kijk hoe lang het duurt voordat u een reactie krijgt.
 • Blader door de ESP-website en kijk of ze handleidingen of andere bronnen hebben die gedetailleerd beschrijven hoe functies van de ESP werken. Veel ESP’s uploaden zelfstudievideo’s, dus zoek die ook op.
 • Controleer of de ESP-website een speciale FAQ-sectie heeft.

Vaker wel dan niet, ligt het verschil tussen een gratis tool en een betaalde ESP in klantenondersteuning. Ja, u bespaart geld door een gratis ESP te gebruiken. Het voorbehoud hier is dat u geen ondersteuning krijgt als er iets misgaat. Aan de andere kant, als u betaalt om een ​​ESP te gebruiken, is één ding dat altijd in uw plan is opgenomen, klantenondersteuning.

Afronden

Hopelijk heb je na het lezen van deze handleiding een veel duidelijker beeld van wat je precies nodig hebt uit je ESP. Houd er rekening mee dat er niet zoiets bestaat als “de beste ESP”. Elke ESP heeft zijn voor- en nadelen. U kunt alleen het ESP kiezen dat het beste bij u past, uw doelen en uw budget.

Ash Salleh is de directeur van SEO bij Campaign Monitor, waar hij nauw samenwerkt met content-, kopieer- en analyseteams om de site-brede optimalisatie te verbeteren. Voorafgaand aan zijn tijd bij Campaign Monitor leverde hij ook expertise op het gebied van SEO en digitale marketing bij Zappos en Axiata Digital. Maak verbinding met Campaign Monitor op Facebook en LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map