5 Content Optimization Tips voor uw affiliate marketing website

Affiliate marketing gedijt op vertrouwen en reputatie. Het oppervlakkig behandelen van uw inhoud zal hoogstwaarschijnlijk averechts werken, wat resulteert in slechte conversies en weinig verkeer. De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat mensen op zoek zijn naar iemand met kennis die hen zinvolle en eigenlijk nuttige informatie zou kunnen geven.


Maar de waarheid is dat we groeien terwijl we verder gaan. Na verloop van tijd verwerven we meer kennis en ervaring over wat goed schrijven en betrouwbare inhoud is. Er zijn veel manieren waarop goed schrijven en relevante inhoudsoptimalisatie de prestaties van uw aangesloten site kunnen verbeteren. Het kan worden toegepast op aankomende artikelen en koopgidsen en ook op het vernieuwen van oudere inhoud.

Volgens 99 bedrijven, affiliate marketing programma’s genereren 15-30% van alle verkopen voor adverteerders, met 81% van de merken en 84% van de uitgevers die al affiliate marketing implementeren in hun digitale content inspanningen. In dit artikel willen we u de essentiële tips geven die u zullen helpen conversies te verbeteren en uw verkeer aanzienlijk te verhogen.

Contentoptimalisatietips voor affiliate marketing website

1. Diepte over bereik

Dit is om te herhalen dat mensen op zoek zijn naar waardevolle inhoud die hen direct ten goede komt. Welke demografie u ook nastreeft, het is essentieel om eerst in te spelen op de behoeften van uw publiek.

Mensen geven niet om afgezwakte inhoud. Volgens Job 2 Joy, 38% van de marketeers beweert dat affiliate marketing hun beste manier is om klanten te werven, en 57% beweert dat bloggen en contentcreatie hun voorkeursmethode is om verkeer te genereren.

Om overtuigend te zijn, moet een affiliate marketing website grondig en informatief zijn. Zou u overwegen een product te kopen dat wordt geadverteerd door een site die niet deskundig klinkt? Contentoptimalisatie moet niet alleen proberen artikelen langer en breder te maken, maar ook grondiger en nauwgezetter.

2. Verbeter de leesbaarheid

Er zijn verschillende factoren die het leesgemak van kopiëren bepalen. De meest populaire manier om het te meten is de Flesch-Kincaid-score.

“Het hebben van een hoge leesbaarheidsscore zal uw website vanuit vele perspectieven enorm ten goede komen. Ten eerste – het voor de hand liggende. Een goed opgemaakte kopie lijkt niet ondoordringbaar. Het leest soepel en vereist niet te veel computergebruik. Ten tweede is leesbaarheid essentieel voor SEO. ”

– Christopher K. Mercer, digitale ondernemer en maker van Citatior.

Er is geen garantie dat Google de Flesch-Kincaid-score van een website berekent. Inhoud die gemakkelijk te lezen is, heeft echter de neiging hoger te scoren in de zoekresultaten. De reden hiervoor ligt ook in de menselijke factor. Mensen willen gewoon geen erg ingewikkelde tekst lezen als er niet om wordt gevraagd. Als mensen op uw link op Google hebben geklikt en kort daarna uw pagina hebben verlaten, ‘straft’ Google de website, omdat deze de gebruiker niet de waarde bood die hij zocht. Daarom mag het niet hoog scoren in de zoekresultaten.

Leesbaarheidstool van YoastTool voor leesbaarheidsanalyse door Yoast (bron)

Dus, hoe optimaliseer je je tekst voor een betere leesbaarheid? Hier zijn een paar suggesties:

 • Houd je zinnen kort. Hoe korter ze zijn, hoe gemakkelijker het in het algemeen is om het punt van de tekst te volgen. Zinnen onder 15 woorden houden zou voldoende moeten zijn.
 • Houd je alinea’s kort. Grote blokken tekst zijn intimiderend en zullen lezers vaak ervan weerhouden om te lezen. Door uw alinea’s onder de 5-6 regels te houden, blijven ze gebruiksvriendelijk.
 • Gebruik connectoren als “echter”, “bovendien”, “verder”, enzovoort. Ze helpen bij het leggen van een logische verbinding tussen ideeën, waardoor de tekst gemakkelijker te lezen is.
 • Gebruik lijsten met opsommingstekens om het artikel beter scanbaar te maken.
 • Vermijd passieve stem waar mogelijk.

Je kunt ook het aantal bijwoorden dat je gebruikt beperken. In plaats van te kiezen voor bijwoorden, kun je beter kiezen voor meer beschrijvende werkwoorden. Het houdt de tekst boeiender. Hier is een kort voorbeeld:

 • Jennifer liep snel
 • Jennifer haastte zich

De tweede versie is veel beschrijvende en beknopter, waardoor het gemakkelijker te lezen en boeiender is.

3. Gebruik multimedia

Het succes van een affiliate marketing website wordt mede bepaald door hoe boeiend de inhoud ervan is. Rekening houdend met het moderne technische ecosysteem, lijken we een kortere aandachtsspanne te hebben en lijken we een hekel te hebben aan het lezen van lange alinea’s of lange teksten in het algemeen. Daarom moeten we onze artikelen af ​​en toe aanvullen met afbeeldingen en video’s.

Hier zijn een paar manieren waarop u de betrokkenheid van lezers bij uw inhoud aanzienlijk kunt vergroten:

 • Gebruik afbeeldingen met gezichten. We worden evolutionair gedreven naar gezichten. Ze trek onze aandacht en betrek ons, die u kunnen helpen belangrijke delen van uw tekst en calls-to-action te benadrukken.
 • Gebruik afbeeldingen en infographics die het begrijpen van uw tekst vergemakkelijken.
 • De algemene aanbeveling is om een ​​afbeelding in 200 woorden tekst te gebruiken. Blog Pro’s hebben echter de meest populaire 100 blogberichten op internet geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat ze een afbeelding bevatten ongeveer 350 woorden.

4. UX over zoekwoorden

SEO-standaarden veranderen in de loop van de tijd veel en vaak is wat vaak het belangrijkste onderdeel is van hoogwaardige optimalisatie, binnen een paar maanden verouderd. Dit is wat er gebeurde met zoekwoorden, die een intensief onderwerp blijven bij optimalisatie op de pagina.

James Daily, hoofd van de afdeling content bij Flashessay.com deelde dat

“Een paar jaar geleden moesten schrijvers door de raarste hoepels springen om trefwoorden slim in hun tekst te integreren. Ze leken vaak op afgeknotte en onnatuurlijke tekstfragmenten die geen normaal mens ooit zou uitspreken.

SEO-standaarden zijn echter aanzienlijk verschoven, en nu wordt het vullen van zoekwoorden beschouwd als een faux-pas, in plaats van als een best practice. ”

Een goed ontworpen gebruikerservaring (UX) is nu een essentieel onderdeel geworden voor hoge ranking bij zoekmachines, wat websites in feite een gezonde toestroom van verkeer biedt. Volgens Top Tal, Het is zeer onwaarschijnlijk dat 88% van de klanten terugkeert naar een website met een slechte UX, en 62% beweert actief te zijn begonnen met het vermijden van dat specifieke merk vanwege een ongeschikte UX.

Dit wil niet zeggen dat zoekwoorden nu niet belangrijk zijn, ze blijven een van de kritieke signalen die zoekmachines in overweging nemen om websites in zoekresultaten te rangschikken. UX is nu echter een cruciaal onderdeel van een SEO-optimalisatiestrategie.

Maar wat betekent dit voor de site-eigenaren?

Simpel gezegd, we moeten ons concentreren op het voldoen aan de behoeften van de klant, voor alles. Daarom is het een slechte gewoonte om uw potentiële klanten te bombarderen met repetitieve en onnatuurlijke synthasen. Richt u op het betrouwbaar beantwoorden van de vragen van de klant en probeer pas daarna zoekwoorden toe te passen op uw tekst.

5. Vertel een verhaal

Een van de essentiële doelen van een affiliate marketing website is om een ​​vertrouwensrelatie op te bouwen met zijn publiek. Een groot aantal bedrijven gebruikt storytelling om een ​​betekenisvolle band met hun klanten te creëren. Het type verhalen dat je zou gebruiken wanneer het schrijven van een brief van een persoonlijk account.

Laten we beginnen met de wetenschap erachter.

Verrassend genoeg volgens recent gepubliceerd onderzoek, het vertellen van verhalen verhoogt de oxytocinespiegel in het lichaam – een van de ‘feelgood’-hormonen. Mensen hebben de neiging om verhoogde oxytocinespiegels te hebben tijdens fysieke en sociale interacties zoals knuffels, handdrukken, enzovoort.

300% stijgingDe resultaatresultaten laten zien dat het verhalende intro een grote impact had op zowel de volledige pagina-lezers als de gemiddelde tijd op de pagina (Buffer)

Het is dan ook niet verwonderlijk dat artikelen met storytelling, vergeleken met eenvoudige rapportage, zorgen voor meer betrokkenheid en een veel groter publiek. In feite verhoogt het aantal lezers door een artikel te injecteren met enkele elementen van het vertellen van verhalen drievoudig, volgens de Buffer eigen test.

Overweeg om advies te geven om de vertelkwaliteiten van uw tekst te verbeteren Shaelin schrijft, Diane Callahan, en diensten zoals Essay Supply.

Te vermijden fouten

Nu we een beter begrip hebben van hoe we de inhoud op een affiliate-marketingwebsite kunnen optimaliseren, laten we eens kijken naar enkele fouten die het waard zijn om te vermijden. Houd er rekening mee dat deze uw inspanningen op het gebied van lead- en verkoopgeneratie ernstig kunnen schaden, dus vermijd ze te allen tijde:

Gebrek aan specialisatie

Het is moeilijk om elke branche en niche onder de zon te behandelen op uw affiliate marketing website. Volgens Hosting Tribunal, de meest populaire affiliate marketing niches zijn mode (18,7%), gezondheid (11,1%) en reizen (8,6%) om er maar een paar te noemen. Of het nu IT, gezondheid, mode of iets heel anders is, zorg ervoor dat u uw services langzaam specialiseert in de een of andere richting. Hiermee kunt u uw prijzen verhogen, meer exclusieve klanten aantrekken en diepgaande kennis ontwikkelen over bepaalde affiliate marketingniches.

Gebrek aan SEO

Of u nu klanten aantrekt of gewoon hoger scoort in wereldwijde zoekmachines zoals Google en Bing, u moet ervoor zorgen dat uw SEO-spel de taak aankan. Tools zoals Google Zoekwoordplanner, SEMrush en Ahrefs kan u helpen bij het identificeren van trending zoekwoorden, woordgroepen en optimalisatiesystemen die goed werken in uw affiliate marketing niche.

Gebrek aan constante innovatie

Ten slotte draait het bij affiliate marketing om het geven van meer en meer opties aan iedereen met wie u samenwerkt. Zorg ervoor dat u verschillende soorten inhoud maakt, uw serviceportfolio uitbreidt en uw publiek constant betrekt. Neem geen genoegen met een routine en probeer regelmatig iets nieuws en spannends te doen om uw affiliate marketing website aantrekkelijk te houden.

Conclusie

Het concept van contentoptimalisatie is de afgelopen vijf jaar drastisch veranderd. Zorg ervoor dat u uw affiliate marketing website en inhoud beheert om zoveel mogelijk leads en klanten aan te trekken. Zodra u een systeem voor contentoptimalisatie heeft gevonden dat bij uw merk past, vindt de juiste doelgroep uw weg via zoekmachines en mond-tot-mondreclame.

Over de Leona Henryson – freelance schrijver en UX-ontwerper. Ze is ook een bijdragende schrijver voor verschillende blogs. Als ze niet aan het schrijven of ontwerpen is, zwemt, wandelt en, als het weer het toelaat, snowboardt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map