23 slimme manieren om inkomsten te genereren met uw blog

Het mooie van online zakendoen is voor mij dat je 1) overal kunt leven met een internetverbinding en 2) dat er geen limiet is aan je inkomen.


Toch worstelen veel mensen om online geld te verdienen en er een leefbaar loon mee te verdienen.

Dus stelde Jerry een uitstekende gids samen hoe je geld kunt verdienen met bloggen, inclusief hoe u een blog start, een niche kiest en er verkeer naartoe leidt.

Als aanvulling op Jerry’s gids leert dit artikel je 23 manieren om geld te verdienen met dat verkeer. Net zoals het belangrijk is om uw investeringen te diversifiëren, is het belangrijk om uw inkomsten te diversifiëren.

Dit is dus als er inkomstenstromen naar het zuiden gaan, zul je op anderen kunnen terugvallen.

En wie kon niet wat (of VEEL) meer geld gebruiken?

Laten we beginnen:

Contents

1. Schrijf een e-boek

Het verkopen van een e-boek is een klassieke techniek voor het genereren van inkomsten met blogs.

E-boeken bieden tal van voordelen:

  • Om ze te maken, heb je alleen de kennis nodig die je al hebt
  • Betaalde e-boeken versterken uw autoriteit als expert
  • Je kunt ze op meerdere platforms verkopen (zoals Amazon en Payhip)
  • Ze kunnen grote bronnen van passief inkomen worden
  • Ze kunnen effectieve toevoegingen aan uw verkooptrechter doen als aanbiedingen met een lagere waarde

Veel experts begonnen naam te maken met een e-boek. Remit Sethi, oprichter van Ik zal je leren rijk te zijn en een van de meest vooraanstaande experts in online zaken, verkocht zijn eerste e-boek voor $ 4,95.

Het was getiteld “Ramit’s Guide to Kicking Ass 2007”.

Afbeelding 1 Ebook 1

Dat e-boek leidde tot een Bestseller van de New York Times en 14 verschillende premium producten die hem tot een zeer rijk persoon maakten – allemaal volledig online en voornamelijk verkocht via zijn blog.

Dit is het proces dat ik volg voor het schrijven van e-boeken:

  1. Kies een onderwerp. Schrijf over iets dat uw publiek wil leren, maar dat niet in één blogpost kan worden geleerd. Velen zijn bereid te betalen voor een one-stop-shop van deze informatie.
  2. Maak een overzicht. Dit helpt je om je ideeën te ordenen terwijl je schrijft.
  3. Blokkeer elke dag de tijd om te schrijven. Wees niet de persoon die een e-boek start en het nooit afmaakt. Blokkeer elke dag een uur, twee uur en 15 minuten – het maakt niet uit hoe lang. Schrijf het gewoon.
  4. Breng het over naar een goed uitziende e-boeksjabloon. Hier zijn een paar van HubSpot.
  5. Ontwerp een omslag (ik gebruik Canva) of betaal iemand om het te doen (Fiverr).
  6. Photoshop je omslag op een 3D ebook-afbeelding. Pat Flynn heeft een goede video over hoe u dit moet doen.

U bent klaar! Promoot het nu naar hartenlust.

2. Maak een cursus

De volgende logische stap voor de meeste bloggers is het maken van een cursus.

Hoewel je waarschijnlijk een hoop gratis waarde biedt op je blog, kan een cursus je inkomsten naar een heel nieuw niveau tillen.

Denk je niet dat mensen voor deze kennis zullen betalen? Denk nog eens na.

Hier zijn 5 redenen waarom mensen jouw cursus zouden kopen:

  1. Ze willen de resultaten die je blog leert, maar sneller.
  2. Ze willen bonusinformatie die u niet op de blog aanbiedt.
  3. Ze willen tijdens het proces bij de hand worden gehouden.
  4. Ze willen meer toegang tot u, via e-mail, telefoongesprekken of exclusieve webinars.
  5. Ze vertrouwen je genoeg (via de gratis waarde die je op je blog opgeeft) om je cursus te kopen en weten dat ze waarschijnlijk waar voor hun geld krijgen.

Hier is een korte richtlijn voor het maken van cursussen:

Zorg ervoor dat de informatie die u bent samen verpakken onderscheidt zich boven uw bloginhoud. Dit is de ultieme reden waarom ze een cursus van je kopen. Ze krijgen nog meer waarde dan ze via je blog kunnen krijgen.

Breng voor hen logische stappen in kaart om hun doelstellingen te bereiken. Deze zijn meestal onderverdeeld in “modules”. Elke module bevat een korte intro, de kerninformatie en een manier om uw studenten te helpen actie te ondernemen.

Om ze ertoe te brengen actie te ondernemen, maakt u downloadbare actievellen die precies beschrijven wat ze moeten doen om die module te voltooien.

Neem video op. Bij de meeste online cursussen praat de instructeur voor een camera. Als u dit niet prettig vindt, neem dan uw stem op en gebruik dia’s om de informatie weer te geven.

Uw leerlingen krijgen de informatie op twee manieren: mondeling en visueel. Dit zal hen helpen de informatie te behouden, betere resultaten uit uw cursus te halen en meer mensen ernaar te verwijzen.

Probeer deze services uit om uw cursus te hosten:

3. Promoot gelieerde producten in uw berichten

Als u al producten en diensten aan uw publiek bespreekt en aanbeveelt, waarom verdient u dan niet wat geld aan de mensen die u doorverwijst?

Het kost uw lezers niets en u verdient een commissie wanneer een van hen het product koopt.

Affiliate marketing kan voor weinig extra werk een grote bron van inkomsten zijn. Bekijk deze ideeën om de verkoop van partners in uw inkomsten op te nemen:

Idee # 1: zoek kansen in uw huidige inhoud

Bekijk eerst de artikelen die je al hebt gepubliceerd en zoek naar producten of services die je hebt genoemd. Als je ze eenmaal hebt gevonden, ga je gewoon naar elke website en zoek je een “Affiliates” -pagina.

Volg daarna de instructies om affiliate te worden. Zodra u er een wordt, krijgt u meestal een unieke tracking-ID om aan het einde van elke URL te plaatsen.

Wanneer een bezoeker met uw ID op die URL klikt en het product koopt, verdient u geld.

Idee # 2: zoek kansen in de producten / diensten die u gebruikt

Maak een lijst van elk product en elke dienst die u gebruikt. Ik gebruik veel online software die betrekking heeft op mijn bedrijf. Dit kunnen geweldige kansen zijn voor affiliate-inkomsten.

Ga naar de website van elk product en kijk of ze een partnerpagina hebben. Als ze dat doen, meld je dan aan voor het programma.

Aangezien u hier nog geen inhoud voor heeft, moet u er een aantal maken. Dit is wat ik voorstel:

  1. Noteer hoe u het product of de dienst gebruikt. Helpt het je werk te stroomlijnen? Helpt het je met SEO? Helpt het je om invloedrijke bloggers te bereiken?
  2. Maak een blogpost-zelfstudie die uw publiek leert hoe u dezelfde resultaten kunt bereiken met dat product of die dienst.
  3. Link naar het product of de dienst en voeg uw unieke tracking-ID toe.
  4. Promoot die post bij uw publiek, op sociale media en alle online hubs vol met mensen die dezelfde resultaten willen.

Je leert mensen nuttige gratis informatie en krijgt er geld voor terug.

Idee # 3: zoek kansen in het product / de services die u wilt gebruiken

Wilt u een bepaald product gebruiken, maar kunt u het niet betalen? Wat als u uw geld in relatief korte tijd zou kunnen terugverdienen?

Als het product een partnerprogramma heeft, is dit een reële mogelijkheid.

Maak eerst een lijst van de producten / diensten die u wilt gebruiken. Ga dan naar hun websites en kijk of ze een partnerprogramma hebben.

Als ze dat doen, koop dan het product en meld je aan. Gebruik het vervolgens, maak een casestudy / zelfstudie en promoot de post zoals u eerder deed bij uw publiek.

Deze berichten kunnen lange tijd actief blijven, waardoor u een passief inkomen krijgt voor de levensduur van elk artikel.

4. Promoot gelieerde producten in een e-mailautoresponder

E-mail is een krachtig marketinginstrument. Het is een van de weinige kanalen die mensen controleren elke dag en zijn bereid om verkocht te worden.

Een autoresponder voor e-mail is een geautomatiseerde reeks e-mails die naar mensen wordt verzonden wanneer ze zich abonneren op uw e-maillijst.

Dit zijn mijn favoriete services:

  1. AWeber
  2. MailChimp
  3. Constant contact

Met beide kunt u een autoresponder instellen.

Net zoals het promoten van gelieerde producten op uw blog, kan het promoten van deze producten in een autoresponder per e-mail passief inkomen voor u genereren.

Je kunt ze rechtstreeks in de e-mails promoten of tutorials voor blogposts maken en deze promoten. Hoe dan ook, er is een mogelijkheid om te verzilveren.

Dit is wat ik stel met je autoresponder:

  • Begin uw eerste paar e-mails met nuttige inhoud die niets verkoopt. Dit zal u helpen vertrouwen op te bouwen bij nieuwe abonnees.
  • Bestrooi e-mails over het opbouwen van relaties, zoals je abonnees vragen of je ze ergens mee kunt helpen. Dit schept ook vertrouwen en vermindert het aantal afmeldingen.
  • Richt u bij het promoten van het product op de resultaten die ze kunnen behalen en niet op het product zelf. Als je resultaten hebt behaald, leg deze dan in detail uit. Dit zal de verkoop voor je doen.

5. Verkoop e-mailpromoties

Als je een flinke e-maillijst hebt, is dat verkeer dat je kunt gebruiken wanneer je maar wilt. Het is ook volledig onder jouw controle.

U kunt tegen betaling aanbieden om de inhoud van anderen op uw e-maillijst te promoten. Dit vereist weinig extra inspanning van uw kant en u kunt de inhoud die u promoot, filteren om ervoor te zorgen dat deze van topkwaliteit is.

Hier is een vergelijkbare promotie die Matthew Woodward aanbiedingen:

Matthew Woodward

Laat je abonnees weten dat je misschien de berichten van anderen naar hen promoot. Houd een transparant beleid.

Als u besluit hiermee verder te gaan, maak dan een pagina op uw blog met uitleg over de service, hoeveel het kost en het verkeer dat ze kunnen verwachten.

Mensen die uw blog bezoeken, weten dat dit een optie is wanneer ze snel verkeer nodig hebben.

6. Start een online coachingdienst

Elke vorm van coaching kan zeer lucratief zijn.

Jon Morrow, een van de beste bloggers die er zijn, zegt dat zelfs een newbie-blogger $ 90 / uur in rekening kan brengen voor telefonische coaching. En hij heeft duizenden bloggers geholpen!

Telefonische coaching biedt tal van voordelen:

  • Je krijgt een intieme band met je studenten. Dit kan een leven lang meegaan en voor u consistente nieuwe klanten aantrekken.
  • Het helpt u een reputatie op te bouwen als autoriteit.
  • Je begint de diepste, meest diepgaande behoeften en frustraties van je publiek te begrijpen. Deze informatie is goud voor andere producten die u maakt en verkoopt.
  • U kunt op elk gewenst moment stoppen met aanbieden of de service blijven aanbieden.
  • Naarmate u beter en bekender wordt, kunt u uw tarieven verhogen terwijl u dezelfde exacte service biedt.

Om telefonische coaching aan te bieden, zegt u gewoon dat u een uur met hen aan de telefoon springt en hen helpt met eventuele problemen die ze hebben.

Als ze geïnteresseerd zijn, stuur je potentiële studenten een vragenlijst. Deze vragenlijst moet hun grootste pijnpunten naar voren halen. Nadat ze het aan u hebben teruggestuurd, stelt u een tijd in om te praten.

Onderzoek in de tijd tussen toen en het telefoontje hun pijnpunten en bedenk precies hoe u uw nieuwe studenten kunt helpen deze op te lossen. Het ergste dat u kunt doen, is hun tijd en geld aan het gesprek verspillen.

Wanneer u op het gesprek springt, loopt u gewoon door alles wat ze moeten doen om hun problemen op te lossen. Geef ze vervolgens actiestappen die ze moeten nemen. Je kunt ze zelfs achteraf een apart document sturen.

Vraag ten slotte of ze nog een gesprek willen opzetten om bij te praten over hoe het met ze gaat en ze naar de volgende fase te verplaatsen, als ze dat willen.

Factureer ze dan.

7. Bied een Done-for-You Consulting Service aan

Een service die voor u klaar is, is vergelijkbaar met een coachingdienst. U helpt uw ​​klanten persoonlijk een probleem (of meerdere problemen) op te lossen.

Behalve dat ze, in plaats van dat ze de acties uitvoeren die u voorschrijft, die acties voor hen ondernemen.

Dit werkt niet in sommige bedrijfstakken, zoals personal training. Maar het kan zeker werken in online marketing, webdesign en elke andere niche waar het niet uitmaakt wie het werk doet.

Aangezien u het werk doet, kunt u veel meer in rekening brengen voor een dienst die u voor u heeft gedaan dan telefonische coaching. U zult waarschijnlijk ook voor een langere periode met hen werken, dus maandelijkse retenties (betalingen) komen vaak voor.

Done-for-you-services kunnen variëren van $ 100 / maand tot meer dan $ 10.000 / maand. Het hangt af van hoe waardevol uw service is en hoeveel autoriteit u in de ruimte heeft. En ook hoe groot het budget van uw klant is.

Onnodig te zeggen dat dit uw inkomsten snel kan verhogen en duurzaam kan houden.

8. Installeer een lidmaatschapsgebied

Lidmaatschapsgebieden kunnen grote bronnen van passief inkomen zijn.

Het enige wat u hoeft te doen is premium-inhoud op te sluiten achter een lidmaatschapsbarrière en u bent klaar. Vervolgens beslist u of mensen een eenmalige vergoeding of een maandelijks terugkerend tarief moeten betalen.

Hier zijn een paar services die u kunt gebruiken:

Een van de nadelen van lidmaatschapsgebieden is dat ze meestal moeten worden onderhouden en bijgewerkt om mensen betrokken te houden (en te betalen).

Als u geen tijd heeft om dit zelf te doen, kunt u een deel van uw inkomsten gebruiken om iemand in te huren om het voor u te doen.

9. Start een privéforum

Een privéforum lijkt op een lidmaatschapsgebied.

Het is gewoon een betaalde community die alleen beschikbaar is voor exclusieve leden.

Bijvoorbeeld, StackThatMoney is een populair premium affiliate marketing forum. Ze rekenen $ 99 / maand.

STM

Meestal is een forum minder waard dan een lidmaatschapsgebied, omdat het meestal is gebaseerd op door gebruikers gegenereerde inhoud. En de meeste lidmaatschapsgebieden bevatten ook forums.

U hoeft meestal minder in rekening te brengen om een ​​betaald forum te runnen, maar u voert ook minder onderhoud uit dan een lidmaatschapsgebied.

10. Organiseer enquêtes van andere bedrijven / sites

Als u een website heeft, zullen sommige bedrijven u betalen om enquêtes op uw website te hosten.

Ze krijgen waardevolle marketinginformatie en u krijgt wat extra geld.

Voer gewoon een Google-zoekopdracht uit voor bedrijven in uw niche en kijk of ze een partnerprogramma voor betaalde enquêtes aanbieden.

11. Installeer een eCommerce-winkel

eCommerce-winkels zijn precies zoals Amazon. Ze verzamelen een enorme hoeveelheid producten die mensen online kunnen kopen.

Als je een blog hebt, met name een WordPress, kun je een eCommerce-winkel rechtstreeks op je bestaande site installeren.

Deze winkels kunnen uw eigen producten verkopen, waar u de volledige opbrengst ontvangt, of ze kunnen bestaan ​​uit gelieerde producten (of beide).

De volgende plug-ins kunnen u helpen bij het installeren van een e-commerce winkel op uw WordPress-website:

12. Creëer en verkoop uw eigen fysieke product

De meeste bloggers overwegen niet om hun eigen fysieke product te maken en te verkopen, maar het is een optie.

Ooit uitvinder willen worden? Hier is je kans.

De kracht ligt in het publiek dat je bezit. Als je een publiek hebt dat naar je luistert, kun je bijna alles verkopen omdat ze vertrouwen op je oordeel en expertise.

Laten we zeggen dat je een foodblogger bent en dat je een nieuw keukenartikel hebt uitgevonden waarmee appels in twee stappen worden gesneden. U kunt het laten ontwerpen, vervaardigen en gepatenteerd. Vervolgens kunt u uw bestaande doelgroep gebruiken om een ​​vliegende start te maken met verkopen, te bewijzen dat er vraag is naar het product en het in winkels te krijgen.

Het is geen conventionele route, maar misschien wel de juiste voor jou.

13. Trek gelieerde ondernemingen aan voor uw producten / diensten

Heb je een e-boek? Een cursus? Een coachingdienst?

Welnu, u kunt passief nieuwe klanten aantrekken door uw eigen partnerprogramma op te zetten en andere mensen aan te trekken om uw product te promoten.

Als u eenmaal uw eigen product heeft, is dit een effectieve manier om de verkoop op te voeren en deze te ondersteunen. Hier is een manier om dit te doen:

Upload eerst uw product naar Clickbank of Udemy (als het een cursus is). Voer vervolgens een Google-zoekopdracht uit voor deze zoekreeksen:

  • “Your Niche” + “blog”
  • “Your Niche” + “site”

Zoek zoveel mogelijk sites en neem contact op met elk van hen met de vraag of ze commissie over uw product willen doen.

Ga dan naar Alltop.com, zoek naar uw niche en vind opnieuw zoveel sites als u kunt.

Alltop

Neem dan contact met ze op zoals je eerder deed.

U kunt zelfs een marketingkit maken die u aan elk van hen kunt geven. Deze kit leert hen de beste manieren om uw product te promoten en geld te verdienen. Het wordt een win-win voor jullie allebei.

14. Start een persoonlijke coachingdienst

Net als online coaching, kan persoonlijke coaching u een stevig uurtarief opleveren.

Dit type coaching kan ook effectiever zijn voor je studenten, omdat je samenwerkt in een meer intieme omgeving. Als uw studenten resultaten behalen met uw coaching, zullen ze uw diensten verspreiden en uw bedrijf helpen groeien.

Bied de service gewoon aan op uw website, promoot deze bij uw publiek en promoot deze in uw omgeving. Je wilsblog fungeert als bewijs van je expertise.

15. Zet een Sales Funnel op en genereer betaald verkeer

Als u eenmaal een product of dienst heeft ingevoerd, hoeft u alleen maar te zorgen dat uw omzet toeneemt, zodat uw verkeer wordt omgezet en dat verkeer wordt opgevoerd.

Een van de beste manieren om verkeer te converteren, is via een verkooptrechter. Een verkooptrechter leidt potentiële kopers door het koopproces en eindigt met de uiteindelijke verkoop.

Elke fase is een logische stap richting uw betaalde product of dienst.

Een van de beste verkooptrechters die ik ken, is van Ryan Deiss op Digitale marketeer.

Dit zijn de 4 belangrijkste stappen:

  1. Bied een loden magneet aan
  2. Bied een tripwire aan
  3. Bied uw kernproduct aan
  4. Bied een winstmaximalisatie

De verkooptrechter voor de meeste bloggers is een autoresponder voor e-mail.

Lead magneet

Een loodmagneet verleidt bezoekers om zich aan te melden voor uw verkooptrechter.

Het is een gratis hulpmiddel dat u weggeeft in ruil voor het e-mailadres van een potentiële klant en toestemming om contact met hen op te nemen.

Enkele van de beste loodmagneten zijn:

  • Gratis e-boeken
  • Webinars
  • Controle lijsten
  • Mind maps
  • Gratis minicursussen

Vervolgens levert u de gratis bron automatisch nadat iemand zich heeft aangemeld voor uw lijst, meestal in de welkom e-mail.

Tripwire

Na de loodmagneet biedt u een tripwire aan.

Een tripwire is een goedkope aanbieding die bijna een goed idee is. Dit product kan extreem goedkoop zijn ($ 1- $ 3). Het doel is om uw abonnees van prospects in kopers te veranderen.

Dit verandert de fundamentele relatie tussen jullie twee en zorgt ervoor dat uw lezers eraan gewend raken u als een verkoper te zien.

Kernproduct

Na de tripwire verkoop je je kernproduct. Dit is het product dat de meeste mensen hebben – meestal een e-boek, een cursus, een coachingservice, een voor u klaargemaakte service, enz..

Winst Maximizer

Ten slotte biedt u de winstmaximalisatie aan. Dit is een upsell voor uw kernproduct.

Als uw kernproduct een e-boek is, kan uw winstmaximalisatie een telefonische coachingdienst zijn. Voor een telefonische coachingdienst kan het een dienst voor u zijn, enzovoort.

Het doel van de verkooptrechter is om te beginnen met een zeer goedkoop maar waardevol aanbod en te leiden tot duurdere / waardevollere artikelen die elkaar natuurlijk volgen.

Als u een autoresponder voor e-mail gebruikt, raad ik u ook aan om hen nuttige gratis inhoud van uw blog te sturen om een ​​relatie met uw prospects op te bouwen en uw autoriteit op te bouwen.

Ten slotte heeft u verkeer nodig om uw verkooptrechter binnen te gaan. Als er al veel verkeer naar uw site komt, moet u klaar zijn.

Als je dat niet doet, is een van de beste manieren om je trechter te testen, het sturen van betaald verkeer. Mijn favoriete bron is Facebook-advertenties, omdat ze gemakkelijk zijn aan de slag.

16. Verkoop advertentieruimte

Advertentieruimte verkopen is een klassieke manier om inkomsten te genereren met bijna elk type website.

Bent u de laatste tijd op grote nieuwssites geweest, zoals de New York Times of Business Week? Ze zitten boordevol advertenties en ze halen er een hoop inkomsten uit.

Sommige mensen vinden advertenties, vooral op blogs, plakkerig. Ze zien ze als spam.

Of dit nu het algemene sentiment is of niet, het is de moeite waard om uit te proberen of:

  1. De inkomsten uit uw andere producten / services nemen af
  2. Uw conversieratio’s dalen

Als uw omzet niet daalt en uw conversieratio’s hetzelfde blijven, heeft u de omzet alleen maar verhoogd zonder uw andere cruciale statistieken op te offeren. Booyah!

En meestal mag u de advertenties kiezen die op uw site worden weergegeven. U kunt er een kiezen die mogelijk waarde toevoegt aan uw publiek.

U kunt advertentieruimte op vele manieren verkopen, maar twee van de gemakkelijkste zijn Google Adsense en de Eenvoudige Ads Manager-plug-in voor WordPress.

17. Bied een freelance schrijfservice aan

Dit is een service-bloggers in bijna elke niche die kan bieden.

Uw bloginhoud laat mensen 4 dingen zien:

  1. Je begrijpt online publiceren
  2. Je kunt goed schrijven
  3. Je bent gewend een schrijfproces te volgen
  4. Je hebt kennis in jouw vakgebied

Dit zijn kwaliteiten die elke freelance schrijver nodig heeft. Uw bloginhoud vertelt potentiële klanten automatisch dat u deze eigenschappen heeft.

Bedrijven hunkeren naar inhoud. Het is bijna een noodzaak in de online wereld, maar bedrijven klagen altijd dat ze geen goede schrijvers kunnen vinden die blijven hangen.

Er is een behoefte en u kunt die invullen.

Maak gewoon een ‘Huur mij’-pagina op uw website, leg uit dat u artikelen kunt schrijven die lijken op wat er op uw blog staat, noem uw prijs en vertel mensen hoe ze contact met u kunnen opnemen.

18. Organiseer een betaalde webinar

Webinars zijn geweldige manieren om binnen een uur of minder een grote hoeveelheid informatie over te brengen.

De meeste worden gratis weggegeven, maar als je eersteklas informatie hebt om te delen, kun je mensen vragen om naar je te luisteren (net zoals een betaald live seminar).

Probeer deze services uit om uw webinar te hosten:

19. Host een Job Board

Jobboards matchen werkzoekenden met werkgevers. Ze kunnen fulltime optredens, parttime of contractueel werk aanbieden.

Bijvoorbeeld ProBlogger’s vacaturesite koppelt bloggers aan bedrijven die iemand willen inhuren om inhoud voor hen te creëren.

Als je autoriteit hebt in je ruimte en werkzoekenden kunt matchen met werkgevers, kun je een vacaturesite hosten en geld verdienen elke keer dat een werkgever een vacature wil plaatsen.

U kunt werkzoekenden ook kosten in rekening brengen voor toegang tot het bord.

Joblog van ProbloggerJoblog van Problogger

20. Verkoop een stukje software

Dit vergt aanzienlijk kapitaal en / of technische kennis vooraf, maar veel van de beste bloggers die er zijn, zijn overgestapt op de verkoop van hun eigen software.

Deze software combineert op natuurlijke wijze met hun bloginhoud. Het helpt hun lezers om sneller en efficiënter te bereiken wat ze leren.

Copyblogger heeft dit gedaan met meerdere producten:

Copyblogger

21. Accepteer donaties

Mensen waarderen de hoeveelheid tijd en moeite die bloggers in elk artikel steken.

Het is niet gemakkelijk om blogger te zijn, en dat zien lezers.

Velen van hen zullen bereid zijn om aan u te doneren, ook al is het een klein bedrag, om u te helpen de site te runnen en inhoud te blijven produceren.

U kunt een eenvoudige Paypal-knop “Doneren” maken en deze aan uw blog toevoegen door deze te volgen deze gids door Vishnu.

22. Bied spreekbeurten aan

Naarmate uw bereik en autoriteit groeit, wordt u waarschijnlijk gevraagd om tijdens evenementen te spreken.

Deze evenementen kunnen plaatsvinden in uw omgeving of zelfs over de hele wereld. Mensen betalen je om daar te zijn en hun publiek toe te spreken.

Om ervoor te zorgen dat mensen weten dat u openstaat voor spreekbeurten, maakt u een pagina op uw blog met precies hoe u contact met u kunt opnemen voor een spreekbeurt en welke lezingen u geeft.

23. Facebook-retargeting

Ten slotte zijn al deze tips voor het genereren van inkomsten met blogs niets zonder verkeer en conversies.

Vaak is uw grootste conversie-verkeer de mensen die uw site al hebben bezocht en die u kennen. Als u ze rechtstreeks op de markt kunt brengen, ze terug naar uw site kunt brengen en ze kunt converteren, kunt u uw inkomsten aanzienlijk verhogen.

Een van de beste manieren om dit te doen, is via Facebook Retargeting-advertenties. Deze advertenties worden verzonden naar een groep mensen die uw site de afgelopen 30-180 dagen hebben bezocht.

Deze mensen kennen u en zijn klaar om van u te kopen.

U kunt als volgt een Facebook-retargetingadvertentie instellen:

Ga eerst naar uw Facebook Ads Manager, die zich meestal op bevindt www.facebook.com/ads/manager/. Klik vervolgens op Extra -> Pixels:

Facebook-advertenties 1 1

Je gaat een aangepast publiek maken. Het is de groep mensen die u kunt targeten in uw Facebook-advertenties.

Klik op de knop ‘Maak een aangepaste doelgroep aan’. Dit venster verschijnt:

Facebook-advertenties 3

Stel het voor websiteverkeer in op iedereen die uw website bezoekt.

Facebook-advertenties 4Wijzig het bereik in 180 dagen. Dit zorgt ervoor dat uw aangepaste doelgroep zo groot mogelijk is. Vink vervolgens ‘Inclusief eerder websiteverkeer’ aan.

Noem het ten slotte wat je maar wilt, voeg een beschrijving toe als je dat wilt en klik op ‘Doelgroep maken’.

Klik vervolgens op Acties -> Pixelcode bekijken:

Hierdoor wordt de code (pixel) weergegeven die u in uw website moet insluiten. Deze code volgt alle bezoekers die naar uw website komen en stuurt die gegevens vervolgens terug naar Facebook.

Facebook-advertenties 5

Als je een WordPress-site hebt, is het eenvoudig in te bedden. Installeer eerst de Tracking Code Manager-plug-in.

Ga na installatie naar de plug-in en klik op “Nieuwe trackingcode toevoegen”. Plak vervolgens uw code als volgt:

Facebook-advertenties 6

En kies deze opties:

Facebook-advertenties 7

Klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Het kan een paar dagen duren voordat uw aangepaste doelgroep is gevuld, maar als dat het geval is, kunt u advertenties maken die rechtstreeks op deze mensen zijn getarget.

Wanneer u uw advertenties maakt, wijzigt u eenvoudig de ‘Doelgroep’ in de aangepaste doelgroep die u eerder heeft gemaakt:

Facebook-advertenties 8

U kunt uw inhoud, producten, diensten – wat u maar wilt – nu op de markt brengen aan mensen die eerder kopen dan willekeurige bezoekers.

Het is ook een van de goedkoopste traffic die je kunt kopen.

Verhoog uw inkomsten

Dit zijn enkele van de krachtigste technieken voor het genereren van inkomsten met blogs. Ik hoop dat ze je zullen helpen om online geld te verdienen, je inkomsten te laten groeien en een geweldige locatie-onafhankelijke levensstijl te leiden.

Vergeet niet om uw inkomsten te diversifiëren. Zodra er een stream binnenkomt, begin je aan de volgende te werken. Als die is ingesteld, werk dan aan de volgende.

Dit zal helpen om uw inkomen exponentieel te laten groeien en uw weddenschappen af ​​te dekken als er een mislukt.

En als je het bericht leuk vond, vergeet het dan niet te delen met je volgers ��

Artikel geschreven door Michael Karp; verscheen oorspronkelijk op WHSR Blog; het wordt nu beheerd en bijgewerkt door BuildThis.io-medewerkers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map