21 productiviteitstips voor reisbloggers: hoe u meer kunt doen terwijl u de wereld rondreist

Veel bloggers dromen ervan geld verdienen door te bloggen terwijl ze tegelijkertijd de wereld rondreizen.


Het valt niet te ontkennen: het is leuk om te doen.

Of je nu door Torres del Paine in Patagonië wandelt of tot rust komt op een strand op Bali, je zult de wereld zien, nieuw eten proeven en nieuwe mensen ontmoeten terwijl je blogt tijdens je downtime.

Ik had het geluk dat ik een dergelijke ervaring had. Ik heb behoorlijk veel gereisd door Azië; en blogde me er doorheen. Ik moet zeggen dat de flexibiliteit om tijdens het werk te spelen en efficiënt te werken tijdens het spelen misschien wel het grootste voordeel is van werken als een fulltime blogger.

(Dat gezegd hebbende, reis ik tegenwoordig echter niet veel. En als ik dat doe, heb ik kinderen bij me – een 5-jarige en een 18-maanden oude.)

Hoewel ik niet meer over de hele wereld galoppeer, dacht ik dat ik in dit bericht mijn beste productiviteitstips met je zou kunnen delen. Vraagt ​​u zich af hoe u ervoor kunt zorgen dat u efficiënt werkt terwijl u onderweg bent? Deze tips zijn misschien wel de sleutel om erachter te komen.

Gewapend met deze 21 productiviteitstips heb ik er alle vertrouwen in dat u helemaal geen problemen zult hebben om de perfecte balans tussen werk en ontspanning te vinden, uw productiviteit te maximaliseren en toch te genieten van alle ervaringen die reizen te bieden heeft.

Stel de juiste mentaliteit in

Onbekende boeddhistische tempel in Phuket, 2013.In een boeddhistische tempel in Phuket, Thailand; 2013.

1. Behandel je blog als een echt bedrijf

Neem je blog serieus. Run en laat uw blog groeien als een bedrijf.

Behandel uw medewerkers, inclusief uw co-bloggers, redacteuren, grafisch ontwerpers, enz., Net zoals u elke andere zakenpartner zou behandelen, en heb een doel bij alles wat u doet.

Vergeet niet dat u echte partners nodig heeft die u in moeilijke tijden kunnen ondersteunen.

Stel je voor dat je je aansluitende vlucht naar Lima mist en ‘s nachts vast komt te zitten op de luchthaven van Bogota. Hoe ga je die deadline van 9.00 uur halen als je geen wifi hebt en je om 8.00 uur aan boord moet gaan? Wanneer u onverwachts in de problemen raakt, heeft u betrouwbare partners nodig die uw speling kunnen oppikken. Dit betekent dat u de tijd en moeite moet steken in het cultiveren van professionele relaties met uw medewerkers.

Ik geef geld uit aan advertenties op Facebook. Ik geef geld uit aan advertenties op Twitter. In feite doe ik beide voor dit artikel dat je nu aan het lezen bent. Ik betaal ook voor advertenties op andere blogs. Behandel je blog als een bedrijf als je er je brood mee wilt verdienen. – Matthew, expert Vagabond

Lees ook: 6 dingen die u moet doen om van uw blog een zakelijk doel te maken

2. Scheid je werk- en speeltijd duidelijk

Als je onderweg bent, vervagen de grenzen tussen werk en ontspanning.

Waarom neem je je laptop niet mee naar het strand en werk je tussen de surfsessies door aan je laatste post? Dit is niet alleen eenvoudigweg onpraktisch, maar het zal ook uw productiviteit doden.

Als u op reis bent, moet u duidelijke grenzen stellen tussen werktijd en speeltijd.

Spelen is spelen. Werk is werk.

Scheid de twee duidelijk, want onze hersenen zijn niet ontworpen voor multitasking. Geloof je me niet? Uitchecken deze video door Dr. Sanjay Gupta. De realiteit is dat voor 99% van ons, hoe meer we multitasken, hoe minder productief we zijn.

Graaf dieper: Train je hersenen om gefocust te blijven op blogtaken

Blijf gefocust

Sandboarden op Moreton Island, Brisbane (lange weg omhoog klimmen na de glijbaan!), 2013.Sandboarden op Moreton Island, Brisbane, Australië; 2007.

De sleutel tot productief blijven is gefocust blijven. Dat betekent dat afleiding en geluid tot een minimum worden beperkt. Natuurlijk heb je misschien geen kantoor, maar dat betekent niet dat je geen gunstige werkplek kunt vinden. Probeer in een rustig café te werken of ga op je hotelkamer zitten als het een bureau heeft.

3. Sluit nieuwe e-mailmeldingen af.

Dit is absoluut het eerste dat ik doe elke keer dat ik Outlook installeer op een nieuwe laptop. Om productief te zijn, moet je gefocust blijven en zoveel mogelijk afleiding elimineren.

Er is niets erger dan elke 5 minuten een nieuwe e-mailmelding te ontvangen terwijl je probeert een bericht te schrijven over de vijf meest spectaculaire stranden buiten de gebaande paden van Bali.

Onthoud dat wanneer u onderweg aan het bloggen bent, u geen kantoor bij de hand heeft waar u troost kunt zoeken tegen afleiding, dus u moet zelf veel “afleidingsbestendig” doen als u aan het werk wilt gedaan.

4. Controleer uw e-mail slechts een paar keer per week.

Het is uw e-mailinbox en u bent vrij om uw eigen regels in te stellen.

Je hoeft je e-mail niet elke dag te controleren.

Wanneer ik aan een belangrijk project werk, kies ik ervoor om mijn e-mails niet te controleren tijdens werkuren, omdat ik merk dat dit mijn productiviteit dramatisch verhoogt. Zelfs het beantwoorden van wat lijkt op een eenvoudige e-mail kan een half uur van uw tijd doden en uw werkritme verstoren. Onthoud dat e-mails meestal kunnen wachten. U kunt de belangrijke dingen beter eerst doen.

5. Stop elke 15 minuten met het controleren van sociale media.

Verspil geen kostbare uren van uw dag door door uw Instagram- en Facebook-feeds te bladeren. Sociale media zijn een uitstekend hulpmiddel om u te helpen thuis contact te houden met uw dierbaren terwijl u op reis bent, maar de sleutel is om het met mate te gebruiken.

Wanneer u elke 15 minuten sociale media controleert, wordt het een enorme tijdzuigen en het zal uw productiviteit belemmeren. Als u niet kunt bezuinigen op de tijd die u zelf aan sociale media besteedt, zijn er tal van apps die kunnen helpen.

Proberen Time-out of Zelfbeheersing om sociale mediasites voor een groot deel van de tijd te blokkeren, zodat het geen afleiding wordt.

Efficientie verbeteren

In Brienz, Zwitserland; 2012.In Brienz, Zwitserland; 2012.

6. Doe eerst belangrijke dingen.

Maak een lijst met dingen die u moet doen voordat u aan uw werkdag begint.

Geef vervolgens de belangrijkste taken een ster en zorg dat die als eerste worden gedaan. Je bent aan het begin van de werkdag productiever, dus je krijgt meer gedaan als je de grootste, belangrijkste projecten aanpakt terwijl je concentratie en motivatie op hun hoogtepunt zijn.

Je kunt niet creëren met het onophoudelijke hoofddrama. Het is onmogelijk om krachtige energie tegelijkertijd op twee verschillende plaatsen te richten.

Je moet eraan werken om je geest leeg te maken. Maak een aantal strategieën, ruim de hoofdhuurders op, mediteer dagelijks en oefen mindfulness. Je zult enorm veel tijd vrijmaken voor duidelijkheid en productiviteit. – Caz, Y reisblog

Lees ook: Hoe u een reisblog kunt starten en geld kunt verdienen

7. Gebruik de Pomodoro-techniek.

De Pomodoro-techniek is een uitstekende manier om uw productiviteit tijdens uw werkuren hoog te houden.

Wat is het geheim achter deze techniek? Blijf 25 minuten gefocust op laser en rust 5 minuten. Herhaal dit vier keer en neem dan een langere pauze van 15 minuten en begin het proces opnieuw.

Het idee is dat frequente, consistente pauzes je helpen je geest gefocust te houden, waardoor de algehele concentratie verbetert en, op zijn beurt, de productiviteit. U kunt meer informatie vinden over deze geweldige techniek hier.

De Pomodoro-techniekDe Pomodoro-techniek in het kort.

8. Plan vooruit.

Wacht niet tot je op het busstation in Santiago komt om te beslissen of je noordwaarts gaat naar San Pedro de Atacama of zuidwaarts naar Puerto Montt.

Maak van tevoren een reisplan en probeer je eraan te houden. Gewoon op pad gaan kost u tijd, energie en geld. U zult veel productiever zijn als u een plan heeft met vaste werktijden en deadlines.

Bekijk KeriLynn’s artikel over hoe u uw marketingtijd kunt halveren met de juiste tools en planning.

9. Maak altijd aantekeningen.

Over een paar weken herinner je je misschien niet de naam van dat geweldige restaurant waar je in Corfu hebt gegeten terwijl je door Griekenland reisde.

De eenvoudigste oplossing is om altijd een notitieboekje en een pen bij je te hebben, zodat je relevante details over ervaringen kunt noteren.

Tegenwoordig draag ik een notebook (het papiertype, geen laptop) en Evernote op mijn iPhone als ik op reis ben. Voor tips en trucs voor het maken van geweldige reisnotities, moet je zeker eens kijken dit geweldige bericht van Kevin Muldoon.

10. Houd een lijst met headline-hacks bij.

Koppen zijn misschien wel het belangrijkste aspect van elke afzonderlijke blogpost.

Onderzoek toont aan dat 8 op de 10 mensen je kop zullen lezen. Maar slechts 2 van de 10 mensen zullen de tijd nemen om je hele bericht te lezen.

Goede koppen zullen meer aandacht trekken en bijdragen aan een stabiele aanhang van lezers.

Pro tip: altijd een lijst met headline-hacks bij de hand voor momenten waarop u de perfecte kop in een tijdcrisis moet ontwikkelen.

11. Houd nieuws en nieuwe blogberichten efficiënt bij

Gebruik tools zoals Feedly en Flipboard om nieuwe inhoud en nieuws op één plek te krijgen. Voorkom dat u zich te veel inschrijft op de nieuwsbrieven van blogs, omdat dit uw inbox alleen maar propt.

12. Uitbesteden

Het is niet nodig om alles zelf te doen.

Persoonlijk besteed ik een deel van mijn schrijf- en ontwerpwerk uit. De ideeën zijn altijd van mij, maar normaal kies ik ervoor om iemand te hebben die veel beter schrijft dan ik, om de woorden daadwerkelijk vast te leggen.

Ook helpt het hebben van iemand die u kunt vertrouwen om uw werk te controleren veel! Ik heb het geluk dat mijn redacteur, Lori Soard, mijn blogoperatie al jaren ondersteunt.

13. Plan uw posts op sociale media.

Handmatig posten op sociale media is een slechte tijd. Gebruik geautomatiseerde planning om die tijd vrij te maken.

ik gebruik Tweet Deck en Buffer vandaag de dag.

Andere tools die de meeste bloggers aanbevelen zijn HootSuite en SocialOomph.

Graaf dieper: tips voor marketing op sociale media voor beginners. 

14. Werk altijd en overal met uw mobiele telefoon

Behandel uw smartphone als uw werkstation.

Als het gaat om het behoud van uw productiviteit onderweg, is uw smartphone een van uw grootste bondgenoten.

Stel uw smartphone zo in dat u het potentieel ervan als werkinstrument maximaliseert. Zorg ervoor dat u alle benodigde apps installeert zodat u effectief kunt werken via uw telefoon, en zorg ervoor dat u deze configureert zodat u altijd en overal kunt werken met een wifi-verbinding wanneer dat nodig is.

Probeer deze apps:

Bekijk: de lijst met onmisbare tools voor uw online bedrijf.

15. Heb grote visies, maar stel korte termijn doelen

Stel grote doelen in het leven, maar concentreer je altijd op kleine, kwantitatieve stappen in je takenlijst.

Het leven is een marathon, geen sprint. Het is goed om grote doelen in het leven te hebben, maar je moet je concentreren om de ene voet voor de andere te staan ​​en stap voor stap vooruit te gaan als je ergens wilt komen.

Dus hoewel het een groot levensdoel zou kunnen zijn om $ 10.000 per maand te verdienen, zijn het de kleine stappen in je takenlijst (schrijf drie nieuwe berichten vóór de X-datum, neem contact op met vijf bloggers voor gastposts vóór de Y-datum, enz.) Dat kunt u dat grote doel bereiken.

Onderneem actie: eenvoudig om online zakelijke ideeën voor beginners te starten.

Geniet en leef met volle teugen

Op Santorini, Griekenland; 2010.In Santorini, Griekenland; 2010.

16. Vier zowel kleine als grote prestaties.

Wanneer je een doel bereikt, neem dan de tijd om het te vieren, ook al is de prestatie niet per se een grote. Het hoeft niets ingewikkelds te zijn. Het kan iets eenvoudigs zijn als de dag doorbrengen met het verkennen van een nieuw strand of ‘s avonds uitgaan voor een biertje met vrienden.

17. Blijf gemotiveerd.

Of je nu gepakt bent tijdens het slapen in de nachtbus van Mendoza naar Buenos Aires, of je hebt je vlucht naar Hong Kong gemist en je klautert om er nog een te vinden, als je onderweg bent, gaat het mis.

Er zal een tijd zijn dat je wat reisplannen moet laten gaan en gewoon de hele dag moet chillen in je hostel of hotelkamer. De sleutel is om dit niet tegen te houden.

Wees altijd voorbereid op nieuwe uitdagingen en laat de tegenslagen u niet tegenhouden!

Lees ook: 7 gewoonten van zeer effectieve bloggers

18. Train of mediteer regelmatig.

Een consistent, regelmatig oefen- of meditatieregime kan wonderen doen voor uw productiviteit. Ik sport regelmatig, zelfs als ik op reis ben, van lange strandwandelingen tot balspellen met de lokale bevolking.

Het is belangrijk om een ​​heldere geest te hebben, en ik merk dat lichaamsbeweging me daarbij enorm helpt.

Veel mensen vinden meditatie ook een waardevol hulpmiddel om een ​​heldere, gefocuste geest te behouden. Congreslid Nancy Pelosi begint haar vrije dag met een powerwalk van 45 minuten, terwijl Starwood Hotels & De CEO van Resorts, Frits van Paaschen, rijdt 10 mijl. Condoleezza Rice staat om 4:30 uur op om te trainen, waar ter wereld ze ook is, en mogul Richard Branson staat erop dat zijn trainingsroutine hem 4 uur extra productiviteit per dag geeft.

Het komt neer op? Zeer succesvolle mensen hebben de neiging om een ​​trainingsroutine te hebben die voor hen werkt. Jij ook.

19. Maak je niet al te veel zorgen over wat anderen doen.

Werk hard als het werktijd is; twijfel niet aan jezelf.

Het idee is immers om vrij te leven en te genieten van je leven. Wat anderen met hun leven doen, is hun zaak – niet die van u. Jezelf voortdurend vergelijken met anderen zal onnodige angst opwekken en je afleiden van je werk.

20. Vermijd burn-out

Als je 12 uur achter elkaar probeert te werken, zul je niet productief zijn.

Je kunt je maar zo lang op één ding concentreren. Plan uw werkdag met pauzes om uw geest de rust te geven die het nodig heeft. Je verbetert de concentratie en productiviteit.

Je wilt waarschijnlijk de handdoek in de ring gooien, maar dat doe je niet. Dit [bloggen] is een bedrijf dat vasthoudendheid beloont. Het kostte me een jaar om mijn eerste dollar te verdienen op mijn blog (wat als een totaal onverwachte en welkome verrassing kwam). Al mijn belangrijkste mijlpalen zijn hard bevochten en hard gewonnen. Het is een zaak van kleine veldslagen en meedogenloos langzaam op en neer klimmen. Het is geen gemakkelijke weg, maar de mensen die het gaan halen, geven niet op. – Steph, Twenty Something Travel

21. Veel plezier.

Last but not least, neem de tijd om te genieten van alle geweldige ervaringen die reizen te bieden heeft.

Ik bedoel – dat is het hele punt van geld verdienen via reisblogging, toch?

Vergeet nooit om plezier te hebben terwijl je onderweg bent.

Artikel geschreven door Jerry Low; verscheen oorspronkelijk op WHSR Blog; het wordt nu beheerd en bijgewerkt door BuildThis.io-medewerkers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map