19 geweldige platforms voor het bouwen van uw eigen website en mobiele app

Het is 2019 en als u nog steeds geen website heeft voor uw bedrijf of merk, is het tijd om dat te verhelpen. Of je nu een digitale marketinggoeroe of een kleine ondernemer bent, je hebt een website nodig om je digitale aanwezigheid kenbaar te maken.


U zegt misschien zelf: “Ik weet niets van programmeren, hoe moet ik een website bouwen!”

Maak je geen zorgen! Veel platforms voor het bouwen van websites zijn tegenwoordig supereenvoudig in het gebruik, je hoeft geen IT-expert te zijn om een ​​fantastisch ogende website te maken.

Voor degenen die niet bang zijn om te coderen, hebben we een paar CMS’en waar je je tanden in kunt zetten.

Wil je een eigen website of mobiele app? Hier zijn 19 goede platforms om de klus te klaren. Klik om te tweeten

Supereenvoudige platforms

Platform
Wat biedt het??
Voorbeelden
Over mijEenvoudige en snelle bestemmingspagina. Perfecte keuze voor digitaal visitekaartje.Verken
WeeblyGemakkelijkste platform. Geweldig voor het maken van een eerste website online. (Lees recensie)Verken
JimdoEenvoudig op e-commerce gericht platform. Beperkte sjablonen.Verken
WordPress.comZonder twijfel het beste platform voor bloggen en publiceren.Verken
WebnodeGoed voor het maken van een meertalige website en het niet erg vindt om advertenties weer te geven.Verken
WixEen van de beste platforms waar we van hielden. Beste van de klas. (Lees recensie)Verken
SquarespaceTal van mooie, goed ontworpen sjablonen. (Lees recensie)Verken
ShopifyOnline winkelbouwer waar we van hielden. Begin eenvoudig met verkopen op social media. (Lees recensie)Verken
VolusionLeunt naar online winkelbeheer.Verken
BigcommerceUitgebreide en eenvoudig te gebruiken online winkelbouwer. (Lees recensie)Verken

Platforms op expertniveau

Platform
Wat biedt het??
Voorbeelden
JoomlaGeavanceerd CMS-platform met krachtige tools om vanaf de grond opgebouwd te worden.Verken
WordPress.orgZeer aanpasbare CMS met veel plug-ins en thema’s.Verken
DrupalOpen source script en populair onder programmeurs.Verken
PrestaShopop e-commerce gericht CMS voor een uitgebreide digitale etalage.Verken
WooCommerceUnieke plug-in die van WordPress eenvoudig een krachtige online winkel maakt.Verken
Magentoe-commerceplatform met uitgebreide functies maar steile leercurve.Verken

Mobile App Maker-platforms

Platform
Wat biedt het??
Voorbeelden
AppInstituutDIY-appbouwerplatform voor iPhone- en Android-app.Verken
SwifticMaker van mobiele apps met loyaliteitskaartfuncties om de online winkel een boost te geven.Verken
ShoutemMaak sneller een app met het platform. Of u kunt hun team inhuren om het te doen.Verken
AppYourselfGebruiksvriendelijk platform voor beginners tot app-making.Verken

Dus, ben je klaar om te beginnen met het bouwen van je eigen website? Hier zijn 16 geweldige platforms en 4 app-maker om een ​​website te bouwen!

10 supereenvoudige platforms om een ​​website te bouwen

Het bouwen van een website hoeft geen pijnlijke ervaring te zijn. Met deze contentbeheersystemen (of platforms voor het bouwen van websites) hoeft u niet naar één regel code te kijken wanneer u uw eigen website maakt.

Of het nu gaat om een ​​eenvoudige portfolio-pagina, een digitale winkel voor uw bedrijf of zelfs gewoon een hobby-foodblog, zolang u maar weet hoe u tekstverwerkers (bijv. MS Words) of e-mail moet gebruiken, heeft u een geweldige site up-en – razendsnel.

Het beste gedeelte? Veel van deze platforms zijn supergoedkoop! U kunt een gepersonaliseerde domeinnaam en een betrouwbare websiteprovider hebben voor minder dan $ 5 per maand.

1- Weebly

weeblyBezoek Weebly

Een van de gemakkelijkste websitebouwers die er zijn, Weebly is geweldig voor mensen die hun eerste website maken. Met behulp van een eenvoudig ‘slepen-en-neerzetten’-systeem kunt u prachtige Weebly-websites bouwen die relatief snel en pijnloos zijn.

Weebly biedt verschillende niveaus qua prijzen, maar hun gratis account heeft nog steeds veel te bieden, waaronder een onbeperkte hoeveelheid online opslag.

Opmerking – Misschien wilt u ook het traditionele hostingbedrijf SiteGround eens bekijken. SiteGround is een van onze beste zakelijke hostingkeuzes. Het basis gedeelde hostingplan heeft een iets lagere prijs, ondersteunt Weebly Basics en biedt andere gebruiksvriendelijke functies (zoals SSL-installatie met één klik, gratis sitemigratie en goedkope malwarebewaking).

2- Shopify

shopifyBezoek Shopify

Shopify is het e-commerce builder-equivalent van Wix en Squarespace. Qua ontwerpen en gebruiksgemak is Shopify een van de beste voor het opzetten van uw online etalage.

Met alle tools en services klaar op hun site, gaat Shopify er alles aan om van hun platform de 1-stop-shop te maken voor online winkels en retailers.

Hier leest u hoe u een dropshipping-winkel kunt starten met Shopify.

3- WordPress.com

wordpressBezoek WordPress

WordPress (beheert 31,9% van het internet) is altijd een favoriet geweest bij bloggers vanwege de gebruiksvriendelijke tools en de op bloggers gerichte interface die een hoge aanpasbaarheid mogelijk maakt.

In vergelijking met andere websitebouwers heeft WordPress een beetje een leercurve, maar als je de tijd neemt om de ins en outs van zijn systeem te leren, zul je merken dat WordPress veel controle biedt bij het maken van een blogwebsite.

4- Wix

wixBezoek Wix

Alom beschouwd als een van de beste gratis website-bouwers, heeft Wix veel te bieden voor bedrijven en merken die net beginnen en een beperkt budget hebben.

Met een indrukwekkende catalogus van ontwerpen en thema’s kunt u met de uiterst flexibele tools van Wix websites maken die “pixel perfect” en professioneel zijn.

Leer hoe u een Wix-website maakt met deze stapsgewijze handleiding.

5- Over.me

over mijBezoek About.me

Zelf een snelle en eenvoudige landingspagina nodig? About.me is de perfecte keuze voor het maken van een digitaal visitekaartje of een hubpagina die linkt naar al uw online profielsites (zoals Facebook, Linkedin, Twitter, Google+, enz.).

Het opzetten van een about.me-pagina is eenvoudig genoeg. Claim gewoon uw naam en URL, voeg een achtergrondafbeelding toe samen met een beschrijving en u bent klaar!

6- Jimdo

JimdoBezoek Jimdo

Voor een meer op e-commerce gerichte websitebouwer kun je niet fout gaan met Jimdo. Net als Weebly biedt Jimdo eenvoudig te gebruiken tools waarmee je gemakkelijk binnen enkele minuten een gelikte online winkel kunt creëren.

Je kunt ervoor kiezen om op Jimdo’s gratis platform te blijven (dat geen tijdslimiet heeft), maar upgraden naar hun Jimdo Pro en JimdoBusiness biedt geweldige alles-in-één pakketten.

7- Webnode

webknooppuntBezoek Webnode

Webnode kan qua functionaliteit en tools niet op andere websitebouwers worden gestapeld, maar in termen van ondersteuning van meerdere talen heeft Webnode ze in schoppen.

Met de mogelijkheid om meertalige websites te maken voor meer dan 20 talen, wordt het platform van Webnode meer gericht op een internationaal publiek.

8- Squarespace

vierkante ruimteBezoek Squarespace

Squarespace, een directe concurrent van Wix in prachtige ontwerpen, heeft alles te maken met het bouwen van een prachtige website voor uw merk.

Met de slogan “Build It Beautiful” kunt u tal van ontwerpsjablonen voor uw site verwachten die, nou ja, mooi zijn.

Volg de beginnershandleiding over het gebruik van Squarespace om een ​​website te bouwen.

9- Volusion

volusieBezoek Volusion

Volusion neigt meer naar de operationele kant (d.w.z. voorraadbeheer, klantenbeheer, enz.) Van de webbouwkant van het spectrum.

Net als Shopify biedt Volusion een alles-in-één oplossing voor bedrijven om een ​​online winkel te creëren.

10- Bigcommerce

bigcommerceBezoek Bigcommerce

De meest uitgebreide online winkelbouwer, Bigcommerce, biedt u alle tools die u nodig heeft om een ​​digitale winkel voor uw bedrijf te starten.

Als u betaalt voor hun standaardabonnement, krijgt u toegang tot hun functierijke platform met onbeperkte producten, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte opslag en een volledig functionele winkel.

Opmerking: als u de budgetbeperking heeft, vindt u hier een lijst met gratis website builder-plannen die u kunt overwegen bij het maken van uw website.

6 platforms op expertniveau om een ​​website te maken

Op de platforms op expertniveau kunt u echt technisch werken met het bouwen van uw website. Zie de eenvoudige platforms als het opknappen van een appartement of flat terwijl het gebruik van het expertplatform lijkt op het bouwen van je eigen huis.

Er is meer controle over wat u kunt bouwen met dit inhoudbeheersysteem (CMS), maar u moet bekend zijn met zaken als HTML, CSS, PHP en andere webprogrammeertalen.

Het gebruik van deze platforms kan duur worden, maar u kunt uw site directer maken en onderhouden en bent flexibeler in het toevoegen van functies.

1- Joomla

joomlaBezoek Joomla

Als bekroond CMS is Joomla een van de meest gebruikte open source webbouwers met zijn krachtige online applicaties, gebruiksvriendelijke software en flexibele uitbreidbaarheid.

Met native ondersteuning voor sociale, netwerk- en e-commerce-functies, zorgen de zeer geavanceerde CMS-tools van Joomla ervoor dat u een geweldig ogende site kunt hebben, vanaf de grond opgebouwd.

2- WordPress.org

wordpressorgBezoek WordPress.org

Als u van de functies en tools van WordPress hield, maar uw site op een eigen domeinnaam wilde hosten, kunt u overschakelen naar WordPress.org, hun op CMS gerichte platform voor webbouw.

Veel van de functies blijven behouden op WordPress.org, maar aangezien u uw eigen domein host, is er meer flexibiliteit wat betreft het toevoegen van extensies en functies omdat u directe coderingstoegang heeft.

Hier is hoe je kunt start een blog of maak een nieuwswebsite met WordPress.

3- Drupal

drupalBezoek Drupal

Drupal kiest voor een geavanceerde benadering van hun CMS door een platform aan te bieden dat op maat is gemaakt voor programmeurs en programmeurs.

Het open source-script is erg populair onder programmeurs omdat het volledige controle en aanpassing van uw site mogelijk maakt, wat betekent dat u alles kunt maken, van eenvoudige blogs tot uitgebreide discussieborden.

4- PrestaShop

prestashopBezoek PrestaShop

PrestaShop is de oplossing waar de meeste online retailers voor kiezen als ze een uitgebreide digitale winkel willen bouwen.

Het op e-commerce gerichte CMS is een geweldige starterkeuze voor kleine bedrijven en ondernemers, omdat hun robuuste functies en uitgebreide integraties geweldig zijn om te beginnen met een eenvoudige en het te evolueren naar iets meer in de lijn.

5- WordPress + WooCommerce

woocommerceBezoek WooCommerce

WooCommerce is uniek in vergelijking met de andere CMS-en omdat het in wezen een plug-in is die van uw WordPress-website een krachtige online winkel maakt.

Ze worden vaak gebundeld met WordPress als een pakket door webhostingsites zoals Bluehost, zodat u zowel een krachtige webbouwer als een e-commerceplatform voor uw bedrijf kunt hebben.

Leer hoe u een WooCommerce online winkel bouwt met WordPress.

6- Magento

magentoBezoek Magento

Magento heeft een uitgebreide functieset en maakt aanpasbaarheid van zijn sites mogelijk, waardoor ze de beste keuze zijn voor verkopers die over de middelen beschikken en de meest geavanceerde technologie in hun webwinkel willen implementeren.

Het robuuste platform en de krachtige mogelijkheden zijn geschikt voor geavanceerde programmeurs en ontwikkelaars die hun functies volledig kunnen benutten.

4 Mobile App Maker-platforms

De meerderheid van de mensen van vandaag gebruikt hun smartphones en tablets vaker om uw site te bezoeken, dus het loont om een ​​website te hebben die is geoptimaliseerd voor mobiel.

Het maken van een voor mobiel geoptimaliseerde HTML5-website kan eenvoudig worden gedaan met apps die uw site kunnen optimaliseren voor zowel Android als iOS. Geen codeerervaring nodig!

1- AppInstituut

Bezoek AppInstitute

Voor startups en kleine bedrijven kan het een enorme uitdaging zijn om te profiteren van de populariteit van mobiele marketing.

AppInstituut biedt een eenvoudige manier voor kleine bedrijven om hun eigen iPhone- en Android-app te maken, publiceren en beheren met behulp van een doe-het-zelf app-bouwerplatform, waardoor zelfs de minst technisch onderlegde eigenaar van een klein bedrijf de app-markt kan betreden.

Met de gebruiksvriendelijke interface kies je eenvoudig een sjabloon en mix en match je de functies van app-creators om snel je eigen app te maken, zonder een enkele regel code te schrijven met de intuïtieve, krachtige app-maker.

2- Swifitc

snelBezoek Swiftic

Voorheen bekend als Como, kunt u met Swiftic uw eigen professionele mobiele site maken met behulp van hun app.

Geweldig voor kleine bedrijven, met de app kun je een mobiele site maken die is aangepakt met tal van e-commerce-functies zoals loyaliteitsprogramma’s en tafelreserveringen voor restaurants.

3- Schreeuw

schreeuwBezoek Shoutem

Shoutem maakt het maken van een mobiele site tot een leuke ervaring met zijn gepolijste en gebruiksvriendelijke app-maker.

Met het basisplan kunt u alleen een native HTML5-app maken, terwijl toegang tot hun beste functies en de mogelijkheid om iOS- en Android-compatibele apps te maken op hun geavanceerde plan staan.

4- AppYourself

jezelfBezoek AppYourself

AppYourself is afgestemd op kleine bedrijven en ondernemers die een eenvoudige app willen die gemakkelijk te gebruiken en te maken is.

Hun online winkel bevat een aantal modules en sjablonen die ook voor verschillende industrieën kunnen worden gebruikt.

Veelgestelde vragen over platformen voor websitebouw

Welke websitebouwer moet ik kiezen?

Het hangt af van het doel van uw website en wat u zoekt.

Voor websitedoeleinden: Weebly en Wix worden sterk aanbevolen. Ze zijn het meest innovatieve bedrijf met de nieuwste trends en branchespecifieke tools.

Voor online winkel: Shopify is vandaag de all-round eCommerce-builder. Het heeft alles voor je klaar. U kunt uw verkoopkanaal uitbreiden naar andere platforms.

Als je een doe-het-zelver bent, kun je kiezen voor zelf-gehoste CMS zoals WordPress.

Welke online winkelbouwer raadt u mij aan??

Hoewel er in de meeste websitebouwers een optie is om een ​​winkel te maken, denken we nog steeds dat Shopify de juiste is. Het is gemakkelijk om uw producten, klantgegevens te beheren, te integreren met andere verkoopkanalen, enz.

Hier leest u hoe u een online winkel kunt maken met Shopify.

Hoeveel kost het om een ​​website te maken?

De werkelijke kosten van het maken van een website zijn moeilijk te achterhalen. Het gaat vaak verder dan geld. Houd er rekening mee dat je tijd en moeite nodig hebt bij het maken van een website. Als u een bedrijfseigenaar bent, moet u uw maandelijkse uitgaven opnemen als onderdeel van de kosten?

Maar als u de initiële kosten zou vragen, gaat het om een ​​ruw cijfer
1- Een domeinnaam (ongeveer $ 10 tot $ 15)
2- Website builder (ongeveer $ 8 tot $ 12) of webhost (d.w.z. SiteGround – minder dan $ 5)

Wat is de beste websitebouwer voor SEO?

Website-bouwers zoals Wix en Weebly bieden het gemak om een ​​website te optimaliseren voor de zoekmachine. Het is echter moeilijk vast te stellen welke websitebouwer de beste SEO-service biedt.

Uw website wordt niet weergegeven op de eerste pagina met zoekresultaten met behulp van de specifieke websitebouwer.

Het slaat nergens op. Er zijn te veel variabelen in SEO die de ranking beïnvloeden. Dit kan variëren van het type website en de niche waar u bij betrokken bent.

Hier is de basis hoe SEO werkt.

Moet ik een domeinnaam kopen via een domeinregistratiebedrijf of een websitebouwer?

Het maakt het gemakkelijker als u een domeinnaam koopt via de websitebouwers. U kunt het domein gemakkelijk aan uw website koppelen.

Sommige websitebouwers bieden zelfs 1 jaar gratis aan als u zich bij hen aanmeldt. Het lijkt erop dat het de juiste keuze is om samen met een websitebouwer een domeinnaam aan te schaffen.

Maar door de jaren heen kan het er anders uitzien. De kosten voor het onderhouden van een domein zullen hoger zijn (ongeveer $ 20 met een websitebouwer). De prijs is goedkoper als uw domein momenteel bij een domeinnaamregistratiebedrijf is. (GoDaddy of NameCheap – ongeveer $ 10 tot $ 15).

U moet wat werk verzetten om de domeinnaam (van een domeinnaamregistratiebedrijf) te verbinden met uw websitebouwer. Het is maar een eenmalige inspanning.

Verder is het gemakkelijker voor u om de domeinnaam te beheren als u overstapt naar een andere websitebouwer.

Kan ik een website bouwen zonder enige ontwerp- en codeervaardigheden?

Ja. Alle websitebouwers hebben gemakkelijk te gebruiken slepen & drop-functies. Deze functie stelt u in staat om een ​​website te maken, zelfs als u niet professioneel bent.

De eerste stap is het kiezen van een geschikte sjabloon voor uw branche. Vervolgens kunt u beginnen met het bewerken en vullen met uw inhoud.

Het is noodzakelijk om een ​​websiteontwerper of -ontwikkelaar in te huren?

Het is aan jou om te beslissen. U kunt webontwikkeling zeker uitbesteden of een professional inhuren om u te helpen als u halverwege verdwaald bent.

Je moet zeker de leercurve van elke websitebouwer doorlopen voordat je eraan went. Geen zorgen, de meeste websitebouwers bieden een uitgebreide tutorial.

Alle websitebouwers bieden u een codevrije manier om uw website te bouwen. U hoeft alleen maar te beslissen over het thema en uw inhoud in te voegen. Vervang door uw logo en favicon en uw website is klaar om te starten.

Kan ik mijn website verplaatsen van een websitebouwer naar mijn eigen host?

Nee. Helaas kunt u dat niet doen.

Als je een website hebt gebouwd met een website builder, brengt deze ook verschillende aspecten met zich mee. Bijvoorbeeld. webdesign, database, hosting en codeertaal zijn de dingen die daarbij komen kijken.

Het lijkt misschien een gemakkelijke taak om gewoon te exporteren en importeren, maar het is niet realistisch. Er zijn veel eigendomsaspecten bij betrokken. Tenzij u CMS zoals WordPress gebruikt, kunt u uw website naar elke gewenste host verplaatsen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een website-bouwplatform?

Elke websitebouwer heeft zijn unieke verkoopargument. Dit kan zowel goed als slecht zijn. Elk bedrijf wil anders zijn en iets unieks aanbieden om de markt te veroveren. Dit resulteert in veel variatie waar gebruikers uit kunnen kiezen. We hebben enkele belangrijke verschillen benadrukt die volgens ons belangrijk zijn.

Bruikbaarheid: Het betreft de gebruikersinterface, backend-beheer en website-editor. Sommige zijn goed ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, sommige zijn een beetje technisch en sommige liggen ertussen. De meeste websitebouwers gebruiken een slepen-en-neerzetten-interface waar u de objecten kunt toevoegen aan de gewenste positie. Anderen zullen een paar coderingsregels moeten gebruiken om het perfect te maken.

Kenmerken: Mogelijk moet u zich aanmelden voor de gratis proefperiode om de functies van elke websitebouwer te bekijken. Ga terug naar de beginfase van het doel van uw website. Bedenk goed wat u met uw website wilt doen. Zoek naar de websitebouwer die u de belangrijkste functie biedt waarnaar u op zoek bent.

Kostprijsberekening: De vergoeding is de minst belangrijke factor. Als de websitebouwer is uitgerust met de dingen om uw website te laten stijgen, is het de prijs waard.

Conclusie

Het vinden van het perfecte platform voor uw merk kan intimiderend zijn, vooral als u een klein bedrijf of een solo-ondernemer bent.

Gelukkig zijn veel websitebouwers gemakkelijk te leren, zodat u meteen aan de slag kunt. Zodra u klaar bent om het naar een hoger niveau te tillen, kunt u onze gratis gids raadplegen waarmee u geweldige dingen voor uw merk kunt bouwen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map