15 (gratis) Favicon-generatoren die we absoluut aanbevelen

U bent dus klaar om een ​​blog of een site te starten. U heeft uw onderzoek gedaan naar welke websitebouwer u moet gebruiken. Je hebt een heel coole naam voor je site gekozen. Misschien ben je zelfs klaar en wil je gewoon geld gaan verdienen met je blog.


Maar wacht, voordat je dat doet. Hier is een kleine test. Laad uw blog in een browser en laad vervolgens een andere website.

Merk iets anders op?

Afgezien van het feit dat het twee verschillende sites zijn (uiteraard), zult u merken dat de meeste sites deze kleine pictogrammen op hun tabblad hebben. Dit zijn favicons – afkorting voor favorietenpictogram – en geloof het of niet, het hebben van een is eigenlijk heel belangrijk voor je merk.

Wat is een favicon en waar kan ik ze krijgen?

Wat zijn favicons eigenlijk? Het zijn kleine icoontjes die verschijnen voor een URL-pagina, bladwijzerlijst, website-adresbalk, tabbladenbrowsers en andere interface-elementen.

Favicons hebben meestal de volgende afmetingen: 16 x 16, 32 x 32, 48 x 48, 64 x 64, 128 x 128. De meeste browsers gebruiken het .ICO-formaat, maar sommige gebruiken ook * .GIF en * .PNG.

Het is niet zo moeilijk om een ​​favicon te maken en met deze 15 gratis favicon-generatoren die we absoluut aanbevelen, heb je in een mum van tijd een professioneel ogend favicon voor je site!

1. Favicon Generator

favicon_genFavicon Generator

Misschien wel de gemakkelijkst te gebruiken generator, laat Favicon Generator je een favicon maken dat klaar voor gebruik is door simpelweg de afbeelding naar hun site te uploaden. Deze gratis favicon-generator kan GIF-, JPEG- en PNG-afbeeldingsindelingen rechtstreeks vanaf uw computer importeren en converteren naar een .ICO-indeling. Als het klaar is, upload je het favicon-bestand naar de hoofdmap van je website.

Bezoek Favicon Generator

2. Favicon.cc

favicon_ccFavicon.cc

Voor de creatievere geneigdheid, kunt u een favicon maken met Favicon.cc. Een online gratis favicon-generator en -maker, de site is geweldig om ter plekke een favicon te maken die je ook kunt animeren. U kunt afbeeldingen importeren en de site ondersteunt de afbeeldingsindelingen JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP, ICO en CUR.

Bezoek Favicon.cc

3. Dynamic Drive – Favicon Generator

dynamische aandrijvingDynamic Drive – Favicon Generator

Onderdeel van Dynamic Drive’s webtools, de Dynamic Drive – Favicon Generator is een andere rechttoe rechtaan en makkelijk te gebruiken gratis favicon generator. U kunt afbeeldingen uploaden die in GIF, JPG, PNG en BMP staan ​​om een ​​favicon-pictogram te genereren. Ze hebben ook de extra optie om een ​​32 × 32-bureaubladpictogram en een 48 × 48 XP-pictogram te maken.

Bezoek Dynamic Drive – Favicon Generator

4. Genfavicon

genfaviconGenfavicon

Met Genfavicon kunt u in slechts drie eenvoudige stappen een favicon maken. Het mooie van Genfavicon is dat je bij het maken de grootte van je pictogram kunt kiezen. Nadat je je afbeelding hebt geüpload in JPEG, GIF of PNG, kun je een formaat (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128) van je favicon selecteren. U kunt ook een voorbeeld van uw favicon bekijken door te klikken op “Capture & Preview “knop.

Bezoek Genfavicon

5. Favicongenerator

favicongenratorFavicongenerator

Favicongenerator is een no-nonsense pictogramgenerator die een zeer eenvoudige interface gebruikt, waardoor het eenvoudig blijft voor gebruikers. Deze gratis favicon-generator is wat je nodig hebt om PNG-, JPG- of GIF-afbeeldingen naar .ico-formaat te converteren. De site heeft niet veel opties en vereist een perfect vierkante afbeelding (100 pixels x 100 pixels), maar het is supergemakkelijk te gebruiken als je lui bent om na te denken over het maken van een favicon.

Bezoek Favicongenerator

6. Prodraw

prowdrawProdraw

Hoewel de meeste favicon-generatoren algemene afbeeldingsbestanden ondersteunen, kunt u met zeer weinig fotobestanden gebruiken. Prodraw ondersteunt niet alleen de gebruikelijke JPG-, GIF-, PNG- en BMP-bestanden, ze ondersteunen ook TIF-bestandsindelingen. De gratis favicon-tool kan een pictogram in meerdere formaten genereren (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128) en kan ze ook op verschillende verscherpingsniveaus produceren, zodat u kunt vergelijken wat er beter uitziet voor uw site.

Bezoek Prodraw

7. Logaster.com

logasterLogaster.com

Met meer dan 5.000.000 verschillende logo’s die onder hun riem zijn gemaakt, is Logaster een gratis favicon-generator voor diegenen die een “persoonlijk tintje” willen toevoegen aan het maken van een favicon. Aan de slag gaan met Logaster is eenvoudig genoeg. Klik gewoon op de knop ‘Logo maken’, schrijf de naam van uw bedrijf en selecteer het activiteitstype. U krijgt dan een selectie van logosjablonen om uit te kiezen, die u kunt aanpassen.

Bezoek Logaster.com

8. Favicon.pro

Favicon.proFavicon.pro

Favicon.pro is een andere geweldige gratis favicon-generator die u kunt gebruiken om snel en gemakkelijk een favicon voor uw site te maken. Ze hebben alle basisfuncties van een pictogramgenerator waarmee u uw afbeeldingen in PNG-, JPG- of GIF-indeling kunt uploaden en naar pictogrammen kunt converteren. Een ander groot voordeel van Favicon.pro is dat ze ook een stapsgewijze handleiding bevatten voor het maken van een pictogram en het uploaden naar uw website. Hoe geweldig is dat!

Bezoek Favicon.pro

9. Antifavicon

antifaviconAntifavicon

Antifavicon verschilt een beetje van andere pictogramgeneratoren doordat het helemaal geen afbeeldingen gebruikt om een ​​favicon te maken. In plaats daarvan genereert het favicon volledig via tekst. De tool heeft twee tekstvakken waarin u kunt schrijven om uw pictogram te maken. Afgezien daarvan kunt u de kleuren van de tekst en de achtergrond aanpassen. Hoewel de opties beperkt zijn, is deze gratis favicon-generator een goede keuze voor mensen die geen ontwerpvaardigheden hebben.

Bezoek Antifavicon

10. RealFaviconGenerator.net

realfavicongenRealFaviconGenerator.net

RealFaviconGenerator is een verrassend krachtig hulpmiddel in vergelijking met andere favicon-generatoren. Met deze tool kun je een favicon maken op alle beschikbare platforms. Bovendien krijg je ook de mogelijkheid om het pictogram zelf te testen. Typ gewoon uw website in, klik op de knop “Favicon controleren” en u krijgt feedback over uw favicon. U kunt controleren hoe uw favicon eruitziet in verschillende browsers of besturingssystemen en wat er ontbreekt, corrigeren.

Bezoek RealFaviconGenerator.net

11. Favic-o-Matic

favorietFavic-o-Matic

Favic-o-Matic beweert de “ultieme favicon-generator” te zijn en doet dit door twee eenvoudige opties te bieden. Upload uw afbeelding en converteer deze naar een enkel .ICO-bestand of maak een favicon voor alle beschikbare platforms, inclusief iOS- en Android-apps. Je kunt zelfs de grootte, achtergrondkleur en meer voor je favicon aanpassen in de geavanceerde instellingen.

Bezoek Favicomatic.com

12. Favikon

favikonFavikon

Een eenvoudige favicon-generator nodig? Favikon is jouw antwoord. Met deze eenvoudige pictogramgenerator kunt u de afbeelding bijsnijden en downloaden als een .ICO-bestand. Anders dan dat, kun je niet veel doen met Favikon. Als je een eenvoudige favicon moet maken, dan is deze gratis tool zeker iets voor jou.

Bezoek Favikon

13. Faviconit

faviconitFaviconit

Faviconit is een andere eenvoudig te gebruiken tool om een ​​favicon, Apple Touch-pictogrammen en ook HTML-headers voor meerdere platforms en apparaten te maken. De stappen zijn eenvoudig genoeg, upload gewoon je afbeelding en hij doet de rest. Deze gratis favicon-generator maakt het ook gemakkelijk om uw pictogram te hernoemen. U kunt op de knop “Geavanceerd” klikken om toegang te krijgen tot meer aanpassingsopties.

Bezoek Faviconit

14. Xiconeditor

xiconeditorXiconeditor

Wilt u uw pictogram helemaal opnieuw maken? Xiconeditor is uitstekend als je een favicon wilt maken die helemaal op maat gemaakt is. Deze site heeft een tekstgereedschap, een penseel, een potlood, een gum en meer waarmee u gratis een werkelijk uniek favicon kunt maken. U kunt uw pictogram ook importeren en rechtstreeks bijsnijden met de beschikbare hulpmiddelen en een voorbeeld bekijken voordat u het favicon downloadt.

Bezoek Xiconeditor

15. Faviconr

faviconrFaviconr

Faviconr kan pictogrammen genereren met JPG-, GIF- en PNG-bestanden, vergelijkbaar met de andere tools in deze lijst. Het andere dat het kan doen, is een favicon maken met een transparante achtergrond met behulp van een transparant GIF- of PNG-afbeeldingsbestand. Er zijn geen tools beschikbaar met Faviconr, waardoor het maken van favicons een eenvoudige aangelegenheid is met deze tool.

Bezoek Faviconr.com

De Wrap Up

Het maken van een favicon kost niet veel moeite, maar het helpt zeker. Het hebben van uw eigen unieke en aangepaste favicon laat zien dat u uw merk en uw site serieus neemt. Bovendien zijn deze gratis favicon-generatoren gemakkelijk te gebruiken en het kan geen kwaad om ze uit te proberen!

Als je denkt dat we iets geweldigs missen, laat het ons dan weten. We zullen aan de lijst toevoegen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map