15 eenvoudige social media marketingtips voor absolute beginners (en tips van experts)

Krijgen uw updates op sociale media veel shares, opmerkingen en klikken? En brengen ze veel verkeer terug naar je blog?


Misschien niet…

Misschien krijg je heel weinig interacties en verwijzingsverkeer van sociale media. Erger nog, misschien blijven uw sociale berichten volledig onopgemerkt.

Als je net begint met sociale media of als je worstelt met de prestaties van je sociale inhoud, dan is dit bericht iets voor jou.

Hier leert u hoe u uw Facebook-, Twitter-, Instagram-, Pinterest- en LinkedIn-profielen en inhoud kunt optimaliseren om zichtbare resultaten te krijgen. Niet alleen dat, u leert ook hoe u deze sociale topnetwerken kunt gebruiken genereer meer verkeer terug naar uw blog.

Klaar? Laten we beginnen!

Deel I – Facebook Marketing Tips

 • Schrijf een goede Facebook-post
 • Corrigeer uw pagina
 • Voer tests uit

Deel II – Twitter Marketing Tips

 • Schrijf een goede tweet
 • Gebruik de juiste hashtags
 • Maak een geweldige bio (zoals de professional)

Deel III – Instagram Marketing Tips

 • Gebruik hashtags (veel!)
 • Maak een merkgids
 • Relatie met klanten versterken

Deel IV – Pinterest Marketing Tips

 • Schrijf geweldige pinbeschrijvingen
 • Maak een stijlgids
 • Bied freebies aan

Deel V- Linkedin Marketing Tips

 • Maak een professioneel profiel
 • Word lid van gerichte groepen
 • Publiceren (of opnieuw publiceren)

Tips van de experts

 • Meghan Monaghan, Smart Bird Social
 • Maddy Osman, The-blogsmith
 • Marina Barayeva, MarinaBarayeva.com
 • Ivana Taylor, doe-het-zelf-marketeer
 • Dev Sharma, DesignBombs
 • Andreea Sauciuc, BrandMentions

Lees -15 social media marketingtips (en experttips) voor absolute beginners! vertel een vriend

15 Social Media Marketing Tips voor beginners

Deel I: Facebook Marketing Tips

Facebook = koning van sociale media?Facebook = koning van sociale media?

Facebook heeft 1.870 miljoen actieve gebruikers, waardoor het het populairste sociale mediaplatform is. Dankzij het enorme bereik kunt u met Facebook een groot deel van uw doelgroep aanboren.

En het maakt niet uit of u een tuingereedschapbedrijf heeft of een eenvoudige blog over tuinieren, u kunt Facebook gebruiken om verkeer te genereren en naar uw website te leiden.

Hier zijn 3 bruikbare strategieën om uw Facebook-marketing een boost te geven:

Tip # 1. Leer hoe u een goede Facebook-post schrijft

Dit klinkt misschien als een heel basale tip, maar veel mensen begrijpen niet hoe ze een boeiende Facebook-post moeten schrijven. Een ‘perfect’ Facebook-bericht – zoals Buffer zegt het – is:

 • een link
 • kort – 40 tekens of minder, als je het kunt zwaaien
 • wordt gepubliceerd op niet-piekmomenten
 • volgt andere berichten op een regelmatig schema
 • actueel en nieuwswaardig

Zoals je kunt zien, heeft het schrijven van een Facebook-bericht dat verbinding maakt enige aandacht en werk nodig voor de inhoud, timing en lengte.

Maar als je je best doet, zul je merken dat je posts meer klikken, likes en shares krijgen.

Gebruik het volgende als u specifiek meer opmerkingen wilt genereren Facebook-postformaten van HubSpot (onder vermelding van HubSpot):

 • Een vraag stellen. Het kan relevant zijn voor uw product, het beroep van uw publiek of hun levensstijl (zoals ‘Blauw / zwart of wit / goud?)
 • Invulbare verklaringen. Een verklaring plaatsen waarin om een ​​specifiek antwoord wordt gevraagd (zoals: “Het enige waar ik niet zonder kan op het werk is ________.”)
 • foto onderschrift. Een foto (of video) plaatsen en om een ​​grappig (of relevant) bijschrift vragen, is een geweldige manier om gebruikersbetrokkenheid te krijgen. (#captionthis #photocaption)
 • A-, B- of C-opties. Een verklaring of foto plaatsen en mensen vragen met welke optie ze het eens zijn. (“Als uw collega een deadline mist die van invloed is op uw bezorging, wilt u dan liever: A) de speling oppikken B) hem erop roepen C) vertel het uw moeder).

Zoals u kunt zien, zijn deze berichten bedoeld om meer opmerkingen te maken.

Dus dat gaat over het schrijven van een geweldige Facebook-post. Maar dat is niet alles. Zorg er bij het posten op Facebook voor dat u niet alleen maar verhalen van uw blog plaatst en opnieuw plaatst.

Als je dit doet, heb je snel geen verhalen meer en wanneer een gebruiker je pagina controleert, zien ze veel herhaalde inhoud, waardoor ze kunnen worden uitgeschakeld.

Om dit te voorkomen, moet je een nieuwe stroom verhalen delen, niet alleen van je eigen blog, maar ook van verschillende andere gerelateerde blogs.

Om zo’n stroom van frisse ideeën te ontwikkelen:

 • Maak een lijst met sites in uw niche die geweldige inhoud publiceren
 • Volg ze op Facebook
 • Deel hun inhoud opnieuw met uw volgers (wie weet, zelfs zij kunnen een deel van uw inhoud delen)

Op deze manier zullen je Facebook-volgers je nog meer leuk vinden voor het samenstellen en delen van nuttige, boeiende verhalen van de beste bronnen.

Nu kunnen sourcingverhalen veel werk lijken, maar er is hulp. U kunt een gratis tool gebruiken zoals DrumUp om interessante verhalen voor u samen te stellen. DrumUp gebruikt uw zoekwoorden om relevante verhalen te vinden die u kunt delen.

Maar:

Vergeet niet om de verhalen die door dergelijke tools zijn samengesteld te modereren, omdat ze afhankelijk zijn van algoritmen voor het vinden van artikelen, die mogelijk niet 100% nauwkeurig zijn. Hoewel veel verhalen relevant zouden kunnen zijn, kan er ook een aantal compleet worden voorgesteld.

Tip # 2. Corrigeer uw pagina

whsr-facebook-check

Een groentje-fout die mensen maken met Facebook-marketing is het NIET correct instellen van hun Facebook-pagina.

Een Facebook-bedrijfspagina is net als de startpagina van uw website op Facebook. Dus houd het niet bloot aan inhoud. Gebruik het om mensen te inspireren om je te volgen.

Om te beginnen heb je nodig:

 • Een geweldige profielfoto en een omslagfoto
 • Een call-to-action
 • Een boeiende sectie
 • Een vastgezette post

Als je deze nog niet hebt, voeg ze dan nu toe.

Verder, om een ​​aantal van de problemen op hoog niveau met uw Facebook-pagina te diagnosticeren, analyseert u deze met een gratis tool zoals Likealyzer. Likealyzer analyseert een Facebook-pagina en geeft bruikbare inzichten voor verbetering.

Toen ik de Facebook-paginaanalyse uitvoerde, was een van mijn andere projecten (Web Hosting Secret onthuld) via Likealyzer kreeg ik optimalisatiesuggesties zoals je kunt zien in de afbeelding aan je rechterkant.

Zoals je kunt zien, zijn dit beide suggesties waar ik aan kan werken.

Om vergelijkbare verbeteringsaanbevelingen voor uw Facebook-pagina te krijgen, voert u Likealyzer uit. En handel vervolgens naar de suggesties.

Tip # 3. Test. Test. Test.

De beste manier om uw Facebook-marketingresultaten te optimaliseren, is door tests uit te voeren.

En nee – ik vraag u niet om daarvoor dure hulpmiddelen te kopen.

Test gewoon alle ingrediënten van je bericht.

Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met de kopie van je bericht en de toon en timing.

Facebook Insights biedt gegevens zoals paginaweergaven, pagina-likes, postbereik, enz. Deze statistieken zijn handig bij het meten van de resultaten van uw tests.

Je zou zelfs een heel andere publicatiefrequentie kunnen proberen. Dus als je momenteel 3 keer per week post, kun je proberen het tot 6 keer te verhogen en te kijken of je meer likes, reacties of klikken krijgt.

Of probeer een andere stijl van afbeeldingen.

Als je inspiratie nodig hebt voor testideeën, bekijk dan de verschillende tests die Buffer heeft uitgevoerd met zijn Facebook-marketing.

Deel II: Twitter Marketing Tips

Met 319 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, Twitter pakt de derde plek als het gaat om sociale media.

Twitter is misschien niet geweldig qua verkeer, maar het is zeker een geweldig platform om gesprekken met je lezers te starten en om contact te leggen met influencers.

Tip # 4. Leer hoe je een goede tweet schrijft

Uw succes op Twitter hangt af van hoe goed u twee bent, d.w.z. hoe u uw tweet schrijft, hoe vaak u tweet en de tijden waarop u uw tweet plaatst.

Een eenvoudige tweet is eenvoudig te schrijven.

[ARTIKELTITEL]: http://url.com #hashtag door @TwitterHandle

In zijn post geeft dat 12 tweet sjablonen, HubSpot beschrijft de volgende tweet als de gemakkelijkste sjabloon om te tweeten:

Het spreekt voor zich. Maar misschien wilt u voor het volgende zorgen:

 • Denk er altijd aan om een ​​URL in te korten voordat u deze deelt – dit bespaart u verschillende tekens. Gebruik een tool zoals Beetje.
 • Gebruik 2 hashtags in plaats van 1; kies de hashtags zorgvuldig

Zodra je de basis van het schrijven van een tweet hebt geleerd, moet je overwegen om meer retweets te krijgen.

Helaas is er geen sjabloon voor het schrijven van tweets die worden geretweet, maar er zijn enkele eenvoudige aanpassingen die je kunt doen.

Adweek ontdekte bijvoorbeeld dat ze door een uitroepteken aan een tweet werden toegevoegd verdubbel de retweets dan die zonder het uitroepteken!

En volgens Twitter, het toevoegen van foto’s aan tweets resulteert in een gemiddelde toename van 35% in retweets.

Omdat er geen definitief antwoord is, moet u experimenteer met je tweets en kijk hoe uw volgers reageren. Als je merkt dat een bepaalde stijl van afbeeldingen of tweets het goed doet, plaats er dan meer. Je kunt er alleen achter komen door het te proberen.

Schrijf voor elke post die je schrijft ook minstens 5 variaties van tweets en plan ze elk voor verschillende tijden. Op deze manier bereiken uw tweets meer mensen en genereren ze meer verkeer naar uw blog. Je zult uiteindelijk ook leren welke soorten tweets het goed doen.

Tip # 5. Gebruik de juiste hashtags

Beschouw hashtags als trefwoorden voor sociale media.

Tweets met hashtags krijgen gemiddeld 2x meer betrokkenheid dan tweets zonder hashtags.

Gebruik dus hashtags in al je tweets. Maar overdrijf het niet, omdat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het gebruik van meer dan 2 hashtags in een tweet de betrokkenheid met 17% verlaagt. Blijf dus bij 2 hashtags / tweet.

Maar dat laat ons nog steeds met de vraag om de juiste hashtags te vinden om te gebruiken in een tweet (of in welk ander social medianetwerk dan ook!). Maar Ben Teo heeft een geschreven uitstekende gids voor het identificeren van de juiste hashtags. Kort gezegd stelt hij voor:

 1. Identificeer de hashtags van beïnvloeders
 2. Gebruik de startlijst van hashtags om gerelateerde hashtags te identificeren
 3. Bepaal de relevantie van uw hashtags

(Lees de volledige gids voor gedetailleerde implementatiestappen.)

Tip # 6. Maak een geweldige Twitter Bio

Zoals ik al eerder zei, Twitter is een geweldig platform om contact te leggen met influencers. Dus wanneer ze beginnen op te merken dat je ze retweet of met ze in contact komt, is het eerste dat ze zullen zien je Twitter-profiel. Ook je potentiële volgers zullen je profiel bekijken voordat ze besluiten je te volgen.

Dus werk aan je Twitter-profiel en maak het geweldig.

Net als bij Facebook heb je zelfs hier twee geweldige afbeeldingen nodig: een profielfoto en een omslagfoto.

Na de afbeeldingen is het volgende belangrijkste op uw Twitter-profiel de bio van uw auteur.

Als het op bio aankomt, is de beste tactiek om het simpel en to-the-point te houden. Geef gewoon aan wat uw bedrijf of uw blog doet. En dat is voldoende. Voel je vrij om een ​​relevant zoekwoord als hashtag te gebruiken als het logisch is.

Syed Balkhi op Twitter (@syedbalkhi)Syed Balkhi op Twitter (@syedbalkhi)

Michael Pozdnev op Twitter (@Mpozdnev)Michael Pozdnev op Twitter (@Mpozdnev)

Tip: vermijd het gebruik van een reeks hashtags. Het leest misschien schattig, maar het vertelt je verhaal niet aan de persoon die je bio leest.

Als je een erg belangrijke bron bent, probeer het dan vast te zetten bovenop je Twitter-profiel. Dit is een uitstekende manier om bezoekers naar uw beste inhoud te leiden en hen te motiveren om u te volgen.

Gebruik deze om ideeën op te doen om het meeste uit de 160 tekens tellende bio op Twitter te halen Twitter bio voorbeelden en tips die Christina Newberry van Hootsuite deelt.

Deel III: Instagram Marketing Tips

Facebook heeft een mediaplatform voor het delen van foto’s, Instagram heeft er meer dan 600 miljoen actieve gebruikers.

Instagram-marketing is vooral populair bij online winkels en B2C-bedrijven omdat ze het gebruiken om hun klanten / consumenten / volgers ertoe te brengen foto’s of selfies met hun producten te maken en te delen. Dit is een geweldige manier om wat te genereren door gebruikers gegenereerde inhoud.

Maar zelfs jij kunt je blogfoto’s en -afbeeldingen delen om volgers op Instagram te krijgen. Hier zijn 3 manieren om je Instagram-marketing een boost te geven:

Tip # 7. Gebruik veel hashtags

In tegenstelling tot Twitter hoef je het gebruik van hashtags niet te beperken tot slechts 2 per bericht.

Onderzoek toont aan dat hoe meer hashtags je gebruikt, hoe meer likes je krijgt. Software QA Engineer, Max Woolf, gevonden dat:

“Instagram-foto’s met een maximum van 30 #tags ontvangen gemiddeld ongeveer driemaal zoveel likes als foto’s met slechts een paar tags.”

Bron: MaxtographyBron: Maxtografie

TrackMaven ondersteunt ook deze bevinding. Volgens TrackMaven, Instagram-berichten met 9 hashtags krijgen de beste betrokkenheid.

Nu kan ik begrijpen of je het idee om zoveel hashtags te gebruiken in de weg staat. Je kunt echter gemakkelijk alles proberen tussen 5-10, toch.

Om de te gebruiken hashtags te vinden, ga terug naar de methode voor het zoeken op Twitter-hashtag. De meeste hashtag-detectietactieken en -tools werken op dezelfde manier voor alle sociale-mediaplatforms.

Tip # 8. Maak een merkgids (of plaats consistente afbeeldingen)

Omdat Instagram een ​​visueel medium is, kun je met je posts je merkpersoonlijkheid uitdrukken. Zorg er dus voor dat je een consistent bericht verstuurt.

Instagram-specialist Ariel Rule heeft een aantal briljante tips gegeven voor het maken van een praktische afbeeldingsgids voor Instagram in deze actiegerichte post. Bekijk het en maak een soortgelijk systeem voor je blog.

Je kunt er zelfs een tool voor gebruiken vind en maak contact met Instagram-influencers in uw niche.

Tip # 9. Zelfs als u een B2B-bedrijf runt, mag u Instagram niet doorhalen

B2B-merken die Instagram rocken.Boeing en UBS – de twee B2B-merken die Instagram rocken.

Veel B2B-bedrijven negeren Instagram. Ze denken dat het te B2C is om hen van nut te zijn. Maar Margot da Cunha van WordStream is een goede zaak voor B2B-bedrijven om op Instagram te komen.

Ze vertelt dat op Instagram zijn en foto’s van werk posten helpt bij:

“[] … de relatie met hun klant versterken, laten zien dat hun klant inderdaad een gelukkige klant is (luister naar leads!) En hun bedrijf een persoonlijk tintje geven (ja, er zitten echte mensen achter hun marketingsoftwaremachine).”

Ze noemt het voorbeeld van een SaaS-bedrijf, HubSpot, en vertelt hoe het betrokkenheid op Instagram biedt, ondanks dat het een B2B-bedrijf is.

Deel IV: Pinterest Marketing Tips

Met 150 miljoen actieve gebruikers – met de meerderheid uit vrouwelijke volgers – Pinterest is een go-to social media platform voor liefhebbers van het visuele medium.

Veel blogs gebruiken nu tools zoals Canva om blogafbeeldingen en posters te maken en deze aan hun berichten toe te voegen. Verder maken ze deze afbeeldingen vastmaakbaar, zodat hun bloglezers deze op Pinterest kunnen delen. Mooie, vast te zetten afbeeldingen zijn een geweldige manier om de Pinterest-voetafdruk van een blog te vergroten. Zodra u een volgeling begint te laten groeien, wordt uw Pinterest-profiel bovenaan weergegeven wanneer mensen op Pinterest naar uw doelzoekwoorden zoeken.

Probeer deze 3 slimme Pinterest-marketingtips voor meer zichtbaarheid op Pinterest.

Tip # 10. Leer hoe u geweldige pinbeschrijvingen schrijft

Hoewel Pinterest in de eerste plaats een visueel medium is, mag je tekst toevoegen om je pinnen te beschrijven om ze zoekvriendelijk te maken.

Pinterest suggereert:

De beste beschrijvingen zijn positief en helpen mensen zich voor te stellen wat ze met de pin kunnen doen, terwijl ze ook extra informatie bieden.

Of het nu gaat om het schrijven van een trefwoordrijke beschrijving voor uw individuele pinnen of uw prikborden, neem de tijd om de woorden te vinden en te gebruiken die mensen zouden kunnen gebruiken om naar uw inhoud op Pinterest te zoeken.

Houd er ook rekening mee hoe u de pinnen categoriseert, d.w.z. gebruik zorgvuldig prikborden. Brandingspecialist Lindsay Goldner categoriseert haar pinnen op een zeer systematische manier, zodat haar volgers een goede steekproef kunnen zien van wat ze deelt op Pinterest:

lindsay

Tip # 11. Maak een stijlgids

Net als Instagram helpt Pinterest ook om je merk te laten schitteren door de beelden of afbeeldingen die je deelt. Daarom is het belangrijk om consistente visuals te ontwerpen – anders kan je merk zijn persoonlijkheid verliezen.

Pinterest marketingtool Tailwind geeft het volgende 4 tips om uw Pinterest-beelden consistent te maken:

 • Voeg uw logo en / branding toe aan afbeeldingen zodat mensen uw pins kunnen herkennen
 • Blijf bij een strak kleurenpalet met twee of drie hoofdmerkkleuren
 • Gebruik elke keer dezelfde lettertypen
 • Zoek een stijl van foto’s die bij uw merk past

Tip 12. Bied een freebie aan (om e-mailaanmeldingen te stimuleren)

Melanie Duncan van Entrepreneur Academy gebruikt Pinterest om e-mailabonnees te krijgen. Duncan suggereert een eenvoudige methode om een ​​freebie te maken, deze vast te zetten en vervolgens mensen van die pin naar een knijppagina te leiden.

Duncan gaat ook door en stelt enkele freebie-ideeën voor:

Couponcodes

E-boeken

Checklists – Duncan zegt dat checklists bijzonder effectief zijn op Pinterest.

Gidsen

Videoserie – Als je camera verlegen bent, zegt Duncan dat hij ScreenFlow voor een Mac of Camtasia voor een pc moet gebruiken

Online training

Google Hangouts – Je hoeft je niet aan te melden voor een Google-hangout, maar maak er toch een aanmeldingspagina voor!

Webinars

Dus, kijk of je een van deze freebies kunt maken en laat het zien aan alle mensen die je op Pinterest ontdekken. Als ze het leuk vinden, komen ze waarschijnlijk op je blog terecht en is de kans groot dat ze zich abonneren.

Gerelateerd lezen: Pinterest marketinggids om blogverkeer te vergroten.

Deel V: LinkedIn Marketing Tips

LinkedIn – het grootste B2B (business-to-business) sociale mediaplatform – heeft 467 miljoen actieve gebruikers.

Over het algemeen praat je niet over LinkedIn in de context van het laten groeien van je blog. LinkedIn gaat meer over het laten groeien van uw bedrijf (dan over bloggen). Dit komt omdat LinkedIn u het platform biedt om rechtstreeks contact te leggen met uw prospects.

Dus als u B2B-oplossingen, diensten of een product aanbiedt en uw doellezers specifieke posities in bedrijven zijn, bijvoorbeeld de marketingdirecteur van een bedrijf of VP van de verkoop, dan kunt u LinkedIn gebruiken om contact met hen op te nemen.

Econsultancy meldde dat LinkedIn “64% van alle bezoeken van sociale mediakanalen aan bedrijfswebsites,”De studie was gebaseerd op het verwijzingsverkeer naar 2 miljoen bedrijfswebsites.

Merk op dat we het niet over een ‘blog’ hebben, maar over een ‘bedrijfs’ website.

bezoek-corp-blog

Als je een B2B-bedrijf of blog hebt, probeer dan deze 3 tactieken om je LinkedIn-marketing te versterken:

Tip # 13. Maak een geweldig LinkedIn-profiel

Wanneer je begint met LinkedIn, let dan speciaal op je profiel, want dit is je belangrijkste bezit op het platform.

Om meer mensen te verleiden uw website te bezoeken, volgt u de best practices voor het voltooien van uw LinkedIn-profiel. Deze infographic van True Conversion is een geweldig spiekbriefje voor het schrijven van een winnend LinkedIn-profiel (het is het beste dat ik heb gezien!).

linkedin-profiel-gidsCredit: TruConversion

Bekijk het dus en volg elke instructie om een ​​compleet profiel te maken.

Tip 14. Word lid van gerichte groepen

Verkeerskundig gezien zijn LinkedIn-groepen nu niet zo effectief. Maar hoewel deelname eraan niet veel verkeer oplevert, zijn ze nog steeds geweldige manieren om contact te maken met uw doelgroep.

Word lid van de LinkedIn-groepHier leest u hoe u lid wordt van LinkedIn Groups – Ga naar het werkmenu > Klik op het pictogram Groepen of typ het trefwoord in de zoekbalk voor de groepen van uw niche (bron).

Dus als u een tool voor het analyseren en optimaliseren van websitesnelheden heeft, kunt u verschillende LinkedIn-groepen bekijken die zich zorgen maken over de snelheid en optimalisatie van de website. Alle leden van dergelijke groepen kunnen uw potentiële klanten zijn.

Zodra je lid bent geworden van een groep, kun je directe berichten sturen naar (ongeveer 15) mensen daarin. Wie weet kan een van deze personen zich bekeren!

Trouwens, als je met iemand verbonden bent via een gemeenschappelijke groep, wordt je gezien als een tweede verbinding met die persoon, wat je zichtbaarheid kan vergroten.

Viveka von Rosen (auteur van “LinkedIn Marketing: Hour A Day”) toont een aantal geweldige zoek-hacks voor het vinden van potentiële klanten in LinkedIn-groepen in deze post.

Tip 15. Publiceren (of opnieuw publiceren) op LinkedIn

Met het publicatieplatform van LinkedIn kunt u uw inhoud nu rechtstreeks op LinkedIn plaatsen. Je kunt de inhoud die je op je blog plaatst ook opnieuw publiceren op LinkedIn. Als je naar de influencers in je niche kijkt, zul je waarschijnlijk merken dat ze al op LinkedIn publiceren. Dat komt omdat LinkedIn mensen helpt zichzelf te positioneren als thought leaders in hun niches.

Maar niet alle berichten doen het even goed. Paul Shapiro, de zoekmarketeer, analyseerde zelfs de top 3000 gelinkte posts en deconstrueerde de kenmerken van een succesvolle LinkedIn-post. Hij ontdekte dat ze:

 • Titels tussen 40 en 49 tekens lang
 • Veel afbeeldingen (de meest gedeelde berichten hadden 8 afbeeldingen!)
 • Het klassieke ‘How-to’-formaat
 • 1.900 tot 2.000 woorden (met ongeveer 5 secties)

Lees voordat u begint met schrijven het volledige onderzoeks resultaten om te leren hoe u een LinkedIn-bericht kunt schrijven dat in verbinding staat met uw doelgroep.

Wat de experts zeggen

Meghan Monaghan, een content- en marketingconsultant, wijst op de sleutel tot socialemediamarketing: “Socialemediamarketing is effectief in het opbouwen van online relaties en het koesteren van de kennis, like en vertrouwensfactor met uw publiek.”

Monaghan, ook de CEO en medeoprichter van Slimme vogel sociaal, deelt met ons de tips die ze wenste dat ze wist toen ze voor het eerst begon,

meghan-monaghan

Dit zijn de tips die ik wou dat ik wist toen ik voor het eerst begon:

 • Probeer niet overal te zijn. Begin met één platform om te voorkomen dat je overweldigd raakt.
 • Social media is echt een andere weg voor contentmarketing. Maak relevante en waardevolle inhoud die uw ideale avatar aantrekt.
 • Mensen willen authenticiteit. Word af en toe een beetje persoonlijk! Het is tenslotte bedoeld als ‘sociaal’.
 • Opdringerige, directe verkoopberichten stoten mensen af. Stuur in plaats daarvan verkeer van sociale media naar uw website en naar uw verkooptrechters.
 • De grootste impact van socialemediamarketing komt van consistentie, geweldige inhoud en betrokkenheid. Een van deze drie dingen doen werkt; door alle drie te doen, maximaliseert u uw resultaten!

Als u verwacht dat sociale media de heilige graal zijn voor uw bedrijf, deelt Monaghan haar mening over de waarheid over social media marketing. Je zou eens moeten kijken.

Maddy Osman, een marketeer voor sociale media-inhoud en blogger, deelt met ons haar tips voor marketing op sociale media voor beginners,

Maddy-osman

Als je net begint met socialemediamarketing, kan het volgende nuttig zijn om goed op weg te gaan:

 • Kies 2-3 sociale netwerken om op te posten totdat je het goed hebt. Houd het simpel, zodat je goede gewoonten kunt ontwikkelen. Dat gezegd hebbende, ga je gang en claim profielen op andere netwerken waar je uiteindelijk actief op wilt zijn, vóór iemand anders!
 • Plaats consistent. Een keer per dag of een paar keer per week is voldoende om mensen te laten zien dat u de door u gekozen profielen daadwerkelijk gebruikt. Zorg ervoor dat u ook consistent antwoordt als mensen uw profielen gebruiken om met u te communiceren. Een planningstool voor sociale media zoals Buffer, Hootsuite of Sprout Social kan u helpen bij het uitdelen van inhoud en het helpen bij consistentie.
 • Als je niet de tijd of energie hebt om originele inhoud te maken, beheer het dan. Deel relevante artikelen met thought leaders in uw branche. Zorg ervoor dat u ze tagt en dat u mogelijk extra bereik krijgt als ze besluiten uw berichten te delen!

Je kunt Maddy vinden op www.the-blogsmith.com

Ik heb contact gezocht met Marina Barayeva, de oprichter van MarinaBarayeva.com, ze zei: “Als je net begint en meteen de uitkomst van sociale media wilt hebben, maak dan de advertenties. Maar dan lijken ze meer op de ongevraagde oproepen voor mensen. ‘

Marina, ook een expert in marketing voor ondernemers, voegde toe: “Als je nadenkt over het langdurig gebruik van sociale media, richt je dan op het opbouwen van de community. Je kern is om de bron te worden van nuttige informatie over je onderwerp. Zoek ook naar manieren om met mensen in contact te komen. ‘ Zij suggereert,

marina-barayeva

 • Communiceer met hen met wat creativiteit:
  • Start de gesprekken door de open vraag te stellen.
  • Geef twee opties en vraag om degene te kiezen die ze leuk vinden.
  • Vraag hun mening, enz
 • Een andere goede manier om met mensen in contact te komen, is door ze te taggen wanneer u hun inhoud deelt. Sta open voor samenwerking en geef voordat je om iets vraagt.
 • Gebruik content tussen sociale-medianetwerken en gebruik meer visuals.

Doe dat zowel voor uw account als voor andere accounts met hetzelfde publiek. Spam niet met het verkopen van je spullen, zoek naar manieren om behulpzaam te zijn.

Het belangrijkste punt op sociale media is eigenlijk sociaal en nuttig zijn voor mensen daar. Het ontwikkelt uw autoriteit en vertrouwen voor u en uw bedrijf.

Ivana Taylor, de oprichtster van DIYMarketer, heeft met ons de essentiële tips gedeeld om je socialemediamarketing een vliegende start te geven: ‘Of je nu een beginner bent op social media of gewoon een beginner op een platform dat je nog nooit voor je bedrijf hebt gebruikt, neem de eerste 30 dagen om het platform minimaal 15 minuten per dag te bezoeken. ‘

Ivana voegde ook toe,

ivana-taylor

 • Maak uw profielbeschrijving zodat deze op een warme, boeiende en vriendelijke manier tot uw doelklant spreekt.
 • Wees professioneel en laat uw persoonlijkheid doorschijnen.
 • Neem dan de tijd om te luisteren. Luisteren betekent het lezen van de berichten, aandacht besteden aan wat anderen plaatsen en welke berichten het meest succesvol zijn.
 • Zoek naar mogelijkheden om een ​​gesprek te beginnen en zoek mensen om te volgen in uw niche.
 • Richt u op gesprekken en zet uw digitale relaties om in een e-mail, telefoontje of persoonlijke ontmoeting.

Je kunt Ivana Taylor vinden op diymarketers.com

Dev Sharma, oprichter van DesignBombs is een succesvolle digitale marketeer die bekend staat om het creëren van bloeiende online zaken. Volgens hem zijn sociale media zeer strategisch geweest in zijn online successen. Maar veel nieuwelingen schieten mis en krijgen het helemaal verkeerd.

Hier zijn enkele van zijn suggesties die beginners kunnen helpen slagen in hun marketinginspanningen op sociale media:

dev-sharma

Er zijn tal van verschillende sociale mediaplatforms. Er komen eens nieuwe updates bij en dit vormt een enorme bron van afleiding. Focus op een paar en creëer impact.

 • Verwacht geen onmiddellijke resultaten. Het kost tijd om op te bouwen en resultaat te krijgen. Wat ik hier bedoel, is dat je consistent en stabiel moet zijn. Stop niet zo vroeg.
 • Lees en implementeer wat werkt. Wat u moet weten, is dat eigenaren van sociale-mediaplatforms voortdurend veranderen. Sommige strategieën die jaren geleden op Facebook werkten, zijn vandaag een grote schande. Volg positieve veranderingen en upgrade zo snel mogelijk.
 • Blijf bij de rollen van het sociale mediaplatform. Lees de platformrollen en houd u eraan om te voorkomen dat uw campagnes en accounts worden opgeschort.
 • Communiceer met je volgers op sociale media. Reageer op opmerkingen, likes en draag positief bij. Laat uw volgers niet het gevoel krijgen dat u een bot of een marketeer bent die niet om hun activiteiten geeft.
 • Vertrouw niet alleen op sociale media. De reden is dat sociale mediaplatforms eigendom zijn van zakenmensen die hun voorwaarden kunnen wijzigen en ernstige gevolgen voor uw bedrijf kunnen hebben. Stimuleer betrokkenheid bij uw blog en zet uw volgers op uw e-maillijst. Op die manier, als Facebook (bijvoorbeeld) enkele wijzigingen aanbrengt die uw marketingcampagnes negatief beïnvloeden, houdt uw blog en e-maillijst u op de been.

Je kunt Dev Sharma vinden op Designbombs.com

Er zijn een aantal dingen die elke marketeer op sociale media moet weten, of het nu een beginner of een expert is. Hier zijn de belangrijkste aanbevelingen voor marketing op sociale media van Andreea Sauciuc, Advanced Digital Marketing Manager van BrandMentions:

Andreea Sauciuc

Het is essentieel dat elk bedrijf een planningsprogramma heeft dat is opgenomen in hun strategie voor sociale media. Ontwerp uw wekelijkse of maandelijkse abonnement en voeg berichten toe op het moment dat u meer betrokken bent.

 • Kies de juiste platforms om sociale inhoud te delen. Raad niet waar uw doelgroep tijd doorbrengt, maar controleer liever de statistieken en uw website-analyse. Een van de grootste uitdagingen is het creëren van relevante content op het juiste kanaal.
 • Gebruik tools om uw kleine bedrijf een boost te geven. Het is de geheime saus van elke marketeer. Gebruik sociale luistertools zoals BrandMentions om erachter te komen wat mensen over je praten. Verzamel alle vermeldingen en berichten over uw merk op één plek en krijg inzicht in wat voor soort ervaringen ze hebben, zowel positief als negatief.
 • Bouw een community. Als het je lukt om een ​​hoog niveau van vertrouwen te leveren, zullen mensen je waarderen. Begin met het creëren van een relatie op sociale media en wees eerlijk in je sociale campagnes en wat je belooft.
 • Houd altijd de resultaten bij om erachter te komen hoe u een hoge ROI kunt behalen op uw sociale inspanningen. Het is belangrijk om de prestaties te bewaken en uw bedrijf te evalueren in elke online marketingstrategie die u implementeert.

Je kunt Andreea Sauciuc vinden op BrandMentions.com

Jacob Whitmore heeft een uniek standpunt in marketingtips voor sociale media: “Mijn beste tip zou zijn om gewoon veel verschillende marketingtechnieken voor sociale media uit te proberen!”

Jacob, ook de eigenaar van BloggingTitan en WhitoMedia, gelooft,

Als je experimenteert en probeert, vind je waarschijnlijk een techniek die heel goed voor je werkt. Lees en bekijk ook veel, je bent wat je consumeert.

WhitoMedia – An influencer marketing en videoproductiebureau.

Bekijk deze bruikbare marketingtips van de social media-experts! vertel een vriend

Het inpakken

Dus daar heb je ze. Alle tips die je nodig hebt om te starten of mee te nemen marketingspel voor sociale media naar het volgende niveau.

Maar je vraagt ​​je waarschijnlijk af …

Met welk sociaal platform moet ik beginnen? ” Of: ‘Wat is het enige sociale mediaplatform waar ik me op moet concentreren?

Geweldige vragen.

En het antwoord (voor beide) is:

Begin met (of focus op) het sociale mediaplatform waar uw publiek het meest actief is.

Dus … Als u een B2B-bedrijf runt, begin dan met LinkedIn, want daar hangen uw potentiële klanten van C-suite executives rond. Evenzo, als je een handgemaakt sieradenbedrijf runt, ga dan voor Pinterest, omdat Pinterest een door vrouwen gedomineerde aanhang heeft.

Inzicht in de demografische doelgroep van uw doelgroep kan hier zeer nuttig zijn. Deze bron somt een aantal uitstekende demografische informatie van het sociale media-publiek op en vertelt wie verschillende sociale-medianetwerken gebruikt. Vergelijk gewoon uw gebruikersprofiel met de gebruikersprofielen van sociale media en kies het platform met de beste overlap.

U kunt opmerkelijke resultaten van sociale media behalen als u alleen leert om betere sociale berichten te schrijven, boeiende verhalen met uw volgers te delen en de frequentie / timing van berichten aan te passen.

Maar:

Vergeet niet dat netwerken het belangrijkste is als het gaat om sociale media. Denk dus aan netwerken en niet aan verkopen. Verkoop zal uiteindelijk volgen.

Ontwikkel een kalender voor het delen van content op sociale media om goede dingen consistent te plaatsen. HubSpot geeft er een gratis weg hier. Meld je bovendien aan voor een gratis planningstool voor sociale media zoals Buffer en Hootsuite. Voeg ook een browserextensie toe wanneer u zich aanmeldt. Zo kun je met één klik interessante verhalen delen.

Nou, dat is het dan.

Je hebt nu alle tips, tools en bronnen om te beginnen met social media. Dus ga aan de slag! Als je vragen hebt over een social-mediaplatform, laat het me dan weten in de reacties en ik help je graag verder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map